sâmbătă, 24 martie 2012

Plachia mea de peste :)


Zilele trecute pe blogul ei Zina ne spunea ca azi se mananca peste fiind Bunavestire.
Eu nu sunt mare amatoare de preparate din peste dar am totusi o slabiciune : plachia...
Asa ca azi am pus la cuptor o plachie de peste...deja miroase bine de tot in bucatarie :)
Eu folosesc o reteta foarte simpla...iat-o :

- 2 bucati file de crap
- 4 cepe frumoase
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- o jumatate de conserva de rosii in bulion
- 20 mi ulei de masline
- 100 ml apa
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- fulgi de ardei iute (mai putin de jumatate lingurita)
- lamaie
- patrunjel verde

Fileul de peste bine spalat se condimenteaza cu sare, piper,boia de ardei si se unge cu foarte putin ulei.
In tava se aseaza un pat de ceapa taiata julien,morcovul taiat rondele,usturoiul zdrobit si rosiile in bulion amestecate cu apa,restul de ulei,sare,piper si fulgii de ardei iute.
Fileul de peste se aseaza deasupra.Se da la cuptor pentru 30 de minunte.
La sfarsit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Cateva feliute de lamaie si putin patrunjel verde taiat marunt sunt exact ce trebuie pentru un gust si un aspect perfect alaturi de mamaliguta si evident, un pahar cu vin alb si nu foarte sec.
Daca va hotarati sa incercati reteta sa-mi spuneti daca v-a placut :)


25 de comentarii:

  1. arata extraordinar si e foarte usoara aceasta minunata reteta:). pofta mare si zi faina :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc multumesc :)
      o zi minunata iti doresc la randul meu :)

      Ștergere
  2. Mi-ai adus aminte de plachia de peşte pe care ne-o făcea mama, acolo, în inima deltei, la Mila 23...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt sigura ca nici o alta plachie nu are gustul celei pregatite de mama ta...pentru tine cel putin si e firesc sa fie asa :)

      Ștergere
  3. Bună scumpo!
    Wow ce bine arată!
    Peștele este preferatul meu,am luat
    rețeta și o voi face și eu!Mulțumesc!
    Un weekend excelent îți doresc!
    Cu mult,mult drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit :)
      pup si eu,un w-end perfect iti doresc la randul meu :)

      Ștergere
  4. reţeta ta nu are si ingredientul "invitaţi"?

    RăspundețiȘtergere
  5. e o idee buna pentru o data viitoare :))

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai dat gata ! deja mi-e foame şi sunt atât de pofticios !!
    Norocul meu este că sunt tulcean şi pestele proaspăt nu e o problemă şi ştii ce , nici nu durează mult preparatul .

    Mulţumesc şi poftă bună !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu, nu astăzi se mănâncă peşte, ci mâine, că mâine este "Bunavestire" (25 martie, care este şi Ziua Naţională a Greciei !) şi este dezlegare la peşte.Azi e dezlegare numai la untdelemn şi vin! :)))
    Oricum ar fi, poftă bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in acest caz imi fac mea culpa...cum nu sunt o credincioasa practicanta mai incurc si eu sarbatorile...dar e buna si dezlegarea la vin si undelemn :))

      Ștergere
  8. Păcat că platforma blogger nu se iubeste cu wordpress si nici invers, iar pingurile nu ajung defel de la una la alta ! Daca nu era Mirela, la care am vazut trimiterea ta, poate pierdeam plachia de pește. Mi-ar fi părut rău, pentru că rețeta e diferită de rețeta mea și îmi place mereu să încerc ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult daca ti-a placut reteta mea si mai ales daca o vei incerca :)

      Ștergere
  9. Si eu am peste in meniu : cod prajit in aluat cu bere :)
    Plachia o fac si eu cu vin alb, ca tine, dar pun si o frunza de dafin. Pofta buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mmm...cred ca e grozav de gustos :)
      foaia de dafin este nelipsita din plachie doar ca mie nu imi place decat foaia de dafin proaspata,verde pentru ca nu are un miros atat de puternic...
      am avut intr-un ghiveci un dafin micut dar s-a uscat :((

      Ștergere
  10. ador pestele in toate felurile :))
    pacat ca nu se poate face si compot din el...

    RăspundețiȘtergere
  11. E o reteta foarte apetisanta, dar cu ardeii iuti nu cred ca ma pot impaca. Ii spuneam si Zinei, la Saramura postata de ea, ca as inlocui ardeiul iute, asa ca s-a rezolvat: cu boia dulce de ardei. Sa vedem aici daca pot renunta la ardeii iuti!
    Pofta buna si multumim! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sigur ca poti renunta...gustul va fi acelasi dar nu picant :)
      sper sa iti placa daca o vei incerca :)
      multumesc...pofta buna iti doresc la randul meu :)

      Ștergere
  12. De aratat , arata foarte bine, deci cred ca o sa imi si placa daca o fac. Daca imi pun mintea, cred ca cu una din primele ocazii o sa o "detaliem". Multumesc de prezentare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu și peștele suntem ca vremea,când așa când invers !!!
    Uneori nu pot să-l văd,alteori îl mănânc cu plăcere !
    Rețeta asta o voi încerca,o iau cu mine acasă :)

    RăspundețiȘtergere