marți, 2 noiembrie 2010

Miss Romania....



….este titlul unui roman scris de Cezar Petrescu….. Cum am ajuns sa-mi amintesc de el?
Citind zilele trecute pe blogul lui Joker -http://joker-giurgiu.blogspot.com, un articol numit “Moda si sex : cultura pitipoancei”.
Foarte interesante discutiile purtate acolo pe marginea acestui subiect,in mod special desprinzandu-se “duelul”dintre Joker si Lorelei…. 

Daca primul sustine ca femeile sunt cele care poarta “vina” (in mare parte) ca barbatii sunt asa cum sunt, nascuti fiind de ele , educati , formati si conturati conform dorintelor lor, Lorelei pe de alta parte sustine ca nu exista oferta fara cerere si ca femeile sunt –la randul lor - ceea ce isi doresc barbatii ca ele sa fie…
“Vina”este impartita dupa parerea mea….si de ce spun asta?
Pentru ca depinde atat de barbat cat si de femeie ce anume isi doresc ei sa fie persoana pe care o au alaturi….un partener, deci un egal…sau un accesoriu…. 

Pentru mine cel putin lucrurile sunt foarte clare si extrem de simple… 
Si asta pentru ca…nimic nu e nou sub soare….si acum ajung la romanul lui Cezar Petrescu “Miss Romania”…..

Primul concurs Miss Romania a fost organizat- se pare- in 1928 si castigatoarea a fost cea din fotografie, considerata fiind ca „la plus belle femme d’Europe"de catre un juriu care reunea toate „grands journaux d’Europe"....
Participantele la concurs trebuiau sa indeplineasca anumite conditii….si nu….nu 90-60-90….nu….
Ele trebuiau sa exercite o”profesie cinstita” adica nu prostituate sau femei intretinute si sa aiba “mijloace de trai onorabile”…..
Personajul din cartea lui Cezar Petrescu are la baza caracteriticele acestei Miss….doar ca el,personajul din roman era foarte sarac cu duhul…
Frumoasa…si atat….
Folosita de cei din jur pentru frumusetea ei….reclame la tot felul de produse de infrumusetare….aparatii in reviste….bani castigati – mai putini pentru ea- mai multi pentru cei care o promovau….va suna cunoscut?
Sunt sigura ca da….pentru ca ….si aici ma repet - nimic nu e nou sub soare... Doar ca protagonista acestui roman avea un vis….sa se casatoreasca cu un sef de gara si de la fereastra apartamentului de deasupara garii sa priveasca cum vin si pleaca trenurile…fara a-si dori sa se gaseasca intr-unul dintre ele….
Si visul ei a avut sorti de izbanda….pentru ca si l-a implinit….
Si iata ca, instinctual ea ales sa NU fie un accesoriu…a ales sa fie partenera de viata – cu drepturi egale a unui om obisnuit….

De aceea spuneam….conteaza ce alegem sa fim….parteneri sau accesorii…



33 de comentarii:

  1. Frumos articolul tau! Asa e, alegem. As mai adauga si obisnuiti sau iesiti din comun, si ma refer aici nu la acea inzestrare naturala care te scoate din comun, ci la ceea ce suntem noi dispusi sa facem doar pentru a iesi in evidenta. Ca ce e natural e natural!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uff..pandi, mi-ai dat atatea puncte de reper, ca nu stiu de unde sa incep.:))
    Ca intotdeauna ai acea atingere suava a subiectului acoperit cu multa gingasie, oferindu-ne exemplul de urmat.
    Nu insa si acea realitate cruda si NECERCETATA...de care.. ma ocup eu:cauze sociale, istorice(de aia spuneam "recipientul diavolului") si chiar antropologice..cultural-shoppingiste:))
    Pentru inceput spun cu mare drag...Multumim:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dreamer: multumesc :)
    da...alegem...chiar nealegand...alegem sa nu...alegem...
    tu ai sesizat foarte bine..."a iesi in evidenta"...multi sunt dispusi sa faca orice pentru a iesi in evidenta...dar asta nu inseamna ca se si evidentiaza cu ceva...

