joi, 28 iulie 2011
Pere si...vin....
...un desert versatil la fel de gustos iarna dar si vara cu un mic adaos....racoritor :)
Hai sa vedem ingredientele de care avem nevoie :
3-4 pere 250 ml vin rosu,
dulce 1 lingura cu miere
1 lingura cu zahar
scortisoara
cateva stafide
Si acum...ce e de facut?
Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea , scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin.Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin, mai adaugam o lingura cu zahar si lasam sa fiarba ,pana cand se ingroasa putin si devine ca un sos.Asezam perele si stafidele pe o farfurie si le stropim din belsug cu sos de vin .Le putem servi si cu inghetata sau cu frisca.
Ei? Ce spuneti? Eu zic ca merita incercat :)
sursa: www.petitchef.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Daca incep sa gust intre timp, nu mai termin desertul, ca ma termina el. Pentru mine e prea mult vin.
RăspundețiȘtergereEi, interesantă treaba, pe asta n-o ştiam, deşi mă dau în vânt după astfel de deserturi.
RăspundețiȘtergereEu obişnuiesc puţin altfel: într-un pahar de vin alb, sec, pun două feliuţe de pară cât mai parfumată; para nu se mănâncă până nu se goleşte sticla - abia atunci este bună...
Max Peter : am inteles...si in fond...ce inseamna cateva feliute de para la...o sticla cu vin :))
RăspundețiȘtergereeu prefer vinul alb si dulce,licoros daca e posibil :)
Cleo: gusta=antrenament asa ca...:))
RăspundețiȘtergereSingur nu gust aşa ceva ! :)
RăspundețiȘtergereScorchfield: am inteles...doar daca ingredientele sunt separate :))
RăspundețiȘtergereSună excepțional! De încercat acum în weekend!
RăspundețiȘtergereTe salut cu drag!
Vera : sa-mi povestesti cum a fost :)
RăspundețiȘtergereeu am ceva de obiectat :)) si ca de obicei o fac cu cine suporta ;) 1. ce cauta buruiana aia acolo ca in meniu nu e; e tot menta? si 2. strachina aia e de ciorba.
RăspundețiȘtergereeu o sa incerc cand am bani pentru pere si nevasta-mea chef :)) ca vecini nu suntem si sf-uri cu teleportari tot sf-uri.
dar, mi-ai adus aminte de ceva mai..tiganesc (scuze etniei, eu tot gitano zic nu rr), de cand eram mic: mere in zahar ars.
am "limbarita" noaptea asta :)) ce sa faci, sunt atat de singur si afara ploua. ia sa-l ascult; nu-s nici trist nici melancolic (never ever); vorbesc mult cand sunt vesel si ferice :))
a, da 3. n-ai ras cioco peste.
Scumpo eu zic că merită încercat
RăspundețiȘtergereacest desert!
Un weekend de vis îți doresc!
Te îmbrățișez cu drag!
cosmin : eee...carcotasule :))
RăspundețiȘtergerece ai tu cu decorul? :P
si eu mancam mere in zahar ars puse pe bat cand eram la scoala :)
dormeam la ora cand ai trecut pe la mine...altfel iti tineam companie....nu sunt sigura ca esti atat de singur si despre ploaie...trimite-o la Bucuresti...sa o astept? :)
*ELENA*: chiar merita :)
RăspundețiȘtergerepup si eu :)
Cred ca o sa incerc varianta fara miere si zahar
RăspundețiȘtergeremmmm, gata m-ai convins, vreau ! :))
RăspundețiȘtergerePofticiosii sa se alinieze :)
Mircea: sa-mi povestesti cum a fost :)
RăspundețiȘtergereBrandusa: bravo...asa te vreau :))
RăspundețiȘtergereMi-ai facut o pofta si n-am gasit nicaieri pere, dar azi ma duc pana in Cluj si caut.
RăspundețiȘtergereZodrac : eeee...daca mergi la Cluj sigur vei gasi vinul si perele cele mai cele :))
RăspundețiȘtergereCele mai bune pere se gasesc doar la Peretu... stiu din surse sigure :))
RăspundețiȘtergereIar cel mai bun vin la Cotnari... insa e musai ca strugurii sa fie zdrobiti cu picioarele goale de 12 fecioare noaptea pe luna plina... doar atunci vinul e plin de arome licoroase si de vraja... doar atunci imbata si simturile nu doar trupul... Doar atunci si numai atunci perele si vinul au toate calitatile unui desert divin... Iar noi muritori aflam in sfarsit cu ce desert il seducea minunata Afrodita pe Poseidon ... incercand din rasputeri sa-l uite pe frumosul Adonis
Ninu : iubesc povestile iar a ta are si gust si savoare :)
RăspundețiȘtergeremi-ar placea sa cred ca ai gustat un asfel de vin indragostit de frumusetea perelor :)
bine ai venit pe la mine si ma bucur daca ti-au placut si perele pe care le-ai gasit in cutia mea...te mai astept :)
Am comentat ieri aici și în momentul trimiterii comentariului s-a întâmplat ceva cu computerul meu și mi-a zis că este ceva eroare.Se vede că n-a ajuns comentariul.Revin:
RăspundețiȘtergereAm zis că am gustat un desert asemănător care însă nu avea stafide.Acela era foarte gustos.Nu-mi pot de seama ce diferență ar face stafida!Probabil că și desertul tău este delicios!Poate îl încerc odată și îți povestesc.
Se-cret: stafidele absorb vin la randul lor...sunt doua tipuri de gusturi dulci...perele si stafidele...de fapt trei cu vinul...:)
RăspundețiȘtergeremie imi place la nebunie....:)
Cred că voi încerca!
RăspundețiȘtergere