marți, 14 februarie 2017

Macarons si a lor poveste

În ultimii ani, vitrinele cofetăriilor din lumea întreagă au fost asaltate de fursecurile mici și colorate pe care le cunoaștem sub denumirea de macarons. Asemănător cu pricomigdalele, cel mai cunoscut desert franțuzesc surprinde prin culoare, varietatea aromelor, un gust desăvârșit și o senzație delicată de „se topește-n gură”. Atenție, pot crea dependență!
Strămoșul lor ar fi, se pare, un fursec simplu, preparat din făină de migdale, albușuri de ou și zahăr, pregătit în mod tradițional în Italia și adus pe meleagurile pariziene de patiserii Caterinei de Medici în 1533, atunci când aceasta s-a căsătorit cu viitorul Henric al II-lea al Franței. Denumirea provine din limba italiană, din același maccherone care a dat și numele macaroanelor (paste cu brânză), însemnând „aluat fin”. Fursecurile din migdale au pătruns în bucătăriile francezilor, dar au ajuns cunoscute abia în anii Revoluției, când două măicuțe, refugiindu-se la Nancy din pricina tulburărilor politice, au început să vândă aceste deserturi pentru a se întreține. Ele au devenit cunoscute drept les Soeurs Macarons („surorile Macarons”).

Daca sunteti curiosi, intreaga poveste aici.

10 comentarii:

  1. Sunt delicioase aceste mici "prajiturele"! Asa ca astzi pot spune:
    "Sometimes all you need is macarons, tea, and oversized sweaters!" :))
    pupici draga mea, fi atenta la sagetile lui Cupidon azi! Eu te-am avertizat! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gata, mi-am pus platosa! :))
      cat despre macarons...ohhh, bun sfatul tau, inlocuiesc ceaiul cu cafea dar pastrez plovarul mai incapator asa :))

      te pupacesc! :*

      Ștergere
  2. Un desert pe care nu-l poți refuza!
    O zi frumoasă și plină de iubire îți doresc!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  3. absolut! :)
    plina de iubire sa fie aceasta zi si pentru tine, Elena! <3
    multumesc ca ai trecut pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si faine si delicioase si nici nu îngrășa !

    RăspundețiȘtergere
  5. La Master Chef am auzit prima dată despre acest desert foarte arătos. Pe urmă l-am văzut și prin cofetării.
    Ne-ai făcut poftă, dragă Pandhora! :-)

    RăspundețiȘtergere