vineri, 30 septembrie 2011

Stiu ce fac maine...un drum la coafor :)



Atragatoare reclama...nu? :))

Reclama a evoluat...totusi...
Dincolo de promovarea unui produs reclama este un alt fel de arta....
Sigur,asta nu insemana ca toate reclamele sunt atinse de "fiorul artistic" dar...eu zic ca merita sa incercam sa vedem intr-o reclama si...povestea...
Sau doar mie imi plac povestile? :)

Despre a darui...


Dacă florile şi-ar dărui oameni la fel cum oamenii îşi oferă flori, de unde ar fi tăiaţi oamenii?


Nichita Stanescu



foto: Sorin Onisor

joi, 29 septembrie 2011

Campania ” O viata poate depinde de tine “

Pe blogul lui gangureli (http://gangureli.wordpress.com/) si la am intalnit in seara asta un subiect extrem de sensibil....accesarea pentru amuzament a serviciului 112...
Trist mod de a te distra cand viata unor oameni poate atarna exact in acel moment de un fir de par...iar "firul" de la 112 este ocupat de un mistocar nepasator....

3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgenţe 112 sunt false urgenţe: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri făcute în joacă sau accidental de către cei care sună, doar 27% sunt apeluri reale.
Este incredibil cum unii oameni, în special tineri, îşi bat joc de singura cale de a cere ajutor specializat în cazul unui accident, de pildă.
Un om moare în 3 minute din momentul în care a intrat în stop respirator. Cum e să piardă ruda acestuia şansa de a-l salva pentru că cineva abuzeaza de 112? Şi gândeşte-te că în fiecare zi peste 20 de oameni sunt răniţi grav!



Să nu faceţi niciodată precum tinerii din clipul de mai jos, o astfel de "glumă" poate costa viaţa pe cineva!

Mesajul apartine
Asociaţiei React,in cadrul unei campanii sustinute de Vodafone Romania...



"Just sweet dreams ! "

Daca sunteti in cautarea unui local linistit unde sa serviti masa sau o bere belgiana adevarata, va recomand Restaurantul Bruxelles....Il gasiti in zona Floreasca -Calea Dorobantilor....
Combinatia data de obiectele patinate de timp,lemn,caramida si muzica - atat cat trebuie de tare in fundal, sunt reteta perfecta pentru o seara in care sa te relaxezi cu prietenii dupa o zi lunga si deloc usoara - asa cum a fost a mea :)
O portie de paste cu piept de pui,grana padano si smantana, insotite de un vin alb rece si urmate de o portie generoasa de clatite cu ciocolata mi-au redat buna dispozitie...
Recunosc....nu e o masa usoara pentru seara dar...un pic de rasfat nu strica nimanui...si chiar daca strica...cui ii pasa? :)
In concluzie...eu zic sa riscati...merita :)

luni, 26 septembrie 2011

Octavian Paler - Despre emotii


Orice lucru se poate transforma in contrariul sau, asa incat dam din ras in plans si invers, din iubire in ura, din putere in slabiciune, din puritate in pacat. Sentimentele opuse (ne spun fizicienii) genereaza aceasta unda. Depasind un anumit prag al trairii, ceea ce noi credem a fi bine sau rau se confunda pana la asemanare. Ne putem misca creativ numai intre extreme, nu si dincolo de ele. Marile fericiri se strivesc sub pasii unor intamplari care ne transporta uneori intr-un mare Iad.

George Toparceanu - PORTRET


Ea are ochii mari,
Ea are gura mica,

Un corp cu forme tari

Si gratii de pisica.

Dorinte, pururi noi

Scantei ascunse-n vatra

Si doua brate moi,

Si-o inima de piatra.

foto:
Christel Eldrim

duminică, 25 septembrie 2011

Traminer Rose



Despre Traminerul Rose demidulce se spune ca este un vin potrivit pentru femei....probabil ca din acest motiv sau si din acest motiv este unul din preferatele mele :) De fapt...imi place textura lui catifelata,culoarea placut trandafirie,are si un pic de duritate dar cel mai mult si mai mult imi place cum straluceste in pahar in lumina soarelui... Potrivit a fi servit cu carne de pui,curcan sau alaturi de fructe, este o alegere perfecta pentru o zi sau seara linistita de toamna....
Si sa nu uit...temperatura la care se serveste este de 8-12 grade....
Totusi...mai indicat ar fi sa-i las pe specialisti sa vorbeasca si...cine stie...poate intr-o seara va hotarati sa stati la un pahar de Traminer Rose.
Chiar daca nu este un vin celebru...eu zic ca merita sa faceti cunostinta cu el....


