joi, 23 februarie 2012
Ispititoarea branza....
Nu e greu sa faci o selectie de branzeturi cu care sa te delectezi la sfarsitul mesei. Nu le vei savura insa fara un pahar cu vin rosu, la temperatura camerei.
In plus, branzeturile contin triptofan, o substanta vitala pentru producerea serotoninei-cea care da buna dispozitie :)
Iata cateva sugestii pe care le-am gasit pe www.avantaje.ro
Eu zic ca merita sa le luam in seama :)
SVAITER ::
Serveste-l ca aperitiv, taiat cuburi si presarat cu sare de telina.
:: PARMEZAN ::
O branza dura, cu gust si aroma puternice. Razuit fasii si presarat deasupra multor preparate, acesta are meritul de a pune in evidenta gustul respectiv.
:: MOZZARELLA ::
Este un cas sarat, care merge bine la preparatele de tip gratin sau taiat cuburi in salate asortate, salata de rosii, salata verde.
:: BRANZA DE CAPRA ::
Serveste-o ca atare, cu paine crocanta, alaturi de un pahar cu vin rosu (Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra). Sau cu salata verde, branza fiind taiata felii si data la cuptor timp de cateva minute, pana cand incepe sa se topeasca.
:: BRIE ::
Este o branza din lapte de vaca si are o aroma si un gust specifice, precum si o consistenta cremoasa. Cu cat este mai veche, cu atat este mai moale si mai gustoasa.
:: REGINA BLUE ::
Este o branza cu mucegai, grasa si cu un gust puternic. Taie feliile pornind din centru spre margine, in asa fel incat fiecare sa aiba o bucatica de coaja. Serveste cu paine crocanta si cu un vin rosu sec.
Aveti pregatit paharul cu vin? :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Camembert, Camembert, Camembert !
RăspundețiȘtergereNec plus ultra!
suna ca o incantatie :))
Ștergere"Incantaţie" s-ar traduce prin ..."încântare" (a papilelor gustative şi a simţului olfactiv)... :)))
Ștergerein acest caz am spus bine "ispititoarea branza" :)
Ștergerecu ocazia fiecarui concediu petrecut în Paris, m-am îngrasat 2-3 kilograme! Nu am încheiat nicio seara fara un platou de brâzeturi, fructe de sezon, bagheta alba si pofoasa si vin rosu, gros si uleios! Cu povesti pâna în miez de noapte... O savoare ce nu se poate compara cu nimic!
RăspundețiȘtergereAi stiut ca ordinea în care servesti brânzeturile de pe platou este deosebit de importanta si spune mult despre "cultura gastronomica"? francezii pun mult pret pe aceasta arta!
nu am pretentia acestor cunostinte...regulile sunt multe si au nuantele lor...dar francezii stiu ei ce stiu...nu degeba ei sunt gourmanzi si restul oamenilor doar pofticiosi :))
Ștergeremie imi place in mod special branza Brie alaturi de struguri,smochine sau pepene rosu....mmmm....
da, da. paharul cu vin si strugurii albi. musai. combinatia e divina... :)
RăspundețiȘtergerepacatos de divina :)
ȘtergerePandhora Buna ziua!
RăspundețiȘtergereSfaturile lui şi sugestii este foarte interesant!
Branza este întotdeauna o plăcere şi Tu ne ajuta!
Brazilia a ........................................... un prieten Adriano.
Adriano boa noite :)
ȘtergereFico feliz que você aprecia queijo ... é muito saborosa comida :)
cand vb de branza fanul cel mai cel al ei, sunt eu!:) nu lipseste de la masa, niciodata, iar frigiderul meu e plin de branza de toate felurile! si uite ca am aflat si de unde vine aceasta buna dispozitie :). ciaoooo
RăspundețiȘtergere:))
Ștergerear trebui inventata terapia cu branza :))
Mmmm,ce bun!
RăspundețiȘtergereAuzi tu, da' telemeaua de oaie, din aceea de Sibiu, ce are?
Sau brânza de burduf?
:))
Deci, m-aţi terminat! Tu şi cu Dan Văideanu, că şi el postează mai mereu nişte "păpici" de mor de poftă.
:)))))))))
imi place la disperare branza de burduf...
Ștergerecand vreau sa ma rasfat o altur perelor :)
ar trebui sa facem clubul pofticiosilor :)
Bună scumpo!
RăspundețiȘtergereSuperb articolul!
Îmi plac aperoape toate sortimentele
de brână cu și fără vin roșu!
Uh sfârșit de săpămână minunat îți doresc!
Cu mare drag te îmbrățișez!
imi pare bine ca suntem din ce in ce mai multi pofticiosi :)
Ștergereun w-end perfect iti doresc la randul meu...pup :)
Mozzarela e preferata mea :x
RăspundețiȘtergereusoara si gustoasa...buna alegere :)
ȘtergerePaharul cu vin, este nelipsit de la masă.
RăspundețiȘtergereŞi evident, o bucată de brînză, de preferinţă cu ceva "mucegai".