    Joker: cu placere :)
    expresia cultural-shopping-gista mi se pare savuroasa :))
    cat despre cruda realitate....eu cred ca o privim din unghiuri diferite....asta nu inseamna ca e mai putin cruda...e doar altfel conturata...

    RăspundețiȘtergere
  4. Primul semn de intrebare din postare se ridica in dreptul "vinei". Cum de altfel este si firesc ea este foarte..impartita;)), socialalmente vorbind si.. mai mult din punct de vedere cultural, pornind de la structura psihologica diferita...formata, cu toate ca asemanarile sunt mai evidente decat diferentele sau variatiile chimice ale creierului. Polologhia asta insa n-a interesat niciodata pe nimeni. Si nici nu stiu daca e de bine sau de rau daca includerea intro materie scolara sau universitara ar fi benefica in vreu fel. Cert este ca suntem diferiti..si parca ramanem la fel de indiferenti...ca din totdeauna, in ceea ce priveste structura culturala si sociala a barbatului si a femei. A rolurilor esentiale pe care acestia si le manifesta..cam prea ..latent..intru dorinta exacerbata de "bine"..dar si mai mult... de a dori sa se atinga multumirea&armonia sau plecarea activitatilor comune...dintr-un punct COMUN.
    Sexele nu par avea nicio treaba cu "comunul", ci, ele incearca sa traga cat pot sa le fie bine personal...jucand pe "scena" sociala si familiala rolul responsabilitatii, al afectiunii si suportabilitatii, dupa propriile reguli. A se citi din tata in fiu sau... din ceea ce trebuie facut. Urmand dictonuri pre-stabilite "te uit dar nu te iert", "a doua sansa"(luata sau data:)),"ciorba reincalzita"
    samd. Impunerile silentioase sau nu, sunt la moda mai abitir ca niciodata...cat despre avantajele statului, in urma prostitutiei care incurajeaza sexul "incorect":))pe nevoia crescanda a barbatului-limitandu-l astfel SA CAUTE PRIN VECINI(i)E.
    Ce sa mai spunem ca TEMEREA OFICIALA...DE A NU SE AFLA CA BARBATUL IN FATA FEMEII, NU POATE STA(SAU CLADI)SUB NICIO FORMA? Nimeni nu poate afirma ca in urma desavarsirii sub aceasta forma, a barbatului si a femeii, BARBATUL nu poate avea nici cea mai mica sansa. Ce sa mai vorbim de rolul bisericii si al oranduirii oricarei forme de organizare administrativa si familiala? Tacerea nu numai ca e suspecta...dar nu o poate anticipa decat unu',doi, trei spe batranei mititei albi la sfat:))...si alti cativa cititi...si trecuti prin furcile caudine ale vietii de zi cu zi, pe scara clara educational-statatala. Oamenii insa se duc bucurosi la taxe, la scoala cu copii, la rate si la intretinere. Si intr-un fel chiar nu ai ce sa le ceri. Romanii sunt invatati sa-si astepte sefii(si chiar sefele acasa)...dar si sa fredoneze dulce-amar-visator.."pleaca ai nostri vin ai nostri"
    Sa revenim la vina, la noi cine greseste primul"trebuie", cultura invinovatirii primeaza si de asemenea cea a fricii. De aceea majoritatea FEMEILOR isi i-au calai. Stiu ele ce stiu. Iar dupa aceea se plang. (??)
    Dar plansul este deja mecanism istoric si intra la categoria pitpalacul..anuntator de carpe diem.Pe de-o parte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vina egala? Da....
    asa de "punct de pornire" de dragul "bunului-simt"....si de respectul unanim acceptat...ca principal sistem de referinta al societatii civilizate. Iar conducatorii ei au tot interesul ca...necercetatii astia doi de care vorbim sa-si faca singuri dreptate. Nu poti lupta brat la brat..tu barbat..pentru decoltarea continua ...si agresiva a pitipoancei "de companie"...si sa nu ai costuri si daune imense.
    Firesc si in "firea lucrurilor" este sa dai oricarei femei TOTUL NECESAR,si nu invers!!!!
    Protejarea, ingrijirea si atentia... oricarui stat in parte...ar trebui sa se rasfranga asupra BARBATULUI. El "trebuie" sa de-a, sa ofere, sa castige pentru Ea si nu invers!!!
    Orice femeie este impinsa de la spate..pentru "carne"(sau.. implinire a LUI)in folosul familiei sau al ei personal. De aceea sunt si f. multi care isi doresc sa faca(nu sa nasca!)fete. La noi in-constienta... FACE TOTI BANII. Plus de asta societatea nu este invatata...sa vada...sau sa citeasca termeni atat de pretentiosi ca aceea a "vinei". Este o chestiune superfluu si este in gura tuturor, dupa sistemul: "Cine o canta mai bine!"
    aici merge mult mai bine semnul intrebarii:)
    In orice caz, tot aici excitarea intrece foaarte bine rationamentul, chit ca.. exista si firesc exceptiile(Doamne ajuta).
    Vina..vina, bateau-ar vina este..altfel spus al celui ce nu iubeste sau care se face ca iubeste.
    Barbatul care crede ca Ea IL VA INVATA, iar Ea...CREZAND CA VA PUTEA!!!:))
    Cine minte mai mult, cine se iluzioneaza mai putin?:) As da eu raspunsul, dar de ce sa DOARA?? Noi suntem invatati sa ne placa:)

