luni, 4 mai 2015

Sunt rotunjoară, îmi place berea și sunt fericită

Autor: Ioana Duda
 
Salut. Sunt Ioana și îmi place berea. Cel mai mult aia nefiltrată, la halbă. E proaspătă și există mari șanse ca a doua zi să nu mă doară capul. Îmi mai place, în ordinea numerelor de pe tricou: whiskey, vinul roșu  sec și demisec, toamna și iarna, cel alb, primăvara și vara. Beau destul de des. Nu mult, că mă pilesc repede. Dar cu mare poftă. Fumez. Tata zice că prea mult. Mama zice că e bine atâta timp cât fac ce vreau. Eu zic că… ce știu eu? Îmi place și cu asta basta.
La mine în casă e mai mereu păr de câine, chiar dacă necuratul mă ispitește în fiecare zi să dau cu aspiratorul. Ah, ce chin! Ce jale! Nu îmi place deloc, dar chiar deloc, să calc și să spăl geamuri. Să duc gunoiul sau să spăl vase. Dacă stau să mă gândesc bine, nu cred că îmi place vreo activitate casnică. Aș putea să concurez fără probleme la Burlacu’ Anului. Mi se par abominabile aceste îndeletniciri. Am folosit cuvântul abominabil  (ah, ce îmi place!) nu pentru că sunt deșteaptă, dar l-am învățat azi de la prietena mea care e și îmi place. E lung și greu. Tot ea a folosit odată cuvântul procrastinare. Eu încă mă chinuiesc să fac o propoziție cu el.
Woman-Riding-Pig
Vai, mie, sunt bondoacă și rotunjoară. Da, am ochi frumoși și sunt drăguță de la gât în sus. În rest, numa’ bună de rumenit. Dovada? Am 1.60 și vreo 59 de kile. La purtător. Mereu. Și încă ceva. Grav. Tare grav. Atât de grav de nu știu dacă să vă spun au ba. Urăsc să fac shopping. Să mă plimb ore întregi prin magazine și să aleg până culeg. Să petrec o eternitate în cabina de probă, unde transpir ca un cal și apoi să suport durerea infernală de picioare, care, inevitabil se umflă ca niște cartofi gata să îi pui în jar. Nu spun, situația materială mă ajută, obligându-mă să cumpăr doar ceea ce îmi trebuie.Una bucată, niciodată mai multe.
Dar știți ce? Mi-e drag de mine doar când sunt așa. Pe trotinetă, în blugi și teneșii în picioare, cu ghiozdan în spate și ruj Chanel pe buze. De fiecare dată când am încercat să devin altceva sau altcineva, pentru a plăcea, m-am transformat într-o femeie tristă, frustartă și ghionoaie, care habar nu mai știa cine este. Atât de dureros devenea încât, după un timp, îmi dădeam două palme, mă priveam în oglindă și îmi spuneam : ”Băi, fato! Tu ești extraordinară exact așa cum ești. Ești fericită când faci ce și cum vrei, fără să îți pese de ceea ce spun ori cred alții”. Și atunci îmi revin. Redevin femeia fericită, care cântă pe stradă, zâmbește necunoscuților, stă singură la o terasă, cu o bere în față și o carte bună în mână.
Iar dorința de a plăcea dăunează grav sănătății. De orice fel. Inclusiv celei fizice. Auziți aici. Într-un puseu de nerecunoaștere a propriei făpturi minunate care sunt, am petrecut ziua de ajun de Paște, din zori și până-n noapte, în picioare,  trebăluind și gătind. Asta pentru ca fostul meu iubit să vadă că fată ca mine nu mai găsește el. M-am ales cu o lombosciatică frumoasă-frumoasă. Ca mine. Așa că vă las. Trebuie să intru la RMN.
Hai, noroc și încă un rând!
P.S. după RMN: Până la urmă tot răul spre bine. Am văzut luminița de la capătul capsulei, am făcut o retrospectivă a vieții mele nesăbuite, trebuind să stau acolo, nemișcată, vreo juma’ de oră și am fredonat niște cântece. Acum nu îmi mai e teamă de Ceasul Ceasurilor, că pot să îmi imaginez clar cum va fi. Sănătate!

