joi, 25 iunie 2015

Reflexii in Oglinda - Tricolorul romanesc

O fotografie reprezentând tricolorul românesc a fost aleasă de site-ul Huffington Post drept una dintre cele mai frumoase fotografii ale anului 2013.

tricolor
Fotografia realizată de Vadim Ghirda prezintă un om ținând tricolorul pe ceea ce, la acea oră, devenea cel mai mare steag din lume: un steag desfășurat pe 27 mai 2013, pe aeroportul Clinceni, având 349,4 metri lungime și 226,9 metri lățime. Recordul românesc a fost doborât, pe 17 decembrie 2013, de Qatar.

sursa: webcultura.ro

mai multe gasiti la Iulisa 

24 de comentarii:

  1. recordurile exista pentru a naste ambitii si pentru a fi doborâte :) Acum pentru a ajunge din nou în Guinness World Records, este necesar un steag de 102 sgm ☺
    (1 square mile = 640 acrii = 2,58881 km² ; 1 milă = 1,609 km)

    pup draga mea draga :-* Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi, de aia nu iubesc eu cifrele :)))
      pup si eu draga mea draga, somn usor! :*

      Ștergere
  2. Multa risipa de material si cu steagurile acestea :) Nu stiu cui servesc aceste recorduri,.Anyway, sa ai o zi de vineri linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca autodepasirea ar fi motivatie...

      26 iunie a fost insituita prin lege Ziua Drapelului National, iata unul dintre motivele pentru care am ales, cu emotie, aceasta fotografie :)

      o sa adug cateva informatii gasite pe site-ul Ministerului Apararii Nationale (www.mapn.ro)

      ***Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii». Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Naţional. Este de datoria noastră să ne aplecăm mereu asupra trecutului şi să respectăm eroismul înaintaşilor".

      un inceput de w-end perfect iti doresc si eu draga Ella! :)

      Ștergere
  3. Fotografia este superba! "Stilizand", ar fi: cer, apa si pamant.:)
    Multumesc de info - nu stiam ca azi se sarbatoreste Ziua Drapelului... Aici ploua.... poate peste zi sa fie senin, pentru ca cei care sarbatoresc sa nu fie... plouati. :)
    Ziua minunata sa iti fie! Si noaptea linistita! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce frumos ai spus, ai vazut lucrurile :)
      nici la noi nu e prea soare dar sper ca vremea sa fie buna si participantii la sarbatoare in numar cat mai mare! :)

      pup si eu Diana, buna dimineata! :*

      Ștergere
    2. nici eu nu am stiut ca astazi este Ziua Drapelului National, multumesc ca ne tii la curent :-*
      acum ca am aflat, postarea ta a capatat o mai mare valoare.

      mai sunt câteva ore pâna la weekend, sa-ti fie cât mai lejere. pup draga mea draga!

      Ștergere
    3. eu cum aflu ceva, cum vin si impartasesc cu voi :)

      pup si eu draga mea draga, fain sa va fie si voua w-end-ul, noi cred ca o sa mergem la un spectacol la Beraria H :)

      Ștergere
  4. Ar fi trebuit ales un unghi mai de sus. Așa, în partea de jos se văd numai două din cele trei culori ale drapelului. Apoi, trebuia chemat cineva de la galeria României - sigur nu s-ar fi văzut un drapel cât o furnică în centru...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, exact asta ma gandeam si eu, pacat ca nu se vede rosul drapelului nostru...

      Ștergere
  5. Aceasta poza este intr-adevar foarte frumoasa, Dar atunci cand a fost desfasurat la Clinceni si se vedeau toate culorile, rosu, galben si albastru, chiar a fost superb.
    Un weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este un motiv de mandrie oricum...noi simtim acele trei culori :)

      multumesc Suzana, un w-end perfect iti doresc si eu!

      Ștergere
  6. Ambiții... Să fie cel mai mare... cea mai mare... Drapelul țării e drapel și atât. Dar, mă rog, dacă ăsta-i trendul, facem și o prelată de acoperit câmpul. :)) Dar e bine că ai reamintit tuturor această sărbătoare națională.

    Weekend frumos, Pandhora !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate ca e asa cum spui dar omul si-a dorit intotdeauna sa existe motive de cel mai cel...nu cred ca este ceva rau atata timp cat incarcatura este pozitiva...

      un w-end perfect iti doresc la randul meu, Zina! :)

      Ștergere
  7. Drapelul nostru este foarte asemănător cu drapelul civil al Andorrei și cel de stat al Ciadului, neavând însă nici o legătură cu acestea.
    Asemănarea cu drapelul Ciadului, care diferă de drapelul românesc doar prin nuanța ușor mai închisă a fâșiei albastre (indigo, în loc de cobalt cum e la cel românesc), a stârnit discuții la nivel internațional: ambasada Ciadului de la Moscova a înaintat Organizației Națiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul României să nu mai fie arborat la ONU, protest respins deoarece existența tricolorului vertical albastru-galben-roșu ca drapel al României este anterioară existenței statului Ciad.
    As dori sa mai adaug si faptul ca rezenţa culorilor naţionale pe primul drapel al primei reprezentanţe naţionale din istoria României a fost Adunarea norodului din timpul revoluţiei din anul 1821 condusă de Tudor Vladimirescu.Iar până la data de 1 Decembrie 1918 drapelul tricolor românesc era interzis în Transilvania.
    Instoria este plina de date si marturii legate de Drapelul National.

    Anonimul Venetian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de Andorra stiam...Ciadul chiar are tupeu :D
      sunt multe marturii care ne fac sau ar trebui sa ne faca mandri de Drapelul National...ar fi bine sa ne reamintim mai des asta...

      Ștergere
  8. In alta ordine de idei , as dori sa adaug si ceva amuzant legat de steaguri in general fara nici o legatura cu drapelul.
    Undeva pe autostrada este un banner urias care face reclama la "Fabrica de steaguri" iar logo-ul lor este "Noua ni se falfaie"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))
      vezi, ca romanul nu-i nici unu' cand vine vorba de haz! :))

      Ștergere
  9. De ceva vreme vreau si eu un steag.Azi puteam sa-l pun la balcon.Am vazut in direct steagul urias de a Clinceni.Am sarbatorit prim munca ziua drapelului.Un weekend placut si cu mult soare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma bucur ca noi avem unul :)
      sigur vei gasi si ma bucur ca il vei putea arbora :)

      pup Floarea, w-end placut si tie!

      Ștergere
  10. Superbă fotografie! Planul terestru contopit cu planul celest. Iar tricolorul - o pată de culoare în această nemărginire.
    Weekend frumos, dragă Pandhora! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa captura! Păcat ca nu se zărește și roșul. ...însă ideea mie îmi place....:)
    In ceea ce privește mărimea, cantitatea etc, sunt de acord cu Ziua! Tricolorul rămâne tricolor oricum și oriunde ar fi...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, pacat ca nu se zareste rosul dar fotografia, intreaga conceptie, sunt faine si pe mine m-au emotionat pentru ca, asa cum spui si tu, tricolorul e tricolor oriunde ar fi...

      Ștergere