    Nu...mai bine lasam de la noi: cand eu,
    cand tu..ca poate primim...ce ne dorim:))
    Iar am ajuns in punct terminus!!:))
    Micuta concluzie: Daca Cineva...DORESTE, de ce dracu' sa-i spui "DA"?? De ce?
    Piii.....da'succint fusei.In orice caz tentatia luciditatii, ma excita pe mine, aici.
    Doritori, inscrieri:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-si doresc ei?
    ..."un partener, un egal…sau un accesoriu"
    Depinde de caracter, de educatie..si chiar de experientele avute.
    Cei care vor "un egal" se impart in pregatiti si Ne-....Iar eu zic aici ca a doua categorie abunda-rau:))
    Cei care vor un "accesoriu" se impart in f.putini, multi si f.multi. Prima categorie se tot dilueaza(fortat)pentru ca aproape nimeni nu mai este dispus sa-si procure timp personal pentru efort: de a intelege, de a tolera cand trebuie(!?!) sau a ierta..pentru ca... STIE Ce anume a luat ca sa iubeasca(zice-se)
    ...
    Adio pionierat al trasaturilor frumoase(caracteriale)"Miss Romania...
    bine ai venit "arma"..."respectata"
    Aici am fost mult prea cinic, dar ce, mai exagerez si eu:))
    Si stim cu totii e important"cine da"..nuu "Cine cere". Bubele astea(rani, cum zicea Lori)
    se trateaza cu compozitiuni muzicale, pentru ca nu-a asa ne plac nuntile si mai ales manelele.
    Vina e in "manea", acolo se vede f. bine...si in trasatura principala, caracteristica a unui popor. Cum spunea un mare om de cultura:
    "Romanii se tem ca mor de foame". Si cu asta am spus totul! Ca sa mai zic de dictonul iubirii romanesti ca...trece prin stomac, nu mai are rost. Fluturii orbeti de acolo se imbata de fericire, dar pe dos:)
    qed

