duminică, 19 ianuarie 2014

7 metode prin care ne putem proteja memoria

Un plan surprinzător de simplu care ar putea să vă ajute să îndepărtaţi "ceaţa" cerebrală şi să vă protejaţi memoria pe termen lung a fost întocmit de Danielle Braff, editor specializat în lifestyle al publicaţiei Health Magazine.
I se poate întâmpla oricui: vă opriţi în faţa magazinului şi aţi uitat ce trebuia să cumpăraţi. Aţi uitat prenumele soţului unei colege de serviciu şi vă

întrebaţi: îl cheamă John sau Jim? Apoi, unde sunt afurisitele acelea de chei? Este normal să uitaţi anumite lucruri din când în când, mai ales dacă aveţi multe lucruri de care trebuie să vă ocupaţi în viaţa de zi cu zi.

Pasul 1: Mâncaţi pâine prăjită la micul-dejun
Renunţarea la carbohidraţi ar putea să vă afecteze memoriaAlegeţi cereale integrale şi alţi carbohidraţi complecşi - sunt digeraţi mai încet, astfel încât ei eliberează o cantitate constantă de glucoză. Optaţi pentru o brioşă din grâu integral sau pentru o felie de pâine prăjită cu omletă şi câteva fructe de pădure pentru a avea parte de un mic-dejun care să vă stimuleze materia cenuşie.

Pasul 2: Mergeţi la un curs de kickboxing înainte de serviciu
Exerciţiile fizice sporesc fluxul sangvin din craniu, aducând astfel oxigen şi glucoză pentru creier, explică medicul Sandra Aamodt, autoare a cărţii "Welcome to Your Brain.

Pasul 3: Schimbaţi tipul de litere cu care vă scrieţi e-mail-urile de dimineaţă
Petrecând o oră pe zi căutând pe internet ceva de care sunteţi interesat (destinaţii pentru viitoarea vacanţă, de exemplu) stimulează acea parte din lobul cerebral frontal care controlează memoria pe termen scurt, potrivit unui studiu realizat recent la Universitatea California din Los Angeles.

Pasul 5: Priviţi cu atenţie locul în care v-aţi parcat maşina
Întotdeauna uitaţi unde v-aţi parcat maşina? Atunci când vă opriţi la băcănie pentru a vă cumpăra alimentele necesare pentru cină, încercaţi acest exerciţiu: ieşiţi din maşină, observaţi zona în care aţi parcat, apoi mişcaţi-vă ochii de la stânga spre dreapta şi înapoi la fiecare jumătate de secundă, timp de 30 de secunde, în timp ce rămâneţi în acea zonă.


Pasul 6: Beţi un pahar cu vin la cina.
Deşi consumul exagerat de alcool duce la pierderi de memorie, un studiu recent a descoperit faptul că un consum moderat de alcool scade riscul de apariţie a problemelor de memorie. Într-o analiză publicată în Journal of Alzheimer's Disease, participanţii care au băut şapte pahare de alcool pe săptămână au prezentat cel mai mic risc de declanşare a tulburărilor cognitive, în comparaţie cu persoanele care nu au consumat deloc alcool sau cu cele care au băut mai mult de şapte pahare de vin pe săptămână.


Pasul 7: Curăţaţi-vă dinţii cu aţă dentară înainte de a merge la culcare
E un exerciţiu benefic pentru zâmbetul dumneavoastră, dar ar putea face minuni şi pentru minte. Atunci când nu vă curăţaţi dinţii, gingiile devin inflamate, ajutând bacteriile să intre mai uşor în fluxul sangvin, explică Jonathan B. Levine, medic şi profesor la Universitatea New York şi autor al cărţii "Smile!".

Ce ziceti?
Ideile nu sunt rele deloc :)


sursa:www.descopera.ro

14 comentarii:

  1. Foarte ok toate! Merita incercate!
    Duminica placuta, Pandhora!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grijile, incordarea si supararile constituie trei dintre cele mai importante cauze ale oboselii mintale. De multe ori, ele sunt adevaratii vinovati .
    Sfaturile sunt bune dar nu stiu cat de eficiente!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,acestea si multe altele...
      nu putem sti daca nu incercam :)
      o seara buna iti doresc la randul meu!

      Ștergere
  3. Si daca uiti unele dintre sfaturi? E grav? :))))
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. categoric, inseamna ca nu mai exista sanse :)))
      te pupacesc si eu!

      Ștergere
  4. tiiiii, ca eu exact asa fac de ani de zile, însa de întâmplat, totusi mi se întâmpla sa ma trezesc ca fug pe scarile de la pivnita si la mijlocul drumului sa nu mai stiu ce vroiam sa aduc :)))
    te pup draga mea draga. O duminica minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mie mi se intampla sa pornesc hotarata sa cumpar ceva si sa ma intorc acasa cu altceva :))
      te pupacesc si eu, o seara perfecta si o saptamana la fel iti doresc!

      Ștergere
  5. Ideile nu sunt rele absolut deloc, desi cred ca putina lecitina nu ar strica.Uitarea e fireasca, toti trecem prin astel de momente cand uitam unde am parcat masina, etc, etc. De aceea nu ma duc fara lista la cumparaturi:))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)))
    m-am amuzat! da nu stiu de ce! poate pentru ca mi se intampla sa ajung intr-un loc si pentru o clipa sa uit de ce ma aflu acolo! insa doar pentru o clipa...
    nu mi s-a intamplat niciodata sa uit unde imi parchez masina...:))
    te pop!
    aaaa era sa uit... :))
    eu sunt la dieta. fara paine , fara grasimi, fara zahar, fara faina, fara uleiuri....
    si ce as mai manca o briosa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. geamana mea :)))

      oare nu exagerezi cu dietele?
      de mult timp te aud ca esti la dieta, arati foarte bine, ai grija sa nu-ti destabilizezi sanatatea...
      oricum esti o frumoasa, pup :*

      Ștergere
  7. :)))... interesant !
    Pentru pastrarea/ antrenarea memoriei ar trebui sa invatam / memoram macar o poezie/ un citat pe saptamana - parerea mea!!! :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma incadrez perfect la punctul unu si trei :) La celelalte mai am de muncit :)

    RăspundețiȘtergere