miercuri, 4 martie 2015

Istoria brandului MAYBELLINE

maybelline_brand-istoria-brandului-maybelline

O idee izvorâtă din nevoia şi dorinţa de a ajuta pe cineva, o viziune foarte bună şi un fler pentru afaceri, dezvoltare, produse de calitate – iată ingredientele care stau la baza unui succes internaţional. O poveste ce arată că se poate şi că nu există limite atunci când îţi doreşti să realizezi ceva.
Primul mascara Maybelline a fost creat in anul 1913 de către un chimist, T.L. Williams, pentru sora sa, Mabel, al cărei prieten, Chet, era îndrăgostit de o altă femeie. Pentru a o ajuta pe aceasta sa-şi recucerească iubitul, TL Williams a combinat vaselină cu praf de cărbune şi a conceput o soluţie care închidea culoarea genelor. Iată cum a luat naştere primul mascara!

The_Maybelline_Story-istoria-maybelline
In anul 1915 T. L. Williams a fondat compania, Maybelline, numită astfel după numele surorii sale, Mabel, şi Vaseline! Maybelline a început prin a-şi vinde produsele prin poştă si farmacii iar reclamele din reviste au crescut considerabil vânzările.
In anul 1917 a fost lansata prima mascara compacta. Curând toate femeile tânjeau după produsele Maybelline.
“Ochi care strălucesc de încântare” a fost prima linie de produse Maybelline în anii ’20. Atunci s-a lansat si prima colecţie de fard de pleoape.
În anii 1930 Maybelline se extinde spre creioane şi farduri. În 1932 un pachet special de rimel de 10 cenţi începe să se vândă în farmacii, succesul companiei continuând în acest mod la nivel naţional.
Maybelline a celebrat anii ’60 cu propria minirevoluţie – introducerea mascarei Ultra Lash, varianta în tub, rezistent la apă – primul mascara automat care se vindea pe piaţă.
maybelline-ultra-lash-mascara-primul-rimelmaybelline-ultra-lash-mascara-primul-rimel-2
Cum succesul atrage, în 1967 Plough Inc. achiziţionează Maybelline, care se mută astfel în Memphis, Tennessee. Urmează în mod firesc o fabrică specială şi extinderea spre alte segmente de cosmetice (faţă, buze, unghii). Prin urmare, odată cu anii ’70, s-au introdus fondul de ten, produsele pentru unghii şi buze.
În 1971 Plough Inc. devine Schering-Plough Corporation, iar anul aduce şi lansarea Great Lash, cel mai vândut rimel chiar şi astăzi (la acea vreme un astfel de rimel era înregistrat pe scanerele farmaciilor odată la 1,5 secunde).
In anul 1991 Maybelline creează sloganul “Maybe She’s born With It. Maybe It’ s Maybelline” – o filosofie care exprimă credinţa că frumuseţea înnăscută a femeilor trebuie sporită şi nu camuflată.
In 1996 compania Mayeblline este achizitionata de grupul de investitori L’Oréal USA, Inc. Din această companie face parte şi în zilele noastre.
În 2000 Maybelline a reuşit să devină marca de cosmetice numărul 1 în SUA şi în 2001 introduce Wet Shine Wet Look Lipcolor, produs foarte bine vândut la nivel internaţional şi astăzi.
In anul 2001 Maybelline New York îşi face intrarea pe piaţa din România!
Maybelline New York este marca cosmetică numărul unu la nivel global şi este disponibilă în peste 90 de ţări din toată lumea.
Ca autoritate renumită în domeniul culorii, Maybelline New York creează poveşti de culori sezoniere cu produse în cele mai trendy tonuri ale anotimpului.
 
sursa:www.maifrumoase.ro
.

