miercuri, 9 septembrie 2015

Pepper

O plimbare de seară era să se termine prost pentru Georgia Bradley, o studentă din Marea Britanie. Se limba singură pe o plajă din Creta când doi bărbaţi s-au apropiat de ea, propunându-i să bea ceva împreună. În momentul în care i-a refuzat unul dintre ei a devenit agresiv. Salvarea nu a venit însă de la prietenul său care intrase într-un magazin din apropiere, ci de la o căţea fără stăpân care a alergat spre tânără şi a început să latre la agresori.
„M-a salvat, cu siguranţă că a simţit că ceva nu este în ordine”, a spus studenta care i-a pus numele Pepper căţelei. A doua zi însă ea şi prietenul ei s-au întors în Anglia şi nu au găsit atât de repede pe cineva care să aibă grijă de Pepper. „Când am plecat spre aeroport, ne-am uitat în urmă şi Pepper alerga după maşină. Mi s-a rupt sufletul”, a povestit Georgia.


Tânăra nu a putut uita căţeluşa, astfel că după câteva săptămâni s-a întors în Creta să o găsească pe „mica salvatoare”. Când s-a întors pe plajă, Pepper era acolo.
Trei săptămâni mai târziu, Pepper era gata să plece spre Anglia, însă nu singură. Era gestantă şi la o săptămână de la sosirea în Regat a fătat şase pui. A fost favoarea pe care Georgia i-a întors-o când Pepper avea mai multă nevoie.
 


sursa: www.gandul.info

16 comentarii:

  1. O super poveste!Un prieten adevarat acolo unde te astepti mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. O poveste care a făcut să mi se zbârlească pielea.
    Aici e diferența dintre câini și pisici...

    Zi frumoasă, Pandhora! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pisica mea, intr-un context despre care nu e cazul sa vorbesc aici, mi-a sarit in ajutor chiar daca eu la momentul acela nu realizam ca ea asta face...
      nu cred ca este nicio diferenta intre caini si pisici cand e vorba de dragoste, atasament si dedicare pentru cel care le este stapan dar si animalutele, ca si oamenii au propriul caracter si mod de a actiona, totusi :)

      frumoasa sa-ti fie si tie ziua Zina, multumesc! :)

      Ștergere
    2. Pandhora, n-am vrut să jignesc pisicile, am vrut să scot în evidență exact ce ai spus tu: diferența în modul de a acționa. Sigur că și ele își iubesc stăpânii și le sunt devotate. Eu iubesc și câinii și pisicile, deopotrivă. ☺

      Ștergere
    3. stai linistita Zina, nici nu m-am gandit ca ceea ce ai spus a fost in sens jignitor, imi pare rau daca ai perceput raspunsul meu astfel...eu am considerat ca face schimb de idei fiecare dintre noi avand experienta mai mare intr-un sens, tu cu cainii, eu cu pisicile :)
      nu am avut caini niciodata pentru ca mi se pare chinuitor sa tii un caine in apartament, cainele are nevoie de miscare, de asta ma si bucur pentru catelusele tale :)
      si eu ca si tine iubesc in egala masura atat cainii cat si pisicile :)

      Ștergere
  3. O poveste atat de emotionanta si de frumoasa!
    Vecina mea este foarte angajata in protectia animalelor si chiar zilele trecute imi povestea ca acum cativa ani a petrecut un concediu pe insula Creta si ca intr-una din plimbari a descoperit intr-o curte neingrijita, o pisica bolnava ce avea de alaptat multi pisoiasi... I s-a rupt sufletul privindu-i asa ca nu a putut trece nepasatoare, a dat telefon la o organizatie pentru animale si... angajatii de acolo- voluntari din Germania, au sosit in mai putin de jumatate de ora, au cerut permisiunea proprietarului curtii sa intre si cu toate impotrivirile acestuia, au öuat pisica si puiutii spre a le asigura tratamentul si protectia. Vecina mea a zis ca a mai sacrificat o zi de concediu si a vizotat sediul unde fusese adusa pisica si ca aceasta arata mult mai bine, saracuta isi revenise si pisoiasii erau veseli, se zbenguiau in jurul ei. Lucratorii din sediu au zis ca dupa convalescenta, pisica va fi sterilizata si readusa la curtea de unde a fost luata.
    Pup draga mea draga. O zi minunata sa ai! ♡

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oameni buni si animalute norocoase, de-ar fi mai multi si dintr-o parte si din cealalta...
      sper ca pisicuta a avut o viata mai buna langa stapanii ei care probabil o iubeau dar duceau un trai modest.

      pup si eu draga mea draga, zi minunata si tie, la noi a plouat putin...:*

      Ștergere
    2. Nu stiu exact cum a fost însa... eu am întâlnit multe cazuri în care "traiul modest" era folosit ca scuza spre a ascunde superficialitatea, indiferenta si chiar lenea... Daca ar fi sa ma refer doar la locurile prin care am trecut in concediul din vara aceasta, m-am minunat ca in Baile Herculane erau putine flori, mult praf, mizerie... la fiecare poarta erau grupuri de femei cu copii sau femei vârstnice, la povesti. In Sf.Gheorghe, unde terenul este in cea mai mare parte nisipos, salbatic nu cresc decat ciulini, fiecare casa avea gradini cu flori colorate, una mai frumoasa ca alta! Trecând pe... batatura, ca strazi nu le pot numi, pentru ca nu exista nici trotuar si nici drum pietruit, pur si simplu doar nisip - am vazut mereu gospodinele legând rosiile, udând ardeii si gogosarii si m-am minunat ca desertul acela a fost transformat în oaza cu verdeata! Nu am vazut pe nimeni "bârfind" la portita!
      Cât priveste comportamentul vecinei mele, chiar daca unora pare exagerat, ea nu se straduieste sa fie asa, ci ea chiar este asa! Are o inima mare! Toti cateii pe care i-a avut nu au fost câini de rasa si au fost adoptati de la adaposturi pentru animale parasite... Ultimul a fost catelul Felix, care s-a stins din viata la 16 ani, primavara ce a trecut.

      pup draga mea draga ♥ Sa ai o dupaamiaza placuta! AMR 12 ☺

      Ștergere
    3. eu nu gasesc comportamentul vecinei tale exagerat, eu cred ca in mod firesc asa ar trebui sa ne purtam pentru ca ei depind de noi si din comportamentul nostru deriva comportamentul lor, al animalutelor...
      acum cativa ani eram in statia de autobuz, in rand cu noi cei care asteptam era si un catel vai de capul lui
      cineva l-a chemat ademenindu-l cu un colt de paine si cand s-a apropiat i-a tras un pumn in cap...
      cainele a fugit scelalaind, bipedul, ca nu pot sa-i zic altfel se distra razand cu gura pana la urechi, cand l-am intrebat de ce a facut asta mi-a zis, injurandu-ma, sa-l pup sub coada...
      data viitoare cand cineva o sa-i intinda ceva de mancare probabil ca omul ala o sa fie muscat si uite asa din cauza unui idiot tot cainele va avea de suferit...
      totul, totul depinde de om...

      pup si eu draga mea draga, de abia astept sa treaca timpul!! :*

      Ștergere
  4. Doamne ce m 'am emoționat! !! O poveste încântătoare! Ma bucur enorm ca Pepper s-a găsit un cămin cald. ..;)

    RăspundețiȘtergere