joi, 17 mai 2012

Gura si caracterul


O veche teorie ştiinţifică susţine că prin intermediul fizionomiei putem obţine informaţii despre caracterul unei persoane studiindu-i chipul.
Începem arătând modul în care ar trebui să arate, conform fizionomiştilor, o gură perfectă. Aceasta este mai aproape de nas decât de bărbie, iar buza de sus este o idee mai subţire decât buza de jos. Ambele buze sunt groase, bine proporţionate, iar linia dintre ele este uşor ondulată. Dinţii laţi sunt indiciul unei persoane care va trăi mult.
Astfel arată gura ideală, însă nu toţi respectăm aceste criterii. Ba chiar dimpotrivă. aşa că, mai jos, indicăm şi modul în care pot fi interpretate diferitele abateri posibile, de la această schemă, considerată fără cusur:
• gura care pare lipsită de buze, din cauza subţirimii acesteia, indică o persoană dură, care îşi urmăreşte propriile interese fără să ţin seama de sentimentele celorlalţi;
• dimpotrivă, buzele cărnoase indică un om deschis, sociabil, care ţine cont şi de ceea ce simt şi au de spus cei care i se află alături.
• când buzele sunt exagerat de cărnoase, putem vorbi despre senzualitate, dar şi despre lene. E vorba de modelul pe care încearcă să îl imite majoritatea vedetelor mondene de astăzi.
• o gură prea mare, în raport cu ochii, indică o persoană nu tocmai inteligentă. Dacă lungimea adunată a celor doi ochi e mai mică sau egală decât lungimea buzelor, se consideră că intelectul nu reprezintă deloc un atu al persoanei respective.
• la extrema opusă, o gură prea mică (de exemplu, de mărimea unui singur ochi), poate indica o persoană incapabilă să acţioneze;
• dinţii lungi indică slăbiciune şi timiditate;
• dinţii mici şi scurţi sunt semnul unei constituţii fizice fragile;
• strungăreaţa este considerată, în mod tradiţional, semn al unei moralităţi nu tocmai stricte. Persoanele respective sunt mai degrabă înclinate spre aventură.

Acestea sunt numai câteva elemente de fizionomie, care vă pot fi însă de mare folos, dacă doriţi să aflaţi ceva despre o persoană încă de la prima vedere, înainte chiar ca aceasta să apuce să deschidă… gura.

30 de comentarii:

  1. :))) am avut strungareata in copilarie! acum nu mai exista, se pune? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună scumpo!
    Foarte interesant articolul tău!
    Îți doresc un sfârșit de săptămână minunat!
    Cu tot dragul te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Elena :)
      un sfarsit de saptamana perfect iti doresc la randul meu! :)

      Ștergere
  3. Pe lângă "cititul în stele", "cititul sau ghicitul în cafea" şi "cititul în palmă", acum aflăm că există şi "cititul pe sau în...figură".Acesta din urmă ne este de folos la trecerea la următoarea etapă : "cititul în gură", în cadrul căreia putem descoperi, la subiectul investigat, cât de negru este în cerul gurii...
    La cabaline e mai simplu pentru că se aplică restricţia : "calul de dar nu se caută la dinţi" ! :)))
    Deocamdată încă se nasc controverse în lumea ştiinţifică.Savanţii încă nu şi-au spus ultimul cuvânt. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Saracii oameni, nu au nici o sansa:). E ca si zodiacul, incearca sa impuste mai multi iepuri si abia nimereste unul:). Mai te face sa ia si prejudecati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru articol, chiar e ceva nou si interesant pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :)
      te mai astept sa scotocesti prin "cutiuta" mea :)

      Ștergere
  6. Sărut mâna cu respect!
    Interesant si demn de retinut!

    RăspundețiȘtergere
  7. O info poate mai practica decat cele de sus pt tanara generatie in cautare perpetua de noi parteneri: o buza de sus ff subtire in mod exagerat fata de cea de jos, plus un sant de sub nas (cel care merge de la nas la buza de sus) mai estompat sau chiar absent= mama alcoolica in timp ce era gravida cu persoana respectiva + persoana respectiva la risc crescut de cazier, din cauza de impulsivitate si explozivitate crescuta pe creier afectat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa fiu mai atenta la santul dintre buza de sus si nas :)

      Ștergere
  8. Sunt întru totul de acord cu buzele subțiri, eu numai persoane rele am întâlnit cu astfel de guri uscățive!
    Weekend frumos, Pandhoraa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da...asa este...si eu am am observat ca persoanele cu buze foarte subtiri sunt mai reci si parca un picut mai rautacioase decat cele cu buze normale...
      un w-end perfect iti doresc la randul meu Mirela! :)

      Ștergere
  9. ha,ha,ha...da' ce facem cu doamnele (si cine stie- cu domnii )care au facut operatii estetice ?
    Un weekend placut !

