joi, 29 martie 2012

Am scris iubire?...


...Iarta...citeste: adorare...
Sus pan' la tine, unde ravneste al meu dor,
Cuvantul e omida cand eu il vreau condor,
Sa spintece vremi, spatii cu geniul in gheare...
Sta necurmat in poarta-ti, cu ochii la ospete,
Si-ti cere mila Timpul, hainul cersetor;
In scarnava lui mana, tot mai nepasator;
Tu zilnic zvarli farame din marea-ti frumusete...
Nu-s rege, nu am aur sa-mprastii, nici onoruri;
Atat : eternitatea mi-e singura unealta
Sa nemuresc in spirit icoana ta inalta,
Sub ea sa-nghete vecii cu cardul lor de zboruri,
Sa-nmarmureasca lumea de o iubire, care...
...Iar scriu iubire! Iarta... citeste : disperare !

Vasile Voiculescu

duminică, 25 martie 2012

Afinele si abdomenul plat


Pana acum, se stia ca protejeaza inima si calitatea vederii. Recent, cercetatorii vorbesc despre afine ca despre un instrument eficace de topire a grasimilor.Pusi pe combaterea obezitatii la conationali, medicii de la laboratorul de cercetari cardiovasculare din Michigan au testat eficacitatea afinelor in topirea grasimilor. Ei au hranit cobaii de laborator cu alimente care contineau pudra de afine si au descoperit ca aceasta le-a topit grasimea abdominala si le-a reglat nivelul colsterolului.Desi studiile sunt abia la inceput, medicii nu pot sa nu recomande cu caldura aceste fructe deosebite pentru ca sunt din ce in ce mai convinsi ca prin continutul lor de antioxidanti, afinele pot juca un rol extrem de important in mobilizarea grasimilor in circulatie si in reglarea nivelului de glucoza din sange. „Aproape ca nu exista medic sa nu recomande la ora actuala fructe si legume in dieta zilnica. Insa acest studiu evidentiaza faptul ca exista adevarate comori pentru sanatate printre vegetale, asa cum sunt afinele”, a declarat unul dintre specialistii implicati in studiu. Chiar daca medicii mai au nevoie de timp ca sa demonstreze super efectele afinelor in combaterea grasimilor la oameni, nu ne strica sa ne ajustam inca de pe acum silueta si sa facem cure periodice cu aceste fructe.

sursa: www.perfecte.ro

Despre femei


Femeia iarta mai repede celui care forteaza ocazia, dar niciodata celui ce o pierde.

Femeia care cocheteaza seamana cu umbra care merge cu tine: daca alergi dupa ea, va fugi, daca fugi de ea, te va urma.

proverbe din Franta

Life in Pictures - Pittis - Cintecul bufonului



Mai multe gasiti la Costin

sâmbătă, 24 martie 2012

Plachia mea de peste :)


Zilele trecute pe blogul ei Zina ne spunea ca azi se mananca peste fiind Bunavestire.
Eu nu sunt mare amatoare de preparate din peste dar am totusi o slabiciune : plachia...
Asa ca azi am pus la cuptor o plachie de peste...deja miroase bine de tot in bucatarie :)
Eu folosesc o reteta foarte simpla...iat-o :

- 2 bucati file de crap
- 4 cepe frumoase
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- o jumatate de conserva de rosii in bulion
- 20 mi ulei de masline
- 100 ml apa
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- fulgi de ardei iute (mai putin de jumatate lingurita)
- lamaie
- patrunjel verde

Fileul de peste bine spalat se condimenteaza cu sare, piper,boia de ardei si se unge cu foarte putin ulei.
In tava se aseaza un pat de ceapa taiata julien,morcovul taiat rondele,usturoiul zdrobit si rosiile in bulion amestecate cu apa,restul de ulei,sare,piper si fulgii de ardei iute.
Fileul de peste se aseaza deasupra.Se da la cuptor pentru 30 de minunte.
La sfarsit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Cateva feliute de lamaie si putin patrunjel verde taiat marunt sunt exact ce trebuie pentru un gust si un aspect perfect alaturi de mamaliguta si evident, un pahar cu vin alb si nu foarte sec.
Daca va hotarati sa incercati reteta sa-mi spuneti daca v-a placut :)


