joi, 28 iulie 2011

Pere si...vin....


...un desert versatil la fel de gustos iarna dar si vara cu un mic adaos....racoritor :)

Hai sa vedem ingredientele de care avem nevoie :


3-4 pere 250 ml vin rosu,
dulce
1 lingura cu miere
1 lingura cu zahar
scortisoara
cateva stafide


Si acum...ce e de facut?


Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea , scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin.Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin, mai adaugam o lingura cu zahar si lasam sa fiarba ,pana cand se ingroasa putin si devine ca un sos.Asezam perele si stafidele pe o farfurie si le stropim din belsug cu sos de vin .Le putem servi si cu inghetata sau cu frisca.

Ei? Ce spuneti? Eu zic ca merita incercat :)

sursa: www.petitchef.ro

23 de comentarii:

  1. Daca incep sa gust intre timp, nu mai termin desertul, ca ma termina el. Pentru mine e prea mult vin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, interesantă treaba, pe asta n-o ştiam, deşi mă dau în vânt după astfel de deserturi.
    Eu obişnuiesc puţin altfel: într-un pahar de vin alb, sec, pun două feliuţe de pară cât mai parfumată; para nu se mănâncă până nu se goleşte sticla - abia atunci este bună...

    RăspundețiȘtergere
  3. Max Peter : am inteles...si in fond...ce inseamna cateva feliute de para la...o sticla cu vin :))
    eu prefer vinul alb si dulce,licoros daca e posibil :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cleo: gusta=antrenament asa ca...:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Scorchfield: am inteles...doar daca ingredientele sunt separate :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Sună excepțional! De încercat acum în weekend!
    Te salut cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vera : sa-mi povestesti cum a fost :)

    RăspundețiȘtergere
  8. eu am ceva de obiectat :)) si ca de obicei o fac cu cine suporta ;) 1. ce cauta buruiana aia acolo ca in meniu nu e; e tot menta? si 2. strachina aia e de ciorba.
    eu o sa incerc cand am bani pentru pere si nevasta-mea chef :)) ca vecini nu suntem si sf-uri cu teleportari tot sf-uri.
    dar, mi-ai adus aminte de ceva mai..tiganesc (scuze etniei, eu tot gitano zic nu rr), de cand eram mic: mere in zahar ars.
    am "limbarita" noaptea asta :)) ce sa faci, sunt atat de singur si afara ploua. ia sa-l ascult; nu-s nici trist nici melancolic (never ever); vorbesc mult cand sunt vesel si ferice :))
    a, da 3. n-ai ras cioco peste.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scumpo eu zic că merită încercat
    acest desert!
    Un weekend de vis îți doresc!
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. cosmin : eee...carcotasule :))
    ce ai tu cu decorul? :P
    si eu mancam mere in zahar ars puse pe bat cand eram la scoala :)
    dormeam la ora cand ai trecut pe la mine...altfel iti tineam companie....nu sunt sigura ca esti atat de singur si despre ploaie...trimite-o la Bucuresti...sa o astept? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. *ELENA*: chiar merita :)
    pup si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca o sa incerc varianta fara miere si zahar

    RăspundețiȘtergere
  13. mmmm, gata m-ai convins, vreau ! :))
    Pofticiosii sa se alinieze :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Mircea: sa-mi povestesti cum a fost :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Brandusa: bravo...asa te vreau :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-ai facut o pofta si n-am gasit nicaieri pere, dar azi ma duc pana in Cluj si caut.

    RăspundețiȘtergere
  17. Zodrac : eeee...daca mergi la Cluj sigur vei gasi vinul si perele cele mai cele :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Cele mai bune pere se gasesc doar la Peretu... stiu din surse sigure :))
    Iar cel mai bun vin la Cotnari... insa e musai ca strugurii sa fie zdrobiti cu picioarele goale de 12 fecioare noaptea pe luna plina... doar atunci vinul e plin de arome licoroase si de vraja... doar atunci imbata si simturile nu doar trupul... Doar atunci si numai atunci perele si vinul au toate calitatile unui desert divin... Iar noi muritori aflam in sfarsit cu ce desert il seducea minunata Afrodita pe Poseidon ... incercand din rasputeri sa-l uite pe frumosul Adonis

    RăspundețiȘtergere
  19. Ninu : iubesc povestile iar a ta are si gust si savoare :)
    mi-ar placea sa cred ca ai gustat un asfel de vin indragostit de frumusetea perelor :)

    bine ai venit pe la mine si ma bucur daca ti-au placut si perele pe care le-ai gasit in cutia mea...te mai astept :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Am comentat ieri aici și în momentul trimiterii comentariului s-a întâmplat ceva cu computerul meu și mi-a zis că este ceva eroare.Se vede că n-a ajuns comentariul.Revin:
    Am zis că am gustat un desert asemănător care însă nu avea stafide.Acela era foarte gustos.Nu-mi pot de seama ce diferență ar face stafida!Probabil că și desertul tău este delicios!Poate îl încerc odată și îți povestesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Se-cret: stafidele absorb vin la randul lor...sunt doua tipuri de gusturi dulci...perele si stafidele...de fapt trei cu vinul...:)
    mie imi place la nebunie....:)

    RăspundețiȘtergere