    RăspundețiȘtergere
  7. Joker: ma indoiesc ca pot fi atat de prolifica incat sa pot egala cantitatea cuvintelor scrise de tine....calitatea este subinteleasa si o apreciez :)
    asa ca ma vad silita sa rezum....si sa repet in acelasi timp....totul porneste de la alegerea pe care o facem fiecare dintre noi...
    dincolo de regulie societatii,perceptele bisericesti,educatia prmita sau ne...primita in familie....tot acolo ajungi....
    alegi sa fii egalul/a partenerului sau un accesoriu...
    sigur...sansele ca alegerea sa fie mai buna sau mai fondata cresc o data cu gradul de invatare/cunoastere...dar e posibil si reversul...
    si mai exista si bunul simt....toti il avem la nastere....in timp vin restul componentelor vietii noastre si ele or il accentueaza ori il sterg...il atrofiaza...
    de aceea romanul lui Cezar Petrescu mi s-a parut emblematic pentru aceasta discutie...
    fata aceea din roman a avut bun simt...si a ales ceva potrivit ei...sa fie o simpla nevasta a unui simplu sef de gara....
    pitipoancele incriminate de tine isi fac alegerile lor....neveste de columbeni versus neveste de sefi de gara....

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu sunt misandra, feminista etc. Eu spun, la fel ca tine, Pandhora, ca vina e impartita sau... vina e a nimanui, cu alte cuvinte.
    Pe blogul lui Joker combateam doar o parere prea vehementa.
    Si eu cred ca ne construim din alegeri, si atunci de ce sa aruncam in curtea vecinului toata responsabilitatea? Nu barbatii le fac pe femei, nici ele pe ei, ci se fac reciproc. Invata unul de la celalalt sau lupta toata viata intr-un razboi inutil. Care ajunge sa-i coste sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  9. pandi, poate mi se pare prea fascinant..
    dezinteresul profund al unui sex pentru celalalt.
    Frumusetea...pertinenta..si relevanta vietii da,
    vin odata cu pregatirea fiecaruia, iar noi stim ASTA!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lorelei: razboaiele sunt inutile pentru ca nu intotdeauna invingatorii sunt cei considerati ca atare...
    mai ales cand este vorba de barbati si femei...
    noroc ca exista doar doua sexe...:)

    Joker: dezinteres??
    ma degraba tot felul de interese...si sentimente...multe...putine sau deloc....

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa povestea si atat de actuala si in zilele noastre. Trist este ca accesoriile sunt tot mai multe si aleg sa duca o viata fara identitate.
    Si totusi e un plus pentru cele ce aleg sa fie omanei, raritatea duce mereu la cresterea valorii. :)
    Sa ai o minunata facand abstractie de ceata ce ne ascunde.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ghiocelul: pentru cei mai multi/multe postul de accesoriu e mai mult decat comod doar ca,ghinion,accesoriile se demodeaza....asa ca...trebuie schimbate :)
    si...imi place invaluirea cetei :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-a placut...si interesant.Multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  14. da pandi da..dezinteres. Numai atunci cand acesta atinge o cota ridicata....se ajunge la tot felul de interese prost gestionate, intelese sau aplicate...in defavoarea celuilalt, ca de la asta plecasem.
    De la decaderea calitatii apelor celor doua sexe:)
    respect/placere/iertare/toleranta/secs/vanitate
    competitie sau relationare f.superficialtratata
    (de parinti)!!!!!!!!!
    Si trebuie sa recunosti...
    ca nu oricine se vrea un micro-tele-scop gigantic cu altfel de intentii decat cele stiute de toata lumea!!!
    In ideea asta mi-am si gasit pe cineva care SA STIE si SA FIE cineva. Si pentru ca ESTE...are in consecinta niste SIMTURI ce ma cutremura.Nu pot iubi decat pe EA.
    MAREA CONCLUZIE este ca:
    FEMEIA.. SIMTE CA BARBATUL Ii ESTE DIFERIT
    SI DE ACEEA IL IUBESTE.
    IAR O FEMEIE, NU-L POATE IUBI... DACA EA NU ARE IUBIRE(o sita a dragostei) IN EA.
    Asta implica nu numai o iubirea autentica a parintilor...dar, si ceea ce ai simtit... de-a lungul Anilor, sa discerni...sa cerni...Ce anume inima si iubirea(igiena mentala)trebuie sa acumuleze si sa pastreze. Iata de ce sunt un norocos CA AM PE CINE SA IUBESC!!!
    Chiar si Iunia stie:))Sau ma rog, ea se pare ca NU ARE NEVOIE SA STIE SAU SA AFLE!!!
    Ea simte in urma "curentilor" lasati de altii:)
    e un fel de sintetizator mioritic..
    si f.probabil asta are legatura cu placerea pentru "antene":)

    cred ca prostia este acolo unde in general romanul se vrea un receptor-de-tot,
    doar ca...doar UNII pot fi si receptor si antene si evergreen-uri..
    Ideea lor, a celor multi fiind aceea sa para sau sa Impuna ca "SUNT"
    Si cu asta am spus tot!(asta nu se face):)))

