duminică, 16 noiembrie 2014

Nu cred în bărbații însurați...


ciorapi cu dungă

Acum cateva zile am vazut pe blogul ILUZIEI o postare  care, chiar daca m-a amuzat, mi-a lasat totusi un gust amar...
Ce a scris ILUZIA mi-a amintit de un articol al Petronelei Rotar. 

Spusele Petronelei au o samanta de adevar...sau poate nu...
Sunt curioasa cum vedeti voi lucrurile :) 


Am cîteva prietene singure, divorţate şi mişto. O bucată babană din viaţă, eu însămi am făcut parte din această categorie. După ce treci de 30 de ani, şansele să găseşti bărbaţi superbi, inteligenţi, manieraţi, rezolvaţi psihic, gladiatori în pat şi liberi sunt zero. Zero. Toţi bărbaţii mişto sunt luaţi. Ăia care rămîn, de cel
mai multe ori, au o problemă. Ori încă locuiesc cu mama, ori i-a lăsat de curînd nevasta/iubita şi suferă aprig şi cu muci după ea, ori sunt nişte pierde vară cu care mai bine nu te încurci. Şi mai sunt tipii foarte puţin însuraţi, ale căror neveste sunt nişte scorpii, cu care nu se mai culcă din paleoliticul superior, care trăiesc coşmaruri în loc de vieţi, să îţi vină să le plîngi de milă şi să-i strîngi la pieptul tău generos (şi gol, de preferinţă pentru ei).
Toate prietenele mele singure, divorţate şi mişto atrag stoluri de bărbaţi enervant de puţin însuraţi şi fooooarte nefericiţi în căznicie. Care nu au de gînd să divorţeze, dar au de gînd să mai iubească cel puţin o dată, mai ales că trec prin cumplita criză de patruzeci, care se ştie că este o boală necruţătoare, care a făcut nenumărate victime. Printre femei. Eu însămi am fost o astfel de victimă, nu mă dau neatinsă de molimă.
Aceşti domni deosebit de puţin căsătoriţi nu îşi doresc atît să se îndrăgostească ei, ci mai degrabă să se îndrăgostească cineva de ei. De preferinţă o femeie frumoasă, inteligentă şi sensibilă, care să le umfle egoul ca pe un balon cu aer cald. Imediat după, însă, îi apucă regretele, află soţia, (nu neapărat în ordinea asta), ea bate de două ori din picior şi ei se întorc spăşiţi la apartamentul conjugal, dar nu oricum, ci cu mulţumirea că au mai trăit o dată. În vreme ce „iubita” rămîne în ger, întrebîndu-se unde a greşit atunci cînd i-a crezut jurămintele fierbinţi şi lamentările că nevastă-sa e monstrul din Loch Ness iar viaţa lui o capcană ca-n Cubul. Şi de ce toată lumea o priveşte ca pe o curvă care a vrut să strice căminul liniştit, patriarhal, al domnului, cînd ea nu a făcut decît să iubească un tip sincer şi deprimat, cu care soţia nu s-a mai culcat de cînd era el mic. Şi, nu în ultimul rînd, de ce soţia e însărcinată în luna a cincea.




Eu nu cred în bărbaţi însuraţi, cu copii, nefericiţi şi sinceri, care te iubesc nespus dar nu îşi pot părăsi nevasta. Dacă sunt sinceri, să se ducă la scara lor de bloc, să îşi rezolve situaţia şi să te caute după şi dacă vor fi liberi. Iar dacă familia este atît de importantă pentru ei, să rămînă în braţele soţiei sau să plătească escorte, ca să folosesc un eufemism, care să îi mintă cît sunt de mişto. Sau să meargă să alerge la semimaratoane, maratoane şi Iron Man, să facă ceva cu toată energia aia neconsumată. Ah, stai, asta fac deja!


sursa: www.catchy.ro

26 de comentarii:

  1. :))
    Tre sa spun ca m*am amuzat!
    Acum, inteleg ca barbatii superbi is luati de scorpii?!:)))
    Adica eu sunt una dintre scorpii! Vaaai! Da eu is buna de pus pe rana!:))))
    Culme e ca stim foarte bine ca toata marea si sarea pe care o promite domnul insurat si toata viata lui trista despre care ne povesteste e o iluzie, tot punem botic! Asa ceva! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este adevarat, si asta pentru ca avem nevoie sa credem in ceea ce ne-am dori sa fie, sa se intample :)
      nici nu ma indoiesc ca esti buna de pus pe rana...acum depinde cui apartine rana :))

      pup o geamana :*

      Ștergere
    2. Lucrurile înrămate nu ating infinitul. ;)

      Ștergere
    3. pentru unii ramele inseamna siguranta, pentru altii, limitare :)

      Ștergere
  2. da, articolul este amuzant si trist în acelasi timp...
    Oricum ar fi situatia, eu stiu ca zicala "ce-i al tau e pus de-o parte" este adevarata si ca pâna atunci când fiecare îsi va întâlni adevarata jumatate, trebuie doar sa nu dispere si sa nu se lase amagita de "fluturasii ce zboara din floare în floare"!
    te pup draga mea draga :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca fiecare dintre noi spera...chiar si atunci cand dispera ca "ce-i al lui e pus de-o parte"...doar ca nu se intmpla intotdeauna ca sperantele sa se implineasca...stii cum se spune despre sperante, ca sunt facute ca sa fie inselate :)

      te pupacesc si eu draga mea draga, bine ai revenit! :*

      Ștergere
  3. Fiecare are o experienta si o filozofie de viata.In mod sigur barbatii insurati sunt de neabordat.Ai drepttate: ori-ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar trebui sa nu fie dar crede-ma, sunt...
      nu stiu daca dreptatea e undeva la mijloc...ar fi simplu sa fie asa...
      e complicat...
      cu totii ne dorim sa avem alaturi omul potrivit noua dar asta inseamna oare ca si noi suntem omul potrivit celuilalt?
      de cele mai multe ori cel mai "slab" se muleaza pe dorintele celui "puternic", la inceput din dragoste, apoi din obisnuinta...
      dupa un timp barbatii isi amintesc ca sunt prin natura lor niste "vanatori"...unii au curaj sa plece la vanatoare altii nu, altii nici nu se gandesc la asta...
      femeile nu se transforma voit in vanat dar de cele mai multe ori ajung astfel din dorinta de a-l avea alaturi pe barbatul pe care il considera potrivit chiar daca nu le apartine...
      cum spuneam, e complicat dar decalogul ILUZIEI surprinde bine toate aspectele posibile :)

      Ștergere
  4. Interesant articolul, nu stiu ce sa zic, cred ca daca vrei cu adevarat sa fii cu cineva, faci orice sacrificiu, inclusiv sa infrunti monstrul din casa>)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte adevarat, daca vrei, daca ai curaj sa risti si nu in ultimul rand...daca esti cu adevarat indragostit :)

      Ștergere
  5. Petronela cred ca are dreptate si ca enuntat concluzia corecta ! Sigur poti cadea in "capcana", dar nu cred ca mai conteaza motivul pentru care "a crezut"ci conteaza ca pana la urma tot singura ramane!

    RăspundețiȘtergere
  6. ha ha ha...Americans men problems...you're so funny! :))
    seriously, for sure not every Americans womens are like you described, it is the same thing for mens...