sursa:www.catchy.ro

23 de comentarii:

  1. Eu ii propun fetei sa incerce si berea cu...lamaie. :)))
    Asta i-ar face gura punga si asa fata ar fi ceva mai zgarcita cu destainuirile....
    Ca mai bine taci si...faci ! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. destanuirile ei sunt simpatice, e mare lucru sa spui ce gandesti, e mare lucru daca spunand, te vezi, te intelegi mai bine...sa te accepti asa cum esti nu e tocmai usor mai ales daca esti diferit de tiparele indeobste acceptate...
      o inteleg foarte bine pentru ca si eu sun rotunjoara doar ca nu beau bere si slava cerului ca nu a trebuit sa fac RMN ca sa ajung sa vad luminita de la capatul tunelului :)))

      Ștergere
    2. Daca te accepti asa cum esti, inseamna ca ai o parere foarte buna despre tine, lucru ce frizeaza nimfomania.
      Si tu esti rotunjoara ( de milioane!) si mai bei si tu bere cu lamaie, dar despre care nu ai suflat o vorba in asta seara. :)))
      Felul cum descrie intrarea in RMN parca e o introducere intr-un pseudo-roman de pseudo-SF, adica...de doi bani...Bine ca vazut luminitza de la capatul tunelului, ca altfel, ar fi vazut-o pe cea de la...candela ... :(((
      Oricum, e nostima ca persoana care a facut "ajunul" Pastelui.Oare ea e o blonda ? Asa ar avea circumstante atenuante.... :)))
      Duca-se in pace calare pe-o buturuga.
      Iar voua..."pax vobiscum" ! :)))

      Ștergere
    3. eu beau bere cu placere (poate de doua ori pe luna, câte o sticla de 300 ml) si în nicun caz nu sunt rotunjoara din cauza aceasta! :)
      Multe românce cred ca daca bei bere faci burta! e total gresit!
      berea este o bautura naturala, deosebit de sanatoasa. Bineînteles ca orice abuz face ravagii :))

      Ștergere
    4. draga Marco nu-ti inteleg iritarea...acest articol e, pana la un punct, un pamflet si da, autoarea e blonda, e asta o problema, e o problema ca a zis ajunul Pastelui in loc de ziua dinaintea Pastelui sau poate era Ajunul Craciunului?
      nu asta era important, important e la ce concluzie a ajuns ea in urma acelei intamplari...
      cat despre mine si bere si mai ales cu lamaie...rar foarte rar beau bere si si mai rar cu lamaie...am spus in repetate randuri pe blog ca singura bere care imi place este Leffe neagra...si nu vad de ce ar trebui eu "sa suflu o vorba" despre asta...dar in sfarsit, stiu ca tu ai ideile tale doar de tine intelese si cunoscute asa ca nu-i bai :)))
      somn usor, Marco! :)

      Ștergere
    5. Prea multe contra-argumente.Nu merita efortul.
      Qui s'excuse,s'accuse ! :)))

      Ștergere
    6. draga Marco, eu imi imaginam ca purtam un dialog...e drept eu am imaginatie :))
      contra-argumente, cine se scuza se acuza...deja duci lucrurile intr-o zona care nu mai are legatura cu tonul ghidus al articolului scris de Ioana Duda si nici cu ceea ce am scris eu...
      inca o data, noapte buna, Marco!