"Soiul este considerat ca fiind de origine germana. In Romania el este raspandit mai ales in podgoriile din Transilvania (Tarnave, Aiud, Lechinta). Trebuie sa ne reamintim ca primele mari succese de dupa razboi la concursurile internationale sunt legate de vinul de Traminer roz demidulce de Tarnave. Pe plan mondial este apreciat biotipul mai aromat Gewurtztraminer care se cultiva cu mare succes, atat in Alsacia, cat si in Germania pe Valea Rinului si a Mozelei. Soiul Traminer roz este considerat ca semiaromat, iar productia lui este mijlocie (7-11 t/ha). Acumuleaza cu usurinta in struguri 200-230 g/l, ceea ce permite a se obtine aproape constant vinuri demidulci. Vinul de Traminer roz este foarte personal, amplu, fin si mai ales cu un caseu specjfic ce sugereaza ,,fanul de curand cosit". Biotipul Gewurtztraminer cultivat in Alsacia si pe Valea Rinului este considerat mult mai aromat, vinul sugereaza aroma trandafir, se bucura de o buna apreciere pe piata internationala."

sursa:
finewines.q4shop.ro

Life in Pictures - Romeo & Julieta





Continuarea o gasiti pe blogul lui Costin Comba.

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Farmece de dragoste - ingredientul "secret"....


Exista cu adevarat vrajitoare?Greu de crezut...sau poate ca nu este chiar atat de greu... In mod sigur exista oameni care isi doresc sa obtina de la altii ceea ce ei nu sunt dispusi sa ofere... In primul si in primul rand...dragostea...
Pentru ea suntem gata sa facem multe sacrificii...bine...de dorit este ca nu noi sa fim cei "sacrificati" in numele iubirii, ci partenerul mult dorit pe care il vrem legat forever de noi :)
Dar si implinirea unei astfel de dorinte poate fi un cutit cu doua taisuri....amandoua ascutite :) Am gasit un articol interesant pe aceasta tema si am selectat cateva fragmente....va las sa va delectati,minunati sau indignati...dupa caz :)
"Atunci cand femeile sunt hotarate sa cucereasca un barbat sunt in stare de orice chiar si de farmece de dragoste ;unele ajung sa apeleze chiar la resursele magiei negre pentru a face farmece . Astfel de femei sunt gata sa foloseasca retete cu ingrediente greu de imaginat cum ar fi sangele menstrual sau pielea de broasca . Magia neagra a fost utilizata timp de secole pentru a face sa cada o persoana in mrejele iubirii. In urma cu 300 de ani , sotia tarului Petru Intai , Evdokia , incerca sa o indeparteze de sotul ei pe Anna Mons , o amanta germana extrem de pasionala .In disperare de cauza , Evdokia s-a hotarat sa apeleze la o vrajitoare , care a procedat la infingerea de ace in ochi si la stropirea cu ceara a portretului Annei.In cele din urma tarina a fost trimisa intr-o manastire iar vrajitoarea a impartasit soarta altor colege de breasla : arderea pe rug. Iata o reteta standard a unei potiuni de dragoste : sange menstrual , cenusa de par , pudra de unghii , creier de liliac, si piele de broasca.Acesta a fost cocteilul (amestecat in vin) servit regelui Louis XV de catre favorita sa , marchiza de Pompadour pentru a-i face farmece de dragoste .Batrana care a preparat "licoarea" a sfarsit prin a fi arsa iar doamna de Pompadour a ramas amanta regelui timp de 20 de ani.Sangele menstrual a fost intotdeuna un ingredient de baza in potiunile pentru farmecele de iubire sau farmece de dragoste.Elisa Schteinhau , o practicanta a magiei negre din Munchen sustine ca sangele menstrual contine substante narcotice extrem de excitante.Un pahar cu o astfel de licoare -spune ea- ar putea provoca halucinatii intense.Uneori femeile strecoara cateva picaturi de sange manstrual in spatele urechii barbatului adormit.Se spune ca aceasta pata inchegata se va mentine timp de trei zile.Uneori un strop de sange menstrual este adaugat in cafea sau in vin , sau chiar in crema de ras sau in colonie.In fapt , aceste practici pot avea consecinte dezastroase.In primul rand , barbatul poate avea reactii alergice, inal doilea rand , se poate ajunge la otravire.Mai mult decat atat : se spune ca daca un iubit este vrajit prin acest procedeu , farmecul nu va dispare niciodata.Elisa spune ca a fost martora unui astfel de incident ; o femeie i-a aplicat vraja aceasta sotului ei necredincios , dar s-a indragostit apoi de un alt barbat si a incercat sa divorteze ; povestea s-a incheiat cu uciderea ei de catre sotul gelos.Sangele menstrual este cea mai ieftina substanta utilizata in astfel de magii.Cea mai scumpa este mandragora , merele de pamant care cresc sub anumiti copaci.In vechime , atunci cand condamnatii erau spanzurati de stejari sau de brazi de munte , picaturile scurse din testiculele lor (numite "mandragorele barbatilor spanzurati")erau adunate de fetele de la tara si vandute doamnelor bogate.Cum executia prin spanzuratoare nu se mai practica in Europa , se pare ca astfel de "mandragore" uscate sunt aduse prin contrabanda din Iran , Sudan , sau Arabia Saudita.Farmece de dragoste Pretul unei mandragore ajunge la 5000$ in Anglia sau Franta , dar desigur , exista multe contrafaceri.Se crede ca pudra din mandragore provoaca "orbirea din dragoste" a unui barbat ,care inceteaza de a mai reactiona sexual fata de femei , cu exceptia sotiei lui."

