sâmbătă, 10 martie 2012

Rosii cu branza la cuptor


Sunt cat se poate de gustoase rosiile preparate cu branza la cuptor.
Puteti incerca reteta vara cu rosii proaspete dar si iarna cu rosii intregi de la conserva.
Aveti nevoie de :

- 4 rosii maricele coapte bine sau o conserva cu rosii intregi
- 300 g de branza (telemea de vaca,oaie,capra sau chiar putina branza de burduf,folositi ce va place dar sa nu fie o branza slaba)
- ulei de masline
- un ardei putin iute sau pasta de ardei dar nu foarte iute
- oregano
- sare
- piper

Se prepara foarte usor.
Puteti folosi un vas termorezistent sau unul din acelea din pamant (asa preparatul va arata mai rustic).Alternati feliile de rosii cu felii groase de branza asezate in evantai (daca folositi rosii din conserva le taiati in doua),adaugati maslinele,ardeiul taiat marunt sau pasta de ardei,sare, piper,oregano si la sfarsit stropiti bine cu ulei de masline.
La cuptor nu ar trebui sa stea mai mult de 20 de minute (nu uitati sa incalziti cuptorul in prealabil).
Are un gust fantastic,un aspect usor cremos de la sosul pe care il lasa rosiile.O paine de casa cu coaja crocanta ar fi minunata dar nu obligatorie dar un pahar cu vin alb sec este cu adevarat obligatoriu...pofta buna :)

24 de comentarii:

  1. eu ador aceasta reteta si o pregatesc indiferent de anotimp:) cui nu ii plac rosiile cu branza??? mi e da... zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gustoasa si usoara,nu e asa? :)
      un w-end excelent iti doresc la randul meu :)

      Ștergere
  2. ..am înţeles tot...dar nu am avut cum să gust! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sărut mâna pentru masă !

    O mică obiecţie mie îmi place şi cu ouă , aşa , câteva pe-acolo . Tare bun , recomand !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o idee de luat in seama...multumesc Sorin pentru completare...voi incerca :)

      Ștergere
  4. Eu trebuie să fiu foarte atent cu grăsimea din brânză (telemea, burduf...etc...), dar mâncarea este garantat apetisantă! Mai ales dacă la preparare se utilizează un vas de pământ...Da, da, dintr-ăla, făurit cândva de olarul lui ... Omar Khayyam ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. s-a notat. ca nu zici deloc de rau ! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. O tin minte pentru la vara, cind voi avea rosii din belsug. Eu fac asa brinza de oaie ( Feta ) in folie de aluminiu sau in hirtie pergament, cu rosii taiate felii si putin ulei cu oregano. Ah, mai am de asteptat citeva luni ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca e o idee practica hartia pergament...
      sunt sigura ca rosiile din gradina ta miros dumnezeieste asa ca si preparatul tau sigur are un gust deosebit...
      mai ai putin de asteptat :)

      Ștergere
  7. sa ai o duminica minunata!
    (http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2012/03/restante.html)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Carmen...o duminica linistita iti doresc la randul meu!

      Ștergere
  8. Ai sa spui ca-s nebun, acum vin de la un restaurant, rosiile cu brânza îmi plac la nebunie iar cum spui tu cred ca sunt si mai grozave, dar pâinea aia neagra cu coaja groasa...

    RăspundețiȘtergere
  9. :))
    mai sufera si tu ca si eu sufar cand trec pe la tine si gasesc tot felul de minuni pentru pofticiosi...
    in mod sigur cei care nu sunt,devin pofticiosi si singurul vinovat esti tu :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună scumpo!
    Mulțumesc de rețetă,am trecut-o în carnețel
    și la vară când sunt roșiișe o voi face.
    Îmi place această combinație!
    Duminică minunată îți doresc!
    Te pup și îmbrățișez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi-e dor de mirosul rosiilor proaspete...
      te imbratisez si eu draga Elena,sa ai o zi minunata...pup :*

      Ștergere
  11. Am încercat aşa ceva odată (de fapt... doamna mea). Cred că le prefer natur. Tot cu brânză (mai ales de oaie dacă se poate, şi mai ales din cea veche...).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se pare ca suntem multi iubirori de branza dar nu slaba si sanatoasa ci grasa si gustoasa...sanatate curata :))

      Ștergere