sâmbătă, 9 iunie 2012

Salata de fasole galbena pastai

Imi place sa merg la piata chiar daca nu ajung foarte des pentru ca imi place mirosul acela amestecat de verdeturi...
Miroase a proaspat cules din gradina...uneori doar in imaginatia mea, e adevarat dar nu chiar intotdeauna :))
De cateva ori pe parcursul verii reusesc sa pregatesc o salata de fasole galbena rapida si gustoasa,ceea ce voi face si azi...
Sunt sigura ca nu va este straina reteta,totusi, o sa v-o impartasesc pe a mea :)
Avem nevoie de :

- 500 g fasole galbena frageda
- 5 catei de usturoi
- 1/2 de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel
- sare
- piper

In apa care clocoteste cu sare se pune fasolea bine spalata si rupta in bucatele.
Se lasa la fiert pana se inmoaie.Dupa ce a fiert se scoate,se scurge si se pune putin la "respirat"intr-un bol mai incapator.
Pentru aceasta salata eu fac un sos din usturoiul taiat marunt,frecat cu ulei pana se leaga putin semanand cu o maioneza.
Cand fasolea s-a racit torn sosul si zeama de lamaie amestecandu-le usor,adaug piper si sare daca mai este cazul si presar mult patrunjel verde...
Eu o prefer rece dupa cateva ore sau chiar a doua zi cand fasolea a absorbit toate aromele cu care am combinat-o...
O felie de paine de casa ar fi ideala dar daca nu aveti,nu-i bai, dar un pahar cu vin alb,rece si nu foarte sec e obligatoriu...daca vreti :))
As zice ca pentru vara este cina perfecta!
Pofta buna! :)

16 comentarii:

  1. Salata aceasta e una din preferatele noastre, mă bucur s-o găsesc la tine, deoarece n-am făcut-o demult. Bună idee pentru azi, acum mergem la piață! Mulțumim! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. De ieri am şi eu aşa ceva în frigider, dar sub o altă formă...alotropică : cu sos, cu mărar şi cu mici rondele de căţeluşi de usturoi...Ceea ce ai propus tu, la mine nu rezistă defel ca să mai poată fi şi...pozată.Deci prefer să nu vorbesc despre lucruri care au fost şi acum nu mai...există momentan.Poftă bună!:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc dragul meu :)
    ador mararul si l-as pune in orice preparat dar prietenul meu fuge de el...off offf :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place tare mult mărarul (ca şi pătrunjelul) mai ales toamna, sub formă de plăntuţă cu inflorescenţă, când îl pun în borcanele de castraveciori.Cred că ştii ce gust are castraveciorul tratat cu mărar!
      O zi bună, însorită şi..."condimentată" atât cât trebuie, după gust ! :)))

      Ștergere
    2. nici un castravecior nu ar fi cu adevarat si murat si gustos fara marar :))
      "condimentata" sa-ti fie si tie ziua Marco! :)

      Ștergere
  4. Si mie imi place salata asta, chiar am in frigider niste pastai albe, o sa fac si eu! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca trebuie sa folosesc "google translator": vorbesti de mici?

    RăspundețiȘtergere
  6. bunutz, bunutz...o cunosc, e delicioasa :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, da, si mie imi place fasolea galbena. Chiar nu am mai mancat de mult si nici nu am prea vazut pe aici in Norvegia...poate ca o exista conservata in cutii, desi, desigur nu va avea acelasi gust cu cea proaspata. Mie imi place si fasolea batuta. In general imi plac ierburile, adica marar, patrunjel, leustean, rozmarin, etc, desi cred ca mai mult asa in anumite combinatii specifice decat ele in sine, (de ex mancare de mazare cu marar, sau supa cu galuste cu patrunjel, etc), si, in general, imi place usturoiul mult mai mult decat ceapa, (desi imi place ceapa verde cu branza telemea si cu ridichi langa ea, ca seamana cu culorile steagului italian...zau daca nu incerc sa imi fac pofta de mancare si acum tot asa cum incercam sa imi folosesc imaginatia si cand eram mic, ca sa nu o supar pe mama care se chinuia sa imi ofere ceva fata de care pot si eu dezvolta un anumit entuziasm ! Ca eu personal nu le-am avut niciodata cu placerile gastronomice !)

    RăspundețiȘtergere