Cocktail cu....tuica sau Pisco Sour
Saptamana trecuta Scorchfield ne povestea despre mica lui productie de tuica.
I-am promis atunci un cocktail pe baza de...tuica...:)
Reteta este propusa de Martina Sima si contine urmatoarele ingrediente :
- 3 unitati tuica
- 2 unitati sirop de zahar
- 1 unitate suc de lime
- 1 albus de ou
- cuburi de gheata
- scortisoara
"Amesteca in shaker tuica, siropul de zahar, sucul de lime cu 1 albus de ou si cuburi de gheata (nu exista un numar prestabilit, depinde cat de racoroasa vrei sa faci bautura), pana face o spuma alba. Serveste imediat! Pisco sour este un cocktail peruan, facut pe baza de pisco. Pisco este bautura nationala din Peru, dar cum nu se gaseste la noi in tara, am inlocuit acest ingredient cu tuica. Tuica si pisco se aseamana la compozitie si gust in proportie de 99%. Eu am ales sa servesc acest cocktail in pahare fara picior, de 200 de ml, pe care, evident, nu le-am umplut ochi. Deasupra am presarat scortisoara - arata foarte bine pe spuma alba si completeaza foarte frumos gustul cocktail-ului."
Se incumeta cineva sa incerce? :)
sursa:delly.garbo.ro
Sărut mâna Pandhora !
RăspundețiȘtergereDeşi nu îmi place ţuica deloc , probabil ingredientele dau toată savoarea , deci o voi încerca , aşadar ţin să-ţi mulţumesc !
Uite dom'le că merge şi cu ţuică, dar fără slănină şi ceapă!
RăspundețiȘtergere:)))))
Da' albuşul acela crud în amestecul cu pricina, oare nu face rău la stomac?
Deci, trebuie neapărat să-l încerc! :)
RăspundețiȘtergereAvem di tăte!
SoriN : nici mie nu-mi place tuica si nici cocktailul nu il voi incerca sigur...dar...mi-am zis sa-i dau idei lui Scorchfield :)
RăspundețiȘtergereBlue: varianta cu slanina si ceapa mi se pare mai atragatoare...sincer :)
RăspundețiȘtergereauzisem de retata asta si cand am citit la Scorchfield despre tuica lui am zis sa-i fac "cunostinta" cu ea...cu reteta :)
Scorchfield: neaparat nu...dar curiozitatea mea e mare :)))
RăspundețiȘtergerePromit că mâine spre seară să-l fac pe acest cocktail băubil, nu numai virtual visabil!
RăspundețiȘtergere:)
Scorchfield : daca nu ar fi mirosul de tuica...m-ar tenta si pe mine....:))
RăspundețiȘtergeresimt eu ca ii vei da o tenta personala acestui cocktail :))
Am vrut sa revad reteta de la Blue dar era... închis. Nu eram sigur de masline, cred ca erau.
RăspundețiȘtergereCred că n-am curaj să-ncerc. Nu prea-mi place ţuica. Eu aş prefera mai degrabă un coniac simplu.
RăspundețiȘtergerearată bine... :)
RăspundețiȘtergereDan: in mod sigur erau masline...ceapa si slana au fost ideea ta :))
RăspundețiȘtergereMax Peter : tuica miroase a tuica si nu o beau decat iarna fiarta si cu multe mirodenii...
RăspundețiȘtergerein rest...sunt alte bauturi care ma sensibilizeaza :)
rory : de aratat arata...de gust...nu stiu ce sa zic :))
RăspundețiȘtergerebine ai venit pe la mine...te mai astept :)
Vreau si eu o gura mica mica...doar ma stii, sunt pofticioasa :))
RăspundețiȘtergereInca sunt restanta, nu am reusit sa pregatesc para in vin :)
Brandusa: si pe mine m-ar tenta...dar mirosul ma da gata...ma gandesc totusi ca fiind preparat cu lamaie si multa gheata poate mirosul de tuica sa nu fie asa pregnant :)
RăspundețiȘtergerepoti face perele la iarna...sunt foarte bune iarna cand afara este frig...vinul fiert cu mirodenii...perele parfumate...mmmm
Ceapa si slana în palinca? Nici vorba! Iar eu vorbeam de usturoi! Poate tu ai acces sa te uiti!
RăspundețiȘtergereDan : usturoi sa fi fost? :))
RăspundețiȘtergerenu...a blocat accesul tuturor...asa face Blue uneori...inchide usa cand se supara...
mai devreme era la ciocolatier dar am vazut ca a plecat la nani...cred ca o gasesti maine acolo sau poate avem noroc si deschide usa :)
:) pâna am venit eu la BAR, s-a "terminat" fotografia ... nu se mai deschide... e doar o pata alba. Eram tare curioasa sa vad cum arata albusul de ou în licoarea mixata.
RăspundețiȘtergere:) haioasa tare reteta!
Te pup. Noapte buna!
CARMEN : maine va fi tot aici :)
RăspundețiȘtergerepup si eu....somn usor si....de maine incepe w-end-ul :)
imi ajunge spectacolul oferit de procesul de creatie: tuica ii da o prea "intensa" originalitate" si ma tem de efectul in cerul gurii al combinatiei dintre pruna tuicita si scortisoara. Ai reusit, in orice caz, un moment exotic minunat. Merci!
RăspundețiȘtergereLiviu Velar: cerul gurii este o zona sensibila :)
RăspundețiȘtergeremultumesc de apreciere :)
Pandhoraa,am o problemă,n-am shaker,dar sunt în căutare de soluții!
RăspundețiȘtergereVreau să încerc licoarea recomandată.
Se-cret: astept plina de curiozitate rezultatul :)
RăspundețiȘtergereInteresantă rețeta
RăspundețiȘtergereși poza arată super..!
Văd că te-ai specializat
în cockteiuri(glumesc)nu îmi
place țuica!
Un weekend de vis să ai scumpo!
Pupicei..
*ELENA* : nici mie nu-mi place tuica dar cocktailurile da :))
RăspundețiȘtergerepup si eu...un w-end linistit iti doresc :)
Multumesc de reteta, sunt tare curios ce gust are, inca nu am mai auzit de cocktail cu tuica:).
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Zodrac: nici eu pana nu mi-a spus o cunostinta ca exista :))
RăspundețiȘtergereun w-end perfect iti doresc la randul meu :)
N-am uitat, dar s-a amânat pe deseară -degustarea! :)
RăspundețiȘtergere