sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Pisica - medicament?


Medicii au observat de multa vreme ca in familiile in care exista animale de companie, in special pisici, atmosfera e mai senina, bolile sunt mai rare, iar cand apar, afectiunile se vindeca mai repede. Se pare ca prietenul cel fara grai este capabil sa daruiasca stapanilor sai ceea ce nu poate fi cumparat cu toti banii din lume: dragoste si sanatate. Iubitorii de pisici stiu ca favoritii lor mustaciosi simt cand pe stapan il doare ceva. Pisica incearca sa se culce pe locul dureros si, dupa un timp, durerea se potoleste si omul se simte mai bine. Ele reduc starile de neliniste, calmeaza, trezesc sentimente de incredere, de optimism. Si o fac total dezinteresat. Mai mult, in afara de influenta “terapeutica generala”, pisicile isi manifesta talentele si in alte domenii ale medicinei. “Specializarea” principala a acestor animale este sistemul cardiovascular. Pisicile sunt excelenti “cardiologi”, asa incat celor care sufera de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomanda sa tina mai des in brate o pisica. S-a demonstrat ca are importanta chiar si culoarea acestor “doctori” patrupezi. Pisicile negre sunt capabile sa absoarba foarte multa energie negativa si, de aceea, sunt de neinlocuit in curatenia energetica a locuintelor cu multa aparatura electrica. Una sau chiar doua-trei asemenea pisicute pot sa-i calmeze pe stapanii exagerat de impulsivi si temperamentali. Ferindu-si stapanul de excesul de energii negative, pisicile ajuta la normalizarea circulatiei, a metabolismului si chiar la resorbtia hematoamelor interne. In felul acesta ele previn infarctul, accidentele cerebrale, hipertensiunea, gastrita si osteopatiile.
Pisicile roscate si cele bej nu pot absorbi la fel de multa energie negativa precum cele negre, in schimb ele ridica tonusul psihic al oamenilor langa care traiesc, prin emiterea de energie pozitiva..
Pisicile albe sunt ajutoarele perfecte in cazul lipsei de energie.
Pisicile cenusii si cele cenusiu-albastrii calmeaza foarte eficient starile de neliniste, de irascibilitate. Totusi, nu exagerati folosindu-va favoritii in scopuri terapeutice. Pisica a depistat singura locul dureros si s-a asezat sa-l incalzeasca? Foarte bine! Numai sa nu o tineti cu forta.
Daca ghemotocul de blana, care aparent dormea fara griji in bratele dvs., se ridica brusc si pleaca, inseamna ca pentru moment ii este suficienta energia dvs. negativa, cauzatoare de dureri. Dupa ce se va odihni si isi va reface fortele, mica vindecatoare se va intoarce singura pentru a… continua tratamentul. 


Imi lipsesc motanul si pisicuta mea... 

sursa: www.adoptiipisici.ro

34 de comentarii:

  1. Mai citisem ceva asemanator si pe aici prin presa, oricum interesant de stiur!
    De acum am sa ma adresez motanului meu cu Domnul doctor Mishu! :)) Cred ca am sa îi fac si niste carti de vizita! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. este foarte adevarat, am citit si eu ca animalele de casa preiau energia noastra negativa, pe care o transforma pozitiv. Am adunat din cartier toti puii de pisica abandonati - pe vremea când locuiam in România. Este foarte bine sa avem un pisoi în apropiere. Dar... spun dar... trebuie sa fim constienti si sa recunoastem ca pisica este un focar de boli infectioase, virale, parazitare sau micotice! cei mai multi posesori de pisici sufera cândva de asm, conjunctivite cronice sau boli provocate de par inhalat - care se fixeaza undeva si este "izolat" de catre corpul nostru, aparând alte boli! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. categoric exista si un revers al medaliei valabil cand este vorba de orice animalut cu blana...
      boala ne poate lovi oricum,poate riscul e mai mare dar si beneficiile..
      eu am avut pisici timp de aproape 30 de ani si slava cerului,nu am patit nimic..am fost norocoasa poate dar in mod sigur ingrozitor de fericita de fiecare data cand ma intorceam acasa ea, apoi el si din nou ea si din nou el ma asteptau si invariabil erau bucurosi...se spune ca pisicile isi simt stapanul de la sute de metri...
      am avut 4 pisici de-a lungul timpului...imi lipsesc fiecare dintre ele...
      el - cel din poza,ultimul...

