luni, 17 noiembrie 2014

Nu cred in femeile singure, divortate si misto!....

Mi se pare corect sa vedem cum arata si cealalta parte a "monedei", asa ca ii voi da cuvantul lui Andrei Vulpescu...
El a publicat un articol care reprezinta chiar un raspuns la ceea ce a scris Petronela Rotar.

Nu cred in femeile singure, divortate si misto! Nu cred si punct! Si o spun in calitate de barbat divortat!
Pana sa ajungi misto ai nevoie de muuuulta munca. Sa nu cumva sa crezi ca daca ai divortat … gata… peste noapte esti misto.
Pe dracu’! Nu esti! Te temi de te caci pe tine, nu vrei sa mai auzi de relatii, nu mai crezi in nimeni si nimic si te inchizi in tine… te transformi intr-o fortareata cu ziduri groase.
Am fost acolo si stiu perfect ce inseamna asta. Am devenit misto (sper) – si inca mai lucrez la asta – cu terapie de lunga durata.
Ce… credeti ca divortul e o joaca? Cmon… nu va mai mintiti singuri. Nu e!
Divortul lasa urme adanci care se vindeca in timp. Asta e motivul pentru care nu cred in femeile singure, divortate si misto.
Si mai ales in femeile singure, divortate si misto care se plang ca s-a epuizat stocul de barbati si au ajuns acasa cu mana goala.
Sa ma ierte Petronela Rotar, dar alea numai femei misto nu sunt.
Mai mult – ia priviti ce-si doreste o femeie “misto” dupa ce trece de pragul de 30 de ani – “barbati superbi, inteligenti, manierati, rezolvati psihic,
gladiatori in pat si liberi”.
What? De fapt ele isi doresc sa fie singure. De ce? Pentru ca este aproape imposibil sa gasesti toate lucrurile astea intr-o singura persoana.
Si uite asa ajungem la femeile depresive care-si plang de mila fara sa-si dea seama ca asteptarile lor sunt usor nerealiste.
Ca sa nu mai vorbim despre eternul cliseu cu - “toti barbatii misto sunt luati”. Toti… toti? Sunteti sigure?
Okay, am inteles, barbatii 30 + care sunt liberi au probleme, sunt naspa, sufera cu muci dupa fostele sau sunt niste curvari… sau stau cu parinti etc… dar va intreb – femeile alea misto, divortate si singure oare cum sunt?
Nu cumva fix la fel? Daca ar fi misto cu adevarat nu ar spune niciodata ca barbatii s-au terminat. Nu, nu ar spune niciodata asta. De ce? Pentru ca ar reusi sa-i vada pe barbatii care li se potrivesc. Pe aia liberi si imperfecti… exact ca ele.
Asa, fiind semi-depresive… nu vad decat ce e naspa – asa se intampla cand privesti viata de dupa ziduri.
Si aici apar barbatii “putin insurati”, aia care nu si-o mai trag cu nevestele lor de secole, aia care cauta cate o femeie “singura, divortata si misto” – adica o naiva crancena – dispusa sa puna botul la eterna vrajeala cu – “de fapt eu nu o mai iubesc pe sotia mea si ma gandesc sa o parasesc pentru tine”.

Draga mea Petronela, nu mi-o lua in nume de rau, dar daca prietenele tale “singure, divortate si misto” atrag doar acest gen de barbati si se mai si indragostesc de ei, atunci e clar ca nu sunt tocmai okay.
Nu te obliga nimeni sa primesti intre coapse un astfel de specimen. Tu alegi sa faci asta si ar fi bine sa intelegi de la bun inceput faptul ca daca te legi la cap cu un barbat “putin insurat”… s-ar putea sa existe consecinte deloc placute pentru tine.
Prostia si naivitatea se platesc intotdeauna. Iar daca ai ajuns la 30+ si nu ai invatat macar atat de la viata… atunci ti-o cam meriti.
Da, sunt de acord cu tine cand spui ca nu crezi in barbatii insurati. Ai dreptate. Nici eu nu cred in femeile singure, divortate si misto!
Tu esti sigura ca le cunosti?


sursa: www.vulpescu.eu

19 comentarii:

  1. :)
    sunt femei singure , divortate au si copiluti si sunt superbe de misto!
    ce sa mai zic! Petronela a fost prima si la ea eu chiar m-am amuzat....:)
    textul domnului e scris la nervi...:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. greu de echilibrat balanta asta :))
      totusi, are si el partea lui de dreptate pentru ca astfel de femei exista...nu stiu daca sunt mai multe decat celelalte dar cu siguranta ele ies la "inaintare" :))
      cat despre divort are mare dreptate, doar cine a trecut prin asta intelege si cum eu am trait aceasta experienta acum 12 ani ii simt altfel cuvintele...
      e o realitate ca e foarte greu sa mai rezonezi cu cineva dupa o anumita varsta cand deja ai obinuintele, ideile, conceptiile si mai ales preconceptiile tale...
      in ceea ce ma priveste, am fost totusi norocoasa, l-am gasit pe el, serios si cu capul pe umeri asa incat pot fi linistita si cu capul in nori asa cum imi este firea :)))

      Ștergere
  2. Foarte fain acest ....duel al articolelor! Cred că viața este mai compicată decât concluziile trase în cele două scrieri și este nedrept să pui etichete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta lucrurile stau asa cum spui...
      cat despre etichete, da, nu este drept si cu toate astea... :)

