luni, 1 decembrie 2014

Quelque Fleurs, parfumul Reginei Maria

Houbigant - casa de parfumuri a fost infiintata in secolul al 18-lea de catre Jean-Francois Houbigant. La numai 23 de ani a creat Eau D’Houbigant care a devenit parfumul preferat al aristocratilor de la acea vreme. Au urmat apoi Muscadins, Merveilleuses, creatii apreciate de nobilimea din intreaga lume. Regina Maria Antoaneta, Napoleon al III-lea si sotia lui Eugénie, Regina Olandei, Lev Tolstoi, Guy de Maupassant sunt doar cateva dintre personalitatile care au preferat parfumurile Houbigant.
Regina Maria a Romaniei, un simbol al luxului si al elegantei a preferat parfumurile Houbigant, fiind una dintre figurile marcante ce au contribut la succesul casei in acele vremuri.
Intr-o epoca in care se lansau foarte multe parfumuri, Quelque Fleur L’Original a ramas creatia memorabila a tuturor timpurilor, disponibil si azi doar in parfumerii de lux din intreaga lume. A fost primul parfum ce continea un buchet floral. Ceea ce face ca aceasta creatie sa fie unica si incomparabila, nu sunt doar florile, ci si modul unic in care sunt imbinate, asa cum nici in muzica nu doar notele creeaza o capodopera. Queleque Fleurs atrage si seduce si astazi cu aceeasi putere fiind reeditat intr-o maniera moderna.


In onoarea aniversarii a 100 de ani de Quelques Fleurs (in 2012), Casa Houbigant a lansat recent cea mai pura expresie a acestui parfum rafinat, prin crearea unui Extract de parfum. Extractele de parfum sunt cele mai pretioase si sofisticate variante ale parfumului. Extractul de parfum Quelques Fleurs creeaza o legatura perfecta intre trecut si viitor: transfera valorile traditionale ale brandului pana in zilele noastre. Editia aniversara Quelques Fleurs Parfum este ambalata intr-o cutie lucrata manual, lacuita, ce are embosat logo-ul Houbigant pentru un plus de rafinament.

(sursa: www.fashionandbeauty.ro)



Quelques Fleurs l`Original de Houbigant
este un parfum Floral de dama.

Quelques Fleurs l`Original a fost lansat in 1913. Creatorul acestui parfum este Robert Bienaime. Notele de varf sunt floare de portocal, note verzi, tarhon, bergamot, lamaie si citrice; notele de mijloc sunt garoafa, tuberoza, orhidee, liliac, radacina de stanjenel, iasomie, heliotrop, ylang-ylang, lacramioare, trandafir, violeta si stanjenel; Notele de baza sunt lemn de santal, boabe de tonka, ambra, mosc, zibeta, lichen, miere si vanilie.

Houbigant
Houbigant

24 de comentarii:

  1. wow... o cronica deosebit de interesanta si completa, ce relateaza despre evenimente politice, sociale și culturale. Regina Maria este una dintre cele mai fascinante femei ale Europei acelei perioade. Nu am mai auzit pâna acum despre acest parfum si ma impresioneaza mult faptul ca a fost relansat in 2012. Tare m-ar tenta sa îl probez... Superba compozitie!
    multumesc mult, draga mea draga :-* pup. Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am aflat de curand despre aceast parfum si implicit, despre povestea lui legata de Regina Maria asa ca, am facut ce fac de obicei, am impartasit ce am aflat, cu voi :)
      si mie mi-ar placea sa-l simt, nu cred ca mi-as permite sa port un astfel de parfum, dar... :)

      pup si eu draga mea draga, faina sa-ti fie si tie seara! :*

      Ștergere
  2. Multă măiestrie se ascunde într-un parfum! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos articol! Uite cate pagini de istorie se scriu datorita unui parfum. Cu adevarat un parfum este expresia elegantei, a frumosului, a minunatiilor din lumea aceasta. Iar cand denumele lui se leaga atatea personalitati.... istoria este si mai interesanta.
    O zi frumoasa, draga Pandhora! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si in acest fel istoria are un parfum poate mai tangibil...mereu am spus ca istoria nu este doar o insiruire de date, pentru mine reprezinta mici farame de viata care se desfasoara intr-un timp, intr-un loc si daca locul si timpul au parfum...e si mai bine :)

      seara faina si tie draga Alex, multumesc! :)

      Ștergere
    2. Ce frumos ai zis despre istorie! Aşa este, istoria este un "mozaic" din fărâme de viaţă, un mozaic minunat, multicolor şi parfumat, dar şi cu episoade tragice...
      Parfumate temele alese de tine în aceste zile. Numai bine!