      pup draga mea draga,stiu ca iti sunt dragi sufletele cu blanita >:D<

      Ștergere
  3. Nu ştiu ce-şi zice în gând acum Cossete de la nivelul biroului unde îţi scriu, dar cum stă ea pe picioarele mele diirect cu privirea în postarea ta este, cred, că te iubeşte.
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta si eu pe ea...ma bucur mult ca ea stie cum sa te rasfete :)

      Ștergere

  4. Si pisdoi gri, ei nu au talente terapeutice ??

    Eu fac parte din doua sindicate si pot spune ca si cainii simt durerea omului....

    Ai o nominalizare la One Lovely Blog Award la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo...categoric da :)
      tu cartim esti de doua ori norocos :)

      multumesc,trec acum pe la tine :)

      Ștergere
  5. Mai mult decât medicament!
    Serafinuța noastră, pisicuța care a murit la începutul primăverii (de boală ...RIP, Serafina draga noastră...) era extraordinară, pe lângă frumusețea-i deosebită și cumințenia de excepție, se așeza numai pe locul suferind. De exemplu, mi-a luat durerea de cap cu prezența ei, stând lângă mine lipită și torcând, exact pe fruntea mea. În 10 minute nu mai aveam nimic. Sunt prezențe benefice! Cei doi pisoi actuali, fetița Picky și băiețelul Odin, reușesc să mă facă să am mai multă energie doar privindu-i! Te felicit și îți mulțumesc pentru articol, dragă Pandhoraa! Happy Weekend și numai bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu draga Mirela,stiu...
      am simtit si eu asta pe pielea mea...
      mai mult de atat penultima mea pisicuta,neagra ca cea de pe pagina mea de blog,identica cu ea si-a artat fidelitatea intr-un mod putin obisnuit...
      nu e o intamplare placuta din viata mea dar o sa spun doar ca aveam o prietena pe care de la o vreme Pati a mea o ataca de cate ori intra la noi in casa...s-a dovedit apoi ca avea o aventura cu sotul meu,acum devenit fost...nu intelegeam ce are cu ea mai ales ca o cunostea de multa vremea dar ea,la randul ei stia ce eu la vremea aceea nu stiam...

      un w-end perfect iti doresc draga Mirela,o sa incerc maine sa particip si eu la Povestea Parfumata dar nu stiu care este tema...
      pup

      Ștergere
    2. Pisica ta ȘTIA că femeia aceea îți face rău, că ar vrea să dispari, ele simt și luptă pentru noi! Eu nici nu mă pot împrieteni cu oamenii care nu iubesc pisicile sau care nu sunt agreați de pisicuțele noastre!Rămânbem simple cunoștințe.
      Tema de mâine este aleasă de Minnie și se numește Parfumul florii de noiembrie!
      O seraă superbă îți doresc! :)

      Ștergere
    3. multumesc Mirela,suna interesant mai ales ca Minnie s-a nascut in aceasta luna :)

      de cate ori ma gandesc la ea,micuta mea curajoasa,mi se pune un nod in gat...

      Ștergere
  6. Bună scumpo!
    Interesant articolul!
    Și mie îmi lipsește motanul meu,se fac
    6 ani de sărbători de când l-am pierdut!
    Un weekend excelent îți doresc!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu draga Elena cum e stiu...
      pup si eu,un w-end excelent iti doresc cu tot dragul >:D<

