vineri, 31 august 2012

Hitler - un artist ratat

Un expert al Casei de licitatii Mullock din Ludlow care a studiat desenele şi schiţele lui Adolf Hitler a ajuns la concluzia că acestea sunt de nivel mediu. Lucrările sale constau în nuduri, figuri umane, diferite obiecte şi peisaje, inclusiv clădiri. Multe datează din 1908, anul în care a fost respins pentru a doua oară la Academia de Artă din Viena şi câteva au fost adăugate în portofoliul său în anul următor. Mulţi spun că respingerea lui Hitler de către Academie i-ar schimbat decisiv caracterul în anii imediat următori. El ar fi crezut că un profesor evreu de la academie l-a respins, potrivit telegraph.co.uk.
Se stie că Hitler s-a mutat la Viena în 1905 si a dus o viaţa de boem, castigandu-si existenţa din vanzarea unor picturi realizate dupa carţi postale. La un moment dat el a ajuns chiar într-un adapost pentru oameni fara casa, ceea ce l-a determinat ulterior sa declare (nu se stie prin ce concurs de imprejurari) ca la Viena a simţit pentru prima oara porniri antisemite.

Revenind la celebrele lucrari respinse de Academia de Arta din Viena, un specialist in domeniu, profesorul Michael Liversidge, le-a catalogat astfel: "Sunt tipice pentru un student aspirant, nu foarte sigur pe el când încerca să creioneze ceva, făcea greşeli fundamentale şi nu avea o tehnică bine definită, dar nu era chiar aşa rău şi putea să înveţe în timp, dar nu era un geniu, dacă ajungea să urmeze studiile academiei nu era de zece, cei care l-au respins au avut dreptate, ei sugerau că nu e mai mult decât mediocru".
Cota de piata a lui Adolf Hitler – artistul este data, evident, de notorietatea lui istorica. Ramane totusi in suspensie o intrebare tulburatoare: daca ar fi fost admis la Academie, ar mai fi avut el evolutia politica si istorica pe care o stim ? Am mai fi avut al doilea razboi mondial ? Ar mai fi avut loc Holocaustul?

 sursa: www.certitudinea.ro

Gradina Verona

Mi-ar fi parut rau sa treaca vara si sa nu va povestesc despre un loc grozav unde va puteti relaxa,racori,detasa de zbuciumul orasului (de cel interior nu garantez :D ).
Gradina Verona este locul cu pricina, situat chiar in curtea librariei Carturesti la doi pasi de Gradina OAR despre care v-am mai zis cate ceva .
Pare a fi gradina unei case, dar o gradina mare,plina de copaci si iarba...

Puteti alege tipul de masa la care vreti sa stati: masute elegante din fier forjat si lemn sau mese si banci din lemn.Foarte placuta este impletitura de nuiele care acopera zidurile, lumina difuza seara si sa nu uit muzica buna si nu stridenta...am enumerat doar cateva "ingrediente" care fac atmosfera fermecatoare.
Eu vin aici in primul rand pentru limonada, as zice ca este cea mai mare din Bucuresti (cam 600 ml) si cea mai buna (preferata mea Limonada Verona cu multa menta si gheata) dar puteti comanda inca vreo 4 tipuri.
Daca preferati cocktailuri cu sau fara alcool nicio problema,aveti de unde alege,gasiti si bere si un pahar cu vin bun dar si o cafea parfumata daca de asta aveti chef.
O salata Cesar daca va este foame sau un sandwich gustos,gustos sunt doar doua exemple verificate de mine...aaaa....sa nu uit...am verificat si Tiramisu...bun,bun. :)


Trebuie sa va spun ca aici puteti participa si la vizionari de filme sau concerte dar pentru asta trebuie sa va informati din timp...
Am auzit ca vom avea o toamna lunga si calduroasa asa ca veti avea timp sa dati o raita prin Gradina Verona si sa va bucurati de un loc linistit ziua si placut agitat dupa ce se insereaza :)


marți, 28 august 2012

Mi s-a facut dor de Maru :)


Tarot - Arcana V - Marele Preot



Tarot (roata in latina) este cunoscut ca un mijloc de divinaţie, iar simbolurile sale sunt cheia către psihic şi trezirea conştiinţei. Această ştiinţă ezoterică oferă o precizie analitică a figurilor şi numelor. El cuprinde 78 de cărţi (arcane), figure simbolice, dintre care 22 sunt arcana majoră iar celelalte 56 formeazăarcana minoră. Arcana înseamnă în latină secret. Fiecare carte reprezintă o figură simbolică şi fiecare imagine este un suport de meditaţie, un mijloc de percepere a fluxului existenţei universale. Cunoaşterea acestor simboluri permite înţelegerea şi interpretarea directă a arcanelor, acestea cuprinzând aspectele ce ne influenţează viaţa. În simbolismul tarotului, se regăsesc toate tradiţiile spirituale autentice din Orient şi Occident şi funcţionează ca un receptor de energie. Filozofii care au studiat această problematică au fost de părere că răspunsul căutat se află în întrebare, iar o întrebare bine construită aduce soluţii clar.
Marele Preot reprezinta dominatia oculta, este cel care initiaza in mister. Are pe cap mitra autoritatii si in mana crucea tripla a sacrificiilor celor trei lumi : a materiei, a vietii si a spiritului. El simbolizeaza bunatatea, evolutia morala si spirituala, ordinea, stapanirea de sine, bunavointa, maturitatea psihica, intelepciunea, mila, religia, filozofia intuitiva. Acest personaj care seamana cu cel din cartea II ( Marea Preoteasa ) este inspirat de inteligenta; el este cel care transmite oamenilor Stiinta in bine sau in rau. Cartea reprezinta uniunea, impacarea, comunicarea. Ne invata sa cunoastem ce este bine pentru noi. Ne conduce inspiratia data de divinitate, succes in afaceri. Cartea Marele Preot este una din cele 3 carti protectoare ale Tarotului, ne poate influenta in bine daca increderea ne insoteste. Intr-o configuratie nefericita de carti, poate sa reprezinte conformism, superstitie, fanatism, orgoliu, ranchiuna, intoleranta.
Avem, pe langa Karma si un Liber arbitru, permisiunea Divina de a ne trai viata asa cum dorim, sa luam propriile noastre decizii in ciuda Destinului pe care il avem... Tarotul ne poate arata daca inaintam intr-o directie favorabila sau nu. In cazul unui raspuns negativ, ofera sfaturi si posibilitati pe care cel care il consulta le poate, sau nu, lua in considerare.

sursa: www.tarot-esoterism.ro

luni, 27 august 2012

Papiota


Stiu ca afara inca este vara si daca este vara unde sa iesi la o bere daca nu la o terasa?
Eu nu am de gand sa va povestesc despre o terasa ci despre o cafenea-bar din Central Vechi putin mai neobisnuita…
Uneori afara este mai cald ca inauntru asa ca, de ce dupa ora 17 cand se deschide “Papiota” sa nu urcati la etajul 1 pe Lipscani 43 (pe langa Old City) ca sa vedeti despre ce e vorba?
Va spun eu ce o sa gasiti si sunt sigura ca o sa va placa prin inedit  :)
Interiorul este gandit ca un atelier de croitorie de prin anii 60-70…o sa gasiti aici in loc de mese obisnuite, mese de calcat sau masutele masinilor de cusut cu tot cu masini, scaune sau bancute tot din atelierele de croitorie, pe pereti dar si la toaleta tipare de rochii si fotografii din revistele de moda ale vremii, papiote si nasturi, chiar si meniul este facut dintr-un tipar…
Bauturile au si ele denumiri “in tema” cum ar fi cocktailul “Unul pe fata,unul pe dos” (vodka,lichior de pepene si zmeura) dar si o cacao cu lapte servita cu o Eugenia alaturi pe care am baut-o asta iarna.
Servirea se face la bar unde puteti comanda doar o bere daca de atat aveti chef dar si vin la pahar ,obisnuit sau spumant sau orice altceva va face cu ochiul din meniu...

Preturile nu sunt chiar mici dar merita sa intrati in aceasta atmosfera si, mai ales cand se insereaza, sa priviti cat de frumos se vad stradutele din Centrul Vechi pe fereastra…

duminică, 26 august 2012

Leapsa calatoriilor...


