Peste tot in lume oamenii au avut de-a face cu mahmureala, macar o data in viata. Adevarul universal despre alcool este ca acesta este distractiv pana in momentul in care nu mai e. Sa vedem la ce mancaruri ciudate apeleaza oamenii ca sa se trateze de efectele neplacute ale bauturilor alcoolice.
Ciorba de burta
Daca numai gandul la aceasta ciorba iti provoaca o stare neplacuta, afla ca in Turcia si in Mexic ea este considerata un remediu excelent impotriva mahmurelei.
Hering marinat
Muraturile sunt un remediu anti-mahmureala excelent, pe care il folosim atat noi cat si celelalte tari din Europa de Est. Germanii merg un pic mai departe si consuma hrana solida ca sa scape de efectele nedorite ale alcoolului. Ei mananca hering murat cu ceapa. Parca o mancare cam grea dupa o noapte agitata, nu-i asa? Dar functioneaza.
Umeboshi
In Japonia, dupa o noapte agitata se consuma umeboshi, care sunt de fapt prune murate. In ciuda faptului ca suna foarte ciudat, prunele murate sunt pentru japonezi echivalentele aspirinei sau ale merelor pentru europeni. Se zice ca un umeboshi pe zi este cel mai bun medicament posibil.
Aciditatea acestor prune are un efect intens asupra corpului – neutralizeaza oboseala, stimuleaza digestia si accelereaza eliminarea toxinelor, tocmai de aceea sunt excelente pentru mahmureala.
Lapte de bivol
Desi continutul nu are nicio treaba cu bivolul, numele in sine pare sa-ti faca mai multa greata decat mahmureala insasi. Totusi, in Namibia se consuma un milkshake cu acest nume, care contine crema groasa, rom si lichior crema. Face minuni, se pare.
Voodoo
Nu este o gluma – in Haiti, oamenii dau vina pe alcool pentru mahmureala, asa ca isi aduna toata energia impotriva acestuia. Ei infig 13 ace in dopul de pluta al sticlei si asteapta sa treaca mahmureala.(sursa:www.foodstory.ro)
Voi ce remedii folositi, daca e cazul, desigur :))
Nu obisnuiesc sa beau ca sa ajung mahmura..dar sunt foarte interesante remediile altor popoare.
RăspundețiȘtergerenu se stie niciodata cand e nevoie de un remediu :))
ȘtergereCred ca laptele e de bivolita. :)))
RăspundețiȘtergeresi eu m-am gandit la fel dar parca poti sa stii care e adevarul? :))
ȘtergerePoate o sa-mi fie candva de folos,desi ultima "betie" am tras-o acum 37-38 de...ani.:))
RăspundețiȘtergereAtunci i-am speriat grozav pe ai mei si nu stiu ce remediu au folosit.:))
o data, dar bine! :))
ȘtergereLa mine în sat lumea consuma zeama de varza. Și ciorbele foarte foarte acre erau la mare căutare. Cat de bune sunt remediile asta nu știu să-ți spun ca eu nu am avut nevoie niciodată. Dar parca s-ar merita o mica mahmureala, doar asa sa vedem dacă Voodoo asta își face efectul ☺. Numai sa nu uit unde am pus dopul...
RăspundețiȘtergereasa e, ce e acru e buuuun :))
Ștergeremi s-a intamplat o singura data sa fiu maxim de ametita, eram foarte tanara si bausem la o petrecere mult vermut...
ca tratament, nu m-am miscat o zi intreaga din pat :))
asta cu dopul mi s-a parut foarte tare...e clar, doar dopul e de vina pentru ca s-a lasat scos! :))
nu am baut in viata mea atata alcool incat sa-mi fie rau si cred ca de acum (ca am trecut de jumatate) exista si mai putine sanse sa fiu vreodata mahnura :))
RăspundețiȘtergereCiorba de burta nu am mâncat niciodata - recunosc ca refuz acest fel de mâncare doar când îi aud numele ! :))
Hering murat cu ceapa este delicios, mai ales în zilele de vara, srvit cu pâne alba proaspata, pufoasa. Sau salata de hering murat - hmmmmm! Se pune heringul în apa rece la desarat, cel putin 6 ore. Apoi se taie bucati potrivite, se adauga mere curatate de coaja si taiate cuburi, ceapa taiata marunt si frecata cu sare, felii de mandarina, castraveciori Cornichons (murati dar dulci) taiati felii si de adauga smântana, atâta cât salata sa se lege :)) As putea mânca în fiecare zi un castron!
Te pup draga mea draga ♥
asa cum ai povestit aici sa stii ca te-as tine cu siguranta companie :))
Ștergerete pupacesc si eu! :*
...la români există zeama de moare. ;)
RăspundețiȘtergere...cunoscuta indeobste ca zeama de varza :)
Ștergerecred că expresia corectă este ...moare! :)
ȘtergerePersonal prefer ciorba de burtă în asemenea situații ...delicate! :)
Ștergeresi eu prefer ciorba de burta, situatiile nici ca mai conteaza :))
ȘtergereEu stiu ca mai era buna cafeaua cu un praf de sare,in loc de zahar.Stiam mai multe,dar daca nu mai beau,le-am uitat.Fara un paharel, parca esti un ciudat intr-o gasca vesela.Toate bune si numai bine!
RăspundețiȘtergerecafeaua nu da gres, se pare :))
Ștergere:)...nu beau, deci "ioc" mahmureala ! Dar ciorba de burta consum ! :)) Despre compotul de prune sau prunele uscate stiam ca se folosesc ( la noi) ca tratamente naturiste.
RăspundețiȘtergerePup
bifez si eu ciorba de burta :))
Ștergerecel mai mult mi-a placut remediul cu acele care "pedepsesc" dopul de la sticla...te pomenesti ca functioneaza :))
Nu am avut norocul sa ajung intr-o asemenea stare insa nu se stie niciodata! Oricum ciorba de burta o tai de pe lista! Nu am mancat-o niciodata! Heringul imi suna bine...:)
RăspundețiȘtergereIn caz ca nu l-as avea la indemana as apela la voodoooo....:)))
la fel si Carmen, sa nu vada ciorba de burta :))
Ștergereeu le bifez pe amandoua si categoric dopul+acele aferente :))
La mulţi ani, dragă Pandhora! Bine te-am regăsit în noul an. Îţi doresc din toată inima numai bine, sănătate, bucurii şi numai dorinţe împlinite!
RăspundețiȘtergereCât priveşte "leacurile" de după sărbători.... zeama de varză este mai la îndemână şi e aşa gustoasă după o masă prea îmbelşugată... :-)
O duminică veselă!
un remediu care nu da gres niciodata, se pare :))
Ștergereun An Nou fericit iti doresc la randul meu, draga Alex, la multi ani!
castravetii murati si reinceperea ciclului
RăspundețiȘtergerecheia consta cred in reincepera ciclului :))
ȘtergereAh, acum mi-am amintit, am auzit expresia "cui pe cui se scoate", care în traducere libera înseamnă: dacă ești mahmur, bem o bere! ☺
RăspundețiȘtergere:))
Ștergereo sa fac pana la urma un "indreptar contra mahmurelii" :))
sunt in continuare deschisa sugestiilor, verificate sau nu :))