17 comentarii:

  1. De brandul acesta nu am auzit niciodata.De la americani mai veneau spre noi, acum cateva decenii bune, produse "Helena Rubinstein" care se desfaceau la magazinul Min.Comertului Exterior (!).Asa mai prindea si maica-mea cate ceva tip ruj, pudra, chiar creme, si era tare mandra...
    Amintiri din...copilarie ! :)))
    Cu bine si cu bucurii la cosmeticele preferate ! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este o marca care exista inca, poate voi cauta sperand ca voi gasi si povestea ei :)

      Ștergere
    2. Ha ! Ha ! Tocmsu m-am uitat pe wikipedia din curiozitate la biografia dnei Helena Rubinstein ! Vei avea ce povesti...o gramada ! Cica o data de ex la o serata dl Marcel Proust a indraznit sa o intrebe un amanunt tehnic poate important pt istoria literaturii universale ulterioare, si anume ce fel de machiaj ar fi cel mai potrvit pt o ducesa, insa dansa nu l-a bagat in seama ba chiar s-a si indepartat rapid de el...abia mai tarziu si-a manifestat regretul social politicos in public zicand, "pai mirosea a naftalina, de unde era sa stiu ca va deveni asa faimos" !

      Ștergere
  2. Produse bune si accesibile.Mi se pare ca le stiu de mai mult timp,dar tu zici ca din 2001.Nu te contrazic,ca varsta imi mai joaca feste.Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi a aparut atunci, nici eu nu-mi amintesc cu exactitate daca e vorba de 2001 dar cu siguranta nu mai devreme de sfarsitul anilor '90...
      pup si eu, Flaoarea!

      Ștergere
  3. astazi Maybelline creeaza produse pe care sa si le poata permite orice adolescenta, de aceea firma imi este simpatica. Maybilline este sponsorul oficial al Mercedes-Benz Fashion Week, o parada a modei asteptata cu mare interes (in Berlin are loc de doua ori pe an, în ianuarie si iunie, si prezinta moda pe sezoane primavara-vara si respectiv toamna.iarna)
    Pup draga mea draga. Sa ai o zi frumoasa!
    PS: la noi azi noapte a nins... astazi gazonul din curtea mea e alb si termometrul arata +3°C cu toate ca e aproape ora amiezii! Incredibil... marti a fost soare si am umblat în parc fara jacheta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte adevarat, aceasta marca se adreseaza fetelor tinere, este vesela, proaspata si versatila :)
      Eu mi am luat o data sau de doua ori un rimel , si cam atat :)
      La noi ploua ploua ploua...
      Pup draga mea draga, seara faina sa ai ! :*

      Ștergere
  4. Fiecare afacere de succes are o poveste interesantă în spate şi nişte oameni de la care a plecat ideea. Emoţionant dragostea fondatorului pentru sora sa.
    Şi uite aşa am mai aflat ceva interesant.
    Sărut mâna, dragă Pandhora. Să ai o zi minunată! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce ne-am face fara povesti, eu mereu spun asta :)
      conteaza mult motivatia a ceea ce facem, cu atat mai mult cand e vorba de imboldul dat de dragostea pentru cineva apropiat :)
      o noapte faina iti doresc si eu, draga Alex!

      Ștergere
  5. Multumesc de info! Cand am vazut prima data marca m-am gandit ca era... noua! Nu m-as fi gandit ca dateaza din 1913! :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu nu credeam ca are in spate un trecut atat de lung :)
      pup si eu, Diana!

      Ștergere
  6. Maybelline e accesibil si bun! Eu folosesc produsele si sunt multumita...:)
    Insa povestea de inceput mi se pare atat de draguta!!! Dar oare Chet a cedat in fata genelor lui Mabel!! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu m-am intrebat si mi-am imaginat din tot sufletul ca da :)

      Ștergere
  7. Ma gandeam la acest brand cat si altele care totusi au avut un punct culminant abia dupa zeci de ani...chiar atingand suta...
    Desi fondatorii au inceput de la o idee, de la un concept insa a durat atat de mult o 'firma' un 'brand' sa castige atata celebritate.
    Deci nu devii milionar peste noapte :)
    E nevoie de ani de zile, de mii de oamenii implicati, sute de proiecte si cercetari inovatoare.

    RăspundețiȘtergere