joi, 10 noiembrie 2011

Rafinamentul masculinitatii.....

A colectiona trabucuri face parte din categoria pasiunilor de lux ale unui barbat. El si le poate permite in pauza dintre doua sedinte, ba chiar dintre doua partide de sex. Istoria acestora se intinde din sexolul XVII pana in prezent. La acea data, trabucurile erau fabricate pentru prima oara in Spania, folosind tutun cubanez. Tigarile au aparut ca o alternativa mai ieftina a trabucurilor la sfarsitul secolului XIX.

Primul pas: Alegerea trabucului
Primul pas este sa iti alegi trabucul. Este important de retinut ca nu exista o corespondenta directa intre dimensiunea, aroma si taria lui.

Al doilea pas: Taierea
Pentru a degusta trabucul, trebuie sa ii tai capatul inchis. In acest scop, poti folosi o glilotina sau o foarfeca speciala pentru trabucuri. Taietura trebuie sa fie una simpla, care sa nu fure din dimensiuni

Al treilea pas: Aprinderea

Acest moment este o adevarata arta pentru fumatorii de trabucuri. In timp, se creaza o miscare proprie de a-l aprinde, dorinta de a folosi un anumit tip de aprinzator pentru trabucul tau preferat.
Poti alege chibrituri de lemn sau o bricheta pe baza de gaz. Pe piata exista brichete special concepute pentru a aprinde trabucurile, flacara acestora iesind din bricheta pe lateral.
Al patrulea pas: Rasfatul

Un trabuc trebuie savurat asemenea unei femei. Trebuie luat cu grija, pipait, mirosit. Trebuie sa i se gaseasca punctul forte, care apoi sa fie subiectul degustarii la un nivel maxim.
Tigareta din foi se va stinge de una singura la final. De obicei, acest proces intervine in cea de-a treia parte a actului. Fumul puternic si esenta tare ale acestuia sunt semne cum ca ar trebui sa lasi deoparte trabucul.

autor: Iachemov Octav

21 de comentarii:

  1. Am avut în trecut câteva tentative, dar n-a mers... Eram obişnuit cu ţigările, dar trabucul nu-l mai poţi fuma la fel. După câteva reprize de tuse zdravănă, am ajuns la concluzia că trebuie să revin la ţigări...

    Ai făcut o greşeală mai pe la început, datorită căreia am râs câteva minute bune. Să nu o corectezi, că e nostimă! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Max: e greseala autorului preocupat poate mai mult de sex decat de...secole:D
    ce sens ar avea sa-l corectez :)
    mie imi place mirosul de tutun adevarat...doar de cateva ori am avut ocazia sa fiu in preajma unor barbati care fumau trabucuri cu adevarat fine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tata obișnuia să fumeze trabuc duminica în timp ce asculta Guns N roses...ce timpuri frumoase

    RăspundețiȘtergere
  4. Vera: deosebit barbat tatal tau...daca imi permiti sa spun asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat si eu trabuc de cateva ori dar nu m-a atras prea tare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sotul meu a fumat trabuc, la început doar ocazional (de sarbatori, revelion, la zile de nastere), în ultimii ani, o data pe saptamâna... dar numai pâna acum 4 luni (pâna la operatia pe cord!) Acum îsi priveste doar Humidorul scump- din lemn de cedru, controleaza umiditatea buretelui si aranjeaza colectia de trabuc... A renuntat definitiv!

    RăspundețiȘtergere
  7. Încă nici un comment de la Bill Clinton?! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. CARMEN: a ramas cu placera de a savura aceasta delicatesa chiar si in amintire...sanatatea e cea mai importanta :)
    te imbratisez draga mea draga...buna dimineata >:D<

    RăspundețiȘtergere
  9. Scorchfield : si de-ai sti cu cata emotie astept :P

    RăspundețiȘtergere
  10. 1. Printre ţigaretele uzuale de până acum cinci ani, am mai încercat şi trabucuri.Mai mult mă fandoseam decât fumam: le băgam un fragment de băţ de chibrit şi, cu ăsta în gură, mă făceam că le "molfăi" precum mafioţii tip Al Capone.
    2. Rememorând anii de glorie ai acestui "viciu", vă propun să căutaţi, spre amuzament, la "Imagini" poze cu actorul (născut în România!) Edward G. Robinson, strălucită stea hollywoodiană, care în filme apărea cu nelipsitu-i trabuc.Al doilea actor remarcabil, inegalabil, şi el tot fumător în filme dar nu neapărat de trabuc, şi căruia îi stătea foarte bine cu ţigareta aprinsă, este Humphrey Bogart.
    3. Uitaţi-vă, admiraţi, (ba chiar admiraţi-vă în oglindă!), mirosiţi, dar nu excelaţi în a scoate fum! Cel mult..."fumuri"! :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. tot ce imi trebuie acum e un trabuc...pasii i-am retinut:) doar ca eu trebuie sa-l savurez asemenea unui barbat???

    RăspundețiȘtergere
  12. da, tipic masculin :) chiar deunazi, am vazut un domn fumand trabuc pe strada...si cred ca nu era intre doua partide de sex :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Marco Polo: pana la urma...esti un cunoascator :))

    RăspundețiȘtergere
  14. geanina :nu stiu nu stiu...alegrea e a ta si doar a ta :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Erys: nu poti fi niciodata sigura :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumos articol. Recunosc că am încercat trabuc la o petrecere, dar era să cheme gazda pompierii, aşa fum am făcut! Mai mult mi-a plăcut experienţa cu pipa. Mi-am şi cumpărat una din lemn de vişin.
    O noapte bună, Pandhoraa! :-)

    RăspundețiȘtergere
  17. Alexandru: multumesc :)
    imi place pipa ca obiect...tutunul de pipa...mai putin :)
    frumoasa sa-ti fie si tie noaptea Alexandru :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt un nefumator impatimit, deci o iau doar ca pe o informatie generala.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce ai primit pentru reclama asta? :p

    RăspundețiȘtergere
  20. Catalin: de m-ar invata si pe mine cineva ce inseamna pragmatismul :P

    RăspundețiȘtergere