      Ștergere
  7. Tot medicii (insa unii danezi), au observat mai recent si chiar au anuntat in mass-media ca posesorii de pisici au un risc crescut de a fi infectati cu Toxoplasma gondii, si ca la femei aceasta infectie creste riscul de tentative de sinucidere, (desi nu si de sinucidere), in afara de faptul ca daca sunt gravide risca sa nasca copii cu diverse malformatii, (lucru deja remarcat de mai de multa vreme de medicii americani). Totusi, toxoplasmoza (infectia cronica cu acest parazit) nu se transmite numai de la pisici, ci si din a manca fructe si legume nespalate care au venit in contact cu produse de la pisici, care contin acest parazit. Habar nu am de ce acest parazit prefera pisicile si nu alte animale de companie. Sorry, efectiv nu am vrut sa stric armonia week-end-ului atator iubitori de pisici asa ca as fi rau din fire, doar zic si eu ce am mai citit recent in mass-media internationala, plus medicii danezi, care nici ei nu sunt rai la suflet, ziceau ca nu e cazul sa renuntam la pisici, doar sa fim atemti sa ne spalam pe maini dupa ce interactionam cu pisica sau cu nisipul folosit de ea + desigur sa nu mancam fructe si legume nespalate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa cum ii spuneam lui Carmen mai sus riscul de a te imbolnavi in multe feluri exista oricum...
      sa zicem ca alegerea unei pisici e un risc asumat si stai linistit,stiu ca ce ai scris a fost cu bune intentii asa ca nu ai stricat nimic :)

      Ștergere
    2. Să fim serioși!Infecţia toxoplasmică a fost identificată în toate zonele geografice la circa 200 specii de animale; practic, toate speciile de homeoterme sunt receptive la infecţia cu Toxoplasma. Cele mai ridicate nivele de infecţie s-au constatat la animalele domestice.Examenele serologice efectuate la ovine, caprine, cabaline şi bovine au confirmat marea extensie a infecţiei la aceste animale. Oile au toxoplasmoză, iar pisicile sănătoase nu au, doar cele bolnave de toxoplasmoză. Depistarea parazitului în carnea animalelor prezintă un interes special pentru sănătatea publică, întrucât carnea insuficient tratată termic este una din sursele principale de infecţie pentru om. În Europa, frecvenţa parazitismului pentru carnea de oaie şi de porc depăşeşte 50%.Cam asta ar fi și sunt studii de specialitate. Doar materiile fecale ale pisicii sunt o sursă de infecţie pentru om şi pentru mamifere şi păsări. Omul se infectează însă, în primul rând, prin consumul de carne crudă sau insuficient tratată termic, carne provenită în principal de la oi şi porci. Eram datoare să precizez.

      Ștergere
    3. Pai da, sunt de acord, dar in mediul urban nu traim inconjurati de bovine, caprine, ovine, si cabaline, si nu prea riscam sa mancam oaie si porc netratat termic prea des, ci mai mult traim inconjurati de rahatei de caini si de pisici. Ma rog, stapanii de pisici vin in contact mai des cu rahateii pisicilor, cand schimba nisipul, pe cand cu rahateii de caini cred ca venim in contat mai toti. Plus nu cred ca conteaza in mod special semnificativ ce au zis medicii danezi pt ca tot ei au zis ca 1/3 din populatia globului e deja infectata cu toxoplasmoza, asa ca ce mai comteaza daca ai sau nu pisici ?

      Ștergere
    4. P.S. Eu faceam mai mult usor misto de ideea "medicii au zis..." decat de pisici. De ex chiar recent niste medici norvegieni au zis ca utilizarea LSD-ului poate ajuta alcoolicii sa se lase de alcool.

      Ștergere
  8. Interesant... inecep sa ma gandesc serios sa imi iau si eu o pisicuta! :)
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine te-ai gandit draga Diverse :)
      placuta sa-ti fie si tie seara,multumesc :)

      Ștergere
  9. Cred ca este adevarat. Eu stau la casa si motanelul meu sta in curte, nu in casa, dar e mereu in bratele mele, cat stau pe afara :)
    Nu stiu daca fiindca il iubesc mult sau pentru ca se si manifesta aceste calitati ma simt bine cand il tin in brate, dar chiar asa este. Am pe FB o foto cu el in brate...dar nu cred ca ai cont...
    Frumos articol! O seara placuta, Pandhora draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-am inchis contul pe FB acum cativa ani dar pana la urma cred ca va trebui sa-l redeschid...vad ca voi sunteti foarte activi si acolo :)

      sunt sigura ca din toate cate putin si ma bucur mult si pentru el si pentru tine :)
      placuta sa-ti fie si tie seara Elly,multumesc!