Pont: în paharul cu vin roşu, se pun cîteva feliuţe de măr. Ai încercat?
doar in vinul fiert pun cateva feliute de mar si coaja de portocala...dar sigur voi incerca si varianta :)
ȘtergereSunt mare amator de branzeturi! Interesant articol! :)
RăspundețiȘtergerecum spuneam...in curand o sa facem un fan club :))
ȘtergereDe fiecare data gasesc ceva bun la tine. Prea bun, vorba reclamei! Utile sfaturi, apetisanta postare! Weekend plin de voie buna si iubire! :)
RăspundețiȘtergeremultumesc Mirela...inca mai simt gustul inghetatei tale :)
Ștergereminunat sa-ti fie si tie w-end-ul si chiar daca Dragobetele aproape a trecut iti doresc la randul meu sa fii iubita si Dragobete sa fie in fiecare zi :)
După ce Pandhora reuşeşte să ne zbârlească mustaţa cu savuroasele brânzeturi de ...import, recunoaşte într-un final că-i plac şi cele autohtone! Ca şi nouă!
RăspundețiȘtergereE drept, nu avem brand-uri cu brânzeturi, că românul tot amână să le înregistreze, zicându-şi după bunul său obicei: "mare brânză!" :)))
Aşadar, şi în sectorul brânzei, românul preferă să o facă tot de...oaie! :))) Deh, tipic...mioritic!
da...mare pacat ca nu avem brand-uri cu branzeturi...sunt sigura ca am fi in top :)
Ștergereeee....lasa...mai bine ca branza-i buna si nu e deloc in burduf de caine :))
Iar???
RăspundețiȘtergereTu mă topeşti... sunt un mare cheeeeese-fan: telemea de vacă şi urdă. Dar nici oaia nu-mi displace :)
La fineţuri nu mă bag :)
Pup! W-e fain! :D
foarte bine...si ale noastre sunt la fel de bune:)
Ștergerepup si eu Oana...un un w-end perfect va doresc amandurora :)
Mai...
RăspundețiȘtergereParca as citi Balzac...
Doar imi imaginez ce vorbiti voi aici...
Uite ca ma transform in Mircea Micu:
"Ametitoare branza, ce pofticios ma clatini"...
foarte bine faci...lasa-te prada imaginatiei :)
ȘtergereAppendix:
RăspundețiȘtergereTocmai uitasem să vă dedic şi două melodii ciobăneşti însoţite de imagini idilice ale plaiurilor...ştiţi voi care!Asta ca să ne meargă bine caşul, telemeaua, jintiţa...Poftă bună! Aşadar:
Alina si Catalin Cazacu - Noi traim din ciobanie
http://www.youtube.com/watch?v=pwQ3RuhYg3g
Lena Miclaus si Fratii Marisca - Prin Sibiu prin Marginime
http://www.youtube.com/watch?v=HaP4X6CgLmw
multumim de urare si de insotirea...muzicala:)
Ștergerestii ca nu am fost niciodata la stana?
dar voi ajunge la un moment dat:)
Sunt mare amator de brânză !
RăspundețiȘtergere„Papă lapte” nu sunt,dar mâncă brânză sunt:)
Mi-ai făcut poftă și nu am prea mare sortiment acasă :(,dar maâne fac eu ceva...
sunt sigura ca maine o sa te rasfeti...si foarte bine o sa faci :)
Ștergerecumnata mea e mare admiratoare de branza imputita...imi amintesc ac eram la ea si dintr-o data am simtit un miros, am inceput sa intreb copiii, care e vinovat pt miros, noroc cu cumnatica, tocmai umbla in frigider si mi-a zis sa ma linistesc ca e mirosul de la branza, nu e nimeni vinovat. :))
RăspundețiȘtergere:))
Ștergeretotul e sa-i simti gustul si nu mirosul :)
Tiiii! Ce postare ...."apetisantă". Brânzeturile rămân un aliment de bază şi sunt atâtea variante. Mă declar "fan înrăit" al brânzei de oaie, la care îmi place tocmai...aroma, pe care alţii o detestă. Mai ales cea de Sibiu este minunată.
RăspundețiȘtergereIar Regina Blue....o delicatesă!
O duminică..."gustoasă", Pandhora!
si mie imi plac la nebunie...si uite...iar mi s-a facut pofta...doar tu esti "vinovat" :))
Ștergeremultumesc...plina de "gusturi" placute sa fie si duminica ta :)
Ah, mi-e pofta ! La brinza inainteee ! Am gustat si brinzeturile frantuzesti si pe cele olandeze si pe cele englezesti. Fiecare cu gustul ei. De-acasa imi lipseste brinza de vaci si cascavalul ... In fiecare vara vin in Grecia cu cascaval si salam in bagaje. :)
RăspundețiȘtergereuite ca din cele olandeze si eglezesti n-am gustat...sper ca voia avea ocazia sa o fac :)
Ștergeresi da...cascavalul si salamul inseamna gustul "de acasa"...e cel mai bun gust din lume :)