duminică, 30 august 2015

Timpul luxului


În timp ce toată lumea apreciază tradiţia de sute de ani a orologeriei elveţiene, puţini sunt cei care cunosc o altă artă perfec­ţionată tot în acest loc. Dincolo de ceasuri, maeştrii elveţieni sunt experţi în crearea unor obiecte de artă mecanice care imită perfect natura. Ideea din spatele acestei tradiţii este de a capta esenţa vieţii folo­sindu-te de mijloace mecanice. Insectele, animalele sau florile mecanice, create din metale preţioase, au fost o bună perioadă amuzamentul preferat al caselor regale din toată lumea.

Noul model Richard Mille Tourbillon Fleur celebrează această tradiţie printr-un ceas cu adevărat spectaculos. În colţul din stânga jos al acestui ceas este vizibilă o floare de magnolie ale cărei petale ascund un tourbillon, una dintre cele mai apreciate complicaţii din orologerie.

Cele cinci petale sunt realizate manual şi se deschid la fiecare cinci minute pentru a dezvălui tourbillonul. La dorinţa utilizatorului, deschiderea florii poate fi controlată manual prin apăsarea unui buton dispus în dreptul orei 9. În momentul în care petalele se deschid, însuşi tourbillonul se ridică cu un milimetru. Ceasul este realizat într-o ediţie limitată de 30 de piese.


sursa:www.da.zf.ro

19 comentarii:

  1. Nici nu vreau sa-mi imaginez cat ar costa o astfel de bijuterie...Caci este intr-adevar o bijuterie impletita cu stiinta si arta!
    Grozav

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si pe mine m-a impresionat...nici nu stiu daca stiinta s-a ridicat la nivel de arta sau invers...

      Ștergere
  2. Arta, stiinta, natura imbinate intr-o asemenea bijuterie, cred ca si pretul e pe masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta cu siguranta dar si combinatia e de un bun gust deosebit...

      Ștergere
  3. Un ceas de fițe, care va fi apreciat de cumpărător pentru preț, nu pentru valoarea artistică. Iubitorii de frumos, de regulă, n-au bani pentru așa ceva! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca au existat intotdeauna oameni cu multi, foarte multi bani si cu mult, foarte mult bun gust...

      Ștergere
  4. Opera de arta în adevăratul sens al cuvântului. ...eu nu port ceas dar cred ca acest ceas l-as purta cu siguranță. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te inteleg perfect pentru ca nici eu nu port ceas dar acestuia nu i-as spune nu :)

      Ștergere
  5. Pentru ca nu am atatia bani,am renuntat la ceas.As vrea si eu unul,nu ca cel prezentat de tine ,dar pe-acolea.O saptamana buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cata creativitate!
    Nu cred ca este cazul sa vorbim de pret !!! :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt foarte pasionat de ceasuri, dar nu până la nivelul de a da o avere pentru un ceas. Dar le admir... de departe. Elveţienii sunt nişte veritabili artişti. Ei nu fac simple ceasuri, ci bijuterii. Până şi mecanismele ceasurilor lor sunt adevărate bijuterii. Am un coleg de serviciu care a primit când era la liceu un ceas elveţian Atlantic. Anul viitor iese la pensie, iar ceasul din adolescenţă arată tot bine şi merge perfect, fără să fi avut vreo defecţiune!!
    Cel din articol este o bijuterie pentru doamne. Mai mult fashion, decât ceas. La linkul indicat de tine, apare după articolul cu ceasul-floare un ceas în format clasic - Omega. O minunăţie! Chiar şi când fac un ceas simplu de tot, elveţienii tot minunat îl fac!
    E un subiect care îmi place mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. elevetienii au fost si au ramas artisti desavarsiti in ceea ce priveste functionalitatea, longevitatea si calitatea ceasurilor si mecanismelor acestor ceasuri...
      iata ca nici cu creativitatea nu raman in urma :)
      se spune ca daca esti sarac e bine sa-ti cumperi lucruri scumpe pentru ca sunt de durata...ceva adevar o fi si in vorbele astea :)
      in ceea ce ma priveste cred ca nu sunt suficient de saraca pentru un ceas asa de scump :))

      Ștergere