Fiecare
gospodină are trucurile ei când vine vorba de bucătărie, însă nu este
niciodată rău să înveți altele noi :)
Legumele și verdețurile rezistă mai mult timp
Inamicul legumelor ținute la frigider este umezeala, care
ajută și grăbește formarea mucegaiului. Nu le lăsa în pungi de plastic
atunci când le pui la frigider, ci așază-le organiza, îmbrăcate în
șervete de bucătărie. Șervetele de bucătărie vor atrage umezeala, iar
legumele tale vor rămâne bune mai mult timp.
Scoate cojile de ouă cu alte coji de ouă
Sigur ți s-a mai întâmplat și ție să spargi un ou pentru
omletă și să cadă o bucățică de coajă chiar în el. E greu să o scoți cu
degetele, dar dacă folosești coaja de ou o vei scoate mult mai ușor.
Un pic de acid în mâncare?
Știi ce poate îmbogăți gustul mâncării tale? Zeama de
lămâie! Este foarte bună, e naturală, nu îi simți gustul, iar rezultatul
este delicios. Pune în legume, în fripturi și chiar în ciorbe și supe.
Cum tai carnea mai ușor
Poți tăia carnea mult mai ușor dacă o bagi la congelator
pentur 10-15 minute înainte. Oricât de ascuțit ar fi cuțitul tău, vei
observa diferența când carnea este doar un pic mai tare și nu mai
alunecă în toate direcțiile când o feliezi.
Gustă chiftelele înainte
Nu îți zic să mănânci carne crudă – în niciun caz nu este o
idee bună – însă înainte să dai formă chiftelelor, micilor, cârnaților
sau sărmăluțelor, coace rapid o linguriță de amestec ca să vezi dacă ai
pus cantitatea de condimente necesară.
Paste fierte în doar 2 minute
Fiecare tip de paste au un anumit timp de fierbere, dar dacă
te grăbești cu adevărat, poți face o cină delicioasă în mai puțin de 10
minute! Lasă pastele peste noapte în apă, iar când le vei fierbe nu vei
avea nevoie de mai mult de 2 minute!
Cum păstrezi conopida albă
Ai văzut că atunci când gătești conopida, se închide la
culoare. Dacă vrei să nu se mai întâmple acest lucru, atunci adaugă un
pic de lapte în apa în care gătești conopida.
Congelează în caserole plate, puțin adânci
Pe lângă faptul că ai mai mult spațiu dacă ții mâncarea în
caserole mai mari, dar plate și doar puțin adânci, și mâncarea va
îngheța și se va dezgheța mai repede. Și e mai bine ca mâncarea să
îngețe mai repede, pentru că dacă durează mai mult timp procesul, se
distrug mai mulți nutrienți.
Cum faci oalele să strălucească
Orice gospodină ar trebui să se mândrească cu instrumentele
sale de bucătărie. Ca să le cureți mai bine pe cele metalice, adaugă în
lichidul de vase câteva picături de oțet. Pe lângă faptul că le
degresează mai bine, le și face să strălucească.
Ca să nu se mai lipească orezul
Atunci când vrei să faci orezul să rămână pufos și boabele
să nu se lipească între ele, adaugă o lingură de oțet la apa în care îl
fierbi. Așa nu va mai deveni lipicios.
sursa: www.avantaje.ro
e noi. Iată ce am pregătit pentru voi:
foto gospodină via Shutterstock
Legumele și verdețurile rezistă mai mult timp
Inamicul legumelor ținute la frigider este umezeala, care ajută și grăbește formarea mucegaiului. Nu le lăsa în pungi de plastic atunci când le pui la frigider, ci așază-le organiza, îmbrăcate în șervete de bucătărie. Șervetele de bucătărie vor atrage umezeala, iar legumele tale vor rămâne bune mai mult timp.
Scoate cojile de ouă cu alte coji de ouă
Sigur ți s-a mai întâmplat și ție să spargi un ou pentru omletă și să cadă o bucățică de coajă chiar în el. E greu să o scoți cu degetele, dar dacă folosești coaja de ou o vei scoate mult mai ușor.
Un pic de acid în mâncare?
Știi ce poate îmbogăți gustul mâncării tale? Zeama de lămâie! Este foarte bună, e naturală, nu îi simți gustul, iar rezultatul este delicios. Pune în legume, în fripturi și chiar în ciorbe și supe.
Cum tai carnea mai ușor
Poți tăia carnea mult mai ușor dacă o bagi la congelator pentur 10-15 minute înainte. Oricât de ascuțit ar fi cuțitul tău, vei observa diferența când carnea este doar un pic mai tare și nu mai alunecă în toate direcțiile când o feliezi.