      Ștergere
  2. am citit de cateva ori ca sa înteleg si acum sunt ametita :)) nu mai stiu, aici este vorba despre mai multe persoane, sau numai despre o singura fatuca?!
    un haos de nedecris! o alandala, talmeș-balmeș si harababura la un loc ☺☺☺
    Nu pot sa cred ca exista o asemenea persoana!
    dar daca exista, important este ca ea se place! :))

    pup draga mea draga :-* Sara faina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, important e ca ea se place si ca e fericita cu ea asa cum e :)
      cred ca o sa-mi iau si eu un ruj Chanel dar pentru acel rosu iti trebuie curaj, e drept ca am mai avut rujul asta si curajul dar si 20 de ani mai putin :)))

      te pupacesc si eu draga mea draga, somn usor! :*

      Ștergere
  3. Ha ! Ha ! Pot sa zic ca si eu am ramas nedumerit atat de expozitia si argumentarea din articol, dar si de la comentariile lui Marco Polo ! Insa in final am ajuns la concluzia ca autoarea articolului era posibil intoxicata cu alcool in timp ce scria, iar Marco Polo posibil mahmur ! Deci pana la urma, am ajuns la concluzia ca totul trebuie interpretat de fapt ca un efort anti-prohibitie, o reclama la alcool adica, (cu moderatie desigur si avand constienta clara ca poate dauna sanatatii, dat fiind ca si autoarea se descria beteaga, si Marco Polo se percepea asa cam morocanos), insa per total cu concluzia ca totusi ceva alcool din cand in cand nu strica, nici nu conteaza daca bere sau de care bere, poate chiar si tuica, dar sa fie, adica sa nu fie cumva interzis !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti teribil Rudolph, si acum rad pentru ca tu ai stilul tau unic de a aseza cuvintele incat... :))
      ti-am spus pana acum ca din aceste motive te maxim iubesc? :)))

      Ștergere
  4. Eu nu beau nimic cu alcool. Nici apa câteodată! Uit cu totul! Beau cafea! Si fumez! Nu mult. Cu moderație. Ruj roșu, no! Doar nude! :))) Ma plictisesc și eu la shopping! Teribil! Dar în gospodărie sunt ca o zvarluga! De toate fac cu plăcere! Chiar și To chitara cu sarmale și borș cu perișoare. Desert: nişti poali-n brâu! Si ma doare spatele de la stat în picioare dar nu am curaj de Rmn :))) Mai repede mă așez un picuț și îmi aprind o țigară. ..;). Trece!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca si eu ma plictisesc la shopping :))
      poalele alea-n brau...mmmm, tare le-as gusta facute de tine :))

      te pupacesc, buna dimineata! :*

      Ștergere
  5. Mie imi plac oamenii sineri si mai putin fitosi.Cate fete ar renoaste ca beau,putin , nu conteaza,fumeaza si mai sunt un pic peste stas ? Vezi numai falsuri in jur.Bravo Ioana!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare! :)
    Unde scrie că Ioana ar trebui să fie pe placul altora?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar asa, unde scrie?! :))
      Ioana, reala sau nu, a conturat un tip de persoana care poate nu ar avea curajul sa iasa "in fata" din cauza tiparelor care sunt promovate in jurul nostru...
      mesajul ei este simplu, poti sa te bucuri de ceea ce esti, de felul cum arati, de stilul in care te imbraci chiar daca esti opusul a ceea ce reprezinta trendul...iti trebuie doar putn curaj si in cazul ei...umor :)

      Ștergere
  7. Morala: nefericitii sa consume bere in exces. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si care e cuvantul cheie, "nefericiti" sau "exces"? :))

      Ștergere
  8. Imi plac postarile pline de sinceritate, e de apreciat acest lucru in ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha, ha! Foarte amuzante gânduri. Ce mai contează dacă alţii "decretează" că sunt nişte kilograme în plus, dacă posesoarea se simte bine în pielea ei. Şi apoi.... întotdeana femeile mai rotunjoare au fost mai apreciate şi admirate decât "sârmele". Iar berica.... este minunată! O spun cu mâna pe inimă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te cred! :))
      da, e mare lucru sa-ti fie bine cu tine...
      cat despre gusturi...fiecare cauta si gaseste ce i se potriveste! :))

      Ștergere