luni, 10 februarie 2014

Dans popular moldovenesc, executat de doi canadieni pe gheata....

Tradițiile din spațiul românesc au ajuns în lumea mare! Doi canadieni, acum patru ani au dansat pe gheață la o competiție internațională de patinaj artistic un program după melodii românești, purtând costume tradiționale.
Tanith Belbin și Benjamin Agosto, doi patinatori din Canada, care au reprezentat SUA la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010, au executat pe gheață un dans popular.Cred ca merita admirati!



sursa: http://pentruea.md

29 de comentarii:

  1. Dansuri si costume populare avem, dar cine sale danseze -nu ! Tineri talentati avem,dar patinoare acoperite-nu ;unde sa ajunga la performanta ? Admir canadienii, pentru ce au facut in 2010, dar si acum, 2014,pentru dansul lor pe muzica lui Glazunov !
    Frumoasa postare !

    Naica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai venit pe la mine, Naica! :)
      multumesc pentru apreciere si da, sunt de admmirat pentru ca au ales o muzica care probabil lor li se pare exotica dar care suna atat, atat de bine si ar fi sunat si mai bine daca pe gheata ar fi fost un cuplu de romani...
      eu nu vreau sa-mi pierd speranta...

      Ștergere
  2. Bravoooo!!!
    Dar e trist...... unde sunt patinatorii nostri? Noi nu putem dansa pe gheata? Noi nu putem antrena copii sa devina patinatori? Sunt convinsa ca este un potential extrem de mare acolo.... dar desigur nu sunt fonduri! Unde esti tu Tepes Doamne?!!!
    Acum m-am aprins, asa ca mai bine plec! :)
    tu esti o dragutasi îti multumesc ca ai incercat sa ne faci seara frumoasa!
    pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e Minnie, asa e...
      am urmarit clipul cu un nod in gat :(
      sunt cu siguranta multi copiii care au talent si chemare pentru acest sport si in egala masura exista oameni care prefera sa bage banii in fotbal de exemplu ca doar asa banii se inmultesc, nu?

      stiu ca inima ta a batut mai tare cand i-ai vazut...te imbratisez cu mult, mult drag >:D<

      Ștergere
  3. ce emotionant! wow... mi s-a facut pielea de gaina când am auzit Ciocârlia!
    superb exercitiul celor doi patinatori! mi-a placut mult!
    Noapte buna draga mea draga! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si pe mine m-a tulburat mult, sunt sigura ca pe tine cu mult mai mult...
      te imbratisez draga mea draga draga, pup!

      Ștergere
  4. Incantata am ramas si eu! :)
    Ca si Minnie, ma intreb si eu... de ce românii nu? Am si cateva raspunsuri posibile dar... nu vreau sa ma... enervez... In BV avem patinoare acoperite (au costat o cârca de bani)... Pe cand performanta?! Hm...
    Patinoarul din Poiana BV (al doilea) e construit in 2013 pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. Primul e intr-un parc din apropierea garii si e construit in 2010...
    Multumesc pentru videoclip! :)
    Saptamana minunat sa o petreci!

    Stii ca tare-mi place sa ma joc cu pisoiul negru de aici?! Ma amuza cum toarce cand il "mangai" pe burta! :) Si cand miauna! Cand se intampla sa fie si unul dintre motani pe aici imediat isi ciuleste urechile si cauta sa afle de unde se aude, umbland ca bezmeticul prin camera! :))
    (am tot vrut sa-ti scriu asta, si-am tot omis... pana acum) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o pisicuta, Pati este numele ei...
      timp de 13 ani am avut o pisicuta exact ca ea...acum este in continuare langa mine si se bucura de cate ori vizitatorii mei se joaca cu ea :)
      mi-ar placea sa ne arati motanii tai, Diana :)
      te imbratisez >:D<

      Ștergere
  5. super! chiar ma bucur cand vad cate putin din romania peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai ce frumos! ... si emotionant pentru noi! Miscari originale de dans popular romanesc si costume de inspiratie romaneasca (pe langa muzica)! Super momentul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca in titlu s-a strecurat o mica eroare. Nu publica acest mesaj ! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc ca mi-ai semnalat erorea cum ar fi dansul fara litera "n" :)

      Ștergere
  8. Frumoasă aducere aminte ! Dar cât de frumoasă ar fi fost dacă dansul ar fi fost prezentat la acea Olimpiadă de un cuplu românesc...