Gustă chiftelele înainte
Nu îți zic să mănânci carne crudă – în niciun caz nu este o idee bună – însă înainte să dai formă chiftelelor, micilor, cârnaților sau sărmăluțelor, coace rapid o linguriță de amestec ca să vezi dacă ai pus cantitatea de condimente necesară.
Paste fierte în doar 2 minute
Fiecare tip de paste au un anumit timp de fierbere, dar dacă te grăbești cu adevărat, poți face o cină delicioasă în mai puțin de 10 minute! Lasă pastele peste noapte în apă, iar când le vei fierbe nu vei avea nevoie de mai mult de 2 minute!
Cum păstrezi conopida albă
Ai văzut că atunci când gătești conopida, se închide la culoare. Dacă vrei să nu se mai întâmple acest lucru, atunci adaugă un pic de lapte în apa în care gătești conopida.
Congelează în caserole plate, puțin adânci
Pe lângă faptul că ai mai mult spațiu dacă ții mâncarea în caserole mai mari, dar plate și doar puțin adânci, și mâncarea va îngheța și se va dezgheța mai repede. Și e mai bine ca mâncarea să îngețe mai repede, pentru că dacă durează mai mult timp procesul, se distrug mai mulți nutrienți.
Cum faci oalele să strălucească
Orice gospodină ar trebui să se mândrească cu instrumentele sale de bucătărie. Ca să le cureți mai bine pe cele metalice, adaugă în lichidul de vase câteva picături de oțet. Pe lângă faptul că le degresează mai bine, le și face să strălucească.
Ca să nu se mai lipească orezul
Atunci când vrei să faci orezul să rămână pufos și boabele să nu se lipească între ele, adaugă o lingură de oțet la apa în care îl fierbi. Așa nu va mai deveni lipicios.
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/10-trucuri-din-bucatarie-pe-care-orice-gospodina-trebuie-sa-le-stie?utm_source=Avantaje&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.o8VkwhUN.dpuf
foto gospodină via Shutterstock
Legumele și verdețurile rezistă mai mult timp
Inamicul legumelor ținute la frigider este umezeala, care ajută și grăbește formarea mucegaiului. Nu le lăsa în pungi de plastic atunci când le pui la frigider, ci așază-le organiza, îmbrăcate în șervete de bucătărie. Șervetele de bucătărie vor atrage umezeala, iar legumele tale vor rămâne bune mai mult timp.
Scoate cojile de ouă cu alte coji de ouă
Sigur ți s-a mai întâmplat și ție să spargi un ou pentru omletă și să cadă o bucățică de coajă chiar în el. E greu să o scoți cu degetele, dar dacă folosești coaja de ou o vei scoate mult mai ușor.
Un pic de acid în mâncare?
Știi ce poate îmbogăți gustul mâncării tale? Zeama de lămâie! Este foarte bună, e naturală, nu îi simți gustul, iar rezultatul este delicios. Pune în legume, în fripturi și chiar în ciorbe și supe.
Cum tai carnea mai ușor
Poți tăia carnea mult mai ușor dacă o bagi la congelator pentur 10-15 minute înainte. Oricât de ascuțit ar fi cuțitul tău, vei observa diferența când carnea este doar un pic mai tare și nu mai alunecă în toate direcțiile când o feliezi.
Gustă chiftelele înainte
Nu îți zic să mănânci carne crudă – în niciun caz nu este o idee bună – însă înainte să dai formă chiftelelor, micilor, cârnaților sau sărmăluțelor, coace rapid o linguriță de amestec ca să vezi dacă ai pus cantitatea de condimente necesară.
Paste fierte în doar 2 minute
Fiecare tip de paste au un anumit timp de fierbere, dar dacă te grăbești cu adevărat, poți face o cină delicioasă în mai puțin de 10 minute! Lasă pastele peste noapte în apă, iar când le vei fierbe nu vei avea nevoie de mai mult de 2 minute!
Cum păstrezi conopida albă
Ai văzut că atunci când gătești conopida, se închide la culoare. Dacă vrei să nu se mai întâmple acest lucru, atunci adaugă un pic de lapte în apa în care gătești conopida.
Congelează în caserole plate, puțin adânci
Pe lângă faptul că ai mai mult spațiu dacă ții mâncarea în caserole mai mari, dar plate și doar puțin adânci, și mâncarea va îngheța și se va dezgheța mai repede. Și e mai bine ca mâncarea să îngețe mai repede, pentru că dacă durează mai mult timp procesul, se distrug mai mulți nutrienți.