    RăspundețiȘtergere
  7. No bine, no! :) Dacă spuneți voi! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca ai gresit:amanta e gravida in luna a 5-a,scorpia,iar nevasta ,un ingeras care nu stie cum sa-si tina barbatul acasa sa nu fuga cu amanta.Pai daca amanta e scorpie atunci de ce mai alearga dupa ea???Apropo,daca as fi eu amanta l-as pune sa vina cu hotararea de divort in mana,nu glumesc!Ar trebui sa analizati mai mult comportamentul infect al barbatilor care se cred Superman dar sunt doar niste pisici amarate ,gen Tom si jerry...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca e greu sa fim lucizi cand simtim...
      cred ca e greu cand te indragostesti si situatia nu e limpede...
      dureros e atunci cand unul iubeste si celalat doar se bucura de acest rasfat, lucru valabil si pentru femei si pentru barbati atunci cand se afla in postura de amant/amanta...
      fac referire aici la cei care au o legatura care implica sentimente si nu doar avantaje materiale.
      hotararea de divort ar fi o solutie, sa vedem cine are curaj sa o si aplice :)

      Ștergere
  9. M-a ferit Dumnezeu de asemenea necazuri și Îi mulțumesc ! Nu pot decât să le deplâng și pe nevestele ai căror soți au amante (dar nu divorțează, totuși) și pe amantele iubite de bărbați însurați (care nu divorțează, totuși !).
    Sus inima, fetelor !

    RăspundețiȘtergere
  10. nici eu nu cred in barbatii insurati...si asa mi-as dori sa stea (sau sa stau eu) caaaaat mai departe de mine... dar sa si stiu ca INCA SUNT insurati, ca daca nu stiu... deh :)
    pandhoro, experiente triste, frant inimi, cel mai dureros cred ca e momentul in care afli, vorba articolului, ca nevasta e iar gravida... :) se trece peste moment, se merge mai departe, dar uneori exista urme in suflet...de nesters.
    (nu vrei sa stii cui i-am cerut sa vina la prima sau a doua intalnire cu hotararea de divort :) si a venit.)

    Altfel, te pup cu drag amical, Pan d'Oro :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu daca vreau sa stiu dar pot sa banuiesc :)))
      ma bucur ca a facut-o, meritai sa ai incredere asa cum si el cu siguranta merita sa se bucure de o persoana speciala, asa cum esti tu :)

      te imbratisez si eu cu acelasi drag din totdeauna >:D<

      Ștergere
    2. Pan d'Oro, sper să bănuieşti corect :)
      Meritam amândoi să ne bată inimile altfel... D. s-a bucurat o vreme de "specialul" din mine până când "am hotărât" eu că, de fapt, nu-s deloc specială... şi nu mai suntEM împreună de multe luni deja...

      Îmbrăţişări şi urări de bine ţie! Des mi se duce gândul înspre tine, chiar dacă nu-ţi scriu mereu...

      Ștergere
  11. Pe scurt ar fi: baetii buni n-are noroc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Chestia asta cu amanti si amante pt persoane care au serviciu plus mai au si jo bul 2 extrem de epuizant al unei casatorii...zau...cine naiba are atata energie sa depuna si efort de sedus si cultivat si conversat si cu un amant sau o amanta chiar ca nu pot sa-mi dau seama ! Precis nu cineva cu job obisnuit mic burghez corporatist, ca ala te lecuie de motivatia de a-ti dori orisice relatie umana off serviciu, inclusiv una pasional erotica, poate doar asa una gen sa vii acasa si sa te joci cu jucariile copiilor, in caz ca mai exista si aia in plus, sau cel mult obosit in poala consortului alinator ca o eventuala bunica, sau in general mai
    degraba te poate inspira sa te retragi ascetic
    solitar in pustie. Cred ca numai somerii sau ff
    inalta burghezie au timp si chef de amanti si
    amante. Zau, sincer cred ca asta e valabil indiferent de sex sau orientare sexuala pt maj persoanelor mic burgheze adulte de cand exista burghezia in UE, cam din sec 17
    incoace asa. Desi cred ca exista o posibila exceptie re mica burghezie provinciala exemplificata de dl G Flaubert in Dna Bovary, ca totusi Viata la Tara e mai putin frenetic ocupata cu diverse plus exista posibilitati mai mari de a avea servitori sau chiar sclavi si pt micii burghezi, ca sa-i mai degreveze de raspunderile conjugale.

    RăspundețiȘtergere