    RăspundețiȘtergere
  15. pandhoraa.....
    accesoriile NU se demodeaza.ele se schimba.iar mentaliatatea de aici se formeaza. conditiile vietii te imping sa ajungi "un accesoiu".
    El(fem)ii convine pozitia asta, pt.ca cere a se IMBOGATII!!!
    Mi se pare corect si pertinent din partea ei asa sa sa fie!!! In conditiile in care ISTORIA nu ne-a invatat sa putem vorbi sau simti de la egalla egal(ne plac"iubim"statutele/instinctele)
    pai ce, eu daca as fi femeie as fi chiar atat de proasta sa nu fiu "un accesoriu"?? Ptiu...drace!
    Pai cine sa stea sa-si bata capul cu Prostul(facut si modelat de..)?
    Mult mai bine II CER. Ptr. ca el este OBLIGAT sa mi dea!!
    TOCMAI PT.CA ESTE ATAT DE SIMPLU, VREM SA COMPLICAM. Ea..purcede...:))
    Iar NOI de secole..ne facem ca nu intelegem...
    si mai rau..CHIAR NU INTELEGEM!
    ...iunia spunea f.bine ca IUBIM "NU-ul"!
    Voila....
    chiar daca e ceata, asa frumos e cerul,
    este chiar SENIN:)))
    QED

    RăspundețiȘtergere
  16. AI PRIMIT UN PREMIU PENTRU BLOGUL TAU! NU ESTE O FARSA SAU O LEAPSA, ESTE UN PREMIU PENTRU PASIUNEA SI TALENTUL CU CARE ITI SCRII BLOGUL,ESTE O INVITATIE DE A FACE PARTE DINTR.UN GRUP
    SELECT AL CELOR MAI POPULARE SI MAI INTERESANTE BLOGURI ! REVENDICA ACEST PREMIU AICI
    http://balantza.blogspot.com/p/most-wanted-blog.html
    COMPLETAND TOTODATA LISTA PREMIANTILOR .. :) ! Acceptand premiul ,accepti deasemenea si calitatea de membru MWB, care presupune printre altele,propunerea de noi membri(bloguri valoroase) transmitand premiul MWB mai departe....
    afla mai multe pe pagina grupului! BINE AI VENIT IN GRUPUL 'MOST WANTED BLOG'!