Cum faci oalele să strălucească
Orice gospodină ar trebui să se mândrească cu instrumentele sale de bucătărie. Ca să le cureți mai bine pe cele metalice, adaugă în lichidul de vase câteva picături de oțet. Pe lângă faptul că le degresează mai bine, le și face să strălucească.
Ca să nu se mai lipească orezul
Atunci când vrei să faci orezul să rămână pufos și boabele să nu se lipească între ele, adaugă o lingură de oțet la apa în care îl fierbi. Așa nu va mai deveni lipicios.
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/10-trucuri-din-bucatarie-pe-care-orice-gospodina-trebuie-sa-le-stie?utm_source=Avantaje&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.o8VkwhUN.dpuf
Ho!Ho! Ho!
RăspundețiȘtergereNu e Mos Craciun,e doar mirarea mea.:))
Cate trucuri numai bune de urmat!
Pupici!
ma speriasem, am zis ca Mosul s-a grabit, celebra fiind cumintenia mea :)))
Ștergerecateva sunt noi si pentru mine, asa ca am de gand sa le incerc :)
te pupacesc si eu!
Utile sfaturile tale. O sa le aplic si eu in gospodarie si bucatarie.
RăspundețiȘtergerema bucur, intotdeauna e ceva nou de invatat in bucatarie...uite, eu nu stiam de trucul cu pastele, chiar il voi incerca :)
ȘtergereDe retinut ! Bune sfaturi! :) Pup
RăspundețiȘtergeresunt incantata ca au asa succes :)
Ștergerete pupacesc si eu! :*
Nu stiam trucul cu pastele! :)
RăspundețiȘtergereDar sa stii ca si fara truc eu pregatesc un pranz cu primo si secondo in 15 , 17 min. ;)
M-am laudat un pic...:p
nici eu si tare imi place ideea :)
Ștergereaaa...trebuie sa ne povestesti cum faci :))
bine ai facut, daca ai cu ce! :P
ce de trucuri! bune fiecare idei... am sa testez "bucatarul sef" daca el cunoaste aceste metode :)
RăspundețiȘtergerepup draga mea draga. Un start bun in noua saptamâna! :-*
sunt sigura ca ii sunt cunoscute multe dintre ele asa cum sunt sigura ca mai stie si alte cateva in plus :))
Ștergerete pupacesc si eu draga mea draga, o saptamana usoara iti doresc la randul meu! :*
Omul cat traieste invata.E valabil si la mine.Chiar nu stiam o mate parte,dar fara sa am habar am luat un set destul de mare. ca numar de casolete cum ai scris.Celelalte sa le retin ca sunt tare bune.O sapatama placuta!
RăspundețiȘtergereun sfat bun nu strica niciodata :)
Ștergeremultumesc, Floarea, o saptamana perfecta iti doresc la randul meu!
Când zâmbesc femeile?
RăspundețiȘtergereAtunci când găsesc tot ceea ce caută într-un frigider... :)
asta e valabil pentru prietenul meu, el deschide frigiderul si priveste lung fara sa vada ce cauta chiar daca e in fata ochilor lui :))
ȘtergereBune sfaturi, pe unele nici nu le știam. Mulțumiri !
RăspundețiȘtergereCică învățând mereu ne păstrăm tinerețea, cel puțin a minții. ☺
cu drag Zina, si da, asa e :)
Ștergerela tine pe blog gasesc mereu idei noi si gustoase :)
Aoleu ! Bine ca mi-am adus aminte ca trebuie sa curat frigiderul ! Am o lista de activitati casnice de facut inainte sa se termine anul si pe asta nu o pusesem pe lista ! Am asa o placuta cu un pix si un check list, si bifez casuta dupa casuta...ca sa fie mai interesant si sa nu ma plictisesc ma joc de-a seful de submarin, dau drumul la apa, apas pe butoane, si zic, "supapa 1, check, vartej de apa, check, torpila detergent check, aprinzator de gaze, check..". Zau, altfel nu ma pot
RăspundețiȘtergeremobiliza de loc !
dar de ce sef de submarin si nu capitanul unei aeronave? :)))
ȘtergerePai mi se pare mai greu sa fii sef de submarin decat de aeronava, din cate am vazut eu in filme, inclusiv documentare, plus e si o activitate care implica jeturi de apa, si trebuie sa fiu atent si sa nu
Ștergereinund bucataria !