vineri, 25 mai 2012

Aripioare de pui caramelizate

Ador aripioarele de pui caramelizate,usor crocante, bune doar de rontait...mmm....
Reteta mea este simpla si rapida...daca vreti sa o incercati sunteti invitatii mei...
Avem nevoie de :

- 20 de aripioare de pui
- 1/2 borcan de miere
- 1/4 sticla de sos de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri ketchup picant
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper dupa gust

Aripioarele de pui se pun intr-o oala in care apa a clocotit impreuna cu sarea si cateii de usturoi zdrobiti.
Se lasa 3-4 minute dupa care se scurg bine.Intr-un castron adanc se amesteca mierea,sosul de soia,uleiul de masline,ketchup-ul  picant,sarea si piperul.
Aceasta compozitie se toarna peste aripioarele de pui care se dau imediat la cuptor (incalzit in prealabil).
Sunt gata cand au acel aspect aramiu grozav de apetisant...mirosul este ucigator si pofta pe masura...jur! 
Se pot servi cu legume sau orez dar si cu sos de maioneza cu usturoi (eu asa le prefer).
Categoric se manaca cu mana.
Un pahar cu bere rece si putin amaruie desavarsete aceasta minune crocanta,dulce si picanta in acelasi timp...sa va urez pofta buna? :)




39 de comentarii:

  1. Pandhoraa, așa le-ai descris mireasma, că nici nu-i nevoie să le mai fac, le simt deja gustul! Sunt teribile! Totuși, voi face această mâncare, să știi. Mulțumesc și poftă bună! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Unu : ca să nu mă sinucid cu bună-ştiinţă la contactul brusc cu "ucigătoru-i miros" degajat din bucătăria mea, şi
    Doi : pentru ca mirosul gastronomic răspândit din belşug să nu provoace un genocid printre vecinii mei de bloc...
    ...precis voi merge la un restaurant probabil cu specific meridional...provensal... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu mereu ai fost un intelept Marco...apreciez ca te gandesti la cei din jur :))

      Ștergere
    2. fata din dafin25 mai 2012 la 23:11

      Vei merge singur?

      Pandhora, nu te superi ca-l tachinez pe Marco, da?

      Ștergere
    3. cum as putea? :)
      sunt sigura ca Marco apreciaza parfumul aparte al dafinului asa ca...:)

      Ștergere
    4. @fata din dafin:
      Voi merge cu gusturile şi cu gândurile mele. :)))
      De fapt, dacă am zis "provensal", fii sigură că am gândit în franceză, adică : "précisément, on s'en ira chez un restaurant typiquement provençal"...n'est-ce pas ?! :)))

      Ștergere
    5. fata din dafin25 mai 2012 la 23:34

      Si tu veux...

      Ștergere
    6. Je le veux bien si tu le veux également...
      Alors, on y va ? :)))

      Ștergere
    7. fata din dafin26 mai 2012 la 00:01

      Sa mergem atunci!:)

      Ștergere
  3. O lume cruda:). Ma duc sa-mi pun niste fulgi:), eu cu atat ma aleg de la pui:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ha ha...esti simpatic sa stii :))
      totusi,si peste ei poti pune putina miere...eu asa fac :)

      Ștergere
  4. hmmm...ma consolez eu cumva...cu niste inghetata de menta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. slava cerului ca nu imi place menta...asa ca m-am linistit :))

      Ștergere
  5. e 11 jumate seara si mi-ai facut o pofta. Noroc ca am clatite cu urda si marar :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ei atunci ma consolez eu cumva!:)) cu o inghetata de fistic cu ciocolata :))). tot...imi ploua in gura, nu-i corect! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e...nu-i corect...de unde iau eu acum inghetata de fistic??
      o sa ma consolez cu o trufa..nu mai mult :))

      Ștergere
  7. Bună rețetă, mulțumesc, numai că eu o voi face cu crochete din piept de pui, nu îmi plac aripioarele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arată grozav! Am o singură nedumerire: cum se împacă gusturile cu atâta miere? Sincer, n-am încercat, dar nu m-aş da în lături de la o asemenea experienţă gustativă atât de frumos prezentată.
    Am băgat eu de seamă că ai gusturi deosebite.
    O zi frumoasă, Pandhora!:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gusturile se echilibreaza perfect...crede-ma :)
      multumesc pentru aprecieri Alex :)

      Ștergere
  9. Bună scumpo!
    Wow ce bine arată!
    Ce păcat că sunt la dietă,înghit în sec!
    Mulțumesc pentru rețetă,am notat!
    Un weekend cât mai plăcut îți doresc!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu drag Elena,pup si eu,duminica placuta iti doresc cu tot dragul >:D<

      Ștergere
  10. merg pe mana ta !...maine incerc reteta !... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa-mi povestesti,da?
      de abia astept :)

      Ștergere
    2. ...au un gust fantastic...nu am respectat cantitatile din reteta, dar am destui ani prin bucatarie, asa ca am papat ceva bun !!!...multumesc !!! :))

      Ștergere
    3. mmm...sunt tare multumita...e ca si cum as mai fi rontait o aripioara :)
      ma bucur ca ti-au placut :)

      Ștergere
  11. mmmm...ispititoareooo!
    :))
    eu am încercat acum câteva zile să execut nişte aripioare de genul KFC
    sunt şi astea ucigător de gustoase şi de crocante şi de nimicitoare pentru berica rece şi amăruie, dar cred că tu nu le-ai încerca - sunt prăjite în baie de ulei!

    cu siguranţă că eu voi încerca reţeta ta...foarte curând!
    mulţam frumos de idee!
    pup şi îmbrăţişare maaareeee, draga mea dragă, dragă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu drag alessia :)
      si mie imi plac aripiorele crocante grozav de mult dar de la KFC nu mai manac de mult,am citi ca ei oparesc gainile de vii ca sa le ramana carnea alba...nu suport ideea...

      pup si eu draga mea draga,te imbratisez >:D<

      Ștergere
    2. Era vorba de aripioare "de genul KFC"
      :)
      Nici eu nu mănânc de la ei...sau de la alţii ca ei, dar tipul acela de aripioare îmi place.
      :)
      Probabil că puii cărora le cumpărăm noi aripioarele sunt gata opăriţi (de căldură) în cuştile lor înfiorătoare.
      O idee la fel de insuportabilă, dar...deh!

      Ștergere
    3. am inteles ce ai spus tu,stai linistita doar ca mi-am amintit de ce nu mai mananc de la KFC...
      si da...asa e :(
      am mai citit ca sunt tinute tot timpul cu lumina aprinsa ca sa oua mai mult si din cauza asta mor de epuizare...gainile ca despre ele vorbim...
      ufff...

      Ștergere
  12. O, daaa, imi place mierea in preparatele picante. Desi la aripioare nu ma inghesui :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie imi place dupa cum se vede :)
      mai am o reteta cu porc miere si lamaie...mmmm...:)

      Ștergere