La ce te astepti atunci cand mergi sa iei masa la cel mai bun restaurant din lume? La ceva gustos si, cu siguranta, spectaculos.
Nu stim cat de gustoase sunt felurile de mancare servite la Noma, dar cu siguranta chef Rene Redzepi, maestrul care coordoneaza bucataria, reuseste sa puna in fata clientilor ceva spectaculos.
Restaurantul Noma, al carui nume vine de la imbinarea cuvintelor “nordic” si “mancare” in limba daneza, s-a deschis in 2004 si a primit de la inceput critici bune. Lista de asteptare este lunga si ai nevoie de rezervare in avans cu cateva luni ca sa te bucuri de o masa aici.
Nu stim cat de gustoase sunt felurile de mancare servite la Noma, dar cu siguranta chef Rene Redzepi, maestrul care coordoneaza bucataria, reuseste sa puna in fata clientilor ceva spectaculos.
Restaurantul Noma, al carui nume vine de la imbinarea cuvintelor “nordic” si “mancare” in limba daneza, s-a deschis in 2004 si a primit de la inceput critici bune. Lista de asteptare este lunga si ai nevoie de rezervare in avans cu cateva luni ca sa te bucuri de o masa aici.
Iata cum arata meniul celui mai bun restaurant din lume:
Primele feluri de mancare sunt deja pe masa in buchetul
decorativ. Crengile sunt facute din lipiii cu malt, iar macii sunt
comestibil si sunt umpluti cu pasta de melci:
Aperitiv cu arome de padure - porc cu foita de coacaze negre:
Scoici surpriza cu piure de telina:
Licheni comestibili cu ciuperci si mousse verde:
Creveti nordici pe pat de gheata:
Grilaj din cartofi umplut cu pateu din ficat de pui si praf de ciuperci:
Morcovi dulci deshidratati pe un pat de macris:
Oua de prepelita murate si afumate intr-un cuib adevarat:
Un ghiveci cu ridichii intr-un strat de alune de padure si lapte de capra:
Sandwich cu pielita de rata, paine prajita si crema de cod cu ierburi aromatice:
Gogosi cu castraveti murati si muikku (peste nordic):
Chipsuri de ceapa cu crema de creson si nuci si un sos din cerneala de sepie:
Un fel de mancare pe care esti invitat sa ti-l pregatesti
singur cu ou de rata prajit timp de 90 de secunde si trei tipuri de
ierburi aromatice:
Desertul se numeste "Parul" si e compus dintr-o para mica coapta si decorata cu flori si un parfait aerat cu pin:
sursa: www.foodstory.ro
Numai daca e sa mor de foame as manca ceva care-si etaleaza piciorusele in farfurie, sau ma priveste din farfurie! Nici sepie si nici melci n-as manca daca am de ales, si nici pielite! In rest, tot ce-ai descris aici e bun-bun! :)
RăspundețiȘtergereIn astfel de localuri pretul e scris pe o rola de hartie igienica (sa incapa toate zero-urile) si portiile ar incapea intr-o coaja de nuca. :)
Mi-ar placea sa dau o fuga, dar am rezervare abia la anu' si la multi ani! :)
Sa ai o saptamana armonioasa!
te inteleg :))
Ștergerein ceea ce ma priveste, nu sunt atat de sofisticata incat sa apreciez aceste gusturi de o extravaganta funete...
apreciez esteticul acestor preparate dar, chiar daca as avea posibiliatatea, cred ca as rezista tentatiei de a le gusta :)
din ce vad aici as gusta doar scoicile...
faina sa-ti fie si tie saptamana, pup! :)
Hmmmm, ce de ...fonfiduri! :)
RăspundețiȘtergerestiam eu ca te pricepi si le vei aprecia! :))
ȘtergereBleah ! Fie la ei acolo ! Vai de mama lor, vezi ce face clima din om ?!!!