      Ștergere
  3. Când pe blogul de literatură, CATCHY, mi s-a publicat un articol, am citit acolo o zi întreagă și am dat și peste acest răspuns la articolului Petronelei Cred că m-a convins el, nu ea. Se simte o anume frustrare în articolul ei, sau poate mă înșel, mă rog, e părerea mea. Am impresia că fetele astea atât de mișto ar trebui să-și găsească mai ușor bărbați liberi, tineri și sexoși, ca ele, deoarece teamă mi-e că cei căsătoriți (și mișto la rândul lor), nu vor să iasă din relație doar așa, de dragul unei tipe într-o continuă alergătură, fie ea super mișto*!
    Sunt de acord cu tine, greu de echilibrat balanța asta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta experienta traita de ea i-a lasat un gust amar...
      da, frumoasele fete asa ar trebui sa faca dar, sa recunoastem, si barbatii insurati ar trebui sa-si limiteze pornirile dar instinctul de vanator... :)))
      in fond, fiecare intamplare este diferita, in spatele unei astfel de alegeri (o relatie cu o persoana aflata intr-o relatie) se afla cu siguranta o motivatie...
      cand e vorba de sentimente, suferinta e dureroasa, da...cand e vorba de interese materiale, fetele merg cu usurinta mai departe....
      ehhh, balanta asta! :))

      Ștergere
  4. Un mod de a scoate electronic ochii altcuiva...

    RăspundețiȘtergere
  5. amuzant si trist în egala masura, atât textul de ieri cât si acesta de azi....
    Singurul comentariu pe care-l pot face este sa repet o afirmatie devenita deja axioma general valabila: Totul este relativ!... Ce înseamna frumusetea?! ce înseamna fericirea?! hm... Totul depinde doar de calitatile nostre interioare. La fel ca si situatia de a trai singur sau de a fi angajat într-o relatie! Este doar o alegere personala...

    Pup draga mea draga :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai enuntat un adevar de un maxim bun simt...da, asa e, lucrurile stau chiar asa...
      alegerile ne definesc, la fel si consecintele lor...

      pup si eu, draga mea draga, te imbratisez >:D<

      Ștergere
  6. hmmm...subscriu la comentariul facut de Carmen... totul este relativ... pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Tema e serioasă, dar dl. Vulpescu o tratează cu mult umor. Zdruncinătura divorţului chiar transformă o femeie într-o "fortăreaţă". Şi nici bărbaţii nu sunt mai breji, în ceea ce priveşte temerile faţă de o nouă relaţie.
    Numai bine, dragă Pandhora! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o rana e o rana, indiferent daca apartine unui barbat sau unei femei...
      o noapte buna iti doresc, draga Alex! :)

      Ștergere
    2. Nici eu nu mai cred, daca oi fi crezut vreodata...

      Ștergere
  8. P.S. Visez cu mare speranta la un viitor cu tehnologie imbunatatita atat re OS de la serviciu cat si import mai mare asa de masa de personal domestic robotizat japonez (sau chiar made in China sau Taiwan la o adica), pt ca sa am si eu timp de un amant plus desigur sa fie acolo si ca subiect de conversatie interesanta si potential seducatoare potrivita pt sec 21 despre avantajele relatiilor interumane vs acelora cu diversi roboti sau aplicatii. Eu sunt ff optimist mai ales ca ne-a zis despre noul OS care va revolutiona relatiile profesionale la mine la serviciu...ca totusi e super ok sa te gandesti ca la serviciu sa stam cu totii, atat manageri cat si sefi cat si angajati mereu cu ochii in ecrane in loc sa ma chinui sa conversez cu ei la cafele si fursecuri toata ziua, insa sa am o relatie umana placuta cu cine vreau eu off serviciu...dar stai ! Poate articolele de mai sus releveaza in mod pozitiv ce inalta tehnologie exista la serviciu in provincie in Romania, unde in plus exista bunici si matusi pe post de menajere si valeti, de are lumea asa timp de amanti pe acolo ! Intr-adevar, la asta nu m-am gandit ! Exista intr-adevar o posibila nuanta cultural sociala facilitanta de relatii erotice...pai asta e o reclama super pt turism si chiar investitii in
    Romania, aparent o tara unde orice mic burghez chiar are timpul plus facilitatile favorizante pt amanti !

    RăspundețiȘtergere
  9. Aoleu, nu mai aparut comentariul principal ! Si nu se intelege despre ce voiam sa zic ! Am uitat si ce voiam sa zic de fapt ! Era ceva despre ca mi se parea nerealist ca mica burghezie in existenta in UE de prin sec 17 incoace are realmente timpul si conditiile necesare pt relatii cu amanti/amante in plus de relatiile de serviciu plus cele casnic
    maritale, cu exceptia celor provinciali care au o sansa sporita de a avea, asemenea inaltei burghezii, ceva mai mult timp liber si/sau servitori/sclavi care sa ii degreveze de restul
    raspunderilor cotidiene. Ba chiar scrisesem ceva de gen ca un mic burghez (femeie sau barbat, plus indiferent de orientare sexuala), care mai lucreaza si corporatist, mai degraba ar avea chef de relaxare prin retragere ascetica in pustie decat sa mai relationeze si cu un amant/amanta in plus de 25 de manageri pe zi plus consort, mai ales stiind cata munca de conversatie necesita o relatie cu un amant sau o amanta, mai ales daca iti place de el/ea si vrei sa-l seduci si sa intretii acea relatie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Zau numai somerii si casnicele ca dna Bovary au timp si chiar oportunitate de a avea amanti sau amante in randul clasei obisnuite mic burgheze. Eu as propune chiar un eventual slogan electoral pt partidele politice care promoveaza consolidarea clasei de mijloc, "un amant sau o amanta pt fiecare burghez proletar, dupa nevoi insa si cf contributii" ! Zau, asa se imbina frumos si capitalismul si comunismul, plus pana si ecologistii pot fi de acord, ca e vorba de dragoste !

    RăspundețiȘtergere