      Ștergere
  4. Eu nu sunt de acord cu un lucru: al doilea parfum a fost creat dupa 1789, cand s-au abolit privilegiile nobilimii, iar toti oamenii au devenit egali in Franta. In acest context, formula ca nobiimea i-a apreciat parfumul este utopica. Din enumerare e vorba despre capete incoronate si scriitori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. articolul, in opinia mea face referire la "creatii apreciate de nobilimea din intreaga lume", nu doar din Franta dar si de capete incoronate si scriitori, in ideea ca, probabil, erau persoane cu un gust educat care puteau aprecia acel ceva special pe care il avea acel parfum si pe care, sper eu, il pastreaza si azi :)

      Ștergere
    2. Nu deveni avocat când nu ai dreptate...
      Se vorbește de un parfum creat în Epoca Modernă, apreciat însă de aristocrație :), care, între noi fie vorba, este un grup social care a dispărut odată cu finalul Antichității (căderea Imperiului Roman de Apus - 476 d. Hr., - cu 1308 ani mai înainte de lansarea parfumului).
      De asemenea, fraza "nobilimea din întreaga lume" este utopică. Nobilimea a fost creată în Europa Occidentală medievală, fiind bazată pe raporturile senior-vasal.

      Ștergere
    3. tu esti istoricul, spun mereu asta cand lucrurile ajung sa fie serioase :)
      poate sau probabil ca exprimarea a fost ambigua (ma refer la articol)...
      ideea, asa cum am perceput-o eu era aceea de a da "greutate" parfumului subliniind faptul ca are un trecut in spate.
      sigur, tu ai o alta perspectiva asupra fondului acestui articol care nu respecta, asa cum ai subliniat, adevarul istoric...dar toate astea fac ca acest parfum sa fie mai putin fermecator ? :)
      eu am recunoscut mereu ca sunt superficiala dar sa stii ca ma bucur nespus cand tu, atat de serios, imi spui sau spui celor care trec pe aici lucruri pe care nu le cunosc nici eu si probabil, nici ei...
      iti multumesc si sper ca o vei face in continuare :)
      eu voi ramane, daca imi dai voie, superficiala, asa ca pentru lucrurile serioase ma bazez pe tine :)
      deal? :)

      Ștergere
  5. Eu cu timpul meu liber,am vazut cateva reportaje cu acest parfum,dar am citit si despre marile doamne ale vremurilor trecute si utilizarea parfumurilor.Maria era o Domna si parfumul nu e de nasul muritorilor, ca mine.Ca vulpea,strugurii sunt acrii.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca orice vulpe poate sa-si doreasca un pic de rasfat...parfumat :))
      faina sa-ti fie si tie seara, Floarea, multumesc!

      Ștergere
  6. tare bine suna compozitia acestui parfum! ma gandesc ca miroase la fel....:)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici nu ai idee cat de mult imi doresc sa simt cum miroase :)
      te pupacesc si eu!

      Ștergere
  7. Interesanta povestea!
    De ce nu s-a inventat "net parfumat "?
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiati ca dupa cca 100 de ani de la introducerea precursorului gamei florale pt femei descris mai sus in anul prerevolutionar 1775, firma Houbigant a introdus si primul
    precursor original al gamei feriga pt barbati,
    numit Feriga Regala, in 1882, un an istoric jurnalistic cunoscut sub denumirea populara culturala de Anul Cometei si in mod istoric politic ceva mai riguros cunoscut sub denumirea de Anul Triplei Aliante (a Germaniei, Austro-Ungariei si Italiei, impotriva rivalilor Antantei de la acea vreme, Rusia, Franta si Britania) ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Se povesteste ca in acelasi an 1882 dl Oscar Wilde, care aprecia in mod deosebit de mult acel parfum Feriga Regala, si a vizitat SUA, ar fi raspuns la intrebarea daca are ceva de declarat la vama, ca nu are nimic de declarat ca a adus cu dansul in afara de geniul dansului pe care se simte obligat sa-l declare...desi cred ca e un zvon, o poveste apocrifa, nu e ceva chiar istoric adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiam de acest parfum, mi se pare foarte interesanta povestea, o sa caut amanunte despre el...cred ca era un parfum masculin care dadea o tusa de eleganta oricui il purta...asa imi place mie sa-mi imaginez :)

      Ștergere
  10. eu sunt o mare admiratoare a Reginei Maria, de parfum nu stiam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici eu, de aceea cand am aflat am vrut sa va povestesc si voua :)

      Ștergere