am numit asa provocarea pe care am primit-o de la CARMEN

1.Muntele sau marea?
Muntele…pentru ca ma face sa ma simt mai aproape de cer,pentru ca imi plac padurile si pentru ca imi place sa-i ating pietrele si in plus muntele este mereu altul…
Asta nu inseamna ca ma si catar pe munti…eu sunt doar contemplativa :)
2.Iarnă sau vară?
Mi-e greu sa aleg pentru ca anotimpul meu preferat este primavara dar daca trebuie sa ma opresc la unul din cele doua anotimpuri voi allege inceputul verii cand totul are inca prospetimea primaverii fara arsita verii…
3.Care e destinaţia la care visezi că vei ajunge măcar o dată în viaţă?
Oricat ar parea de ciudat,imi doresc sa ajung in desert dar nu in desertul acela populat cu turisti…as vrea sa am ocazia sa intalnesc beduini si sa vad cu ochii mei acea mare de nisip…e drept cam fierbinte…
Ma fascineaza desertul,habar nu am de ce…
4.Care a fost cea mai frumoasă ţară pe care ai vizitat-o? 
 
O sa ma opresc la Canada pentru ca am stat acolo un an de zile si am putut vedea cu mult mai multe decat am vazut in tarile pe care le-am vizitat in vacante…
5.Care a fost cel mai frumos oraş din afara ţării pe care l-ai vizitat?
Hmmm…Toronto dar si Parisul de care am ramas indragostita…Sunt fascinante amandoua dar in mod cu totul si cu totul diferit…
6.Care a fost cel mai frumos oraş din România pe care l-ai vizitat?
Mi-e peste putinta sa aleg…Am trei mari slabiciuni :Oradea,Sighisoara si Timisoara…
  7.Ce obiective turistice te-au impresionat?
O sa incep cu Niagara-este coplesitor de frumoasa,de pasionala as spune…
E greu sa aleg ce m-a impresionat in Paris…dincolo de obiectivele turistice pe care le-am admirat si despre care citisem in carti,am fost impresionata de stradute,de poduri,de micutele scuaruri si de mirosul painii…dar asta nu e obiectiv turistic :)
In Grecia m-a tulburat definitiv Meteora ,in Praga Centrul Vechi si Ceasul Astronomic si Podul Carol dar si faptul ca am putut sa beau vodka cu cannabis – se gaseste de vanzare in orice magazin :)
Era sa uit de fermecatorul Balcic cu ale lui gradini minunate dar si oraselul in sine este adorabil de cuminte asezat acolo pe malul marii…
8.Ce obiectiv turistic românesc ai recomanda unui străin?
In primul rand i-as recomanda sa vada,sa respire si sa se bucure de Maramures si la polul opus, Delta Dunarii…
9.Ce oraş ţi-ai dori să vizitezi?
Ar fi multe :)
Sibiul si Clujul mai pe indelete pentru ca de fiecare data am stat in Cluj o ora maxim doua…
Imi doresc foarte tare sa vad Florenta si Lisabona ceea ce se va si intampla la un moment dat si Tokio ceea ce in mod mai mult ca sigur nu se va intampla :)
10.Ce suveniruri cumperi de obicei?
Magneti in primul rand si pe cat posibil dulciuri specifice locului :)

Nu o sa fac nominalizari pentru aceasta leapsa…daca va place…luati-o! :)