    RăspundețiȘtergere
  17. Fiecare epocă îşi impune principiile înmaterie de Miss

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai Smokere, eu ma inscriu ca si asa nu am nimic de pierdut dar am eu vaga impresie ca nu o sa mai revii la locul crimei. Sau poate da?
    Ghinionul tau Pandora ca ne-am gasit ca sacul si petecul eu si Joker:)).
    Pe mine asta cu vina impartita ma amuza terbibil! Da stiu! ca nu sunt prea sfertodocta in domeniul abordat de voi doi, dar trebuie sa ma bag si eu putin.
    Cum Dumnezeu sa fie vina impartita si in mod egal, pe deasupra?
    Pandora, eu stiu ca tu esti blanda si obiectiva si cu bun simt, dar eu sunt cinica si incisiva si lucida si nu asta e realitatea, crede-ma! sau cel putin nu din prisma mea. Nu ca eu nu as avea din cand in cand bun simt, dar sa fim seriosi! Nimeni nu da doi bani pe asa ceva. Daca ar fi sex, poate ar da si inca foarte mult, dar nu e sex, deci e precum o limba moarta, gen sanscrita sau latina, nu starneste nici cel mai minim interes maselor. Eu stiu ca exista si partea cu egalitatea, dar eu nu vad romani sa simta asta ca ceva firesc.
    Unde mai pui ca toti fug de asumarea alegerilor, pentru ca lamentarea a devenit noul sport national, pe langa altele... Serios ca eu nu vad sa ai ce cere maselor din acest punct de vedere.
    Toti suntem instrumente in mainile tuturor si partea care ma amuza pe mine e ca nimeni nu-si da seama de asta. Putinii care realizeaza ca sunt manipulati, dau vina pe Dumnezeu, ca el ne joaca asa pe degete. Asa sa fie oare? Ma indoiesc! Am spus si ma repet, cand nu vrem sa dam vina intre noi, intre pamanteni, dam vina pe Dumnezeu si Satana, ca e cel mai simplu sa dai vina pe cineva care nu-ti va scoate ochii pe moment pentru asta.
    Deci clar nu! Vina nu e impartita in mod egal nici macar pentru mine, pentru ca nici pentru ei nu e! Daca m-as raporta la mine, fireste ca ar fi impartita vina, dar trebuie sa le scoata fumul de pe ochi sau mai bine zis sa le redea cineva ochii orbetilor astia.
    Si pentru mine tot femeia ramane mai vinovata decat barbatul si punct!
    Jokere, de ce esti asa sigur ca nu am nevoie sa aflu sau sa stiu ce suflet iubesti tu? Trebuie sa-mi iau si eu un mic reper de cum arata iubirea la doi oameni frumosi, ce Dumnezeu? Altfel, cine te asigura pe tine ca nu ajunc ca Rebecca din Luni de fiere:))? Da stiu!, fereasca-ma Domnul de asa ceva!, dar nu se stie niciodata cum alegerile de acum imi vor influenta viata:).
    Si asta cu "NU"-ul e de cand lumea... Adica noi nu am spus "NU" la Rai pentru durere, pentru moarte? Eu cred ca Dumnezeu a avut ceva dureri de cap cand ne-a creat, de a inventat si "NU"-ul in vocabularul nostru. Rau mai mare de atat nu cred ca ne putea face:)).

    RăspundețiȘtergere
  19. Iunia: pai daca toti zici ca suntem manipulati....atunci si ceea ce spui tu-ca femeia e mai vinovata decat barbatul - face parte din "marea" manipulare....si in acest caz...ce sens mai are cine,cat si de ce este vinovat?sau....aparent vinovat...

