duminică, 25 ianuarie 2015

1.500 de pesti, 100 de tone de mobilier in noul sediu eco al Orange Romania

1.500 de pesti, 100 de tone de mobilier in noul sediu eco al Orange Romania: Galerie FotoOperatorul telecom Orange Romania si-a consolidat echipele din Bucuresti intr-un nou sediu situat in zona Aurel Vlaicu, 1.630 de angajati incepandu-si activitatea la inceputul acestui an intr-o cladire dezvoltata de compania suedeza Skanska, pe opt niveluri.
Practic, Orange a reunit echipele din alte patru cladiri (3 cladiri in Iride si una pe Louis Pasteur-n.r.) intr-una singura, economia realizata de companie fiind de cel putin 8% ca urmare a acestei consolidari, conform oficialilor operatorului. Primele discutii strategice despre aceasta mutare au inceput in noiembrie 2013, primii angajati fiind relocati in noul sediu in octombrie 2014. La finalul lui decembrie, toti cei peste 1.600 de angajati isi ocupasera noile locuri in open space-ul din cladirea Skanska.
Suprafata totala ocupata de Orange este de 13.700 de metri patrati, fiind impartita in sapte departamente – department de HR, tehnic, b2b, b2c, relatii cu clientii etc. Pe langa spatiile de birouri, dupa cum puteti vedea si in fotografii, sediul are un etaj special pentru intalniri, sali de conferinte, sali de training, beneficiind si de open cafeteria. Totodata, birourile sunt decorate cu acvarii ce contin 1.500 de pesti, dar si 800 de plante. Mobila cantareste, per total, 100 de tone, prin cladire circuland si 100 de km de cabluri.
“Pe langa faptul ca este o cladire ecologica, cu ferestre mari, este si o cladire inteligenta, lumina adaptandu-se in functie de lumina naturala, la fel si caldura”, subliniaza oficialii Orange. Un alt plus al mutarii ar fi faptul ca noul sediu este situat langa o statie de metrou si statii RATB, majoritatea angajatilor preferand sa vina la birou cu mijloacele de transport in comun. 
 
 autor:Alex Goaga
sursa: www.wall-street.ro

23 de comentarii:

  1. Nu-i fericesc deloc pe cei de la "Administrativ" cand, an de an, trebuie sa vina din birou in birou cu...inventarul, mai ales la inventarierea fondului piscicol, si la predarea-primirii florei si...faunei bogat reprezentate.Initial, am incurcat nitel titlul si citii "1500" ca fiind tone de peste, o adevarata...cherhana.
    In rest, pe acolo "cablurile circula", adica nu ele, ci curentul prin ele (!)...Eu nu stiu cum arata o cladire d'asta moderna, de birouri, dar cred ca e greu de trait si de lucrat in conditii de..."sub lupa sefilor".Oamenii devin roboti ascultatori si docili (unde sunteti voi, Mo si F.O.C.A. ?), urmariti prin videocamere ca in celebrul "1984" (G.Orwell)...Macar de ar exista o incapere de relaxare, cu fotolii si saltele pe care sa te mai poti destinde... :))) Dar poate au....
    Pana una-alta, sa ne platim abonamentele la vreme!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vad ca iti este dor de Mo si F.O.C.A, o sa vad daca mai exista, auzisem ca autorii lor s-au retras :)
      cam asta se intampla in astfel de spatii...totul este la vedere in sensul ca vezi si esti vazut...
      oricum ceea ce au cei de la Orange este foarte modern, conceptul "cladirii inteligente" este de actualitate si mi se pare potrivit acestor timpuri...cat despre locuri de relaxare, ele exista, daca vei cauta articolul vei gasi mai multe fotografii...
      asa cum stii, mie imi plac interioarele din alte timpuri dar si ele, acele interioare, erau moderne la vremea lor...asa ca nu ne ramane decat sa traima la timpul prezent :)

      Ștergere
  2. 1.500 în mod constant?
    Au numere de inventar pe bază de cip?
    Sunt comestibili?
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper ca nu, in caz ca cineva vrea sa le incerce gustul, cu siguranta cip-urile nu vor fi ever comestibile :))

