sâmbătă, 8 octombrie 2011

Ceva fierbinte si aromat....


Se simte toamna in aer si incepand de azi se pare ca ploaia si frigul ajung si la Bucuresti.... In acest caz, ce ar fi mai potrivit decat un grog fierbinte? Grogul este o băutură de provenienţă britanică, care are în compoziţia de bază, romul negru (Jamaica). În secolele trecute, echipajele de piraţi din Caraibe, erau serviţi cu grog (rom, ceai, lămâie) avînd un rol anti-scorbutic...dar sa revenim in prezent si sa vedem ce gust are urmatoarea reteta :

Timp de preparare : 15 min.

Ingrediente (pentru 2 porţii)

100 g miere
2 tuburi de scorţişoară
8 boabe de cuişoare
4 boabe de ienibahar
2 lingură de suc de portocale
4 linguri de rom de 80%
2 felii de portocală
apă clocotită

1. Într-un pahar termorezistent se pun: mierea, cuişoarele, ienibaharul.
2.
Se adaugă apoi felia de portocală, sucul de portocale şi romul.
3.
Se mai pune în pahar tubul de scorţişoară, apoi se toarnă deasupra apă clocotită.
4.
Băutura pregătită se amestecă şi se seveste fierbinte!!

Cum vi se pare?E suficient de fierbinte si aromat? :)
sursa: www.desszert.eu

20 de comentarii:

  1. ar fi interesant de incercat...dar de unde gasesc eu ienibahar?...hmmm...

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa incerc si eu...la noi chiar este rece si ploua...o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Carpe Diem : garantat exista si in Italia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. TAMY : sa-mi spui daca si-a facut efectul :)
    o zi buna iti doresc la randul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ..pentru mine nu ienibaharul ar fi o problema ci mai degraba romul de 80 grade...

    RăspundețiȘtergere
  6. ganguritu: in acest caz...cantitate mai mare la grade mai putine :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Super :) Am sa incerc cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  8. Diverse: o sa vezi...vremea o sa ti se para muuult mai frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am băut şi mi-a plăcut, dar n-am mai făcut de mult (ooofff, lenea-i cucoană mare...) :D

    RăspundețiȘtergere
  10. hm, intai procur ingredientele.
    Suna minunat, parca simt aroma :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesant. Multumesc de recomandare !

    RăspundețiȘtergere
  12. De câte ori poposesc pe blogul tău, mă-ngraș numai privind :)
    Sună și arată bine ce spui tu...

    RăspundețiȘtergere
  13. Brandusa : sa-mi povestesti cum ti-a reusit :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Rappa_ru': merita incercat...te asigur :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Oana: nu ingrasa...nu-ti face griji :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Mmmm,PERFECT de fierbinte şi aromat!!!
    Am trecut reţeta la "favorite". Doar romul mi-a lipsit de nu am preparat-o încă:)

    Pup şi îmbrăţişare mare, maaareee. Şi...pârâitoare de oscioare, NA! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. alessia : hmmm...chiar acum am fost la tine ascultand povestea privighetorii :)
    te imbratisez cu drag...si daca-i musai inlocuieste romul cu coniac :)

    RăspundețiȘtergere
  18. cl mai bun ceai pe care l-am baut, a fost pe un vas de croaziera, in egipt. Nu stiu ce era, ce pusese in el, dar a fost foarte gustos.

    RăspundețiȘtergere
  19. Costin Comba: acum ce sa fac ca sa-mi linistesc curiozitatea?sa plec in croaziera...cred :)

    RăspundețiȘtergere