duminică, 17 noiembrie 2013

Cand...

... crezi că ai găsit toate răspunsurile, vine viaţa şi schimbă toate
întrebările.


Bob Marley


foto: www.mariusbarbulescu.com

23 de comentarii:

  1. asa e viata...ne intreaba mereu si ne raspunde doar cand pofteste ea...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mai ales ne da acele raspunsuri pe care de cele mai multe ori nu le dorim...

      Ștergere
  2. Asa este, intotdeauna cand crezi ca stii totul, nu stii de fapt nimic.Frumos citatul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Viata nu schimba nimic.
    Oamenii da...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    M-ai citisem azi ca in sfarsit s-a aflat ce-si doresc femeile doar ca pana sa se si faca anuntul acestea s-au razgandit.....
    Sa ai zi faina!;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu cred ca vine vreo viata sa schimbe nu stiu ce intrebari, decat daca e vorba de cele obisnuite pt faza respectiva a vietii oamenilor obisnuiti, vieti din ce in ce mai lungi, de altfel, in zilele noastre, care ofera si timp si oportunitati de timp liber mai multe pt ca din ce in ce mai multi oameni sa aiba timp de reflexii personale pt a-si pune aceste intrebari, inclusiv sa calatoreasca mai mult si sa se simta rataciti in mai mule locuri decat acum 100 de ani, intrebari care sunt probabil universale experientei umane de baza in orice cultura, timp, sau societate, deja adresate de mult din diferite perspective de diversi cartografi, sau chiar ghizi si leaderi de opinie de diverse specialitati si persuasiuni, ale caror raspunsuri pot fi gasite si de altfel si comparate si pe Google, daca cineva are chiar chef sa isi aleaga pe cel care sa ii propuna perspectiva pe care o simte cel mai aproape de afinitatile si preferintele lui sau ei. Nu e ca doresc sa inalt un omagiu lui Google, la fel de bine as fi putut sa zic ca lumea sa studieze singuri in mai multe biblioteci, daca sunt chiar asa de curiosi si de interesati sa afle vreun raspuns la vreo intrebare care li se pare ca apare asa in vreun moment al vietii lor, sau in vreo locatie cu care nu sunt asa de familiari, sau pot la fel de bine sa intrebe o persoana in care au incredere deosebita, de ex pe bunica lor sau vreun prieten de nadejde, pe ghidul turistic arondat lor, sau chiar si pe preotul sau politistul comunitar din coltul strazii lor, ca tot aia e. Ce doresc eu de fapt, in mod desigur egoist, sa descurajez este sa nu ma mai intrebe pe mine diversi chiar asa de des de unde sa ia metroul sau in ce directie sa-l ia, ca eu m-am plictisit de cand ma tot opresc diversi rataciti pe strada tocmai cand stau si eu linistit sa citesc de pe bloguri pe IPhone, chiar si daca e deosebit de clar pt oricine s-ar uita la mine ca eu personal sunt total pe dinafara, habar nu am unde sunt, plus nu ma pricep nici sa ofer directii clare, zau, chiar daca poate se intampla sa par asa unora ca as fi deosebit de usor abordabil si ca le stiu chiar pe toate...(Glumesc.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooo....tu le stii mai mult decat "chiar pe toate" :))
      scormonitor cum esti,lucid si cu umorul tau usor englezesc sunt sigura ca esti o prezenta mai mult decat originala :)
      cine stie,in drumurile tale ajungand prin Bucuresti poate ne vom intersecata,obligatoriu in sectorul 2 :)) (glumesc,desigur)

      metaforic vorbind,da,sunt de acord cu ce spune B.M...viata schimba "intrebarile"...
      la fel de posibil e ca noi sa facem asta si sa dam vina pe viata...nu stiu...stiu doar ca,in ceea ce ma priveste,de cate ori am crezut ca am asezat in viata mea fiecare lucru la locul lui si ca totul functioneaza asa cum imi doresc a aparut acel "ceva" care a rasturnat "raspunsurile" dand nastere altor intrebari...
      acum stiu ca nu exista raspunsuri definitive si ca mereu vor aparea noi intrebari...
      asta s-o numi evolutie? :D

      Ștergere
  6. Se joaca cu noi, ne jucam si noi cu ea...si uite asa trece vremea...

    RăspundețiȘtergere
  7. Viata este acolo unde te regasesti, momentul in care simti ca iti apartine clipa si ca in ea sta ascunsa o viata intreaga. (Chris Simion)
    pup Pandora, duminica faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un adevar pretios ca o bijuterie :)
      pup si eu cu drag,Minnie!

      Ștergere
  8. Teoretic, la o primă..."ochire", vorba de duh a lui Bob Marley ar avea ceva sâmbure de adevăr.Practic însă, întrebările odată puse, rămân aceleaşi, nu se schimbă, ci, cel mult sunt completate de altele...ajutătoare, care să ne îndrepte, într-adevăr, spre decelarea unui răspuns mulţumitor cu care să ne împăcăm, de bine, de rău, într-un final, şi să nu ne mai risipim energiile mintale în a căuta explicaţii prin despicarea firului nu numai în patru ci în...16... :)))
    O duminică netulburată de atâtea întrebări şi frământări interioare ! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca de fiecare data raspunsul ar putea fi undeva la mijloc,dar unde situam intrebarea? :))
      o astfel de duminica iti doresc si tie dragul meu Marco!

      Ștergere
    2. La modul general, situăm întrebarea exact pe poziţia în care ne situăm şi noi atunci când dorim ori să privim (sau să ne închipuim !) paharul pe jumătate plin, ori să-l privim pe jumătate gol...
      Chestie de alegere, de mentalitate, de alţi "n" factori determinanţi... :)))
      "Pax vobiscum !"

      Ștergere
  9. De o mare profunzime afirmația, dar nu mă mir, Marley a fost deosebit, îmi place enorm. Și are dreptate...Mereu alte întrebări, care apar atunci când ai impresia că te poți odihni sau huzuri. Ei, ne-apucăm să răspundem! O duminică frumoasă și o săptămână superbă îți doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,noi raspundem,intrebarile apar si tot asa :))
      o duminica perfecta iti doresc la randul meu Mirela,multumesc!

      Ștergere
  10. Pentru mine imaginea ta exprima foarte mult,mai ales cand e vorba de viata care schimba.Ce sa mai schimb eu cand m-am cam uscat,ca frunzele acelea?La voi ,da!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu spune asta...pentru fiecare dintre noi exista an de an o primavara chiar daca ajungem in toamna sau iarna vietii iar tu esti departe de aceste doua anotimpuri...

      Ștergere
  11. Extraordinar adevar! Asa este, viata schimba datele problemei, niciodata asa cum ne inchipuim noi...

    RăspundețiȘtergere