marți, 25 august 2015

Rujul rosu....stiati ca? :)

... in Grecia Antica rujul rosu purtat de o femeia insemna ca ea este o prostituata, iar in acele vremuri femeile nu se machiau deloc?
 ... in timpul Imperiului Roman, rujul era folosit ca sa se marcheze statutul social al purtatorului, chiar si la barbati?
... in 1650 Parlamentul american a incercat sa interzica rujul, dar nu a reusit?

... cel mai iubit presedinte al Americii, George Washington purta ocazional ruj ... si fard si o peruca?
... in 1915 a fost introdusa o lege in Kansas care spunea ca o femeie sub 44 ani care poarta ruj creeaza o "impresie falsa" si va fi amendata?
... Regina Elizabeta II a cerut sa i se faca un ruj special la incoronarea din 1952, intr-o nuanta identica cu roba ei, iar nuanta de rosu inchis purta denumirea de "Rujul Balmoral", dupa zona scotiana unde a copilarie ea?
... Elizabeth Taylor isi iubea atat de mult rujul rosu, incat cerea ca pe platourile de filmare nimeni altcineva in afara de ea sa nu-l mai poarte? 


sursa: www.divahair.ro

19 comentarii:

  1. Declaratia de Independenta de la 4 iulie 1776 este sinomina cu nasterea SUA ca stat, caz in care vorbim nu de Parlament ci de Congresul SUA, format din Camera Reprezentantilor si Senat, care sunt mentionate in Art 1 din Constitutia SUA, intrata in vigoare din anul 1789.
    In consecinta, nu se poate vorbi despre existenta unui Parlament american in anul 1650.
    In schimb, Parlamentul englez isi desfasura activitatea fara probleme in anul 1650, avand, printre altele, rolul de a legifera si in materie de colonii ale coroanei, caz in care intra si Lumea Noua, unde britanicii detineau in anul 1776 nu mai putin de 13 colonii. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand am postat articolul chiar m-am gandit la tine si mi-am zis ca vei gasi tu cel putin o inadvertenta :))

      firesc ar fi ca cei care redacteaza astfel de articole, chiar daca sunt scrise in zona de fun, sa se informeze corect sau sa verifice informatiile pe care le folosesc...

      oricum, la modul serios iti multumesc ca asezi lucrurile acolo unde trebuie :)

      Ștergere
  2. Cate limite impune(a) omul... din diverse motive. Nu vreau sa ma gandesc ce va fi in viitor. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Rujul abia acum am inceput sa-l folosesc.Spre dezamagirea mea ,am fost sfatuita sa nu port rosu,nu mi se potriveste.Admir doamnele cu ruj rosu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca nu ai gasit inca nuanta potrivita de rosu...mai incearca :)nu-mi dau seama de nuanta tenului tau...cu cat e mai deschis rosul poate fi oricat de intens, daca tenul e mai inchis nuanta de rosu trebuie sa fie mai pala...eu zic sa incerci :)

      Ștergere
  4. Mie mi ar place sa pot folosi rujul roșu. Dar din păcate nu mă prinde...sau cel puțin așa îmi spune mie oglinda...
    Fericire mare însă pentru doamnele și domnișoarele ce îl pot folosi la discretie azi...;)
    Chiar și domnii, bineînțeles!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la fel ca si la Floarea, cred ca nu ai gasit nuanta potrivita...
      la minunatii tai ochi verzi, un rosu corai cred ca ar fi tulburator :)