    RăspundețiȘtergere
  20. Pandora, pai are sens!
    Chiar daca suntem manipulati to an extend or another, nu suntem pe deplin manipulati.
    Pana la urma, ajung la concluzia ca noi insine suntem cei mai mari manipulatori ai nostri. Ce alegem sa credem, asta e cu adevarat periculos! Cu cat credem mai mult in iluziile noastre, cu atat suntem mai prinsi. Fiecare crede in ce vrea, ca sa-i fie cat de cat bine, sa aiba o credinta, o credinta pe care el o crede cea mai buna, dar nimeni nu ne confirma daca asa e bine sau nu. E relativa chestia asta cu manipularea. Depinde ce nuante alegi sa analizezi...
    Dar sa-ti raspund totusi la intrebare, ca de ce mai are vreun rost cine, cat si de ce e vinovat...
    Pentru ca eu cred ca noi ne reintoarcem la Dumnezeu si cu siguranta calea lor nu e buna, devreme ce tot orbeti raman. Stiu ca e alegerea lor, si-o asuma sau nu, dar masa, se stie, are superioaritatea de a fi inferioara si de aici toti orbetii astia.
    Sau daca vrei o varianta mai cinica, din simplul motiv ca sa ne infierbantam noi mintea cautand si emitand raspunsuri cand judecam ce fac altii. Pentru mine, personal, e o sursa de amuzament prostia lor si cum ii lovesc eu cu cinismul lor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iunia: te iei prea in serios :)
    ca sa simta ca sunt loviti...trebuie sa intelega natura loviturii...daca nu o inteleg...lovesti in gol :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu intotdeauna ma iau prea in serios:)).
    Si eu ce vina am ca ei nu inteleg nici dupa ce le explici cat de detaliat poti ce i-a lovit? Tot in gol lovesti oricum! Noroc ca exista orgolii marunte, dar exacerbate:))!
    Adica e ceva de genu' "Asa e, cum spui tu, dar tot nu!"... Cum sa nu te enervezi ca nu ai nici in cine sa dai? Unde e provocarea?
    Uneori am impresia ca societatea asta e un deja-vu continuu de la caderea noastra in timp incoace. Nimic nu se schimba, ma jur! Poate doar actorii, dar protopiurile raman la fel, mentalitatile raman la fel, pur si simplu, fondul ramane la fel!
    Si asta din ce cauza? A femeii, pentru ca ea EDUCA si prea putini mai sunt nebuni ca mine sa se autoeduce. Ea ramane acasa sa aiba grija de noi si barbatul este adus in fata, sa pradeze, sa sustina familia. Cu asta venim de mult din istoria noastra. O intelegere de ambele parti, care la momentul respectiv i-a multumit, dar in timp, vazand ca nu-i mai multumeste, nu au dat din gura ce-i doare, ce vor si au venit cu frustrarile pana in prezent. Totul isi are seva din istorie! Ca noi nu vrem sa ne aplecam asupra ei, sa invatam, asta e partea a doua! Oricum, cine vrea sa-si vada slutenia, Frankensteinul din el care tot vine din urma de mult timp si tot creste? Nimeni!
    Deci traiasca Carpe Diem-urile!
    Si vorba lui Joker, scapa cine poate, adica eu:))!

    RăspundețiȘtergere
  23. Iuna: e clar...esti contaminata....Joker-ul nostru naste prozeliti :)
    noroc ca sunteti adorabili amandoi in fervoarea cu care o puneti la zid pe "EA"....cred ca totusi din motive usor diferite :)

    RăspundețiȘtergere
  24. pandi, punct ochit punct lovit.:)))
    Important este asadar sa nu fii lovit, dar ce ne facem cu atatea tipete de durere..sau spitale pline de raniti...ori farmacii full de panacee false.
    Minunat zis: ..."lovesti in gol":))
    "Golurile" astea fac copii, se iau in serios si fac rau altora, in numele dreptatii..sau al enervantului "corect"

    Iunia, nu confunda manipularea cu nevoia de a fi condus de cineva. Traind intr-un sistem e ca si cum ai cere tu inversarea polilor..sau sa pui carul cu surprize in fata BOILOR jigariti(sustinuti frenetic-silentios) de Femei!!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  25. pandi, nu stiu cum o ia Iunia...
    eu unul iau "la misto" extrem de serios pe "realisti". Mai greu e cand dai de seriosi:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Joker: si?ai dat de greu?adica...de seriosi?

    RăspundețiȘtergere
  27. "Cum sa nu te enervezi ca nu ai nici in cine sa dai?"
    :))))))
    pandi recunosc, am momente cand sunt mic copil:)))

    RăspundețiȘtergere
  28. Joker: atunci...se pare ca nu poti face fata greutatilor :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Sa inteleg ca Why so serious:))...
    Arat eu de parca mi-as aplica la modul cat mai serios cu putinta ideile filosofice si senile?
    Oricum, totul e interpretabil, deci ma gandesc ca o luati fiecare cum vreti seriozitatea mea:).
    Ia stai putin J, ca nu sesizez clar nuanta la faza cu manipularea. O fi de vina si ora si oboseala, dar tot te rog eu frumos, ca eu stiu ca daca nu-mi explici mie, cui sa-i explici si sa te mai si asculte fermecat, sa ma dumiresti:). Revin dimineata daca nu inteleg acum, dar tot trebuie sa inteleg cumva, candva.

    RăspundețiȘtergere
  30. lamureste-ne J.....lamureste-ne....
    o sa revin si eu tot dimineata :)
    somn dulce amandurora :)

    RăspundețiȘtergere