miercuri, 22 aprilie 2015

Cleric musulman explică cum trebuie bătute soțiile: „Putem folosi o nuia”



V-ați întrebat vreodată despre ce se discută la televiziunile arabe? Un subiect ar fi cum să îți bați corect nevasta, dezbătut de un cleric musulman, la postul TV Al-Nas.

Ideea emisiunii era dacă s-a schimbat ceva în practica pedepsirii nevestelor cu bătaia, în ultimii ani. Răspunsul clericului Sa’d Arafat a fost simplu: Nu. Bărbații au voie să facă aceasta prin legea instaurată de Profet, iar femeile știu să se supună pedepselor.

„Allah a binecuvântat femeile cu bătaia. Profetul Muhammad a spus ‘bate-o, dar nu-i lăsa semne și n-o face urâtă'”, a explicat clericul. Există deci o etichetă în a-ți bate soția. De exemplu, nu este voie să o lovești peste față, „s-o rănești, să-i rupi oasele, să-i scoți dinții sau să-i rănești ochii”. De asemenea, insultarea nu este permisă: „Dacă o bați, n-o înjura. O bați s-o disciplinezi, nu s-o faci de rușine.”

Se pot folosi și obiecte pentru bătaie, precum o nuia (un băţ), dar loviturile trebuie să fie ușoare pentru a nu provoca răni. Dacă bărbatul folosește mâna, nu are voie să o ridice deasupra capului atunci când lovește, ci doar de la piept.

Clericul a lămurit că pedeapsa cu bătaia este folosită ca ultimă alternativă și doar în cazul în care soția refuză să aibă relații sexuale cu soțul ei. Bărbatul nu are voie să își bată soția pentru mâncare sau băutură, scrie Jurnalul.

sursa: semneletimpului.ro

15 comentarii:

  1. Asa cum unii români n-au scapat de prostia “bataia e rupta din rai” nici unii musulmani n-au scapta de prostia “daca femeia nu te asculta, bate-o”…
    Unii se asmut asupra femeilor, altii asupra copiilor… Scrie in Biblie: Proverbe 23:13-14: “Nu cruta copilul de mustrare, căci daca-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri. Lovindu-l cu nuiaua, ii scoti sufletul din locuinta mortilor” (mai sunt si altele, despre nuia si bataie).
    Altfel spus: daca un copil nu va muri de la o cafteala cu nuiaua nu va muri nicio femeie… :(
    Crestinii oare chiar cred ca barbatul este “mantuitor al trupului femeii” si aceasta trebuie sa i se supuna (a se vedea taina casatoriei)? Si daca nu asculta… barbatul ia nuiaua?! :))
    Noul Testament, Epistola I a lui Pavel catre Timotei: 2:11-12 – “Femeia sa se invete in liniste, cu toata ascultarea. Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul, nici sa stapaneasca pe barbat, ci sa stea linistita”. Nu scrie sa-i aplice o coretie daca nu sta linistita… :) Sanctiunile se… deduc, probabil… :)
    Trebuie sa remarcam ca musulmanii care nu-si lovesc sotia cu nuiaua (si n-au voie sa lase urme daca o fac – deci… nu prea e serioasa lovitura) iar daca dau cu mâna n-au voie s-o ridice deasupra capului si… trebuie sa n-o loveasca la cap, sa n-o raneasca etc…. Atunci, cat de serioasa ar fi bataia, daca n-are voie sa o raneasca?!

    Un fel de concluzie: râde ciob de oala sparta.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar ideea pedepsei corporale ma umple de furie...o bate ca sa o disciplineze, adica, are voie sa o bata daca nu e supusa cand domnul sot vrea sa faca sex...
      evident ca din toate aceste percepte barbatii retin ideea ca au aprobare de "sus" sa le bata...
      oricum, indiferent de religie, aceasta corectie este aplicata femeilor peste tot in lume :(

      Ștergere
    2. Si pe mine ma irita ideea pedepsei corporale dar sunt chiar urzicata cand unii arata bârna din ochii altora dar nu vad paiul din al lor.
      Dar acum, zau: are voie sa o bata dar sa NU o raneasca in niciun fel. Si intreb: ce bataie e aia?! In plus, multe se mai schimba si la ei – de ce multi dintre “sfintii lor parinti” tot ies la vorbitor si bat moneda pe chestiuni de gen?! Pentru ca si multi dintre barbatii musulmani si femeile au inceput sa vada altfel lucrurile iar daca acestia scapa de sub controlul religiei ei din ce mai traiesc?!
      Oricum, multi dintre aia si multi dintre cei care-si zic crestini isi bat femeile de le suna apa in cap… :( Cu sau fara indemnuri religioase unii ar face exact acelasi lucru.
      Sa nu inteleaga cineva ca neg absurditatea unor "concepte" religioase, dar nu-mi place generalizarea. De fapt, cred ca mi-am facut destul de cunoscuta opinia despre absurditatea oricaror dogme religioase care frizeaza absurdul...

