duminică, 12 iulie 2015

Cum atragi norocul în casă: plante aducatoare de noroc

Există anumite plante pe care este bine ca fiecare dintre noi să le aibă în casă, și plante despre care se crede că ar aduce ghinion, pe care ar trebui să le evităm. În cele ce urmează ne vom opri asupra celor din prima categorie, despre care există credința că ar aduce prosperitate, fericire, înțelepciune și energie pozitivă.
plante aducatoare de noroc

Iată top 4 plante aducătoare de noroc care ar trebui să existe și în casa ta.

Bambusul

Această plantă pe care-o cunoaștem cu toți are o tijă lungă cu câteva frunze lanceolate verzi sau pestrițe. La unele soiuri, tijele sunt împletite, răsucite în spirală sau dispuse în piramidă.
Rădăcinile bambusului trebuie să stea în apă, planta fiind susținută în vas de pietre decorative. El poate fi păstrat în apă ani întregi, dar poate fi transplantat și în pământ și păstrat în ghiveci. Înntrucât iubește umiditatea, bambusului din ghiveci va trebui să-i menții pământul mereu umed. În plus, întrucât este sensibil la substanțele existente în apă, ideal ar fi să filtrezi apa cu care-l uzi.
De altfel, bambusul nu este o plantă greu de întreținut: îl poți plasa în spații iluminate mediu spre slab, la temperaturi normale de interior. Când se înalță prea mult, va trebui să-i tai vârful.

Castanul australian

Este o plantă mai puțin cunoscută, dar frumoasă, ușor de întreținut și, bineînțeles, aducătoare de noroc. Se mai numește “arbore de fasole” datorită asemănării fructelor sale cu păstăile de fasole. Frunzele sunt lucioase, penate și au 5-7 foliole ascuțite. Cu timpul, frunzele se alungesc și formează până la 15 foliole.
În interior, poate ajunge până la 2 m înălțime. Pentru a-i controla creșterea, este necesar să-i tai vârfurile. Este iubitor de lumină și apă. Nu trebuie însă ținut în bătaia direct a soarelui, iar udarea se face regulat, cam la o săptămână, de preferat cu apă filtrată.

Arborele banilor

Este una dintre cele mai frumoase și mai delicate plante aducătoare de noroc. Frunzele arborelui sunt palmate și au cinci foliole lucioase. Adepții Feng-shui sunt de părere că cele cinci foliole nu sunt altceva decât simbolurile celor cinci elemente fundamentale. Adesea, tulpinile plantei sunt împletite. Ca plantă de interior, atinge cel mult înălțimea unui copăcel.
Plasează-l într-un spațiu slab iluminat și udă-l regulat și din abundență. Pentru a se dezvolta frumos, o data pe săptămână îi poți pulveriza pe frunze apă călduță.

Planta-șarpe

Poate că nu te atrage neapărat prin denumire ei populară, însă cu siguranță te vor atrage aspectul ei și faptul că este benefică locuinței. Planta își trage numele de la aspectul frunzelor, lungi, ascuțite, cărnoase și cu striații, care inevitabil te duc cu gândul la pielea șarpelui. Acestea sunt dispuse în evantai.
Este o plantă foarte tolerantă, adaptându-se tuturor condițiilor de mediu. Poate fi ținută atât în interior, cât și în bătaia directă a soarelui, iar udarea se face abia după ce solul s-a uscat complet.
Sursa foto: planta-șarpe / shutterstock
sursa:www.avantaje.ro

18 comentarii:

  1. Nu am tinut niciodata seama de asta.Daca mi-a placut o planta am avut-o.Acum am obosit si nu mai am casa atat de plina,dar ceva verde imi place sa am.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. seara buna Floarea! :)
      nu am multe flori dar cele pe care le am imi plac pentru ele...am o orhidee care mi-a inflorit dupa doi ani dar am si un bambus...asa ca... :))