sursa: www.vrajitoare-farmece.ro

joi, 22 septembrie 2011

Lichior dulce-amarui de gutui.....


In trecut, gutuia era la fel de apreciata ca si merele sau strugurii. Astazi nu mai este la asa mare cautare, din cauza timpului mult prea indelungat de coacere. Gutuile se coc tarziu, in toamna, iar pentru ca si atunci sunt inecacioase, ele trebuie lasate o perioada la caldura, in casa.
  • Ingrediente:
  • Un kilogram de gutui, un litru de apa, alcool, zahar, scortisoara, cuisoare, esenta de vanilie.
  • Preparare:
  • Gutuile se spala bine, ca sa se curete puful de pe ele. Necuratate de coaja si de seminte, se taie in bucati si se fierb in apa pana cand se inmoaie. Apoi se scurge apa si in ea se adauga scortisoara si cuisoare, lasandu-se la fiert 10 minute. Apoi, zeama se filtreaza cu ajutorul unui tifon. Se cantareste lichidul scurs si, cand este rece se amesteca doua parti de zeama cu o parte alcool de 90de grade. Se adauga 300-500 g zahar pentru fiecare litru de lichid (zeama de gutui plus alcool). Se adauga si un pic de vanilie. Se pune in sticle inchise ermetic. Se poate consuma abia dupa trei-patru saptamani.

    sursa: www.jurnalul.ro
    foto: www.retetadeazi.ro

    "Daca ......




    .....as avea de ales intre experienta si durere, as alege durerea. "
    William Faulkner


    Eu as alege experienta pentru ca exista o minima sansa ca experienta capatata sa nu fie dureroasa....

    Voi?ce alegere ati face?




    Grafica: Marcel Chirnoaga

    luni, 19 septembrie 2011

    Mircea Cărtărescu-Posedai tot felul de obiecte electrice

    tu eşti altfel făcută decât mine. tu mă înspăimânţi.
    tu eşti un monstru. mi-e frică de tine.
    ai lucruri pe care eu nu le am. ai sâni, de pildă,
    ai tupeu.
    ai o grămadă de rochii, ai rude cu grade universitare.
    şi, doamne cum îţi picură părul până pe şale
    ca un camion fructexport, fantomatic şi moale
    care ar trece pe dorobanţi.
    şi ai şolduri, şi ai pandalii, ai amanţi...