Life in Pictures - Iluzii


foto: Kiyo Murakami

mai multe gasiti la Costin Comba

sâmbătă, 25 august 2012

Parfumul interzis al Cartilor


-Ai adormit mamaica?
-Nu,sigur ca nu Florinel,citeste mai departe...
“….ca niciodata un imparat.El ajunsese la caruntete, si nu se invrednicise a avea macar…"
Ii placea sa-l asculte citindu-i povesti pe acest al patrulea nepot al ei …ii amintea de vremea cand avea cam anii lui…cat sa fi trecut de atunci?Mult prea mult timp, pentru ca acum abia daca mai avea putere sa faca cate ceva prin jurul casei si sa-i rasfete pe nepoti atunci cand vacantele ii aduceau in casuta ei…
Cand avea varsta lui, domnul invatator din sat o chema sa ajute la treburile casei,prin gradina sau la muls vacile.
Dar ea era cea mai fericita cand venea Pastele sau Craciunul….atunci avea de facut curatenie mare in odaile bune…
In casa domnului invatator vazuse pentru prima data un dulap inalt din lemn greu, inchis cu geamuri subtirele…in spatele lor ,al geamurilor, stateau cuminti, randuite dupa reguli de ea nestiute…cartile.
La Paste si la Craciun trebuiau scoase una cate una, sterse de colb si asezate la loc….
Nu mai intalnise niciodata un parfum ca cel al cartilor din dulap…miroseau putin a lemn,putin a panza invechita,a flori uscate dar mai ales miroseau…a cuvinte…
Ea asa isi imagina,cuvintele au mirosul celui care le-a gandit,cerneala doar le facea vizibile…
Nu stiuse niciodata citi,nu stiuse niciodata scrie,ei erau frati multi si cu totii saraci muncind cu ziua la unul si la altul…
Dar copiii ei au mers la scoala…nu s-a lasat pana nu i-a vazut in rand cu ceilalti copii ai satului mergand zi de zi la scoala…si nu i-a fost prea usor…
Uneori,in serile mai linistite,cand copiii ei adormeau,aseza frumos pe masuta cartile si caietele de teme si atunci regasea cu emotie parfumul cartilor domnului invatator doar ca acesta era putin diferit…
Cartile copiilor miroseau a frunze verzi si crude si poate pentru ca toamna incepeau scolile,a magiun de prune,a cerneala si a…cuvinte…a altfel de cuvinte…
Da…pentru ea acest miros atat de drag, aducator mereu de emotie a ramas Parfumul interzis al Cartilor…
“….incalecai pe-o sa si v-o spusei dumneavoastra asa”.
A adormit mamaica isi zise Florinel inchizand incet cartea si asezandu-i-o in poala…vazuse el cu cat drag privea ea cartile…
Zambi atingand cartea,zambi simtindu-i parfumul….

Tema de astazi a fost propusa de Kundalini,mai multe amanunte gasiti la Mirela.

vineri, 24 august 2012

Vinul sarpelui

"Un singur sat, unde exista productie de vin cu sarpe si scorpion inauntru, vinde in intreaga lume o bautura rara, disponibila si la comanda online, informeaza Daily Mail." 
 In Vietnam se produce o licoare, care se spune ca ar avea efecte afrodisiace. Sticlele de vin contin serpi sau scorpioni, conservati. Otrava acestora a fost anihilata, in procesul de fabricare al vinului. In schimb, licoarea este considerata sanatoasa si este benefica sanatatii. Vinurile cu sarpe si scorpion sunt cunoscute ca un medicament natural, utilizat pentru a trata diferite probleme de sanatate, cum ar fi reumatismul. Aceste licori pe baza de orez sunt considerate si un puternic afrodisiac natural. Vinul cu sarpe a fost considerat ca o cura eficace de-a lungul mileniilor, dar este cunoscut si pentru cresterea virilitatii masculine. O sticla de vin cu sarpe sau scorpion costa 100 de dolari si poate fi comandata si pe Internet. (sursa: www.ziare.com)

Am preferat sa nu pun fotografiile cu "vietatile" din sticla dar le puteti vedea citind articolul original din Daily Mail...brrr...
 

 

Balada şi povaţa frumoasei coifărese - François Villon

Deci cugetă, Mânuşereasă,
Ce te-am şcolit când erai jună;
Şi tu, Blanche, Pingelăreasă,
Acum e vremea cea mai bună: 
Cu amândouă mâini adună, 
De cruţi bărbaţii, ai greşit, 
Că vremea babei va s-apună
Ca banul scos din circuit. 
Şi tu mândră Cârnăţăreasă
Ce dănţuieşti cu dibăcie,
Tu, Guillemete, Tapiţereasă,
Nu-mi râde sfatul, c-o să vie 
Vremea să-nchizi la prăvălie;
Bătrână, când te-ai veştejit,
Doar popi cărunţi o să te ştie,
Ca banul scos din circuit. 
Şi tu Jeaneto, Scufăreasă,
Vezi să nu pici în laţ cumva;
Catrino, ce croieşti mătasă,      
 Bărbaţii nu-i mai alunga: 
Cine-i urâtă, să nu stea,
Cu zâmbete tot i-a momit.
Doar hoaşca nimeni nu o vrea,
Ca banul scos din circuit.
Fetelor, pricepeţi odată
De ce m-am plâns şi jeluit:
Că nu-s de nimeni căutată,
Ca banul scos din circuit.


desen: Corina Chirila
 
   
 

miercuri, 22 august 2012

Putina ciocolata

Tot ce îţi trebuie este iubirea. Dar puţină ciocolată din când în când nu strică. (Charles M. Schulz).

Barbatii iubesc femeile pentru ca femeile sunt cele mai frumoase lucruri de pe pamantul creat de Dumnezeu. Femeile iubesc barbatii pentru ca ciocolata nu poate tunde iarba din fata casei.(Guy Browning ).