      Ștergere
  2. norocul meu ca am bambus :)) altfel nu atrageam norocul, nici macar bambus nu as fi avut! ☺☺☺ Glumesc, draga mea draga, ma joc de-a "oul sau gaina" Daca nu am face haz, ne-ar coplesi necazurile!
    pup. Noapte buna!
    PS: ma bucur ca ai reaparut, ti-am simtit lipsa în acest weekend :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pup draga mea draga!
      ieri am fost la botezul nepotului unei prietene....cand ma gandesc ca pe fiul ei care acum are un bebe il stiu de cand avea 2-3 anisori ma simt batrana ca si timpul :))
      bambus am si eu! :))

      somn usor draga mea draga! :*

      Ștergere
  3. Ha, ha! Amuzantă idee. Aşa cum m-am amuzat şi când cineva mi-a zis să arunc cactuşii, că aduc sărăcie. Din păcate, acm am doar câteva flori, căci pe balconul meu este prea cald vara. Iar în bucătărie am un ghiveci cu... pătrunjel şi unul cu mentă. Pentru nevoi urgente la bucătăreală. În schimb, are mama mea o sumedenie de flori în grădină şi la ferestre.
    Îţi doresc o săptămână minunată şi veselă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si pe mine m-a amuzat articolul dar sa stii ca arborele banilor imi place cum arata, aduce putin cu un bonsai asa ca sigur voi cumpara unul :)

      o seara faina draga Alex! :)

      Ștergere
  4. Asta e mai mult o joacă ! ☺ Plantele sunt plante și atât ! Că unele răspândesc în mediu efluvii terapeutice, iar altele - dăunătoare sănătății, este adevărat. Dar că aduc noroc, bani sau fericire... haida-de !

    Săptămână bună, Pandhora !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta asa e dar asta nu ne impiedica sa ne amuzam :)
      asrborele banilor este in viziunea mea precum trifoiul cu patru foi...cine ne impiedica sa credem ca ne poarta noroc?! :))

      Ștergere
  5. Norocul nu aleargă după flori... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu un fir de bambus,asa ca atata e si norocul meu,,,un fir.:))
    Imi place impletitura tulpinii arborelui banului!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sau poate ca plantele ca si alte obiecte au acea incarcatura emotionala pe care
    le-o atribuim noi. Si cred ca energiile lor rezoneaza sau nu cu energiile noastre.
    Doar sa le observam si sa ne observam.
    O saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta cu siguranta...
      bonsaiul meu e mult mai fericit si a infrunzit de cand ii spun cat este de frumos si ca s-a facut asa frumos ca sa impresioneze orhideea care abia a inflorit :))

      Ștergere
  8. Mie imi plac foarte mult plantele,cele cu flori ,dar mai ales,cele cu frunze deosebite !
    Am in casa plante batrane,ficusul obisnuit si cel australian,care au cam 15 ani,o yuka de aceeasi varsta,care ajung pana la tavan !
    Arborele de jad,clopotica rosie si minunata cactusi de diferite marimi si culori (dar n-au inflorit niciodata),orhidee,etc. Le iubesc pe toate si le urez dimineata ''buna frumoaselor''
    Saptamana frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate intr-o zi de miercuri vei pune pe blog si cateva fotografii cu plantele tale...recunosc, sunt curioasa sa le vad :)

      infloritoare saptamana sa ai! :)

      Ștergere
  9. Dintre aceste plante nu avem... dar avem altele despre care se zice ca sunt "purtatoare de noroc" si unele despre care se spune contrariul (nu stiu cum se numesc) si toate sunt frumoase si mama le ingrijeste cu drag.
    Mie imi plac cactusii - foarte mult. Unii spun ca aduc saracie sau ca "te seaca de energie", altii spun ca "distrug" energia negativa si "apara de rau"- fiecare in traditia lui face afirmatii. Si, cu toate ca-mi plac, in ultimul timp doi dintre ei dau semne ca sunt "suparati" pe mine: s-au molesit (incerc sa ii salvez). :) Pana acum au fost singurele plante care au rezistat sub ingrijirea mea.:) Daca nici ei nu mai rezista... :)
    Pupici! Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Așa multe flori avea și are mama acasă încât mi -am zis ca la mine acasă nu o sa am ghivece cu flori. Și așa a rămas. ...
    Am mai încercat sa încalc decizia asta cumparandu-mi flori pentru balcon sau terasa....dar nu le-a mers bine. Probabil din cauza ca trebuie sa dăruiești un pic mai mult decât apa florilor. ...;)
    Iar eu cu siguranță nu am făcut -o! Asa ca prefer sa admir floricelele altora....:)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere