joi, 4 august 2011

Cocktail cu....tuica sau Pisco Sour


Saptamana trecuta Scorchfield ne povestea despre mica lui productie de tuica.
I-am promis atunci un cocktail pe baza de...tuica...:)

Reteta este propusa de Martina Sima si contine urmatoarele ingrediente :

  • 3 unitati tuica
  • 2 unitati sirop de zahar
  • 1 unitate suc de lime
  • 1 albus de ou
  • cuburi de gheata
  • scortisoara
"Amesteca in shaker tuica, siropul de zahar, sucul de lime cu 1 albus de ou si cuburi de gheata (nu exista un numar prestabilit, depinde cat de racoroasa vrei sa faci bautura), pana face o spuma alba. Serveste imediat! Pisco sour este un cocktail peruan, facut pe baza de pisco. Pisco este bautura nationala din Peru, dar cum nu se gaseste la noi in tara, am inlocuit acest ingredient cu tuica. Tuica si pisco se aseamana la compozitie si gust in proportie de 99%. Eu am ales sa servesc acest cocktail in pahare fara picior, de 200 de ml, pe care, evident, nu le-am umplut ochi. Deasupra am presarat scortisoara - arata foarte bine pe spuma alba si completeaza foarte frumos gustul cocktail-ului."

Se incumeta cineva sa incerce? :)
sursa:delly.garbo.ro

29 de comentarii:

  1. Sărut mâna Pandhora !
    Deşi nu îmi place ţuica deloc , probabil ingredientele dau toată savoarea , deci o voi încerca , aşadar ţin să-ţi mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite dom'le că merge şi cu ţuică, dar fără slănină şi ceapă!
    :)))))
    Da' albuşul acela crud în amestecul cu pricina, oare nu face rău la stomac?

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, trebuie neapărat să-l încerc! :)

    Avem di tăte!

    RăspundețiȘtergere
  4. SoriN : nici mie nu-mi place tuica si nici cocktailul nu il voi incerca sigur...dar...mi-am zis sa-i dau idei lui Scorchfield :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Blue: varianta cu slanina si ceapa mi se pare mai atragatoare...sincer :)
    auzisem de retata asta si cand am citit la Scorchfield despre tuica lui am zis sa-i fac "cunostinta" cu ea...cu reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Scorchfield: neaparat nu...dar curiozitatea mea e mare :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Promit că mâine spre seară să-l fac pe acest cocktail băubil, nu numai virtual visabil!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Scorchfield : daca nu ar fi mirosul de tuica...m-ar tenta si pe mine....:))
    simt eu ca ii vei da o tenta personala acestui cocktail :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vrut sa revad reteta de la Blue dar era... închis. Nu eram sigur de masline, cred ca erau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred că n-am curaj să-ncerc. Nu prea-mi place ţuica. Eu aş prefera mai degrabă un coniac simplu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dan: in mod sigur erau masline...ceapa si slana au fost ideea ta :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Max Peter : tuica miroase a tuica si nu o beau decat iarna fiarta si cu multe mirodenii...
    in rest...sunt alte bauturi care ma sensibilizeaza :)

    RăspundețiȘtergere
  13. rory : de aratat arata...de gust...nu stiu ce sa zic :))

    bine ai venit pe la mine...te mai astept :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Vreau si eu o gura mica mica...doar ma stii, sunt pofticioasa :))
    Inca sunt restanta, nu am reusit sa pregatesc para in vin :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Brandusa: si pe mine m-ar tenta...dar mirosul ma da gata...ma gandesc totusi ca fiind preparat cu lamaie si multa gheata poate mirosul de tuica sa nu fie asa pregnant :)

    poti face perele la iarna...sunt foarte bune iarna cand afara este frig...vinul fiert cu mirodenii...perele parfumate...mmmm

    RăspundețiȘtergere
  16. Ceapa si slana în palinca? Nici vorba! Iar eu vorbeam de usturoi! Poate tu ai acces sa te uiti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dan : usturoi sa fi fost? :))
    nu...a blocat accesul tuturor...asa face Blue uneori...inchide usa cand se supara...
    mai devreme era la ciocolatier dar am vazut ca a plecat la nani...cred ca o gasesti maine acolo sau poate avem noroc si deschide usa :)

    RăspundețiȘtergere
  18. :) pâna am venit eu la BAR, s-a "terminat" fotografia ... nu se mai deschide... e doar o pata alba. Eram tare curioasa sa vad cum arata albusul de ou în licoarea mixata.
    :) haioasa tare reteta!
    Te pup. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  19. CARMEN : maine va fi tot aici :)
    pup si eu....somn usor si....de maine incepe w-end-ul :)

    RăspundețiȘtergere
  20. imi ajunge spectacolul oferit de procesul de creatie: tuica ii da o prea "intensa" originalitate" si ma tem de efectul in cerul gurii al combinatiei dintre pruna tuicita si scortisoara. Ai reusit, in orice caz, un moment exotic minunat. Merci!

    RăspundețiȘtergere
  21. Liviu Velar: cerul gurii este o zona sensibila :)
    multumesc de apreciere :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Pandhoraa,am o problemă,n-am shaker,dar sunt în căutare de soluții!
    Vreau să încerc licoarea recomandată.

    RăspundețiȘtergere
  23. Se-cret: astept plina de curiozitate rezultatul :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Interesantă rețeta
    și poza arată super..!
    Văd că te-ai specializat
    în cockteiuri(glumesc)nu îmi
    place țuica!
    Un weekend de vis să ai scumpo!
    Pupicei..

    RăspundețiȘtergere
  25. *ELENA* : nici mie nu-mi place tuica dar cocktailurile da :))
    pup si eu...un w-end linistit iti doresc :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc de reteta, sunt tare curios ce gust are, inca nu am mai auzit de cocktail cu tuica:).
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  27. Zodrac: nici eu pana nu mi-a spus o cunostinta ca exista :))
    un w-end perfect iti doresc la randul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  28. N-am uitat, dar s-a amânat pe deseară -degustarea! :)

    RăspundețiȘtergere