Din portocale.
Si am facut...si buna tare a mai fost pentru ca intre timp nu a mai ramas decat un borcanel pe care mi-l revendic conform zicalei, cine imparte, parte isi face! :)
Reteta pe care am folosit-o e simpla si marmelada se face aproape singura...
Ingrediente :
- 6 portocale mari
- 350 grame zahar
- 3 cuisoare
- 250 ml de apa
Am taiat portocalele in felii potrivit de groase si fiecare felie in patru, dupa care le-am maruntit dar nu foarte tare, cu ajutorul mixerului.
Peste ele am pus zaharul,cuisoarele si apa.
Le-am lasat pe foc pana au inceput sa clocoteasca bine de tot si apoi le-am pus la cuptor unde au fiert pana cand s-au transformat intr-o marmelada bine legata.
Marmelada odata pusa fierbinte in borcane, treaba este terminata si garantat in casa miroase minunat :)
O feliuta de paine neagra unsa cu unt,putina marmelada de portocale si un ceai fierbinte, ce poate fi mai bun acum cand afara s-a facut din nou iarna? :)
Mmmmmm, numai bună pentru micul dejun, la ora asta! :)
RăspundețiȘtergereiti garantez ca e grozava, indiferent de ora :)
ȘtergereDaca este iarna este vreme de mers pe munte, nu de baut vin ametit cu coji de portocala. :p
RăspundețiȘtergereeu sunt lenesa asa ca prefer marmelada de portocale chiar si vinului fiert :))
ȘtergereChiar ieri le spuneam fetelor ca anul viitor ar fi bine sa fac mai multe borcane de marmelada de pere cu portocale, ca uite, am ajuns la ultimul borcan. Nu m-am gândit ca as putea face doar din portocale. Mulțumesc, mi-ai dat o idee! ☺
RăspundețiȘtergerecu drag :)
Ștergeresper sa le placa fetelor tale gustul dulce amarui al marmeladei cu siguranta diferit de cel care avea in compozitie si pere :)
cam cat timp le-ai fiert? Si din 6 portocale cat ti-a iesit?
RăspundețiȘtergereSi...e neaparat nevoie de apa? ca portocalele sunt f. zemoase....
daca nu ai pune nici un pic de apa ar iesi ceva foarte uscat...
Ștergerele-am fiert cam o jumatate de ora pe aragaz, la cuptor le-am lasat pana cand compozitia s-a legat bine de tot dar la foc mic (mare grija, compozitia se umfla in cuptor, recipientul in care fierbi marmelada e bine sa fie mai inalt).
nu pot estima un timp pentru ca fiecare cuptor este altfel...
de iesit mi-au iesit 6 borcane de marimi diferite de la la 400 ml in jos, mie imi place ca borcanele sa nu fie toate la fel :)
spor si sper sa-ti placa! :)
mmm...sa ai pofta !
RăspundețiȘtergerepup
intotdeauna :))
ȘtergereDa, da, de acord, marmelada de portocale e fooooarte buna :) Sa o incerci si cu iaurt, se potriveste de minune.
RăspundețiȘtergeregrozava idee! :)
Ștergeream facut si eu, atunci când ne-ai facut pofta prima data cu marmelada aceasta aromata! :) Anul acesta nu am maipus nimic la borcane. Nu prea mâncam deseori dulceturi si marmelade... Mai mult fructe proaspete.
RăspundețiȘtergereTe pup. O zi minunata draga mea draga!
eu nu prea rezist dulceturilor, recunosc :))
Ștergereacum ceva timp am folosit aceasta marmelada pentru crutoane din carne de porc, un deliciu! :)
te pupacesc si eu, draga mea, draga! :*
:)) iata postarea mea de atunci:
Ștergerehttp://vis-si-realitate-2.blogspot.ro/2013/02/marmelada-de-portocale.html
am trecut si am revazut-o...ce amintiri dulci mi-a trezit postarea ta :)
Ștergerecitind comentariile am regasit-o pe Minnie, pe Karmapolice...hmmm, eram mai multi si mai...nu stiu, mai relaxati, mai bucurosi ca suntem aici...
Am notata,o sa fac si eu,chiar daca nu ne omoram cu dulceturil.E frig afara si o astfel de aroma,te binedispune.O seara buna!
RăspundețiȘtergereo sa-ti faca placere sa o pregatesti si cu siguranta sa o gusti...sper ca ii va placea nepotelei tale :)
Ștergeredulceata de portocale si cuisoare si vin fiert si scortisoara....mmmm! nebunii de iarna...:))
RăspundețiȘtergerechiar minunat!
parfumate nebunii de iarna...la noi a inceput din nou sa ninga...sa vezi maine nebunie in oras! :))
ȘtergereAm vazut! Azi un oras a fost friiig! ;)
RăspundețiȘtergere