duminică, 6 februarie 2011

Sex On The Bici....

....sau Dorintele salbatice ale sotului meu aproape m-au innebunit de John Tobias in regia Nonei Ciobanu, este spectacolul pe care l-am urmarit cu multa placere in aceasta seara la Teatrul Mic.
Florin Calinescu, revine pe scena dupa o pauza destul de lunga, ca protagonist in aceasta comedie suculenta despre sex si (ne)limitele lui....despre fantezii care pot revigora viata sexuala a cuplului dar numai cu ajutorul de "nepretuit" al unui pseudo psiholog, autor de bestseller-uri...adevarate biblii pentru cuplurile aflate in impas....
Facand referire la acest text,John Tobias spune: Oricine vorbeste despre sex ca metoda preferata de reproducere a speciilor, trebuie sa aiba simtul umorului. O specie de melc incepe ca mascul si in aproximativ un an devine femela. Prin urmare, relatia amoroasa a melcului - sa nu mai vorbim despre reproducere - tine in mare parte de sincronizare. Insa nicio alta specie nu reuseste sa complice treburile in ceea ce priveste sexul cu atat de mult umor involuntar, cum o face specia umana, cu tabuurile, conventiile si inversarile barbat-femeie, cu nevoile sale de putere si dragoste, mereu in conflict. Am scris piesa pornind de la aceste realitati. Sper ca razand impreuna de o parte dintre absurditatile comediei sexuale umane, sa ne putem relaxa cu totii ceva mai mult pe aceasta tema. La urma urmelor, asa cum a spus Lordul Chesterfield: "Placerea este trecatoare, costul este exorbitant, iar pozitia este ridicola". Totusi, nu as vota pentru abolirea sexului. Chiar face viata mai interesanta, si. ce s-ar face un dramaturg fara el?
Mai mult criticat decat apreciat,acest spectacol a umplut sala si nu doar cu persoane ci si cu hohote de ras...asa ca...va invit sa radeti sau daca nu, macar sa zambiti amuzati....

9 comentarii:

  1. Si cu dorintele salbatice ale sotului, cum a ramas ? I-au mai trecut, dupa ce a vazut piesa ? :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. pheideas : eu zic sa afli singur :))

    RăspundețiȘtergere
  3. pheideas :ohh da...gemenii astia ! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper că a fost un spectacol care te-a destins...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hehehe...

    O Piesa haioasa, care merita vazuta si de femei si de barbati, unde femeia e femeie, barbatul vrea sa fie lesbiana...si mai departe... "CORTINA....LUMINA"

    RăspundețiȘtergere
  7. dandel: "cortina...lumina"....si fanteziile sunt gata sa se materializeze :)

    RăspundețiȘtergere