    Să ai zile frumoase, Pandhora !

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu sunt absolut emotionata!!! Nu stiu cine le-a compus cantat si inregistrat melodia, dar e o frumoasa imbinare din cantece si teme muzicale moldovenesti, si Ciocarlia, si una din doinele Sofiei Vicoveanca, si stilul lui Porumbescu!
    Iar punerea pe ghiata e chiar spectaculoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e, intreg momentul are un crescendo emotionant...e atat de frumoasa muzica noastra populara si ei au dansat cu suflet :)

      Ștergere
  10. Superb, pacat ca noi nu avem asa buni dansatori, mie imi place patinajul, si mi-ar placea sa vad si numele romanilor in frunte nu la coada!

    RăspundețiȘtergere
  11. I-am admirat pe acest Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana.
    Imi place mult patinajul artistic!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. ce sa mai zic! parca iti creste inima, nu? :)
    o splendoare...
    pop!

    RăspundețiȘtergere
  13. Muzica se pretează perfect la dansul pe gheață, ambele completându-se armonios.
    Anul acesta doar odată am fost pe patinoar, la Cluj a fost mai mult primăvară decât iarnă, mai ales acum, în februarie.
    O săptămână superbă îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dansul pe gheata poate sugereaza cel mai bine senzatia de plutire pe care ne-o da muzica...
      o seara frumoasa iti doresc la randul meu! :)

      Ștergere
  14. parca imi aduc aminte de aceasta reprezentatie
    ca tot suntem in spiritul olimpiadei, poate avem de tras invataminte

    RăspundețiȘtergere
  15. Am impresia ca mi-a intrat un comentariu in Spam in loc sa se duca la moderat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca a disparut din motive tehnice legate de faptul ca postam de pe mobil, si mi-e lene sa il repet aicea, insa voi repeta ce avusesem de zis in viitorul meu articol de blog dedicat istoriei Dacilor pe intelesul tuturor- capitolul 5/partea B, (care inca nu a aparut dar e in lucru), chiar daca e off topic acolo, insa m-a sustinut moral ca sa am si eu anduranta pt a scrie acest capitol deosebit de dificil, luand exemplu de la reprezentantul total onorabil al Romaniei la patinaj artistic masculin la JO de la Sochi, dl Zoltan Kelemen. Zau, esenta a ce voiam sa spun e ca nu e cazul sa ne vaitam, pt ca nu este de ici de colo ca o tara sa aiba sportivi de nivel olimpic la un sport, chiar si daca nu vor fi printre primii 3 din lume, chiar si daca unii se antreneaza in strainatate, ca uite, echipa Danemarcei la JO de iarna consta numai in 1 schior si 11 reprezentanti pt curling, (chiar daca desigur patinajul nu e ceva asa de traditional in aceasta tara, dar ca sa ai participanti la JO pt un sport oarecare este ceva deosebit de onorabil, chiar si daca e bazat pe motivatie si talent individual mai mult decat pe vreo industrie producatoare de campioni, asa cum exista in alte tari cu acest fel de traditie speciala). Dl Zoltan Kelemen, in plus, chiar si cand era mic copil si se antrena in Romania, asa cum putea, este si nevazator in ochiul drept, si medicii chiar i-au recomandat sa se lase de a practica la nivel inalt competitiv ca sa nu riste pierderea vederii si in ochiul celalat, insa dansul, cu talent si entuziasm si motivatie si dragoste de sport tot nu s-a lasat, si uite, este azi printre cei mai competitivi din lume, o mana de oameni in fond, relativ la nr celor ce practica sport la nivel mondial, plus este si student de nivel universitar, un om demn de luat ca role model pt oricine de oriunde oricand. Iar faptul ca este nevazator intr-un ochi il face ineligibil pt ajutor financiar oficial din partea institutiilor sportive ale Romaniei, (si probabil ineligibil si in destul de multe alte tari, nu stiu daca toate, dar probabil destul de multe), el chiar se descurca pe cont propriu plus pe propria raspundere. Zau, stie cineva filmul ala de patinaj cu o patinatoare nevazatoare, care pe mine m-a impresionat ff mult cand l-am vazut cand eram mic, Castele de Gheata...http://www.youtube.com/watch?v=SjHRC5iO7fE

      Ștergere