    inconştientul tău trebuie să fie aşa uriaş
    încât ar putea să reducă el singur diferenţa dintre sat şi oraş
    să pună capăt valului de violenţă şi pornografie
    cu doar un gest, sau o alifie.
    nu, dacă tu ai fi un film documentar despre valenţele elementelor chimice
    iar eu o tablă pe-un acoperiş de siloz
    tot n-am fi fost aşa de străini
    în realitatea cu atheneuri, caberneturi, maşini.

    tremur când mă atingi. mi se face rău când îţi aud vocea la telefon.
    de ce trebuie să existe o fiinţă ca tine?
    şi de ce trebuie acum să nu mai existe?
    bestie, pistruiato şi fufo,
    feregea peste maxilare de tinichea,
    gâsco.

    sâmbătă, 17 septembrie 2011

    Parfumul toamnei mele.....

    I-am promis lui CARMEN ca voi scrie o povestioara despre parfumul toamnei inclusa in circuitul "Povestilor parfumate intre bloggeri".... Abia cand am terminat de scris,mi-am dat seama ca tema era despre "Parfumul roadelor toamnei"iar povestea mea este departe de asa ceva...recunosc ca sunt cu capul in nori si o voi ruga pe Carmen sa nu ma urecheze prea tare :)
    Este o poveste despre parfumul toamnei...mele :)

    Cismigiul este tot o culoare toamna, de la galben dulce la rosu stins...
    Fuma o tigara si nu, nu zambea amintirilor, se incrunta usor amintirilor...

    Amintirea venea in fuga pe una dintre alei, aleea era aceeasi doar ca ea avea cu 20 de ani mai putin...

    Intarziase la intalnire si el o astepta pe banca asta...
    Si el fuma o tigara, el ii zambea...ei...
    Ochii lui verzi sclipeau veseli, bluza ei verde se misca in ritmul rapid al repiratiei, alergase...
    -Te-am asteptat....parul tau pare mai rosu, i-au zambit ochii verzi uitand sa traga din tigara....
    -Am venit...am venit ca sa plec...mi-e greu sa plec privindu-ti ochii dar...
    -Dar?Ai ales?
    -Da.
    -Ce ai ales?
    -Sa plec.
    -Pleaca atunci.
    -Am promis ca ma vei desena inainte...
    Am venit sa-mi tin promisiunea si abia apoi voi pleca, chiar daca nu crezi asta...
    Au pornit impreuna....au ajuns impreuna...
    Pe fereastra deschisa se strecura aroma blanda a inserarii de toamna...
    In camera staruia mirosul de carbune si grafit....
    Bluza verde era pe undeva...dar ea era acolo....
    Miscarile lui erau rapide, o creionau ,ochii verzi erau acolo,  foarte aproape....
    Parul lung ii depasea umerii, usor intoarsa spre el, il privea....
    Doar un san ferm conturat si rasucirea taliei aratau, subliniau miscarea...
    Se ridica din asternut rasucindu-se spre el, ca si cum ar fi strigat-o...
    Ochii verzi nu strigau cuvinte, erau prea timizi, doar mainile erau hotarate....
    Asternutul mototolit a ramas asa, viu creionat pe hartie, cum vie a ramas si miscarea ei...
    La fel de viu ca sunetul usii inchise in urma bluzei verzi...
    Nu a vazut niciodata cum arata desenul terminat, pentru ca el nu a mai gasit-o acolo unde o stia...
    - Tiberiu e numele meu i-au spus ochii verzi la inceputul unei veri...
    Sunt pictor, sunt timid si sunt casatorit...
    Vrei sa-mi fii model pentru o dupa-amiaza?
    Da-ul ei a venit spre sfarsitul toamnei...si a durat doar cateva ore...
    Pe banca din Cismigiu toamna are aroma tigarii lui Tiberiu...aroma de ochi verzi...
    Acum zambeste si ea fetei cu parul rosu care se apropie pe alee...
    - Uff matusa...o doamna nu fumeaza niciodata pe banca in parc...

    Artist:Ionut Savin

    Pastorel si al lui Ghiveci Macelaresc


    Pentru ca toamna se apropie incet incet, pentru ca in piete abunda
    legumele care inca mai miros a gradina, am zis ca e cazul sa postez o reteta de ghiveci pe care am gasit-o intr-o veche carte de bucate si acum,cu incantare am regasit-o pe costachel.ro. Reteta este
    savuroasa,nu ar fi greu de preparat dar in mod sigur nu ar cadea prea usor la stomac :)).
    Eu v-o redau aici asa cum a scris-o Pastorel, daca vreti sa o incercati puteti inlocui anumite ingrediente, eu asa am facut folosind doar un singur fel de carne, asa ca...sa aveti spor daca incercati sa-l preparati sau pofta buna daca il mancati !

