sâmbătă, 24 martie 2012
Plachia mea de peste :)
Zilele trecute pe blogul ei Zina ne spunea ca azi se mananca peste fiind Bunavestire.
Eu nu sunt mare amatoare de preparate din peste dar am totusi o slabiciune : plachia...
Asa ca azi am pus la cuptor o plachie de peste...deja miroase bine de tot in bucatarie :)
Eu folosesc o reteta foarte simpla...iat-o :
- 2 bucati file de crap
- 4 cepe frumoase
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- o jumatate de conserva de rosii in bulion
- 20 mi ulei de masline
- 100 ml apa
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- fulgi de ardei iute (mai putin de jumatate lingurita)
- lamaie
- patrunjel verde
Fileul de peste bine spalat se condimenteaza cu sare, piper,boia de ardei si se unge cu foarte putin ulei.
In tava se aseaza un pat de ceapa taiata julien,morcovul taiat rondele,usturoiul zdrobit si rosiile in bulion amestecate cu apa,restul de ulei,sare,piper si fulgii de ardei iute.
Fileul de peste se aseaza deasupra.Se da la cuptor pentru 30 de minunte.
La sfarsit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Cateva feliute de lamaie si putin patrunjel verde taiat marunt sunt exact ce trebuie pentru un gust si un aspect perfect alaturi de mamaliguta si evident, un pahar cu vin alb si nu foarte sec.
Daca va hotarati sa incercati reteta sa-mi spuneti daca v-a placut :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata extraordinar si e foarte usoara aceasta minunata reteta:). pofta mare si zi faina :P
RăspundețiȘtergeremultumesc multumesc :)
Ștergereo zi minunata iti doresc la randul meu :)
Mi-ai adus aminte de plachia de peşte pe care ne-o făcea mama, acolo, în inima deltei, la Mila 23...
RăspundețiȘtergeresunt sigura ca nici o alta plachie nu are gustul celei pregatite de mama ta...pentru tine cel putin si e firesc sa fie asa :)
Ștergerepare gustoasa, o sa incerc si eu
RăspundețiȘtergerechiar e sa stii :)
ȘtergereBună scumpo!
RăspundețiȘtergereWow ce bine arată!
Peștele este preferatul meu,am luat
rețeta și o voi face și eu!Mulțumesc!
Un weekend excelent îți doresc!
Cu mult,mult drag te îmbrățișez!
de abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit :)
Ștergerepup si eu,un w-end perfect iti doresc la randul meu :)
reţeta ta nu are si ingredientul "invitaţi"?
RăspundețiȘtergeree o idee buna pentru o data viitoare :))
RăspundețiȘtergereM-ai dat gata ! deja mi-e foame şi sunt atât de pofticios !!
RăspundețiȘtergereNorocul meu este că sunt tulcean şi pestele proaspăt nu e o problemă şi ştii ce , nici nu durează mult preparatul .
Mulţumesc şi poftă bună !!
e randul meu in acest caz sa-ti doresc pofta buna! :)
ȘtergereNu, nu astăzi se mănâncă peşte, ci mâine, că mâine este "Bunavestire" (25 martie, care este şi Ziua Naţională a Greciei !) şi este dezlegare la peşte.Azi e dezlegare numai la untdelemn şi vin! :)))
RăspundețiȘtergereOricum ar fi, poftă bună!
in acest caz imi fac mea culpa...cum nu sunt o credincioasa practicanta mai incurc si eu sarbatorile...dar e buna si dezlegarea la vin si undelemn :))
ȘtergerePăcat că platforma blogger nu se iubeste cu wordpress si nici invers, iar pingurile nu ajung defel de la una la alta ! Daca nu era Mirela, la care am vazut trimiterea ta, poate pierdeam plachia de pește. Mi-ar fi părut rău, pentru că rețeta e diferită de rețeta mea și îmi place mereu să încerc ceva nou.
RăspundețiȘtergerema bucur mult daca ti-a placut reteta mea si mai ales daca o vei incerca :)
ȘtergereSi eu am peste in meniu : cod prajit in aluat cu bere :)
RăspundețiȘtergerePlachia o fac si eu cu vin alb, ca tine, dar pun si o frunza de dafin. Pofta buna !
mmm...cred ca e grozav de gustos :)
Ștergerefoaia de dafin este nelipsita din plachie doar ca mie nu imi place decat foaia de dafin proaspata,verde pentru ca nu are un miros atat de puternic...
am avut intr-un ghiveci un dafin micut dar s-a uscat :((
ador pestele in toate felurile :))
RăspundețiȘtergerepacat ca nu se poate face si compot din el...
asta da idee...compot de peste :))
Ștergerebrrr :))
E o reteta foarte apetisanta, dar cu ardeii iuti nu cred ca ma pot impaca. Ii spuneam si Zinei, la Saramura postata de ea, ca as inlocui ardeiul iute, asa ca s-a rezolvat: cu boia dulce de ardei. Sa vedem aici daca pot renunta la ardeii iuti!
RăspundețiȘtergerePofta buna si multumim! :)
sigur ca poti renunta...gustul va fi acelasi dar nu picant :)
Ștergeresper sa iti placa daca o vei incerca :)
multumesc...pofta buna iti doresc la randul meu :)
De aratat , arata foarte bine, deci cred ca o sa imi si placa daca o fac. Daca imi pun mintea, cred ca cu una din primele ocazii o sa o "detaliem". Multumesc de prezentare.
RăspundețiȘtergerede abia astept :)
ȘtergereEu și peștele suntem ca vremea,când așa când invers !!!
RăspundețiȘtergereUneori nu pot să-l văd,alteori îl mănânc cu plăcere !
Rețeta asta o voi încerca,o iau cu mine acasă :)