duminică, 22 iunie 2014

Salata mea rapida de cartofi natur cu fructe de mare

In general nu sunt o iubitoare a fructelor de mare dar din cand in cand mi se face pofta asa ca, pentru pranzul de azi mi-am zis ca nimic nu ar fi mai potrivit decat o salata simpla si rapida de cartofi natur cu fructe de mare.

De data asta le-am cumparat la conserva in ulei, o alegere foarte buna pentru ca nu a trebuit sa le mai fierb si sa le sotez apoi in unt.Am ales o conserva care sa nu contina caracatita pentru ca doar privind-o simt nevoia sa nu mai manac nimic :))
In caz ca vreti sa incercati si voi, iata reteta mea (pentru doua persoane):

- 3 cartofi potrivit de mari
- 300 grame fructe de mare
- 3 catei de usturoi
- 2 lamai
- sare
- piper
- mix de condimente (eu imi pregatesc un amestec uscat din oregano, maghiran si patrunjel).

Prefer sa fierb cartofii in coaja pentru ca isi pastreaza mai bine forma atunci  cand ii tai in cubulete, ceea ce am si facut.
Din usturoiul pisat, o parte din uleiul de la conserve, zeama de la cele doua lamai, amestecul de condimente, sare si piper am mixat, un dressing pentru salata.
Am amestecat cartofii taiati cubulete mai mari cu fructele de mare si dressingul, le-am lasat cam 15 minute la frigider pentru ca si cartofii sa imprumute din savoarea dressingului si le-am servit cu un pahar de bere rece, (mie nu imi place berea dar de data asta mi-a fost pofta)...si asta a fost tot. 
Rapid, gustos si chiar daca nu pare, usor si de preparat si de macat :))
A, sa nu uit, am avut si desert, clatite cu dulceata de afine si dulceata de mure...mmm :)

22 de comentarii:

  1. hmmm ce bine suna! si apetisant arata! Iubesc fructele de mare... noi mancam destul de des salata de creveti. Crevetii curatati, prajiti usor în ulei de masline cu usturoi si ceapa (șalotă). Noi cumparam șpargel la borcan (este fiert în apa cu sare) si o conserva de mandarine felii. șpargelul si mandarinele taiate cubulete potrivite, se´amesteca împreuna cu o cutie de crème-fraîche. Când crevetii s-au racorit, se adauga în castron cu celalalte componente si se amesteca usor, de jos în sus, sa nu se taie smântana. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se serveste rece, din frigider, în cupe ca cele de înghetata :))
    te pup draga mea draga. Mi-am notat reteta ta si o vom proba la prima ocazie.
    o seara faina si un start bun in noua saptamâna de lucru! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu o sa incerc cu siguranta reteta ta, imi plac aceste impletiri de texturi si gusturi, e un preparat potrivit pentru vara :)
      pup si eu draga mea draga, sa stii ca azi a fost si la noi vara :)) :*

      Ștergere
  2. Eu am in dulap un borcan cu dulceata de nuci verzi.Ca sa fie in ton cu aspectul vegetalo-comestibil al blogului...:)))
    Ai o invitatie sine die semnata in....alb.
    Sau in verde, daca vrei...:)))
    Cu bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc draga Marco, stii ca nu rezist ispitei nucilor verzi :))
      de curand mi-am cumparat dulceata de portocale pe care vreau sa o folosesc si la o viitoare friptura din carne de porc, este o combinatie delicioasa...
      mi-am mai cumparat si o dulceata de gogonele care seamana discret cu cea de nuci verzi :)

      sa inteleg ca nu iti place noul look al blogului meu? mie foarte da, mereu mi-am dorit un tapet cu lamai :)

      Ștergere
  3. Imi place mult acest verde foarte nimerit cu vegetatia anotimpului estival.
    Chestia e ca imi lasa gura apa cand vad lamaile, desi nu ma dau in vant dupa acrituri prea...acre.:)))
    As propune, pentru mai tarziu, chiar si un verde ceva mai inchis, mai contrastant.
    O noapte linistita !

    RăspundețiȘtergere
  4. suna bine, usor, rapid si sanatos, dar eu cu fructele de mare sunt cam paralela. daca ar fi crescut in copaci, poate ca le placeam mai mult. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum ce sa zic si eu...e ca si cum ar creste in copaci, sub nivelul marii :))

      Ștergere
  5. Si mie imi plac fructele de mare la nebunie. Interesanta reteta ta, usor de facut si cu siguranta foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salata dumitale e campioana la sprint ? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uite sa stii ca o sa-i schimb denumirea in "sprint salata de cartofi natur cu fructe de mare", marca Ursu :D

      Ștergere
    2. Cum s-ar zice intra repede , iesa tot asa :D

      Ștergere
    3. sa inteleg ca acest "intra repede , iesa tot asa" te caracterizeaza? :D

      Ștergere
    4. da , metabolism accelerat

      Ștergere
  7. rapid, bun , sanatos! :)
    la salata ma refer!
    caltitele buuune! dar pana le fac , se termina.. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca o salata "rapida" e destinata "first" a se manca...rapid pe stadionul din...Giulesti....
    Hai Rapiduletu' la salata rapida !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. carcotasi mai sunteti voi baieti :))
      data viitoare o sa prepar o salata "inceata", sa va vad atunci :D

      Ștergere
  9. o salata din somn ,te rog, ca sa fie lenta si instigatoare la odihna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de asta am si eu nevoie, nu stiu daca as vrea sa o impart :D

      Ștergere
  10. Adica mananci creveti si calmari si nu gusti caracatita ? E foarte buna, mai ales daca e prajita pe carbuni, dupa ce a fiert. Salata de cartofi fierti e minunata vara dar cu creveti n-am incercat-o :) O sa-mi amintesc de reteta ta data viitoare, cand o sa fierb crustacee :)

    RăspundețiȘtergere