    "De fapt, versiunea asta de ghiveci măcelăresc nu chiar de la Păstorel e ci, după cum chiar de la el aflăm, rețeta e aflată de la Colea Olexiuc, care, la rândul său, a învățat-o de la fostul său șef, Tănase Daliciuc.

    Materialul

    Se alege carnea de la piept (măcelarii adună bucățelele zise căzături)
    200 g carne de vită
    100 g carne de porc
    200 g carne de batal
    200 g momițe de vițel
    200 g măduvă
    Preparația
    Se taie carnea în bucăți. Se sărează. Se încălzește bine o tigaie cu 100 g untură de porc, în care tragem carnea pe rând, sau toată odată, după mărimea tigăii. Carnea se rumenește numai atât cât să prindă o coajă aurie.După asta, se scoate carnea de o parte și în aceeași untură se călește zarzavatul, spălat, curățat și tăiat în bucăți: 400 g cartofi, 300 g morcovi, o țelină, o conopidă, o vânătă, o jumătate de varză mică, unu-doi dovlecei, patru-cinci ardei grași.După ce s-a scos zarzavatul din tigaie, se mai adaugă 100 g untură, în care prăjim 200 g ceapă tăiată mărunt. Când se îngălbenește ceapa, se adaugă o lingură de bulion de roșii, sau un pahar de zamă de roșii și o lingură de supă caldă.Între timp se fierb 400 g fasole verde sau țucără (de preferat fasolea fideluță). Se fierb, de asemenea separat, 400 g mazăre.Când sunt gata, se amestecă toate legumele laolaltă și treisferturi dintre ele se așează în vasul în care se pregătește ghiveciul. După asta, se așează bucățile de carne și, între ele, bucăți de măduvă. Se acoperă cu restul de legume, la care se adaugă ceapa prăjită, precum și sare și piper ad libitum, câteva frunze de țelină, o legătură de mărar și una de pătrunjel verde tocat și, cui îi place, 100 până la 150 g bame. După ce s-a așezat totul, se acoperă cu un rând de roșii felii și așezate cu pielița în sus.Se lasă vasul 5 până la 10 minute pe plită, până începe să fiarbă puțin. Pe urmă se bagă la cuptor, la foc potrivit, astfel încât mâncarea să nu se ardă pe fund, nici să se pârlească roșiile de deasupra. Când cuptorul se încinge prea tare, se lasă deschis.Se ține la cuptor între o oră și jumătate și două ore. Pentru ca ghiveciul să fie desăvârșit, cu zece minute înainte de a-l servi, se adaugă 200 g de vin călduț. Mâncarea trebuie să fie bine scăzută."

    Un pahar cu vin rosu usor sec merge perfect cu acest ghiveci nu prea sanatos dar gustos rau de tot,nu mai incape indoiala :)
    Pofta buna!

    miercuri, 14 septembrie 2011

    "Spune-mi ce poftesti si-o sa-ti spun....cum esti "


    "Poftele in materie de produse culinare dezvaluie si tipul de personalitate al fiecaruia", spune dr. Alan R. Hirsch, neurolog si psihiatru specializat in tratamentul pierderii mirosului si gustului .

    Pofta de sarat
    Ce spune despre organism: Daca nimic nu te satisface ca gustarile sarate, cel mai probabil ai o deficienta de minerale in organism. Studiile au aratat ca femeile a caror dieta este saraca in calciu simt nevoia de gustari sarate mai multe decat celelalte.
    Ce spune despre tine: Esti tipul de om care se lasa purtat de val. Din cercetarile lui Hirsch reiese ca esti tipul de om care crede ca fortele externe, nu actiunile proprii, iti hotarasc destinul.

