duminică, 28 octombrie 2018

Parfum de catifea si matase - Poveste parfumata

Inca o ora si gata.
Masina de cusut cu tacanitul ei rapid ii tine ritmul gandurilor, in timp ce varful ascutit al acului strapunge delicat matasea, legand-o intr-o forma fluida.
Da, si cu banii obtinuti pe aceasta comanda va putea completa suma cu care o sa-si plateasca locul de ucenica la Mademoiselle Marie.
Casa ei de moda lucreaza doar pentru acele parizience curajoase care stiu sa aprecieze eleganta sofisticata si indrazneala croiurilor moderne.O sa vada ea din ce va trai la Paris, o sa lucreze noptile, o sa coasa, o sa faca orice...
Inca o cusatura si acum tighelitul fin.
Ii place sa deseneze si sa imagineze rochii lungi care invaluie corpul si par a pluti in jurul norocoaselor care le poarta.
Rochia pe care o lucreaza acum dupa tiparul adus de la Paris, pentru fiica prefectului, oh ce minune! 
Din catifea albastru-indigo fina, deloc grea, delicata la atingere ca blana unei feline, cu un decolteu adanc pe spate, urmat de o micuta trena, celebra forma sirena care poate parea ca s-a banalizat dar nu, nu e asa. 
Aceasta croiala va pune mereu in evidenta unduiurea discreta a unui trup de femeie, chiar daca acea femeie nu are obligatoriu un trup de actrita de cinema.
Si da, farmecul acestei rochii este dat de cumintenia ei aparenta pentru ca din fata rochia pare dreapta, urmad doar usor forma coapselor, decolteul este taiat la baza gatului, drept, materialul invelind doar usor umerii si da, urmeaza socul decolteului profund care dezgoleste spatele aproape dincolo de limitele decentei. Domnisoara va asorta la aceasta rochie o pereche de manusi lungi din matase indigo si o singura bijuterie, celebrul si marele diamant galben care trece din generatie in generatie in bogata familie a prefectului.Acum gata, a terminat dublura din matase a rochiei, la fel de indigo ca si manusile, ea va face ca alunecarea catifelei pe trupul norocoasei purtatoare sa fie pur si simplu divina!
Balul Anului Nou de la Prefectura, orice fata si-ar dori sa fie vazuta la acel bal...
Dar ea nu are vocatie de Cenusareasa, ea este o fata muncitoare, care va pleca la Paris si care muncind va avea propria ei casa de moda!
E gata si rochia, iat-o! 
O priveste cu dragoaste, o atinge ca si cum ar vedea-o pentru prima data si hmm, parca simte atingerea ca de casmir a unui parfum cu aroma de scortisoara, lamaie si portocala, si inca o aroma grea si profunda pe care nu o stie numi...da, un parfum capricios.

Te poate trezi din somn mirosul discret al unui parfum?! Se pare ca da...
Teribil vis...se vedea aplecata peste o veche masina de cusut, tacanitul ei ii rasuna ca un ecou inca in minte...ce cosmar, ea, croitoreasa?!
Aluneca repede din asternutul din matase violet, se apropie de fereasta inalta care se deschide spre gradina unde liliacul infloreste, parfumand aerul, oh, minunata, minunata zi!!
Si totusi, in camera nu a parfum de liliac miroase...
Parfumul care se insinueaza discret vine de la cutia lunga si argintie care a ajuns tarziu aseara la ea printr-un curier si pe care a abandonat-o pe scaunul masutei de toaleta.
Ridica capacul, inlatura hartia delicata si atinge infiorata cea mai fina catifea albastru-indigo.
O rochie ca de imparateasa a altor timpuri are ea acum in fata ochilor...
Pe fundul cutiei abia acum zareste o carte de vizita indigo, inscriptionata cu litere argintii frumos impletite : Couture Mademoiselle Marie.
De unde a mai aparut si rochia asta?! 

Sospiro Capriccio este un parfum floral oriental care imbina portocala amara si lamaia cu scortisoara, agarul si casmirul, echlibrate cu chihlimbar, santal si mosc, toate aducand o profunzime de durata acestui parfum care este teoretic de dama dar care este perceput ca unisex. Parfumurile de nisa Sospiro sunt uimitor de adanci si tulburatoare. Prezentarea in sticlute catifelate si puternic colorate le face, o data in plus, irezistibile.

 Clubul Povestii Parfumate , gazda fiind ca de fiecare data ,Mirela.

31 de comentarii:

  1. Ce poveste minunata! Si ce parfum! Santal si mosc sunt doua dintre ingredientele (din parfumuri) care ma dau gata! :)
    Cat de usor si lin se citeste textul! S-a derulat totul ca-ntr-un film! Un film despre un om care vrea sa atinga un vis!
    Rochia, sunt sigura, chiar a fost cusuta de fata care voia sa ajunga la Paris. :)
    Frumos! Frumos! Frumos! Catifea si matase! :)
    Iti doresc sa ai o seara placuta, si o saptamana la fel! :)
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Diana! Sunt cateva dintre aromele pe care le ador si care se gasesc, in diferite combinatii in mai toate parfumurile pe care la am :)
      Da, povestea e simpla si ma bucur ca te-a cucerit simplitatea ei
      Te imbratisez cu drag si trec ca sa citesc despre combinatia ta de matase si catifea :)

      Ștergere
  2. O rochie de împărăteasă rivalizează cu o rochie de regină, cu și fără parfum ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O rochie frumoasa, tulburatoare, rivalizeaza cu cine vrea ea, cu si fara parfum, si asta doar pentru ca e frumoasa!:)