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, nu pare doar o legenda. Si eu la fel, aproape orice persoana cu gura cu buze subtiri am intalnit, despre o persoana rautacioasa s-a dovedit a fi vorba.
    Happy Weekend!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci e verificata supozitia :)
      un w-end perfect iti doresc la randul meu :)

      Ștergere
  11. Eu am avut un iubit care avea buza de sus destul de carnoasa, si mie mi-a zis cineva la vremea aia ca asta e semn de cruzime ! Culmea e ca avea si strungareata, deci cf descrierea de mai sus, cu o moralitate mai usurateca ! Nu stiu insa daca faptul ca s-a insurat cu o femeie pe care a lasat-o gravida in timp ce avea si relatii sexuale cu mine a reprezentat cruzime sau usuratate, deoarece chestia asta e destul de frecventa in mediile contemporane in Romania si Italia, care sunt tari mai conformist traditionale asa ca cultura sociala generala, si probabil si inca influentate de ideile romane antice re sotia = buna pt procreare, si amantul= bun pt distractie ! Am ramas, totusi, in relatii amicale, si mai imi cere suport moral din cand in cand, de cate ori se simte coplesit de raspunderile familiale, (desi am intrerupt relatiile sexuale cu el atunci cand m-a anuntat, chiar aparent autentic indurerat, chiar plangand...ceea ce e destul de rar la barbati..de aia tin minte, ca efectiv m-a impresionat destul de tare la vremea aia...ca trebuie sa se insoare, cf principiile mele personale ca eu nu doresc sa particip in mod activ la distrus casnicii, pt ca eu consider institutia casatoriei destul de importanta, si stiu ca pt femei fidelitatea este si ea destul de importanta re mentinerea casniciilor...daca se insura cu un barbat nu mai era o problema asa de mare, pt ca intre barbati infidelitatea e in general considerata mult mai acceptabila/tolerabila si e si destul de comuna oricum).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inca o dovada ca aceste elemente pot contura cat de cat caracterul cuiva...
      nu stiu daca iubitul tau a dat dovada de cruzime dar de lipsa de onestitate in mod sigur, asta in cazul in care ea nu accepta tacit inclinatiile viitorului ei sot...
      si nu cred ca barbatii sunt char atat de toleranti cand vine vorba de infidelitate chiar si atunci cand partenerul este tot barbat...
      gelozia inseamna in primul rand orgoliu...

      Ștergere
    2. Nu m-am gandit niciodata la gelozie ca la orgoliu ! LOL ! De altfel eu nu cred ca am fost niciodata gelos, desi sunt extraordinar de narcisist...dar nu cred ca sunt orgolios...habar nu am despre legaturile dintre aceste diferite trasaturi de caracter...tocmai probabil pt ca sunt atat de narcisist, preocupat in primul rand de mine insumi, nici nu am timp sa observ sau sa imi pese ce face ALTCINEVA incat sa ajung sa fiu gelos !!...decat poate cel mult pe mine insumi...LOL ! Hai, ca m-ai inveselit cu gandul asta ! LOL ! Gelos pe mine insumi ! Dealtfel, o idee ff buna si cred ca posibil chiar util MOTIVANTA impotriva indolentei mele obisnuite fata de propria mea optimizare functionala dezirabila ! Am sa ma uit acum si mai des in oglinda, ca sa vad unde ma mai pot imbunatati, atat pe exterior cat si pe interior !...ca in mod real, eu nu sunt nici introspectiv...sunt un fel de narcisist total INCOMPETENT la ce trebuie ca sa functionez ca narcisist autentic optim ! Eu nu stiu despre altii, (barbati), in legatura cu infidelitatea, dar eu ma ghidez dupa principiul justetii: de vreme ce eu personal STIU ca nu am cum sa fiu fidel niciodata, efectiv nu cred ca e drept (just) sa pretind altcuiva fidelitate. Si eu despart in capul meu ffff clar fidelitatea de loialitate, pt ca, daca va fi vorba de o relatie de nivel contractual, eu am sa pretind loialitate, ca altfel nu se poate, e ceva efectiv de nivel juridic actionabil, care va anula contractul respectiv + va putea crea conditii de daune si reparatii...dar pana nu citesc de pe wikipedia mai multe despre dreptul civil legat de contracte, lucru care mie poate sa-mi ia si cativa ani buni, (ca e complicat, si trebuie sa fiu atent si la chestiile internationale si de istoric de legislatie si drept comparat), eu personal nu am de gand sa intru in vreun contract cu absolut nimeni, (nici macar verbal, de nivel de gentleman's agreement, nici nu mai vorbesc de o posibial casatorie).

      Ștergere
    3. in acest caz esti la adapost :))
      sigur,gelozia nu inseamna doar orgoliu...ar fi prea cenusiu totul daca ar fi asa dar are legatura cu fidelitatea si cu loialitatea pe care le mentionai tu la modul lucid...
      legatura o fac in primul si in primul rand sentimentele...
      nu vom fi niciodata gelosi daca persoana respectiva ne este indiferenta...

      Ștergere
  12. Da, cred ca ai dreptate, la mine personal orgoliul meu personal e deplasat pe chestii de principiu si de tip juridic...cred ca de aia am si fixul asta cu etica personala si profesionala, despre care tot mentionez, chiar as vrea sincer sa invat mai multe despre etica, dar in fond si in realitate mi-e lene sa fac asta, asa ca doar mi-o reamintesc mie insumi din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca aceasta inclinatie a ta spre "etica personala si profesionala" te echilibreaza de fapt ceea ce e este foarte ok :)

      Ștergere