    Pofta de ciocolata
    Ce spune despre organism: Te orientezi catre ciocolata pentru dependenta pe care o ai pentru aceasta aroma - in realitate pentru ca stimuleaza secretia de serotonina. Ciocolata e un antidepresiv natural pe care in mod instinctiv corpul tau il cauta atunci cand hormonii fericirii au ajuns la fundul sacului si ai nevoie de un "lifting" rapid al starii de spirit.
    Ce spune despre tine: Asta depinde in primul rand de tipul de ciocolata pe care il preferi. - ciocolata neagra: Esti sufletul petrecerii, un animal social, iar la munca esti in centrul actiunii, implicat trup si suflet. - ciocolata cu lapte: Esti tipul tacut, introspectiv. Ideea ta despre o dupa-amiaza perfecta este o plimbare solitara sau cititul unei carti.

    Pofta de picant
    Ce spune despre organism: Daca ai probleme in a te racori - si nu la figurativ - atunci organismul tau probabil ar vrea sa transpire, dar nu poate. Iti va cere atunci mancaruri picante, cum ar fi cele din bucataria mexicana.
    Ce spune despre tine: Iubesti ordinea, iti displace sa pierzi timpul, esti un om meticulos, care insista pe detalii. .

    Pofta de dulce si sarat
    Ce spune despre organism: Organismul are nevoie atat de glucoza, cat si de sodiu pentru a functiona corespunzator, asa ca atunci cand te simti obosit apelezi la covrigei sarati trasi in ciocolata sau orice altceva impleteste gustul sarat cu cel dulce.
    Ce spune despre tine: Esti un singuratic, dar si un om talentat, cu un intelect peste medie. Conform cercetarilor lui Hirsch, esti creativ, dar nu te dai in stamba; pari aproape distant, rece si de neabordat.

    Ei ce spuneti? La ce poftiti? :) 

    sursa:www.ziare.com

    Miercurea fara cuvinte - Rasaritul in trei pasi....



    Ideea Wordless Wednesday apartine intre vis si realitate

    luni, 12 septembrie 2011

    Christina Aguilera - Hurt

    Afisele de circ care o atrag pe Vera mi-au amintit de melodia Christinei Aguilera-Hurt....
    Imi place povestea din acest clip si emotia din vocea ei...interpretata sau nu emotia ei pare atat de reala si eu vreau sa cred ca asa si e...reala...

    vineri, 9 septembrie 2011

    "Grafofoni Columbia"


    Imi plac afisele publicitare...mai ales cele din alta epoca...
    Ele au pentru mine farmecul trecutului pe care il idealizez netraindu-l....
    Sper sa va placa alegerea pe care am facut-o in seara aceasta :)


    Marcello Dudovich, considerat unul dintre cei mai mari graficieni de afis, a dezvoltat un stil propriu, cu colorit bogat. S-a nascut in 1878, la Trieste. A lucrat ca ilustrator realizand la inceput afise publicitare alaturi de tatal sau, implicandu-se de asemenea in industria cinematografica. In 1900 primea medalia de aur la Expozitia Universala din Paris, iar in anii 1920 si 1922 a participat la Bienalele de la Venetia. A fost unul dintre cei mai apreciati realizatori de afise publicitare din timpul
    sau.

    sursa: www.artline.ro

    joi, 8 septembrie 2011

    Brutta....

    ...a fost o vreme cand asa ma si simteam...."brutta"... adica urata si pe dinafara si pe dinauntru....
    Apoi a aparut-pentru foarte scurt timp-un "el"....a fost din vara pana in toamna...toamna ca si acum...el mi-a spus :

    "Brutta
    Lo vedi che non sei brutta
    crescere è sempre una lotta
    la vita fuori ti aspetta
    ti aspetta insieme a me..."

    In amintirea acelui timp cand inca mai credeam in cuvinte o sa ascult again si impreuna cu voi daca vreti...."Brutta"....

    miercuri, 7 septembrie 2011

    33 de centimetri




    Celebra revista Vogue o are pe coperta lunii septembrie a editiei italiene pe Ethel Graner (1905-1982), posesoarea celui mai subtire mijloc din lume. Dupa ce coperta unei editii anterioare a fost dedicata bijuteriilor Stellei Tennant, cu accent pe imensul cercel din nas, Vogue socheaza din nou, prezentand-o pe Ethel Granger, femeia cu cel mai mic mijloc din lume. Ethel nu a fost mereu asa slaba, in tinerete fiind chiar plinuta. Avand un barbat obsedat de talia de viespe, Granger a dorit sa se apropie cat mai mult de acest standard, asa ca a ajuns la un mijloc ce masoara 33 de centimetri. Desigur, rezultatul demn de cartea recordurilor a fost atins dupa ani intregi in care a purtat corsete din ce in ce mai stramte.

    foto: huffingtonpost.com
    sursa: www1.antena1.ro

    marți, 6 septembrie 2011

    Miercurea fara cuvinte - Fantana cu cumpana






    Pe-o lunga si aspra si stearpa sosea,
    Ca toate soselele lumii.
    Pe-o lunga si aspra si stearpa sosea,
    Era o fantana cu ciutura grea.

