vineri, 2 ianuarie 2015

Cocktail all’italiana

De câte ori ne gândim la cocktail-uri, ne vin în minte americanii, nu-i așa? Ei bine, n-ar trebui să uităm că amestecuri de băuturi au inventat și alte nații. Așa de pildă italienii, care au dat lumii destule băuturi celebre, de n-ar fi să pomenim decât Campari, Cinzano, Martini sau Prosecco). Toate contribuind din plin la celebritatea multor mix-uri transatlantice.
Și totuși, ce beau italienii la ei acasă când li se face poftă de un cocktail? Vă puteți face măcar o idee citind cele trei sugestii de mai jos. Noroc!

Cocktail Americano

Americano

30 ml Campari,
30 ml Cinzano Rosso,
apă minerală.
Turnați băuturile într-un pahar plin cu gheață, adăugați puțină apă minerală și decorați cu coajă de lămâie
Un cocktail foarte vechi, inventat în anii 1860 de Gaspare Campari, în localul său, Caffè Campari. A fost inițial cunoscut sub numele Milan-Torino, deoarece Campari se producea la Milano, iar Cinzano la Torino. Pe la începutul anilor 1900 acest cocktail și-a căpătat actualul nume. Unii zic că din cauza faptului că italienii au remarcat preferința americanilor pentru cocktail-uri, în timp ce alții spun că mai curând numele provine din „amaro”, amar.
Celebritatea i se datorează, după cum cum am văzut deja, mai ales lui James Bond (deși contextul este cam peiorativ): The Americano apare atât în Casino Royale, cât și în povestirea A view to kill.
Și da, Gaspare Campari este cel care a fondat Gruppo Campari.

Cocktail Negroni

Negroni

30 ml Campari,
30 ml gin,
30 ml vermut dulce.
Adăugați toate ingredientele într-un pahar plin cu gheață. Amestecați și decorați cu o felie de portocală
Se zice că ar fi fost inventat la Florența în 1919, la Caffè Casoni (actualmente Caffè Cavalli), unde contele Camillo Negroni i-a cerut barmanului Fosco Scarselli să-i „înzdrăvenească” un Americano. Acesta a pus gin în loc de apă și a decorat paharul cu o coajă de portocală, ca să fie mai clar că este vorba de o altă băutură. Cocktail-ul a avut succes, familia Negroni a înființat Negroni Distillerie la Treviso, producând în primul rând o variantă gata amestecată și îmbuteliată a acestui mix, botezată Antico Negroni 1919.

Cocktail Bellini

Bellini

45 g piersici,
Prosecco.
Puneți piersicile zdrobite într-un pahar de șampanie, completați cu Prosecco foarte bine răcit. Eventual, puteți pune puțin zahăr.
Un cocktail cu o dată de naștere incertă (undeva între 1934 și 1948), inventat de Giuseppe Cipriani în barul său, Harry’s Bar, din Veneția. Deoarece culoare băuturii îi amintea de toga unui sfânt dintr-un tablou al lui Giovanni Bellini (pictor venețian, cca. 1430-1516), Cipriani și-a botezat invenția Bellini. Ca variante: Rossini (cu fragi), Tintoretto (cu rodie), Mimosa (cu portocale).

sursa:www.costachel.ro

22 de comentarii:

  1. Cocktailurile mele preferate sunt Campari-orange, Hugo, Spritz si Adria look - acum ca ne atragi tu atenta, constat ca lista mea contine doar inventii italienesti :))
    pup draga mea draga. Start bun în primul weekend 2015! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lucru care nici nu ma mira, italienii stiu ce inseamna bunul gust :))
      eu nu prea sunt amatoare de cocktailuri, multa vreme preferatul meu a fost Cubalibre si un cocktail pe baza de curacao al carui nume nu mi-l mai amintesc :)
      pup draga mea draga, o sa lenevesc pentru ca de luni...
      un w-end fain iti doresc si eu cu multa bucurie si zapada! :)

      Ștergere
  2. TE IMBRATISEZ CU DRAG IN NOUL AN SI ITI DORESC TOT BINELE DIN LUME !!!!PUPICI!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Iulisa pentru urare si gandul bun, te imbratisez la randul meu cu acelasi drag, dorindu-ti un An Nou bun di imbelsugat, la multi ani! :*

      Ștergere
  3. Nu am incercat niciunul din cele de mai sus, dar nu e timpul trecut. Ella. http://ellafairytale.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. eu sunt lemn la astfel de combinatii desi traiesc printre italieni.....veri, desigur!:)))
    dar un Americano parca mi-ar face cu ochiul....:P
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. atunci, lasa-te ispitita :))
      te pupacesc si eu!

      Ștergere
  5. Ce subiect interesant la început de an! :)
    Hai noroc și la mulți ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Reteta ca reteta, dar povestile sunt interesante ! :)
    La multi ani, pandhora !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. povestile sunt totul, nu e asa? :)
      la multi ani, dna inginer! :)

      Ștergere
  7. LA MULȚI ANI,SCUMPO!
    Arată super toate(îmi plac culorile lor)și poveștile sunt
    interesante,nu știu cum sunt la gust,nu am avut ocazia!
    Weekend cât mai plăcut să ai!
    Pup și îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mereu am spus, povestea intotdeauna conteaza :)
      pup si eu, Elena!

      Ștergere
  8. Pe vremea mea nu se bea decat unul singur:votca cu suc de rosii.Acum sunt prea multe si nu sti ce sa alegi. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un bun motiv ca sa incerci cat mai multe :)
      faina sa-ti fie si tie seara, Floarea, multumesc!

      Ștergere
  9. Foarte interesante! Cred că merită încercate şi savurate. După revelion, un prieten ne-a "tratat" cu un coctail pe bază de bitter, dar nu ştiu cum i-a zis. A fost bun şi am ronţăit cu plăcere şi feliuţele de portocală şi lămâie...
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. imi plac mult bauturile dulci amarui, in ultimii ani preferatul meu este Jagermeister :)
      faina sa-ti fie si tie ziua, multumesc!

      Ștergere