      Ștergere
  3. O rochie nu poate fi decât frumoasă dacă este purtată de o regină... ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice rochie nu poate fi decat innobilata, daca e purtata de o regina :)
      Avem, am avut o Regina demna de admiratie dincolo de rochii si parfumuri
      Despre preferatul ei, Eau D’ Houbigant, am tot scris pe aici :)

      Ștergere
  4. O poveste sinuoasă, uimitoare, în care visul e împlinit pentru că, nu-i așa, nimic nu ne împiedică să visăm și numai visând ne atingem idealurile! Firește, e necesară tenacitatea și munca. Și parcă-mi spuneai că e simplă povesea, nici vorbă, e uimitoare!
    Oh, Sospiro, bine că nu are piper decât în...preț! Minunăție de parfum, am primit un tester de la o prietenă, Mira, e cel albastru turcoaz, Erba Pura. Dar acesta are niște note foarte tentante.
    Te îmbrățișez și mă bucur că, datorită poveștii tale, am intrat în...poveste, magie, parfum și fericire! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela, multumesc!
      Aprecierile tale sunt obiective si le pretuiesc mult :)
      Ma bucur ca ai intrat in poveste care, chiar daca nu e a Cenusaresei e tot...o poveste :)
      Erba Pura mi se pare cu adevarat magnific, il are o prietena si eu il ador, pur simplu.
      Imi plac foarte foarte tare sticlutele imbracate in acel material catifelat care nu stiu ce e dar nici nu vreau sa stiu.Imi place pentru ca pare sa fie continuare a sinuozitatii lichidului din sticluta :)
      Acest parfum si prezentarea lui au fost inspiratia mea :)

      Ștergere
  5. Wow, ce poveste superbă! Ne place să visăm cu ochii deschiși, dar și mai mult ca visurile noastre să se împlinească. Aromele cuprinse în parfumul descris de tine par senzaționale și nu aș zice nu unui amestec de chihlimbar, santal și mosc pentru care, cred eu, e nevoie de o personalitate puternică și îndrăzneală, dar care sunt îndulcite cumva de celelate miresme florale.
    Și sticluța îl recomandă ca fiind ceva prețios. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pantru ca ai simtit parfumul acestei povesti, Dana1 :)
      Parfumurile, materialele de buna calitate, exista oare ingrdiente mai potrivite pentru o poveste frumoasa?! :)

      Ștergere
  6. Ce poveste frumoasă, elegant scrisă - la fel ca tema aleasă :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a placut foare mult povestea, dar imi place teribil si culoarea sticlutei. Stiu ca suna ciudat, dar as fi in stare sa-mi cumpar ceva pentru ca ambalajul este... perfect! :)
    Cred totusi, dupa ingrediente, ca este deosebit. Imi pare bine ca l-am intalnit, chiar si virtual!
    O saptamana excelenta, draga Pandhora!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa-l intalnesti si in realitate, este putin obisnuit :)

      Ștergere
  8. Mi-ai amintit de Mrs Arris Goes to Paris. Cu Angela Lansbury in rolul principal :). Foarte draguta!!

    RăspundețiȘtergere
  9. O poveste fermecătoare! Nu mi-aș dori atât de mult parfumul pe cât mi-aș dori rochia! Ai descris-o cu mare talent, am văzut-o și am simțit-o aievea. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, Zina!
      tu esti o persoana care are bun gust si bun simt dublate de sensibilitate, aprecierea venita de la tine ma bucura mult :)

      Ștergere
    2. Pe mine nu mai puțin aprecierile tale! ♥

      Ștergere
  10. Hmmmm, descrierea pe care ai facut-o acestui parfum ma incita sa-l adulmec chiar si pe mine, profana! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. O poveste minunată, ca de fiecare dată! M-am imaginat și eu în acea rochie de catifea pe care ai descris-o detaliat și fin! Parfumul pare cel puțin la fel de seducător ca și rochia! Mă bucur că ne regăsim! Numai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ma bucur de fiecare data cand povestile ne aduc impreuna :)

      Ștergere
  12. Poveste in poveste, iata scenariul care mie imi place de mor - impletiri dantelate in perfectiune de imaginatie fina, precum subiectele alese. Totul, catifeaua, culoarea, parfumul, subiectul, noaptea, visul, denumirea casei de moda si chiar tacanitul masinii de cusut, ma fac sa pasesc in scena, ca intr-un film bun. Minunat scris, atat de frumos, incat, dupa ce te-am citit, acum o saptamana, mi-am deturnat prima idee, pentru ca stiam ca povestea asta e vedeta colectiei parfumate. Onorata sa te citesc, te imbratisez a multumire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea onorata sunt eu, Adriana! Tu care te joci cu cuvintele, le faci sa alunece, sa zboare sau sa inghete, tu laudandu-mi incercarea de a scrie...multumesc, sunt magulita! :)
      Cu drag iti intorc imbratisarea :)

      Ștergere
  13. Iată că, venind de la Adriana, unde am visat numai rochii de catifea, găsesc aici chiar rochia. Iar eu, in chip de croitoreasă, mi-am amintit de o rochie cusuta acum multi ani, intocmai ca rochia descrisa de tine: rochia sirenă, mereu feminiă și la modă.
    povestea ta mai spune ceva: un lucru făcut de mână poartă în o părticică din energia celui ce îl face :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frumos spus, frumos simtit, multumesc cu drag ca te-ai oprit si ca te-ai lasat prinsa in poveste :)
      te imbratisez!

      Ștergere
  14. Fiecare parfum are povestea lui, ceea ce îi sporește și mai mult magia.
    Numai bine, dragă Pandhora și zile frumoase! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur de regasire, draga Alex, multumesc de gand bun! :)

      Ștergere