duminică, 8 decembrie 2013

Thomas Antiques and more


Serile trecute, dupa ce am ratat aprinderea luminilor cu ocazia Sarbatorilor, dupa ce ne-am plimbat putin printre vanzatorii de produse cu specific acesei perioade din an, am hotarat sa fugim putin de aglomeratie pentru ca deja se facuse cam frig...
Am revenit intr-un loc incantator pentru mine, Thomas Antiques...
Daca va aflati in zona Centrului Vechi, puteti cobori pe Covaci pana la numarul 19, acolo veti gasi ceva mai mult decat o cafenea, veti gasi atmosfera caselor boieresti de altadata pentru ca fiecare sau aproape fiecare obiect din aceasta cafenea este de vanzare, inclusiv scaunul pe care stati sau masa la care v-ati asezat...
In timp ce savurati un ceai tip piramida de matase, o fina ciocolata calda belgiana, o cafea sau un pahar cu vin, stand pe o canapea Chesterfields veritabila, puteti admira si chiar cumpara un ceas cu pendula sau de buzunar, un serviciu de ceai din portelan chinezesc sau un set de tacamuri din argint asta in cazul in care nu va veti opri la o veoiza din alabastru cu abajur din matase sau o lustra cu picuri din cristal stralucitor.
Conceptul acestui magazin de antichitati si cafenea a fost inceput in urma cu 25 de ani de o familie iubitoare de lucurui frumoase, veritabile si cu un trecut in spate, traditie ce a fost dusa din generatie in generatie mai departe.Mobilier care dateaza de la inceputul secolului XX, ceasuri, pendule, decoratiuni, colectii de arta contemporana,carti, iata cateva dintre "atractiile" acestui loc.In plus, la mansarda veti gasi o mica librarie de unde puteti cumpara sau doar admira colectii de carti vechi si noi deopotriva...

Apropierea de Hanului lui Manuc, muzica discreta si atmosfera calma, discutiile purtate in surdina, vecinatatea atator obiecte frumoase care ne duc cu gandul la acele vremi in care exista timp pentru toate fac din Thomas Antiques, pentru mine cel putin, un loc in care revin din cand in cand pentru o pauza de la timpul prezent...







26 de comentarii:

  1. Bravo! Un pahar cu vin face bine la oasele inghetate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow! Ce mi-ar place in acel magazin!
    Am fost la ei pe site si am vazut ca au si farfurii de la Olanda! :))
    Cam scumoe la 40 de euro! :)) Eu de la targul de vechituri le iau mai ieftin! :))
    Dar atmosfera este tare faina acolo!
    pup Pandora, acum pot zice: "Duminica faina"! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-ar placea cu siguranta, eu sper ca pana la urma vom avea ocazia sa bem un ceai impreuna aici si cu putin noroc poate ne vom regasi cu Carmen si Geanina, eu una as fi maxim de bucuroasa :)
      pup si eu draga Minnie si pentru sambata si pentru duminica :)))

      Ștergere
  3. Mi-ar place mult sa o vad! Cred ca a ai petrecut minunat acolo!
    Sa ai o dupa-amiaza minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu sguranta te-ai incadra perfect in atmosfera de acolo si da, a fost o seara agreabila :)
      o seara placuta iti dores si eu draga Melly!

      Ștergere
  4. arata genial..cred ca si preturile sint pe masura

    RăspundețiȘtergere
  5. preturile obiectelor da, sunt pe masura, dar cele din cafenea sunt absolut ok pentru acest loc...un ceai ajunge la 13 lei, o cafea 11 lei sau o ciocolata calda belgiana (doar din asta au) este doar 9 lei, un pahar de vin pleaca de la 9 lei...
    eu sunt incantata, poate vei trece si tu pe acolo sa te convingi...
    in general nu pot spune ca ma dau in vant dupa localurile din Centrul Vechi dar pentru acesta chiar am o slabiciune :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place atmosfera pe care ai descris-o. Cat despre obiectele vechi si cu stil, imi plac si acestea, dar sa le privesc doar. In casa imi iau lucruri frumoase, dar comune, pentru ca este o casa comuna, si obiectele vechi nu s-ar potrivi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si casa mea este comuna dar am doua, trei obiecte vechi (dar nu de mobilier) pe care imi place sa le privesc, sa le ating...preferata mea, o urna micuta din onix alb cu brate din argint care are peste 100 de ani :)
      nu mi-ar placea totusi sa traiesc intr-o casa inconjurata doar de obiecte din alta epoca, atunci chiar as avea impresia ca traiesc intr-un magazin de antichitati :)

      Ștergere
  7. Chiar interesanta ideea lor, si pare a fi un local plin de povesti, culoare si mult bun gust.

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. o mirosi, dar te asigur ca nu e :))
      in primul rand nu de reclama pe un blog no name ca al meu au ei nevoie si in al doilea rand eu mereu scriu despre acele cafenele, ceainarii sau restaurante unde am intalnit o atmosfera mai aparte, dar tu nu ai de unde sa stii, treci destul de rar pe la mine :)

      Ștergere
  9. Atmosfera trebuie sa fie deosebita intr-un astfel de decor! :) Am senzatia ca nici nu-ti vine sa vorbesti altfel decat in soapta :) pentru a nu deranja... spiritele unei lumi apuse. :)
    Cand intru in magazine de "antichitati" pasesc parca pe varfuri... Rareori cumpar, dar imi place sa schitez povesti despre oamenii care au folosit candva acele obiecte.
    Seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca e chiar asa, nimeni nu simte nevoia sa vorbeasca tare pentru ca e prea placut zumzetul discret al conversatiilor din jur...cred ca obiectele care ne incomjoara ne dau o anumita stare, ne influenteaza...
      pup si eu Diana, o seara minunata iti doresc la randul meu! :)

      Ștergere
  10. Cat de interesanta imi pare acest magazin cafenea...:)
    Nici nu poate un loc mai fain in care sa te ascunzi de prezent! Macar pentru cateva ore....:)
    Te pop!

    RăspundețiȘtergere
  11. asa e, exact asta simt de cate ori calc pe acolo...sper ca vom bea o cafea in acest loc cand te vei nimeri prin Bucuresti :)
    te pupacesc :*

    RăspundețiȘtergere
  12. da, nici eu nu prea mai calc pe acolo, numai snobi, dar in mod sigur saptamina viitoare cind ajung in bucuresti o sa trec pe la cafeneau asta-offtopic, daca ai timp te invit la pink mondays-pup

    RăspundețiȘtergere
  13. eu snobi nu am prea vazut dar asta nu inseamna ca nu sunt...iti recomand ciocolata calda, in versiuna white sau dark, sunt preferatele mele, asta in cazul in care iti place ciocolata :)

    o sa incerc azi sa revin la ziua de luni pink :)
    pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  14. da,e clar ca vom merge impreuna aici, atunci cand ne vom revedea, in Bucuresti :) Superba atmosfera!
    te pup draga mea draga. O saptamana cat mai placuta iti doresc. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de abia astept draga mea draga :)
      pup si eu, o saptamana de top iti doresc!

      Ștergere
  15. Te invidiez ca ai o astfel de cafenea in oras.Sun un fan antichitat si sunt sigur ca mi-ar palce acolo dar nu stiu cand ajung in Bucuresti.

    Saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va fi acolo oricand vei ajunge :)
      o noapte buna iti doresc si eu!

      Ștergere
  16. cool! imi plac magazinele de antichitati, de fapt sunt singurele prin care ma plimb fara sa ma plictisesc. :)
    daca ar fi avut si-o cafenea inclusa, era si mai bine! :)

    RăspundețiȘtergere