      Ștergere
  3. Îcerc să-mi imaginez cei 1630 de angajați într-o singura clădire... niște furnicute într-un mușuroi. Da, dar cu pești ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si in plus, cladirea e inteligenta :))
      n-ai vrea sa vezi ce e dimineata la metrou :)

      Ștergere
  4. Eh !... ”Aici sunt banii dumneavoastră” ! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam asa ceva :))
      eu am Vodafone, urmeaza si ei cu o cladire categoric iesita din :D

      Ștergere
  5. nimic pe lume nu exista doar cu avantaje :) asta e!
    Frumos, nou, modern, dar fara pic de intimitate si... foarte scump! cu siguranta amortizarea investitiilor se va resimti în abonamentele celor dependenti de Orange.
    Acvariile cu plante si pesti exotici creeaza o atmosfera placuta, relaxanta, armonioasa... cred ca este o idee buna pentru birouri :)
    Mi-a placut comentariul Inei ☺ furnicute într-un mușuroi... cu pești :)))
    te pup draga mea draga. Un start bun in noua saptamâna! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de asta poti fi sigura, totul se plateste :D
      da, sunt de acord cu tine, plante verzi, acvarii, ferestre largi, sunt atuu-uri care fac ziua de munca mai putin incordata, macar partial :))
      pup si eu draga mea draga, somn usor!

      Ștergere
  6. nu-mi prea place mie treaba asta cu totul la vedere....
    nu mi-a placut niciodata....
    si nu pentru faptul ca sunt vazuta....ca pana la urma nu e cine stie ce de vazut dar ma simt asa ca in mijlocul drumului nu stiu cum!:)))
    imi place asa un pic de intimitate, macar un pic....
    parca prea sunt asezati ca la scoala ....
    ideea cum ca folosesc mijloacele de transport in comn e excelenta...ca de nu, prafu se alegea....:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu lucrez tot intr-un spatiu asemanator, ma refer la open space dar fara acvarii si cladiri inteligente..
      mi-a fost greu sa ma adaptez unui spatiu atat de deschis dar am invatat sa ma concentrez si sa ma ecranez la ce se intampla in jur...bine, la noi in birou este in general liniste dar...
      la noi spatiul e mai cald, cu toate ca avem ferestre largi pe jos avem o podea din lemn adevarat, cladirea are un aer industrial interesant, intre vintage si modern...
      si noi suntem destul de aproape de metrou dar avem avantajul de a ne situa intr-un cartier vechi, cu vile, parcuri si multa verdeata ...
      eu prefer sediul firmei noastre, mai cald, aceluia, chiar atat de modern fiind :)

      Ștergere
  7. Foarte amuzantă precizarea numărului peștișorilor! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place acvariul!
    Mi-ar place si mie in casa unul ca asta numai ca cineva ar sta pe-afara.:)),si-apoi suntem deja doi pesti in casa...Ma consolez si eu cum pot.:)
    Pentru acvariu voi mai palti Orange-ul.;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant la ce nivel "joaca" aceste mari companii. Carmen, ai dreptate, toate aceste luxuri se vor resimti in abonamentele clientilor.
    Daca as vrea sa vad ceva din acel sediu luxos, sunt acvariile! Am mai vazut prin cateva institutii acvarii mari, cu pesti exotici scumpi si tare frumosi. Dar ma bucur si de micutul nostru acvariu, din care ma privesc cativa pestisori mici si colorati.
    Noapte buna, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi, bucuriile mici, sunt adevarate :)
      cu toate ca este atat de moderna, nu mi-as dori sa lucrez intr-o astfel de cladire...totul e rece si impersonal, prefer sediul firmei noastre, modern dar cald :)

      Noapte buna, draga Alex! :)

      Ștergere
    2. Noapte buna, Alex draga! :)
      pup Pandora draga. Noapte buna! :)

      Ștergere
  10. Scuze, Pandhora! Cu ochii la comentariul lui Carmen.... ti-am zis asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      stai linistit, mi-am dat seama si m-am amuzat :))
      ai fost dragut :)

      Ștergere
  11. deci un peste/salariat !!! :)
    eu am un acvariu micut si tot trebuie sa am grija de el...din cei 1600 angajati 100 sunt pentru ingrijirea pestisorilor !!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite ca nu facusem paritatea!! :))
      esti grozava, minte de inginer, bravo! :))

      Ștergere