miercuri, 7 ianuarie 2015

Top 10 calatorii cu trenul care nu trebuie ratate


calatorie cu trenulCand ne gandim la calatoria cu trenul punem mai mult accentul pe cat timp ne ia sa ajungem si pe cat de comod este sa calatoresti cu acel tren fata de alte mijloace de transport. De multe ori nu prea ne gandim sa alegem o calatorie cu trenul doar pentru experienta, peisajele sau traseele pe care urmeaza sa le parcurga trenul respectiv decat daca stim cateva lucruri dinainte referitoare la ruta ce urmeaza sa fie parcursa de tren. Astazi vreau sa va introduc in lumea trenurilor unde rutele acestor trenuri nu trebuie ratate; daca iti place sa calatoresti cu trenul nu ai voie sa ratezi aceste calatorii!


trenul ciocolatei1. Cu trenul ciocolatei prin Elvetia
Cu trenul ciocolatei poti sa calatoresti doar vara unde traversezi piscurile ascutite ale muntilor Alpi din regiunea Montrex cu vedere fabuloasa asupra lacului din Geneva si te opresti in orasul medieval Gruyeres unde vezi cum se produce traditionala branza elvetiana Gruyeres.
Ai asigurat un tur la fabrica de branza; daca esti un gurmand nu trebuie sa ratezi acest tur si pranzul la castelul local din micuta localitate care nu depaseste 1600 de locuitori dupa care poti sa iti continui calatoria pana in Broc.
Dar inainte sa ajungi in Broc mai esti invitat la inca un tur, de data aceasta la o fabrica de ciocolata - nu, nu la Milka unde marmota inveleste ciocolata in staniol- ci la fabrica de ciocolata Cailler-Nestle unde primesti mostre gratuite de ciocolata si prajituri.
Ruta: Montreux - Broc, Elvetia si retur
Durata: 9 ore si 45 de minute
Poti sa iti faci rezervarea pe site-ul RailEurope.

trenul bernina express2. Bernina Express sau rollercoasterul natural
55 de tunele, 196 de poduri, cai ferate la 360 de grade, urcari pana la o altitudine de 2500 de metri si coborari pana la 1200 de metri, cam aceasta te asteapta daca alegi sa calatoresti cu trenul pe acesta ruta intre Chur din Elvetia si Torino din Italia! Sa nu te astepti sa ajungi repede doar pentru ca scrie "express"; mai mult se refera la faptul ca nu ai nevoie neparat de rezevare daca vrei sa iei acest tren. Este important de retinut ca aceasta ruta apartine de UNESCO World Heritage Site.
Ruta: Chur, Elvetia - Torino, Italia
Durata: 4 ore si 14 minute
Poti sa iti faci rezervarea pe site-ul RailEurope.

tren Francisco de Goya3. Un hotel pe sine - Francisco de Goya
Pleci din Paris seara, te bucuri de trei feluri de mancare, un peisaj de vis, iar ritmurile line ale rotilor de tren te fac sa dormi excelenjt si sa ajungi dimineata odihnit si gata sa strabati tainele Madridului care este al treilea oras cu numarul cel mai mare de locuitori din Uniunea Europeana. Daca alegi sa calatoresti la clasa I esti intampinat cu un pahar de sampanie, o cina, ai micul dejun asigurat si chiar propria baie in vagonul de dormit. Ce ai putea sa iti doresti mai mult? :)
Ruta: Paris - Madrid
Durata: 13 ore si 30 minute
Poti sa iti faci rezervarea pe site-ul Elipsos.

Retraieste Epoca apartinand Cavalerilor4. Retraieste Epoca apartinand Cavalerilor  - Cetatile din Marea Britanie
Descoperiti cetatile istorice ale Regatului Unit in acest itinerar unic care dureaza doua saptamani cu trenul; datorita parteneriatului dintre BritRail si Great British Heritage veti putea obtine intrare pentru 580 de atractii, un fel de hop-off organizat in autobuzele din capitalele europene doar ca la o anvergura mult mai mare. Incepi din Inverness, cu un tur in localitatea Loch Ness, unde poate ai norocul sa zaresti misteriosul monstru, dar si cu un tur al castelului Urquhart. Calatoria continua spre sud catre Stirling Bridge, unde William Wallace a triumfat impotriva englezilor in 1297 si un tur al castelului din Edinburgh. Pe langa traditionalele obiective de pe traseul din Anglia am putea spune ca cel mai important este castelul Dover cu renumitele transee de lupta medievale. Daca ajungeti in Gwyneed trebuie sa vizitati castelul Caernarfon care face parte din World Heritage Site si tot in acest castel a avut loc investitura printului Charles.
Ruta: Inverness, Scotia - Gwynedd, Tara Galilor
Durata: 15 zile
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul BritishHeritagePass.