RăspundețiȘtergereSăptămână ușoară, Pandhora ! ☺
cred ca ceva dreptate ai, Zina! :))
Ștergerefaina sa-ti fie si tie saptamana, multumesc! :)
daaaa, vestite sunt rezetele bucatarului sef de la Noma! sunt inspirate dintr-un "manual de supravietuire" scris de mâna - care descrie modul nutritional al armatei suedeze pe timpul războiului, folosind doar darurile naturii. Impresionant!
RăspundețiȘtergerepup draga mea draga. O zi minunata sa ai!
din aceasta perspectiva lucrurile arata putin altfel, interesant, nu stiam acest amanunt...
Ștergerepup si eu, draga mea draga! :*
O nimica toata drumul pana acolo cu avionul, masina sau trenul... :)
RăspundețiȘtergereabsolut! :)
ȘtergereMancaruri de post (!) :)))
RăspundețiȘtergerecategoric potrivite! :))
ȘtergereLa pomul laudat ... Prefer de zeci de ori sa merg la taverna din vecini si sa ma satur de creveti dupa pofta inimii. Daca e vorba de supravietuire, mai bine o salata de ierburi sau ceva radacini comestibile :) Uleiul de masline se pune ?
RăspundețiȘtergerefereasca Sfantul sa fim pusi in situatia de a supravietui in conditii vitrege...nu stiu cum am face-o, cred ca ne-am pierdut cu totii instictul de a detecta hrana care nu ne ucide...
Ștergerecat despre acest restaurant de fitze...intotdeauna au existat si vor mai exista excentricitati...imi amintesc ca in Roma Antica, gurmantii serveau porcum umplut cu ciocarlii vii...cand porcul era taiat pentru a fi servit, ciocarliile zburau...
timpuri si timpuri :)
M-am tot uitat. In sus , in jos...In speranța ca ceva îmi va face cu ochiul. Nu e alta , dar sa îmi fac rezervare...:))). Nu s-a întâmplat! ;)
RăspundețiȘtergereSaptamana faina sa ai!
geamana mea! :))
Ștergerefaina sa-ti fie si tie saptamana, pup!
La cat ai in farfurie,sigur mergi de acasa satul,iar acolo mai gusti cate ceva.:))
RăspundețiȘtergereUnele preparate m-ar tenta...adica para,ouale de prepelita,sandwichul,scoicile surpriza si poate si pestisorii din gogosi...,dar asta numai dupa ce am mancat acasa.:))
pestisorii din gogogosi mi se par chiar amuzanti:))
Ștergerema intreb cum se mananca ridchiile alea :))
Imi pare rau,dar nu-mi fac rezervare, pentru ca am rau ...de avion !!!
RăspundețiȘtergerePrezentarea e apetisanta, dar continutul nu-mi prieste !
fiecare preparat in parte e o mica creatie de arta culinara, vizual este interesant dar, pentru mine n-as zice ca e apetisant :)
ȘtergereMamă dragă, de aici n-aș gusta nimic. Mi s-a-ntors stomacul pe dos doar la vederea lor :) Mie să-mi dai ciocolată și/sau salată de roșii cu brânză (de oaie ori vacă) și gata! Cu scoicile...mai greu.
RăspundețiȘtergerePoate doar ție să-ți dau un țuc, Pan d'Oro, că-mi ești dragă :)
te vad asa de rar pe aici Oana incat ai voie sa-ti pregatesti salata preferata, de desert ma ocup eu, ieri am postat o budinca de paine delicioasa, te rog sa te servesti :)
Ștergerepup si eu draga Oana! :*
Priceput bucatar, n-am ce spune, dar totusi as pleca de acolo tot cu burta goala :)) eventual si fara pofta de mancare dupa ce am vazut unele creaturi :))
RăspundețiȘtergereun artist fara doar si poate, de admirat, doar ca, in ceea ce ma priveste, prefer sa admir vizual arta, nu sa o consum :)
Ștergerebine ai venit pe la mine, te mai astept! :)
Recunosc sincer ca mie personal imi place sa caut pe Internet din cand in cand, insa asa mai pe furis, poze cu fripturi de gen muschi sau cotlet bine patruns si de dimensiune minim cat o jumate de farfurie, nu numai de porc dar chiar si de vaca.
RăspundețiȘtergere