Unde e adevarul?




Sa nu-mi ziceti ca undeva la mijloc :)



Miercurea fara cuvinte - Biserica Rusa


Fotografia este facuta de prietenul meu,desenul-din pacate-nu stiu cui apartine...

Ideea Wordless Wednesday apartine intre vis si realitate

marți, 21 august 2012

"Ce sfat le-a dat batranul?"

Doi posesori de cai doreau sa vada al cui cal este mai bun. Dar au stabilit regulile jocului astfel incat calul care iese primul pierde iar cel de-al doilea castiga. Si incep jocul; se plimbau aiurea, trageau de timp, etc. Jocul ar fi continuat la infinit numai ca un batran ii cheama la el. Acestia se duc, batranul le da un sfat dupa care posesorii incaleca repede pe cai si o iau la goana spre finish.
Tinand cont ca regulile jocului nu s-au schimbat....ce sfat le-a dat batranul?..
Ei?
Ce spuneti?

Care o fi fost sfatul? :)

luni, 20 august 2012

Imamul a lesinat...


...sau Imam Bayildi, este numele unei cunoscutei retete de vinete umplute.Legenda spune ca imamul (la musulmani este ca si preotul la noi) a lesinat de placere cand a gustat din aceasta mancare care contine doar legume calite in mult ulei de masline.
Este delicioasa atat calda cat si rece.La inceputul toamnei pregatesc acest fel de mancare o data, maxim de doua ori...nu de alta  dar nu vreau sa am soarta bietului imam :)
Daca sunteti curiosi si vreti sa o incercati, iata reteta mea :

- 2 vinete mari
- 2 cepe mari
- 5 rosii coapte
- 5 catei de usturoi
- un ardei iute
- ulei de mascline (100 ml)
- sare
- piper
- un praf de zahar
- patrunjel verde tocat marunt

Vinetele se taie in doua pe lungimea lor.
Se scobeste miezul cu o lingura, bucatile de vanata se sareaza si se lasa la scurs cam 15 min.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, se adauga bucatile de vinete, ardeiul iute taiat rondele si cand legumele incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.
Rosiile se pun in tigaie taiate in bucati potrivite dupa ce in prealabil au fost decojite, se mai adauga sare daca este cazul, piper si un praf de zahar.
Umplutura se pune in vinete si se dau la cuptor stropindu-se cu restul de ulei ramas in tigaie.
Eu am folosit un vas termorezistent.
La sfarsit se presara cu patrujel verde.
Un pahar cu vin alb nu prea sec este grozav dar si berea face fata foarte bine acestui preparat doar atunci cand este cald.

Chiar daca toamna este destul de departe...eu zic sa-l incercati :)


duminică, 19 august 2012

Parfumul strazilor


Exista o strada in Bucuresti,strada al carei parfum mi-am dorit foarte tare sa-l regasesc…
Este vorba de strada Antim…da, chiar strada Antim din romanul lui G.Calinescu “Enigma Otiliei”…
Citind cartea in adolescenta ardeam de nerabdare sa-mi port pasii pe strada unde Felix si Otilia si-au tesut povestea lor de dragoste, lucru pe care l-am si facut, din pacate, doar o singura data…
Curtea Bisericii Antim inca era plina de copaci batrani, strada si casele ei erau atinse de trecerea timpului, acea zona a orasului era atat de linistita incat aveai impresia ca “nu sta nimeni aici” dupa cum spunea Mos Costache, unul dintre personajele romanlui…
Regret si acum ca nu am revenit pe Antim…acum strada este aproape disparuta, biserica Antim a fost mutata pentru a face loc Pietei Constitutiei si Palatului Parlamentului …un colos care pe mine nu ma impresioneaza…
As fi preferat ca acea zona sa fie refacuta, casele restaurate si prezentul sa aiba parfumul timpului trecut…parfumul unei paduri verzi si fosnitoare, parfumul strazii Antim din imaginatia mea…