Trans Siberian tren5. O calatorie epica cu Trans-Siberianul
Calatoria cu trans-siberianul este ceva unic si a devenit un simbol national pentru Rusia si o forta a aceea ce a fost URSS-ul. Daca alegi trans-siberianul pregateste-te sa schimbi 8 fusuri orare deoarece calatoria incepe din capitala Rusiei pana in portul Vladivostok situat pe coasta Oceanului Pacific. In acest tren nu exista tipuri de clase si de aceea se amesteca cei saraci cu cei bogati, tineri cu batrani, straini cu localnici, eliminand astfel barierele sociale si contribuind la o calatorie ce semnifica o experienta de neuitat!
Ruta: Moscova - Vladivostok
Durata: 19 zile
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul Trans-Siberia.

tren fiorduri in norvegia6. Cu trenul prin fiordurile Norvegiei
Nu trebuie ratata aceasta calatorie cu trenul prin fiordurile Norvegiei datorita traseului inedit ce porneste de pe coasta Marii Baltice din oraselul Flam pana in Myrdal unde pe un traseu de aproximativ 30 de kilometri trenul trebuie sa urce de la o altitudine de 300 de metri pana la 1700 de metri. Traseul este renumit pentru cele doua cascade: Kjosfossen unde apa cade de la 90 metri si cascada Rjoandefossen unde apa cade de la 140 de metri. Pe timpul verii trenul opreste pentru ca turistii sa faca poze cu cele doua cascade.
Ruta: Flam - Myrdal, Norvegia
Durata: 1 ora
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul VisitFlam.

tren mocanita7. Calatorie in trecut cu Mocanita
Lemn” si “apa” sunt doua cuvinte care definesc cel mai bine Maramuresul. Istoria, traditia si viata maramuresenilor sunt cioplite in lemnul bisericilor si al portilor iar numeroase ape curgatoare sunt intinse pe toata zona formand vai cunoscute: Mara, Iza, Viseu si Vaser.
Printre acestea un interes special pentru turisti il reprezinta valea Vaser care traverseaza muntii Maramuresului in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase si mai salbatice peisaje din Romania. Raul Vaser are cam 60 de kilometri lungime formand o vale spectaculoasa, ca un canion, in care stanci prapastioase alterneaza cu paduri dese, cu poieni minunate si izvoare de apa minerala.
Ruta: Viseu de Sus – Novat/Paltin
Durata: aproximativ 5 ore 
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul CffViseu.

tren orient express venetia8. Eleganta de odinioara cu Venice Simplon Orient Express
Daca am putea merge in trecut in perioda anilor 1920-1930 in perioada de aur a trenurilor continentale am fi intampinati sa poftim in vagoanele celui mai de lux tren din Europa - Venice Simplon Orient Express. Pentru a repune in functiune acesta ruta dintre Londra si Venetia operatorul a cheltuit peste 16 milioane de dolari pentru a reconditiona 35 de vagoane de dormit, 3 vagoane restaurant si locomotiva pentru a readuce farmecul acelor ani. Pasagerii care vor sa savureze vremurile de altadata trebuie sa fie imbracati elegant- la cravata si costum barbatii si femeile impodobite cu rochii elegante!
Ruta: Londra - Venetia
Durata: 2 zile si 1 noapte
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul Belmond Luxury Trains.

tren balkanik flexx9. Exploreaza inima Balcanilor cu Balkan Flexipass
Exploreaza inima pasionala a tarilor balcanice alaturi de Balkan Flexipass (pachetul ofera calatorii nelimitate cu trenul pe o perioda de minim 5 zile-maxim 15 zile in tari precum: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia). Calatoria incepe din Belgrad si pe urma te poti opri oriunde pe traseul din tarile prezentare anterior pentru a te distra si a face cumparaturi sau pur si simplu pentru a explora orasele care iti atrag atentia pana la destinatia finala din orasul Bar care este un oras antic ce a suferit numeroase schimbari rezistand pana ziua de astazi.
Ruta: Belgrad, Serbia - Bar, Muntenegru
Durata: 10 ore - o calatorie dus
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul RailEurope.