    Elena Farago

    Ideea Wordless Wednesday apartine intre vis si realitate


    vineri, 2 septembrie 2011

    "Legends of the Fall"

    Fotografiile postate de Max Peter in seara asta mi-au readus in minte un film cu adevarat special...."Legendele toamnei"....
    Daca nu l-ati vazut la vremea aparitiei lui merita sa o faceti acum...
    O femeie si trei barbati...cei trei barbati sunt frati...indragostiti de ea...si ea ii iubeste pe rand...indragostita definitiv fiind doar de unul singur...
    Filmul aduce cu el peisaje incredibil de frumoase doar ca lumea nu este chiar atat de frumoasa...razboiul este urat...minciuna este urata....cautarea sinelui este dureros de grea....
    Si cel mai dureros este sa suporti moartea celor dragi,iubirea neimpartasita si...pana la un punct chiar si pe cea impartasita...
    Am plans vizionand acest film....asta e...recunosc...plang cand ma uit la unele filme....:)

    joi, 1 septembrie 2011

    MI-SI-LA


    Un cod secret în muzica lui Maurice Ravel.....

    Muzica redă întotdeauna un mesaj mai mult sau mai puţin recognoscibil. Partiturile melodiilor care au marcat istoria sînt bogate în "comunicaţii" explicite sau în subtext. Şi marele compozitor francez Maurice Ravel pare să fi lăsat în muzica sa un mesaj ascuns, numele unei femei, care l‑a inspirat tot timpul pe muzician. Potrivit cercetătorului David Lamaze, ar fi vorba de o secvenţă constantă de trei note, care ar fi cheia codului secret ce revine adesea în partiturile muzicianului. Lanţul melodic special ascunde numele unei femei foarte cunoscute în societatea pariziană a vremii. Notele "Mi‑Si‑La" fac referire la Misia Sert, o prietenă a lui Ravel, cunoscută în diferite cercuri artistice. Misia a fost chiar imortalizată în picturi ale lui Auguste Renoir şi Toulouse‑Lautrec. Ravel nu s‑a căsătorit niciodată, dar pasiunea sa pentru Misia – care a fost legată de trei bărbaţi în cursul vieţii ei – este evidentă în creaţiile compozitorului francez. "Nimeni nu a mai făcut acest lucru anterior. Nimeni nu a mai pus în centrul întregii munci de o viaţă mereu aceeaşi persoană", a afirmat profesorul Lamaze. În opinia lui Lamaze, care este autorul cărţii despre legătura dintre muzician şi Misia, Ravel, care a compus unele dintre creaţiile sale la bordul unei ambarcaţiuni aflată în proprietatea Misiei şi a celui de‑al doilea soţ al ei, a fost deosebit de inspirat de această companie feminină. Compozitorul era foarte rezervat. Nu se cunosc multe lucruri despre aspectele muncii şi vieţii sale private. Misterul care a învăluit întotdeauna viaţa sa i‑a determinat pe critici şi cercetători să facă multe speculaţii despre figura sa. Unii au ajuns chiar să spună, tocmai din cauza discreţiei sale studiate, că muzicianul ar fi putut fi homosexual. Aşa cum relatează BBC, motivul "Mi‑Si‑La" apare în toate etapele poemului La Valse. Iniţial compus ca tribut adus lui Johann Strauss, poemul compus în perioada decembrie 1919–aprilie 1920, care a asumat un ton tragic după experienţa Primului Război Mondial şi moartea mamei sale, este simbolul pasiunii secrete a lui Ravel pentru Misia.

    sursa: evenimentul.ro

    Artist:
    Renoir,Pierre


    MAURICE RAVEL - LA VALSE