      Ștergere
  2. oh... mi se opreste sufletul cand aud asa ceva!
    Si felul cum umbla "mascate" ma înspaimânta! Traditia aceasta, portul Hidschāb este gândit pentru a feri femeile de instinctele animalice ale barbatilor. Prin lege, aceste vasminte trebui să acopere întregul corp, cu excepția mâinilor si a fetei. Trebuie sa aiba culoare terna, sa ascunda formele corpului, sa nu cumva sa ispiteasca vre-un barbat! ÎNFIORATOR! Iar femeile care poarta burca, alea sunt si mai oropsite! Ceea ce nu inteleg eu este de ce aceste femei poarta hainele astea negre cu bamsa pe cap si plasa la ochi, chiar si atunci cand a ales sa locuiasca intr-o tara Europeana?! Ce le atrage aici la noi, daca nu pot sa renunte la imbracamintea asta stupida?! eu cand le intalnesc pe strada, le ocolesc in arc mare... pur si simplu mi-e frica de ele. De astea de pe aici nu mi-e mila deloc - de cele din tarile arabe da. Ce sansa mare am avut noi sa ne nastem intr-o lume civilizata, in care femeia are drepturi egale cu barbatul! ... Trist sa nu poti vedea lumea decat prin gratiile unui voal negru! si sa stii ca existi doar ca obiect pentru placeri sexuale ale barbatului caruia ai obligatia sa-i gatesti, sa-i speli izmenele si sa mergi 3 metri in urma lui daca catadicseste sa-ti dea voie sa-l "insotesti" in societate! brrrrrrrrr!

    pup draga mea draga. Noapte buna! ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am avut o vecina araboaiaca acum multi ani, era din Irak, venise cu sotul ei in Roamania, avea cam 22-23 de ani...
      umbla infaurata in hainele alea si am intrebat-o daca nu ii este incomod, cald...mi-a spus ca asa cere religia si mi-a insirat tot ce inseamna respectarea Coranului...
      nu am nimic cu religia nimanui, daca asa se simte omul ala bine, ce ar mai fi de spus?
      nu-ti mai spun ca atunci cand veneau prieteni la sotul ei, femeile se retrageau in alta camera dupa ce lor le era in primul rand pregatita masa...
      in acea perioada a fost pentru prima data la mare si mi-a povestit cat de greu i-a fost sa stea dezbracata pe plaja....sa-ti spun din ce era compus costumul ei de baie: blugi indoiti pana sub genunchi, tricou cu maneca si sapca pe cap....
      asa a intrat in apa, asa a facut ea plaja plina de rusine ca e...goala...
      am reintalnit-o dupa 10 ani...a divortat, e casatorita tot cu un arab dar arata ca o europeana...a vazut, a invatat si a ales sa traiasca altfel...
      dar cate sunt ca ea?

      Ștergere
  3. Eu am o prietena care a educat ea sotul arab si o parte din rude.De bataie nici vorba! Depinde si la ei de ediucatie si cultura.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. presupun ca locuieste in Romania, intr-o tara araba nu ar fi posibil lucrul asta...poate in Liban, ei sunt mult mai toleranti...
      toleranti si emancipati erau si iranienii pe timpul lui Reza Shah Pahlavi dar acea deschdere si toleranta nu a facut decat sa-i infurie pe fanaticii religiosi...

      Ștergere
  4. Sa importe pari din Romania. Sunt gratuiti. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am decis că nu. Nici n-am ce bate, e drept.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo...as zice ca nici nu esti genul care, chiar de ar avea, ar... :D

      Ștergere
  6. Cum tot ele sunt acelea care iau bataie, cred ca araboaicele nici nu au pretentii ca barbatii lor sa le mai si rupa ciorapii in loc de a le rupe inima...Poate ele au noroc si macar scapa doar cu "burka" rupta, nu si cu nuiaua rupta pe ele...
    Fereasca Cel-De-Sus de fanatismul religios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce corelatie draguata ai facut :D
      adevarat, sa ne fereasca....

      Ștergere
  7. Nu e.de ras! Știu! Da pe mine m-a pufnit rasul! Mi-a venit în cap ideea de sadomasochism. Cred ca zice arabul nervos: nu vrei sex romantic ( dacă o exista) atunci facem sadomaso...:))
    Eu nu înțeleg lumea asta araba dar mă fascinează!

    RăspundețiȘtergere