sâmbătă, 10 martie 2012
Rosii cu branza la cuptor
Sunt cat se poate de gustoase rosiile preparate cu branza la cuptor.
Puteti incerca reteta vara cu rosii proaspete dar si iarna cu rosii intregi de la conserva.
Aveti nevoie de :
- 4 rosii maricele coapte bine sau o conserva cu rosii intregi
- 300 g de branza (telemea de vaca,oaie,capra sau chiar putina branza de burduf,folositi ce va place dar sa nu fie o branza slaba)
- ulei de masline
- un ardei putin iute sau pasta de ardei dar nu foarte iute
- oregano
- sare
- piper
Se prepara foarte usor.
Puteti folosi un vas termorezistent sau unul din acelea din pamant (asa preparatul va arata mai rustic).Alternati feliile de rosii cu felii groase de branza asezate in evantai (daca folositi rosii din conserva le taiati in doua),adaugati maslinele,ardeiul taiat marunt sau pasta de ardei,sare, piper,oregano si la sfarsit stropiti bine cu ulei de masline.
La cuptor nu ar trebui sa stea mai mult de 20 de minute (nu uitati sa incalziti cuptorul in prealabil).
Are un gust fantastic,un aspect usor cremos de la sosul pe care il lasa rosiile.O paine de casa cu coaja crocanta ar fi minunata dar nu obligatorie dar un pahar cu vin alb sec este cu adevarat obligatoriu...pofta buna :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
eu ador aceasta reteta si o pregatesc indiferent de anotimp:) cui nu ii plac rosiile cu branza??? mi e da... zi faina!
RăspundețiȘtergeregustoasa si usoara,nu e asa? :)
Ștergereun w-end excelent iti doresc la randul meu :)
..am înţeles tot...dar nu am avut cum să gust! :)
RăspundețiȘtergerenu-ti ramane decat sa le prepari :))
ȘtergereSărut mâna pentru masă !
RăspundețiȘtergereO mică obiecţie mie îmi place şi cu ouă , aşa , câteva pe-acolo . Tare bun , recomand !
o idee de luat in seama...multumesc Sorin pentru completare...voi incerca :)
ȘtergereEu trebuie să fiu foarte atent cu grăsimea din brânză (telemea, burduf...etc...), dar mâncarea este garantat apetisantă! Mai ales dacă la preparare se utilizează un vas de pământ...Da, da, dintr-ăla, făurit cândva de olarul lui ... Omar Khayyam ! :)))
RăspundețiȘtergereai tinut minte :)
Ștergeres-a notat. ca nu zici deloc de rau ! :))
RăspundețiȘtergereastept sa-i dai o nota dupa ce o vei gusta :)
ȘtergereO tin minte pentru la vara, cind voi avea rosii din belsug. Eu fac asa brinza de oaie ( Feta ) in folie de aluminiu sau in hirtie pergament, cu rosii taiate felii si putin ulei cu oregano. Ah, mai am de asteptat citeva luni ...
RăspundețiȘtergerecred ca e o idee practica hartia pergament...
Ștergeresunt sigura ca rosiile din gradina ta miros dumnezeieste asa ca si preparatul tau sigur are un gust deosebit...
mai ai putin de asteptat :)
sa ai o duminica minunata!
RăspundețiȘtergere(http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2012/03/restante.html)
multumesc Carmen...o duminica linistita iti doresc la randul meu!
ȘtergereAi sa spui ca-s nebun, acum vin de la un restaurant, rosiile cu brânza îmi plac la nebunie iar cum spui tu cred ca sunt si mai grozave, dar pâinea aia neagra cu coaja groasa...
RăspundețiȘtergere:))
RăspundețiȘtergeremai sufera si tu ca si eu sufar cand trec pe la tine si gasesc tot felul de minuni pentru pofticiosi...
in mod sigur cei care nu sunt,devin pofticiosi si singurul vinovat esti tu :))
Bună scumpo!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de rețetă,am trecut-o în carnețel
și la vară când sunt roșiișe o voi face.
Îmi place această combinație!
Duminică minunată îți doresc!
Te pup și îmbrățișez cu mult drag!
mi-e dor de mirosul rosiilor proaspete...
Ștergerete imbratisez si eu draga Elena,sa ai o zi minunata...pup :*
Am încercat aşa ceva odată (de fapt... doamna mea). Cred că le prefer natur. Tot cu brânză (mai ales de oaie dacă se poate, şi mai ales din cea veche...).
RăspundețiȘtergerese pare ca suntem multi iubirori de branza dar nu slaba si sanatoasa ci grasa si gustoasa...sanatate curata :))
ȘtergereCe pofta mi-ai facut! :)
RăspundețiȘtergerepofticiosule :))
ȘtergereSi paharul? Unde e paharul?
RăspundețiȘtergeree si el pe acolo :))
RăspundețiȘtergere