marți, 9 aprilie 2013

Bananele,de ce?

Toti nutritionistii sustin ca este bine sa incluzi in alimentatia ta de zi cu zi delicioasele banane. De ce? Iata cateva motive temeinice.

1. Bananele combat retentia apei in organism, deoarece au un continut ridicat de potasiu, un mineral care activeaza sistemul limfatic si te ajuta sa elimini excesul de apa. Consumate cu regularitate, de doua ori pe zi, bananele te ajuta sa ai un corp armonios si sa te simti excelent.
2. Bananele protejeaza sanatatea oaselor
Bananele contin minerale care contribuie la o asimilare mai buna a calciului in oase, ceea ce inseamna ca te protejeaza de osteoporoza si alte boli asociate sistemului osos.
3. Bananele scad tensiunea arteriala
Daca ai probleme cu tensiunea arteriala, este bine sa consumi in mod regulat banane, intrucat ele te pot ajuta sa scazi tensiunea si sa previi afectiuni grave, cum ar fi ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.
4. Bananele te ajuta sa slabesti
O banana mare contine in jur de 100 de calorii, ceea ce inseamna ca poate reprezenta o gustare sanatoasa intre mese. Daca vrei sa slabesti, este indicat sa consumi zilnic banane, deoarece u un continut ridicat de fibre si iti confera rapid senzatia de satietate. Si daca nu esti convinsa pe deplin de calitatile bananei, iti mai spunem ca acest fruct are puterea de a accelera metabolismul, gratie manganului, un microelement care favorizeaza arderea grasimilor.
5. Bananele te ajuta sa previi cancerul
Mai multe studii arata ca femeile care consuma in mod regulat banane au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de cancer. Bananele contin o cantitate importanta de vitamina C, un antioxidant care protejeaza celulele de radicalii liberi. In plus, in pulpa lor consistenta se regaseste si o cantitate considerabila de piridoxina (vitamina B6) care contribuie la regenerarea celulelor.
6. Bananele regleaza tranzitul intestinal
Bananele contin prebiotice, bacterii benefice care regleaza tranzitul intestinal, previn balonarea si constipatia, incetinesc absorbtia caloriilor si intensifica arderea celulelor adipoase.
7. Bananele iti imbunatesc starea de spirit si reduc stresul
Bananele contin triptofan, un aminoacid esential pe care organismul il transforma in serotonina, un neurotransmitator care iti confera o stare de bine si te ajuta sa reduci nivelul de stres. Expertii sustin ca persoanele care obisnuiesc sa consume banane au o stare de spirit pozitiva si previn declansarea depresiei.
8. Bananele te ajuta sa te lasi de fumat
Vrei sa te lasi de fumat? Atunci trebuie sa stii ca bananele iti pot fi de mare ajutor in demersul tau. Bananele contin vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu si potasiu, substante care ajuta organismul sa se refaca si sa accepte mai usor lipsa nicotinei.


sursa: satmareanul.net

30 de comentarii:

  1. De când am renunțat temporar la cărnuri, zilnic mănânc salate de fructe în care includ și banane.Sunt excepționale, chiar mă simt în formă de când am zilnic în meniu măcar o jumătate, au mult potasiu.”Expertii sustin ca persoanele care obisnuiesc sa consume banane au o stare de spirit pozitiva si previn declansarea depresiei.” Dacă consumul unor fructe dulci și gustoase te pot face fericit, sigur nu mai poate fi vorba de vreo depresie. Am glumit, dar chiar și asta contează! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu prea ma topesc dupa ele dar de ceva timp am hotarat sa mananc cel putin o banana pe zi...ma bucur ca tu deja o faci si simti ca iti este benefic :)

      Ștergere
  2. a. Aproape zilnic mănânc o banană după modelul îndeobşte aplicat la mere : "o banană pe zi ţine doctorul departe de casă". Cu completarea : "iar o ceapă îi ţine pe toţi"! :)))
    b. Nu-mi place exprimarea din ziar precum că "...femeile...au sanse mai mici sa se imbolnaveasca de cancer." De parcă ar fi o mare fericire la care li se limitează şansele de a accede.Corect trebuia să se spună că ele "prezintă riscuri mai mici de îmbolnăvire...etc...etc..." Deh...de-ale jurnaliştilor...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce de treaba buna fac bananele astea!! :)
    eu le consum cand am ocazia adica mai tot timpul. preferatele mele sunt portocalele insa...:)
    pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei da,dupa struguri si pere,portocalele sunt si preferatele mele :)
      te pupacesc! :)

      Ștergere
  4. Foarte bune bananele în timpul zilei dar seara, tot la bere aterizez :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu mananc banane ptr ca sunt una dintre fructele preferate! Inca nu am auzit pe nimeni ca a devenit obez din cauza lor! :))
    Dar nici chestia cu accelerarea metabolismului sau prevenirea cancerului nu o cred! :))
    Seara faina draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  6. o multime de beneficii!...da' tot nu mananc banane :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţumesc Pandhora că mi-ai amintit. În ultima vreme n-am prea fost atentă la alimentaţie.. şi nu mă simt strălucit. pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac, dar daca sunt foarte coapte ma doare stomacul dupa, cine stie, uleiurile volatile care le dau parfumul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu mananc banane pentru ca sunt printre putinele fructe care nu sunt acide si sunt tolerate de gastrita mea... dar imi si plac, cele nu foarte copate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt si preferatele noastre!
    Pacat ca nu avem un bananier in gradina!

    RăspundețiȘtergere
  11. In plus, cojile de banane sunt ideale pentru gradina :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt bune, si mie imi plac mult. Dar se spune ca ar putea disparea :( Asta m-a ingrijorat...

    RăspundețiȘtergere
  13. Am vazut un reportaj despre cum se coc bananele. Le aduc la noi verzi si pur si simplu le gazeaza, le stropesc cu niste chestii..Ei spun ca nu au nimic, insa stiu si eu. Oricum imi plac bananele;)!

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ma impac cu ele defel! Unul dintre putine fructe pe care nu le cumpar niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cum să n-ţi placă bananele! Îmi amintesc ce "sărbătoare" era în vremea copilăriei, când tata reuşea să ne aducă acasă banane. Pe vremea aceea se găseau tare greu şi, de multe ori, erau verzi şi aşteptam să se coacă... Mireasma lor este ceva ce nu se uită!

    RăspundețiȘtergere