Ador aripioarele de pui caramelizate,usor crocante, bune doar de rontait...mmm....
Reteta mea este simpla si rapida...daca vreti sa o incercati sunteti invitatii mei...
Avem nevoie de :
- 20 de aripioare de pui
- 1/2 borcan de miere
- 1/4 sticla de sos de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri ketchup picant
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper dupa gust
Aripioarele de pui se pun intr-o oala in care apa a clocotit impreuna cu sarea si cateii de usturoi zdrobiti.
Se lasa 3-4 minute dupa care se scurg bine.Intr-un castron adanc se amesteca mierea,sosul de soia,uleiul de masline,ketchup-ul picant,sarea si piperul.
Aceasta compozitie se toarna peste aripioarele de pui care se dau imediat la cuptor (incalzit in prealabil).
Sunt gata cand au acel aspect aramiu grozav de apetisant...mirosul este ucigator si pofta pe masura...jur!
Se pot servi cu legume sau orez dar si cu sos de maioneza cu usturoi (eu asa le prefer).
Categoric se manaca cu mana.
Un pahar cu bere rece si putin amaruie desavarsete aceasta minune crocanta,dulce si picanta in acelasi timp...sa va urez pofta buna? :)
buneeee...:)
RăspundețiȘtergereoooo...da! :)
ȘtergerePandhoraa, așa le-ai descris mireasma, că nici nu-i nevoie să le mai fac, le simt deja gustul! Sunt teribile! Totuși, voi face această mâncare, să știi. Mulțumesc și poftă bună! :)
RăspundețiȘtergerepofta buna...sigur iti vei linge degetele :)
ȘtergereUnu : ca să nu mă sinucid cu bună-ştiinţă la contactul brusc cu "ucigătoru-i miros" degajat din bucătăria mea, şi
RăspundețiȘtergereDoi : pentru ca mirosul gastronomic răspândit din belşug să nu provoace un genocid printre vecinii mei de bloc...
...precis voi merge la un restaurant probabil cu specific meridional...provensal... :)))
tu mereu ai fost un intelept Marco...apreciez ca te gandesti la cei din jur :))
ȘtergereVei merge singur?
ȘtergerePandhora, nu te superi ca-l tachinez pe Marco, da?
cum as putea? :)
Ștergeresunt sigura ca Marco apreciaza parfumul aparte al dafinului asa ca...:)
@fata din dafin:
ȘtergereVoi merge cu gusturile şi cu gândurile mele. :)))
De fapt, dacă am zis "provensal", fii sigură că am gândit în franceză, adică : "précisément, on s'en ira chez un restaurant typiquement provençal"...n'est-ce pas ?! :)))
Si tu veux...
ȘtergereJe le veux bien si tu le veux également...
ȘtergereAlors, on y va ? :)))
Sa mergem atunci!:)
ȘtergereO lume cruda:). Ma duc sa-mi pun niste fulgi:), eu cu atat ma aleg de la pui:).
RăspundețiȘtergereha ha...esti simpatic sa stii :))
Ștergeretotusi,si peste ei poti pune putina miere...eu asa fac :)
hmmm...ma consolez eu cumva...cu niste inghetata de menta :)
RăspundețiȘtergereslava cerului ca nu imi place menta...asa ca m-am linistit :))
Ștergeree 11 jumate seara si mi-ai facut o pofta. Noroc ca am clatite cu urda si marar :)
RăspundețiȘtergereof of :)
Ștergereei atunci ma consolez eu cumva!:)) cu o inghetata de fistic cu ciocolata :))). tot...imi ploua in gura, nu-i corect! :)
RăspundețiȘtergereasa e...nu-i corect...de unde iau eu acum inghetata de fistic??
Ștergereo sa ma consolez cu o trufa..nu mai mult :))
suna bine, arata fantastic! :)
RăspundețiȘtergerenu-ti ramane decat sa le gusti :)
ȘtergereBună rețetă, mulțumesc, numai că eu o voi face cu crochete din piept de pui, nu îmi plac aripioarele.
RăspundețiȘtergeree si asta o idee...gustoasa :)
Ștergeresa ai spor Zina! :)
Mulțumesc ! :)
ȘtergereArată grozav! Am o singură nedumerire: cum se împacă gusturile cu atâta miere? Sincer, n-am încercat, dar nu m-aş da în lături de la o asemenea experienţă gustativă atât de frumos prezentată.
RăspundețiȘtergereAm băgat eu de seamă că ai gusturi deosebite.
O zi frumoasă, Pandhora!:-)
gusturile se echilibreaza perfect...crede-ma :)
Ștergeremultumesc pentru aprecieri Alex :)
Bună scumpo!
RăspundețiȘtergereWow ce bine arată!
Ce păcat că sunt la dietă,înghit în sec!
Mulțumesc pentru rețetă,am notat!
Un weekend cât mai plăcut îți doresc!
Cu mult drag!
cu drag Elena,pup si eu,duminica placuta iti doresc cu tot dragul >:D<
Ștergeremerg pe mana ta !...maine incerc reteta !... :))
RăspundețiȘtergeresa-mi povestesti,da?
Ștergerede abia astept :)
...au un gust fantastic...nu am respectat cantitatile din reteta, dar am destui ani prin bucatarie, asa ca am papat ceva bun !!!...multumesc !!! :))
Ștergeremmm...sunt tare multumita...e ca si cum as mai fi rontait o aripioara :)
Ștergerema bucur ca ti-au placut :)
mmmm...ispititoareooo!
RăspundețiȘtergere:))
eu am încercat acum câteva zile să execut nişte aripioare de genul KFC
sunt şi astea ucigător de gustoase şi de crocante şi de nimicitoare pentru berica rece şi amăruie, dar cred că tu nu le-ai încerca - sunt prăjite în baie de ulei!
cu siguranţă că eu voi încerca reţeta ta...foarte curând!
mulţam frumos de idee!
pup şi îmbrăţişare maaareeee, draga mea dragă, dragă!
cu drag alessia :)
Ștergeresi mie imi plac aripiorele crocante grozav de mult dar de la KFC nu mai manac de mult,am citi ca ei oparesc gainile de vii ca sa le ramana carnea alba...nu suport ideea...
pup si eu draga mea draga,te imbratisez >:D<
Era vorba de aripioare "de genul KFC"
Ștergere:)
Nici eu nu mănânc de la ei...sau de la alţii ca ei, dar tipul acela de aripioare îmi place.
:)
Probabil că puii cărora le cumpărăm noi aripioarele sunt gata opăriţi (de căldură) în cuştile lor înfiorătoare.
O idee la fel de insuportabilă, dar...deh!
am inteles ce ai spus tu,stai linistita doar ca mi-am amintit de ce nu mai mananc de la KFC...
Ștergeresi da...asa e :(
am mai citit ca sunt tinute tot timpul cu lumina aprinsa ca sa oua mai mult si din cauza asta mor de epuizare...gainile ca despre ele vorbim...
ufff...
O, daaa, imi place mierea in preparatele picante. Desi la aripioare nu ma inghesui :)
RăspundețiȘtergeresi mie imi place dupa cum se vede :)
Ștergeremai am o reteta cu porc miere si lamaie...mmmm...:)