      Ștergere
  5. Rosu si ruj nu fac casa buna pe buzele mele,dar imi place sa vad rosu in jur.:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am incercat sa verific in legatura cu Grecia Antica. Se pare ca in perioadele timpurii ale culturii grecesti antice, acelea numite "arhaice", adica sec 8-6 ICh, o perioada de mare saracie, conflicte, si chiar nelinisti civile, plus legi autentic draconiene, (chiar ale leaderului legislativ Draco), intr-adevar existau legi cum ca prostituatele trebuiau sa poarte ruj rosu pt a fi clar desemnate ca prostituate. Incepand insa cu perioada Greciei antice clasice, cam prin sec 5-4 ICh, odata cu cresterea modelor si influentei Atenei, (dupa invingerea persanilor, si pe masura ce devenea din ce in ce mai popular si Alexandru Macedon, plus se puneau bazele culturii si civilizatiei moderne UE, inclusiv eventuale foste colonii), plus mai ales si dupa reformele legislative ceva mai luminate si aparent democratice ale lui Solon, (care considera starea Atenei arhaice ca fiind total imorala si decazuta, plus despre care exista si anumite barfe, desi nu chiar asa de bine documentate ca in plus de a se ocupa doar de legi anti-coruptie si refirme fiscale, a legiferat si prostitutia in bordele cat de cat mai bine controlate), totusi rujul de buze incepuse sa devina la moda in intreaga societate. Zic aparent democratice pt ca acest Solon era si un mare propagandist, a scris poezii patriotice si de reclama asupra propriei lui imaginii de pe Facebook...mai dadea o lege, mai scria ceva gen, "Jos cei 1 %", si mai punea o poza cu o fata greaca mai fotoshopata, care avea si ruj, care anunta la popor, "Grecia-Persia 3-0", sau ceva de genul asta asa mai mai modern...si a avut succes ce-i drept...multi l-au tinut minte drept "Solon, luminatul"...desi el era asa un fel de Dan Diaconescu cu OTV probabil...(zau, glumesc, chiar in spirit omagial autentic grecesc clasic de barfa, era totusi probabil mai educat si mai serios decat Dan Diaconescu, cel putin sper, sau asa se zvoneste...de fapt si de drept habar nu am cata scoala si ce scoala are Dan Diaconescu...e posibil chiar sa fi studiat mai multi ani, asa cantitativ, decat Solon, plus si Solon cica era mai mult asa ocupat comercial, ca familia lui, desi nomenclaturista locala, era totusi mai modesta...cf wikipedia...nu mai zic ce de barfe despre Solon, ca a dat un post oficial unui amant de-al lui din asta fara Bac...dar totusi a incercat sa sustina clasa de mijloc...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-ai pierdut pe drum draga Rudolph :))

      Ștergere
    2. Si eu ma pierdusem cand citeam despre reformele legale considerate asa luminate plus contributoare la macar o parte a bazelor culturii si civilizatiei
      democratiei de azi din UE, si am observat cat de controversat a fost acest personaj plus si cat a contribuit chiar el insusi intr-o oarecare masura (prin talentul si motivatia lui propagandistice proprii re propria imagine) la aceste controverse, in stil PR de leader politician chiar modern, mai cu o poezie patriotica, mai cu a critica coruptia celor 1 % arhaici, asa in mod chiar populist, desi cred cu intentii bune cel putin dpdv al reformelor legislative si fiscale si sustinerea consolidarii unei clase de mijloc stabile si prospere...plus a avut si detractori si rivali din propria lui familie nu numai doar asa din propriul lui partid...un personaj chiar ff modern...desi precis cam pagan...eu personal nu-mi pot da inca seama daca trebuie admirat sau criticat...ceea ce de fapt il face si mai uman asa in ochii mei, nu doar un simplu bust de statuie, si din cauza asta, chiar daca poate nu sunt de acord cu intreg comportamentul lui sau habar nu am si nu-mi pot formula o opinie coerenta despre despre avantajele/dezavantajele reformelor lui legislative, (adica sincer habar nu am daca as dori sa-i dau votul), totusi fara sa vreau, datorita figurii/imaginii chiar complex umane, mi se pare destul de simpatic. Desigur asemanarea cu Dan Diaconescu e ridicola. Insa habar nu aveam cu care dag n politicienii contemporani europeeni sa-l asemui desi totusi mi se parea ca precis exista cativa care seamana oarecum cu el ! Insa nu as fi avut niciodata ocazia sa ma gandesc la acest leader politic daca nu venea vorba de cutumele purtarii rujului de buze pe acest blog ! O chestie care mie mi se pare si mai simpatica si interesanta !!

      Ștergere
  7. "Trecutul e prezent, prezentul e viitor" - barbatii foloseau ruj acum, folosesc si azi (unii).
    Faza cu "impresia falsa" mi-a amintit cazul unui chinez care si-a dat in judecata sotia (si a vrut sa anuleze casatoria) pentru ca... i-a facut copii urati! Tipa era, cica, urata cu draci, dar si-a facut operatii estetice si a devenit o frumusete - doar ca, efectul operatiilor estetice nu se transmit genetic. :)
    Pupici!
    P.S. Nu stiam despre rujul rosu ca... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta cu impresia falasa mi se pare cea mai tare iar povestea cu chinezul e chiar hazoasa! :))

      Ștergere
  8. În antichitate doamnele au preluat moda rujului roșu de la femeile ușoare, astăzi au preluat epilatul inghinal...
    Nimic nou sub soare! ;)

    RăspundețiȘtergere