duminică, 17 noiembrie 2013

Cand...

... crezi că ai găsit toate răspunsurile, vine viaţa şi schimbă toate
întrebările.


Bob Marley


foto: www.mariusbarbulescu.com

joi, 14 noiembrie 2013

Reflexii in Oglinda - Dragostea in oglinda timpului

Un film de animație creat de actorul japonez Takefumi Kurashina, care a fost prezentat în cadrul unei emisiuni televizate. Încărcat pe youtube în data de 17 martie, Pendulum a adunat, în mai puțin de o săptămână, peste 2 milioane de vizualizări. Explicabil: măcar din când în când, cu toții avem nevoie de povești.



mai multe "Reflexii in Oglinda" gasiti la SoriN 

sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Nu-i asa ca ti s-a intamplat si tie?

Să te îndrăgostești nebunește și să nu îți mai pese de tipare? Să iubești atât de mult încât “nebunia” celuilalt să devină propria ta nebunie? O nebunie fără de care nu mai poți trăi. Și care face ca viața să nu mai poată fi niciodată ca înainte.



Pim și June – un scurtmetraj realizat de fotograful și regizorul german Moritz Huettner.


sursa: http://webcultura.ro

duminică, 3 noiembrie 2013

Parfumul Secretului


Se asezase linistea, ultimele sunete ale batranului clopot se pierdusera deja in calmul care plutea peste curtea manastirii…
Pornise spre chilia lui dar ceva il facuse sa se aseze pe banca de sub nucul care parea mai batran ca timpul, de parca timpul ar avea varsta…
Timpul nu, dar oamenii,da…la fel si nucii…
Da,acum stiu de ce s-a oprit sub nuc, mirosul de nuci verzi ii napadise narile chiar daca acum era toamna si nucile,de mult culese…
In narile lui palpita aroma de verde iod a nucilor care iti murdaresc degetele si buzele atunci cand nerabdarea te face sa gusti cu nesat albul dulce al miezului de nuca…
- Hai,mai arunca-mi,mai arunca-mi…
Batea din picior si radea cu gura si ochii la el cel catarat in nuc.
De sus, din nuc, parul ei parea de culoarea soarelui si tare ar mai fi stat sa o priveasca printre crengi daca ea nu ar fi batut iar, nervos din picior:
- Hai, mai arunca-mi, mai arunca-mi...
Odata cu ultimele nuci aluneca si el din copac in fata ei
- Gata, acum le impartim, ii zise el serios privind la fata ei lunga si contrariata si mustacind a rade
- Le impartim, susura ea dulce…doua mie, una tie, pentru ca eu te-am indrumat de unde sa le culegi, deci, am facut treaba mai grea…
Radeau amandoi decojind nucile si rontaind miezul alb, radeau ochii lui verzi mangaind galbenul parului ei blond
Simti o arsura si parca buza de sus sangera usor, urma dintilor ei si gustul de nuca si…
Un alt clopot din alt timp il facu sa sara in picioare speriat, parfumul dulce al ispitei avea gust de nuci verzi, verzi ca ochii lui…
- Nu pleca…tu…
Dar el alesese, locul lui nu era in lume…
Si totusi, in sufletul lui a ramas adanc, parfumul dulce amarui al unui secret care a lasat urme in amintirea buzelor de altadata
Iubirea e data e Dumnezeu dar alegerea ne apartine
Nu, nu era batran precum nucul, era verde precum frunzele lui vara, dar…
Se inserase,incepuse sa miroasa a toamna
Hmmm, amintirile nu au nevoie de anotimpuri, au nevoie doar de o picatura de emotie parfumata…
Pentru unii secretele au parfum de nuca, pentru altii…poate pentru altii nu exista parfumuri, nu exista secrete…
Tare tristi or fi acei oameni, tare tristi…



Un parfum care imi sugereaza in egala masura toamna dar si  amintirile, poate si tristetea  este Immortelle de Corse de L`Occitane en Provence.

Lansat in 2011 are ca nota de varf  imortela, notele de mijloc sunt trandafir, ceai si miere alba, notele de baza sunt mosc, stanjenel si rasina benzoica.

Daca vreti sa va lasati invaluiti de amintiri,incercati-l…

Poveste inscrisa in Clubul Condeielor Parfumate gazduit de Mirela.
Dupa o idee a Alexandrei .

"Ce vrea de fapt femeia?"

Un imparat a prins un tanar supus care vana pe domeniul lui. L-a aruncat in temnita si i-a spus ca-l va elibera daca va raspunde la intrebarea:
- Ce vrea de fapt femeia?
Tanarul si-a chemat si a intrebat mama , sora, verisoara vecina, dar nici una n-a putut sa dea un raspuns corect. In fine a chemat si o vrajitoare batrana si urata. Aceasta i-a promis ca-i spune raspunsul corect cu conditia ca dupa ce va fi eliberat o va lua de sotie.
Neavand alta solutie tanarul a acceptat. Raspunsul dezvaluit de vrajitoare a fost: Femeia, de fapt, doreste sa fie stapana propriei vieti! Imparatul l-a eliberat imediat.

 A urmat nunta si noaptea nuntii.Insa nu mica i-a fost mirarea cand in pat a gasit o fata tanara si deosebit de frumoasa care i-a spus:
- Pentru ca te-ai tinut de cuvant jumatate de zi voi fi batrana si urata iar calalata jumatate voi fi ca acum. Urmeaza ca tu sa alegi in care jumatate de zi sa fiu tanara si in care sa fiu batrana. Tanarul cazu pe ganduri: sa rada toti de el vazandu-l cu o batrana si urata iar noaptea sa petreaca cele mai placute clipe alaturi de o tanara fermecatoare sau sa se plimbe pe ziua cu cea mai frumoasa fata printre oameni iar noaptea....In cele din urma tanarul i-a spus sa aleaga ea cum crede ca e mai bine. Imediat a venit si raspunsul:
- Voi fi tot timpul tanara si frumoasa pentru ca am gasit barbatul care mi-a dat libertatea de a fi stapana pe propria viata.

Morala :
NU CONTEAZA DACA O FEMEIE E FRUMOASA SAU URATA . IN FOND FIECARE E O VRAJITOARE.


Asa sa fie oare? :) 

pentru Anastasia si ale ei povesti duminicale