tren danube express10. Lux pe sine - Odiseea Transilvaniei
Dintre toti operatorii ce ofera calatoriile cu trenul cu trasee bine definite prin Europa traseul oferit de catre operatorul privat Danube Express este cel mai spectaculos si cel mai bun din toate punctele de vedere deoarece ofera un tren privat ce transpune o eleganta clasica, facilitati moderne precum si mese rafinate. Pe acest traseu care incepe in Budapesta vei patrunde in inima salbatica a Transilvaniei si te vei bucura de un tur al orasului medieval care a fost locul de nastere al lui Vlad Tepes. O sa stii ca ai ajuns in Istanbul atunci cand vei zari in zori Palatul Topkapi ce marcheaza orizontul!
Ruta: Londra - Istanbul
Durata: 8 zile (include cazare in Budapesta si Istanbul)
Poti sa iti faci rezervare pe site-ul Danube-Express.

sursa: www.totuldesprehostel.ro

23 de comentarii:

  1. Am citit cu atenție, am și recitit ca sa vad ce aleg, am decis ca preferatul meu este de departe trenul de ciocolata. Pentru început ar fi buna și Mocanița , asa de incalzire☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu Mocanita am fost de doua ori, e cu adevarat o calatorie spectaculoasa dar visul meu este Orient Expressul dar nu as zice nu nici trenului ciocolatei :)

      Ștergere
  2. Ce mi-a placut! Nu pot sa aleg...mi-e cam imposibil....:)
    Insa m-am decis sa incep cuuu...Italia Torino- Elvetia Chur! O iau asa mai usor, aproape de casa....:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai interesant pentru mine ar fi al doilea, Bernina Expres, urmat de al șaselea, cel din Norvegia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe mine nu m-ar deranja o plimbare cu Francisco de Goya :)

      Ștergere
  4. Am citit aseara articolul si acum am revenit- tot nu ma pot hotari ! :)
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alege macar Mocanita...o sa-ti bucure sufletul si cu siguranta vei face fotografii grozave :)

      Ștergere
  5. draga mea draga, daca voi câstiga la LOTTO te voi invita si vom face împreuna toate aceste calatorii. Traseele sunt superinteresante, am vazut multe documentare la tv... preturile calatoriilor sunt însa foarte mari si bineînteles, la fel ca si in croaziere, trebuie sa socotesti si banii entru excursiile ce se organizeaza in punctele de stationare.
    Dar... cum am spus, sper sa câstig la Lotto cât de curând! :))
    pup draga mea draga. O zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea draga >:D<
      sa dea Domnul sa ti implineasca gandul si norocul sa-ti fie aproape...ar fi minunat sa facem impreuna macar o calatorie, cat de frumos ar fi!! :)
      sper ca la vara daca veti merge in Maramures nu veti rata Mocanita, calatoria cu ea are inca farmec :)
      te imbratisez >:D<

      Ștergere
    2. Pai de ce nu ziceti asa, ca e vorba de castigat la loto? Atunci le aleg si eu pe toate... :)

      Ștergere
  6. Călătoriile cu trenul au un farmec aparte! Mai ales cele cu trenuri de epocă, care merg cu viteză mai mică decât "ultrarapidele" moderne. Îmi plăcea mult să merg cu trenul şi să admir peisajele în tihnă, să mai schimb o vorbă cu vecinii de compartiment. N-am mai mers de ani buni cu trenul... Şi am nostalgia anilor studenţiei când am strabatut ţara cu trenul.
    Cât despre călătoriile/traseele amintite de tine... sunt de vis!
    O zi bună, dragă Pandhora! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trenul are farmecul lui mai ales cand acest tren iti ofera un confort special...
      visul meu frumos ramane Orient Expressul :)
      la multe si de vis calatorii cu trenul iti doresc draga Alex mai ales alaturi de micuta Sara! :)

      Ștergere
  7. Hello Pan!
    Wonderful Post!

    Happy new Year!
    like.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fico feliz de encontrá-lo querido adriano :)
      Desejo-lhe um feliz ano novo também!

      Ștergere
  8. Si daca pleci seara din Paris spre Madrid si circuli noaptea, ce peisaje mai vezi? :)
    Este un film realizat intr-un tren: "Trenul de noapte". Palpitanta actiune. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu filmul dar il voi cauta :)
      cat despre peisaje, nu stiu ce sa spun dar atata timp cat exista dimineti si inserari tarzii...nimic nu e pierdut :)

      Ștergere
  9. Imi place sa calatoresc cu trenul, vara trecuta am vrut sa merg cu Mocanita, dar a fost vreme urata :( Ei, un articol foarte reusit! Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  10. Din lista ta, votez cu nr. 2 :) Dar si eu visez la Orient Express. In Elvetia e grozava si ruta Glacier Express, care are acoperisul transparent si se catara pe sub piscurile Alpilor ... Vise, deocamdata ...

    RăspundețiȘtergere