miercuri, 2 septembrie 2015

Old Nick si a lui poveste...

In Bucuresti e inca vara si daca tot aveti chef de o plimbare, de o cafea, o limoda sau o bere, o pizza sau un sandwich bine asezonat si asortat cu o portie buna de cartofi prajiti, daca v-ati cam saturat de Centrul Vechi, de ce nu ati schimba putin decorul?
Zona din spatele Pietei Lahovari e mai putin aglomerata si stradutele din zona inca mai au farmec...

Aici o sa gasiti si pub-ul Old Nick.
Imi place acest loc si pentru ca este situat intr-o cladire veche si pentru ca este bine structurat: club la subsol, pub la parter si o adorabila terasa la etaj, o terasa care te face sa vezi parca cu alti ochi orasul.Imi mai place si pentru ca acest Old Nick are, cum altfel, o poveste...

Ii las chiar pe cei care detin acest local sa vi-o spuna:

"Intr-unul din porturile noastre de pe Dunare, locul de obarsie al familiei noastre, se afla odinioara un local oarecum asemanator cu cel in care va aflati voi acum.
La un moment dat, pe la inceputul secolului trecut, a aparut un client care, dupa asemanare, parea sa fi fost marinar. In tot cazul, pipa nu-i lipesea din coltul gurii... Venea in fiecare seara intre orele 5 si 7, cu o precizie de ceasornic. Nu era nici ursuz nici prea vorbaret si, inca din prima zi de cand a intrat in bar, i-a cerut baiatului sa-i serveasca acel faimos whisky canadian de secara, dar in doua pahare.
Astfel, zilnic golea doua pahare mari cu whisky, band cand din unul cand din celalalt. Dupa o vreme, unul dintre baieti a indraznit sa-l intrebe care este rostul acestui obicei. Old Nick (fiindca asa il numeau baietii barului intre ei), mirat parca de intrebare, le-a spus in putine cuvinte totul: cel mai bun prieten al sau, tot marinar, dar si cumnat pe deasupra, a ramas, dupa ce au parasit marea, in tara sa natala, in Canada. Nick cu sotia sa canadiana s-au retras in orasul de pe Dunare.

- Bine dar de ce beti whisky din doua pahare?
- Un pahar e pentru cumnat si unul pentru mine, raspundea batranul.

Si asa a continuat Old Nick inca multa vreme, pana ce i s-a dus vestea nu numai in bar, ci si in oras, unde multi i-au urmat exemplul. Intr-o zi insa, cand barmanul i-a pus, ca de obicei, cele doua pahare cu whisky pe masa, Old Nick i-a spus trist: "De azi inainte o sa-mi aduci numai unul singur."

La aflarea vestii, cei care se aflau in bar s-au intristat, dar si de acesta data s-au conformat in tacere. Dupa un timp, arzand de curiozitate, flacaul cel indraznet l-a intrebat cu sfiala:

- Ce i s-a intamplat cumnatului?
- Nu i s-a intamplat nimic, slava Domnului; e sanatos tun.
- Atunci de ce beti un singur pahar?
- E simplu, acum bea numai el. Eu m-am lasat de bautura.

Prin urmare, OLD NICK CANADIAN PUB este singurul local din lume care poarta numele unuia care nici macar nu mai bea..."
(sursa:http://oldnickpub.ro)


M-am gandit ca pentru prima seara a vizitei lui CARMEN in Bucuresti acest loc este cu adevarat potrivit, din pacate vremea nu a tinut cu noi, de aceea Carmen si Helmut nu au putut vedea terasa dar cu siguranta Old Nick ii va astepta aici si data viitoare :)
 
Daca v-a placut povestea si vreti sa va bucurati de farmecul unui loc fara fitze si figuri eu zic sa dati o raita prin zona :)

sursa foto: Adela Pârvu

12 comentarii:

  1. :))) când a aparut titlul postarii tale in blogroll pe blogul meu, am zambit nostalgic amintindu-mi de prima seara din saptamana de vacanta petrecuta alaturi de voi doi, dragi prieteni. Indferent cum a fost vremea, noi am savurat fiecare moment din plin si am adunat in suflete doar partile pozitive ale zilelor :)) Vacanta a trecut repede insa am adunat numeroase intamplari despre care ne vom aminti cu multa multa placere. Pupici ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru noi a fost o bucurie sa va avem alaturi, pentru mine de doua ori mai mult :)
      mai avem inca multe locuri de explorat in Bucuresti asa ca, data viitoare vom incepe tot de la Old Nick dar de data asta, de pe tersa :))

      pup draga mea draga, va imbratisez >:D<

      Ștergere
  2. Ma faci sa-l caut si sa ma tratez si eu acolo,asa, sa nu-mi mai faceti invidioasa. Adevarul e, atrebuiau vreo trei luni pentru Carmen sa-i multumeasca pe toti si pe ei in vacanta.Ma bucur pentru intalnirea voastra.Tu esti o speciala ca si ea.Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu Floarea esti un om atat de cald! :)
      da, cu siguranta e asa cum spui, Carmen are multi prieteni la care tine si cu care ar fi dorit sa-si imparta timpul doar ca timpul ei, cel putin la aceasta vizita, a fost limitat...eu sper ca va reveni :)

      te imbratisez si eu cu acelasi drag!

      Ștergere
  3. Bună treaba asta! Adica el s-a lăsat de baut și nu prea....;))
    Din descrierea ta înțeleg ca e un loc plăcut. Ador locurile fără fițe și figuri....;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. s-a lasat de baut...pe jumatate! :))
      buna treaba! :))

      ma bucur sa aflu asta, un motiv in plus sa-l vizitam pe Old Nick cand ajungi prin urbea noastra :)

      Ștergere
  4. Haioasa povestea. O sa trec si eu pe acolo !
    Ma bucur ca v-ati intalnit intr-o locatie speciala !
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e neaparat special, este doar mai putin pretentios si pentru mine faptul ca are o poveste in spate, inseamna ceva iar povestea mi se pare tare amuzanta :))

      pup si eu! :*

      Ștergere
  5. Frumoasa povestea asta si Old Nick arata atat de bine :) Eu ador Centrul Vechi si daca sincer as vizita si alte localuri interesante din Bucuresti. Sa ai un weekend superb! Liuba x

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti gasi in Bucuresti ceainarii dragute, de exemplu, pentru ca tot vine toamna si un ceai cald e chiar de dorit :)

      un w-end perfect iti doresc la randul meu! :)

      Ștergere