      Ștergere
  10. stii de cate ori m-am gandit sa-mi iau si eu o pisica!
    insa ma gandesc ce fac cu ea cand plec de acasa! timp de 10 ani, cat am avut-o pe tasha, caine de talie mare, nu prea am avut concedii. nu primeau pe nicaieri caine de talie mare in RO. din acest motiv am luat-o pe indah , ca e mica si e primita prin toate partile. insa nu ma vad plecand de acasa cu caine , pisica, copil si aparat foto :))) ai de capul meu!! da cine stie, pana la urma o sa incerc si asta. oricum le ador!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru fiecare lucru exista un timp,valabil si pentru fiinte,mereu spun asta :)
      tu iubesti atat de mult ce e frumos si stii atat de bine sa primesti dragostea incat,cu siguranta vei avea pisicuta ta care sa rasfete si sa te vindece de acele dureri pe care poate,cu un efort de vointa,le ignori...
      tu esti o fata curajaoasa,te imbratisez cu mult drag >:D<

      Ștergere
  11. Dupa ce in copilarie mi-a interzis sa aduc pisici in casa, din cauza sensibilitatii surorii mele, mama a facut o adevarata pasiune pentru pisici si a crescut cateva, le-a iubit ca pe copiii ei si a descoperit ca ii sunt mai mult decat animale de companie. O durea umarul si pisica parca stia, dormea cuibarita pe umarul mamei mele, iar durerea trecea. Era trista, fara un motiv anume? Pisica se lingusea pe langa ea, i se urca in brate si tristetea fugea departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu,lucrurile stau exact asa si ma bucur pentru intelepciunea mamei tale :)

      Ștergere
  12. Foarte adevărat! Am crescut înconjurat de multe animăluţe şi recunosc că mi-au făcut viaţa mai frumoasă. Sunt atât de drăgălaşe şi devotate şi nu ştiu cum, dar reuşesc de fiecare dată să mă facă să râd. Uneori doar prin faţa lor simpatică. Într-o perioadă, în curtea părinţilor mei trăiau în bună înţelegere 13 pisici (majoritatea negre! phuuu!) şi 8-9 câini. Şi acum, părinţii mei au mulţi "locatari" în ogradă.Nici nu ar putea să stea fără ei.
    Am avut un motan, căruia i-am spus Abone şi care stătea adesea pe pieptul meu, în dreptul inimii. Aşa o stare de linişte, de relaxare, îmi dădea, mai ales când şi torcea zgomotos... Şi mie îmi lipsesc mustăcioşii dragi. Cât despre boli...n-am auzit pe nimeni sa zică ceva de bolile pe care noi, oamenii, le dăm animalelor! Prea o facem numai pe victimile! Să fim sănătoşi, şi noi, şi prietenii necuvântători! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am o slabiciune pentru pisicile negre si parinti tai sunt niste oameni speciali,cu siguranta :)
      te iubesc definitiv pentru cuvintele tale draga Alex! :)

      Ștergere
    2. Sărut mâna, dragă Pandhora!

      Ștergere
  13. Dragalas pisoi ai avut! Toate pisicile, de fapt, sunt dragalase, au personalitate puternica si sunt mai usor de intretinut decat cainii (mai comod, oricum).
    Pasiunea mea - sa zic asa - sunt cainii dar imi plac pisicile foarte-foarte!
    Hm... Si ziceam ca nu utilizez medicamente! Acum imi dau seama ca fac chiar excese! :)) Cred ca au efect benefic... insa nu pot afirma ca am constatat si personal... Motanii mei - cand erau mici-mici - stateau cam tot timpul "pe mine" sa zic asa... Crescand, si-au gasit alte locuri... Iar de cand sunt doi stau mai tot timpul impreuna, fie in unul dintre cosulete fie sus, pe biblioteca...
    Un lucru, insa, e cert pentru mine: numai cand ma gandesc la ei (si le vizualizez mutrisoarele) incep sa zambesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. zambesc si eu o data cu tine draga Diana :)

    RăspundețiȘtergere