"Strada era pustie şi întunecată şi, în ciuda verii, în urma unor ploi generale, răcoroasă şi foşnitoare ca o pădure. într-adevăr, toate curţile şi mai ales ograda bisericii erau pline de copaci bătrâni, ca de altfel îndeobşte curţile marelui sat ce era atunci Capitala. Strada era pustie şi lumea părea adormită, fiindcă lămpile de prin case erau stinse sau ascunse în mari globuri de sticlă mată, ca să nu dea căldură. în această obscuritate, strada avea un aspect bizar. Nici o casă nu era prea înaltă şi aproape nici una nu avea cat superior. însă varietatea cea mai neprevăzută a arhitecturii (operă îndeobşte a zidarilor italieni), mărimea neobişnuită a ferestrelor, în raport cu forma scundă a clădirilor, ciubucăria, ridiculă prin grandoare, amestecul de frontoane greceşti şi chiar ogive, făcute însă din var şi lemn vopsit, umezeala, care dezghioca varul, şi uscăciunea, care umfla lemnăria, făceau din strada bucureşteană o caricatură în moloz a unei străzi italice."(G.Calinescu-Enigma Otiliei)

foto:  Arh.Dan Vartanian (1982)

Inscrisa in categoria Poveste parfumată între bloggeri 

Life in Pictures - Portret


mai multe gasiti la
Costin

joi, 16 august 2012

"Azi" devine "ieri"

Impartind timpul, omul a descoperit ca el curge ireparabil. A observat ca “azi” devine “ieri” si ca umbra copacilor se alungeste spre asfintit. In clipa aceea a devenit melancolic si a descoperit regretul. 
Dar era prea tarziu.

Octavian Paler

foto : Peter Kemp

miercuri, 15 august 2012

Barbatii care inseala

Iata ce au mai desoperit cercetatorii aflati in cautarea profilului barbatului care inseala-si sa nu ziceti ca nu si-au batut capul :))

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de matrimoniale ashleymadison.com, bărbatul care înşală este căsătorit de peste 10 ani, are aproximativ 40 de ani şi doi copii şi este specialist IT sau inginer.
Pe lângă aceste date, cercetătorii au realizat şi un top al motivelor pentru care bărbaţii înşală:

1. Venitul tău este mai mare decât al lui
Femeile care câştigă mai mult decât partenerii lor sunt de cinci ori mai predispuse să fie înşelate decât reprezentantele sexului frumos care câştigă mai puţin sau la fel de mult precum iubitul lor.
2. V-aţi mutat împreună înainte de a vă căsători
Studiile arată că 40% din bărbaţii care au locuit cu iubitele lor înainte de nuntă le-au înşelat pe acestea.
3. A mai fost căsătorit
Bărbaţii care au avut mai multe relaţii serioase în trecut sau au fost căsătoriţi pentru cel puţin cinci ani sunt mai predispuşi să înşele.
4. Urmăreşte filme pentru adulţi
O treime dintre bărbaţii chestionaţi afirmă că urmăresc materiale pornografice, iar psihologii au anunţat că aceşti masculi pot să înşele oricând.
5. Petrece mult timp pe reţelele sociale
Potrivit unei firme de avocatură, într-una din cinci plângeri de divorţ se specifică faptul că s-a ajuns la această situaţie deoarece partenerul a avut aventuri cu prietenele de pe Facebook.
6. Are un IQ mic
Doctorul Satochi Kanazawa, de la Şcoala Londoneză de Economie şi Ştiinţe Politice, spune că bărbaţii care au un coeficient de inteligenţă mai mare sunt mai puţin predispuşi să-şi înşele partenera.
7. A urmat cursurile unei şcoli private Cercetătorii afirmă că un sfert din bărbaţii care au spus că şi-au înşelat partenera au urmat cursurile unei şcoli private. (sursa: www.eva.ro)

In concluzie, fetelor mare atentie in primul rand la IT-isti si ingineri ! :))

Miercurea fara cuvinte - Cerul Babelor



Ideea Wordless Wednesday apartine intre vis si realitate

luni, 13 august 2012

De-abia plecasesi - Tudor Arghezi

De-abia plecasesi. Te-am rugat să pleci.
Te urmăream de-a lungul molatecii poteci,
Pân-ai pierit, la capăt, prin trifoi.
Nu te-ai uitat o dată înapoi!

Ti-as fi făcut un semn, după plecare,
Dar ce-i un semn din umbră-n depărtare?

Voiam să pleci, voiam si să rămâi.
Ai ascultat de gândul ce-l dintâi.
Nu te oprise gândul fără glas.
De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas?

Pink Mondays - Robotzi "Desert"




KARMAPOLICE ne face ziua de luni pink
deci (asa cum zic M.O si F.O.C.A) pink sa va fie ziua!