vineri, 23 martie 2012

Iubiri in umbra timpului - Kogălniceanu si Raluca Lamotescu


Despre Mihail Kogălniceanu, un alt apropiat al lui Cuza, mulţi nu şi-ar putea imagina, în zilele noastre, că ar fi putut cuceri aproape 1.000 de femei, dacă ar fi să ne luăm după contabilitatea pe care o ţinea în acest sens într-un jurnal intim.„Mihail Kogălniceanu nu rata nimic! Nici servitoare, nici doamne din lumea bună. Bântuia chiar şi cartierele rău famate, împreună cu domnitorul Al. I Cuza în căutare de femei”, relatează istoricul Dan Falcan.Autor al volumului „Tainele inimii”, scriitorul vorbeşte aici despre viaţa lui sentimentală destul de complicată. Se căsătoreşte până la urmă cu Ecaterina Jora dar a stat mereu sub semnul unor mari iubiri extraconjugale, cum a fost Raluca Lamotescu. O tânără focoasă care s-a străduit 20 de ani să îl smulgă din sânul familiei. Între timp, relaţia dintre ei s-a depreciat din cauza geloziilor ei iar Kogălniceanu decide să se lase ispitit de farmecul a alte sute de domniţe până îşi dă sfârşitul obştesc pe masa de operaţie. A 11-a intervenţie chirurgicală. (sursa: www.adevarul.ro)
Mihail Kogălniceanu a avut o fiică naturală cu Raluca Lamotescu - Maria -, devenită mai întâi soţia lui Ioan Lecca, din familia cu acest nume de la Bacău şi apoi a lui Atanasie Eliade. Urmaşii lor trăiesc astăzi în Franţa; Margareta Lecca, nepoată de fiică a marelui istoric şi om politic, a fost cea de-a doua soţie a lui Henri Coandă. (sursa: www.zf.ro)

joi, 22 martie 2012

De ce una si nu alta...



Cunoscuta afirmatie ca "barbatii prefera blondele" este reala doar atunci cand acestia sunt in oras. Desi barbatilor le place sa converseze cu blondele, noaptea in baruri, totusi ei prefera brunetele, gasindu-le mai atractive, afirma un recent studiu efectuat de catre Universitatea Westminster, potrivit Daily Mail.
Cercetatorii au trimis o femeie in trei cluburi de noapte din Londra, in trei ipostaze, avand parul vopsit diferit: brunet, blond si roscat. Ei au urmarit tinerii, care vorbeau cu ea, iar ulterior au intrebat 130 de barbati pe care o prefera, din cele trei infatisari.
Rezultatul studiului a fost surprinzator: desi au stat mai mult de vorba cu blonda, barbatii au fost atrasi de bruneta, conform revistei Scandinavian of Psychology.
Se observa "o schimbare in privinta preferintelor barbatilor, brunetele revin la moda. In anii '60 si la inceputul anilor '70, atunci cand Jackie Kennedy era in voga, bruneta devenise un ideal pentru femei. Apoi, la sfarsitul anilor '70 si in anii '80, blondele au ajuns la moda", a spus Viren Swami, cercetator la Univeristatea Westminster.
Sondajul a relevat faptul ca din totalul de 130 de barbati, 60 au conversat cu blonda, 42 cu bruneta si doar 18 cu roscata.(sursa:www.ziare.com)

Ce spuneti domnilor?
Asa sa fie oare? :)

marți, 20 martie 2012

Miercurea fara cuvinte - Floarea de cactus




foto: saguari

Ideea Wordless Wednesday apartine intre vis si realitate

Despre carti...


Zilele trecute am primit o leapsa de la 1.Ce carti ai citit anul trecut?
Am citit "Nepovestitele trairi ale templierilor romani" de Adrian Voica,o carte tare,tare haioasa,am recitit cu intermitenta "Dragostea in vremea holerei" a lui G.G Marquez si am inceput fara sa o mai termin "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page si tot fara sa o mai termin "Omul care aduce pipi" de Toma Roman Jr.
Tot anul trecut,ca si in ceilalti ani am recitit din cartile Rodicai Ojog-Brasoveanu...pe ea o iubesc iar cartile ei reusesc mereu sa ma deconecteze.
3. Ce carti vei citi in acest an?
Nu mi-am propus ceva anume...o sa vad in functie de timp si mai ales o sa vad cat de relaxata o sa pot fi ca sa ma bucur de citirea unei carti.
4. Care este cartea ta preferata?
O singura carte mi-ar fi greu sa aleg...de fapt mi-ar fi imposibil sa aleg...
Iubesc "Nunta in cer" a lui Eliade,"Punct contrapunct" a lui A.Huxley,"Discipolul" lui Iris Murdoch,"Luni de fiere" de P.Bruckner dar nu pot renunta la "Scrinul negru" care ii apartine doar lui Calinescu sau la "Dona Alba" de Gib Mihaiescu...si ar mai fi multe si foarte dragi carti citite si rascitite...si cum as putea sa nu amintesc de cartea lui Vintila Corbul "Caderea Constantinopolului"...
5. Care este cartea care ti s-a parut cel mai putin interesanta?
Nu este vorba de o carte este vorba de un autor pe care am incercat sa-l citesc dupa 1989...noroc ca mi-am dat seama ca toate cartile acelui autor sunt aproape identice :))
Ma refer la Sandra Brown...cineva imi spunea ca ar fi barbat :))
6. Care este melodia care iti creeaza o atmosfera relaxanta atunci cand citesti?
Linistea e cea mai placuta "melodie" sau muzica de relaxare.
7. Esti pasionata de jocurile pe calculator? Daca da, care este jocul tau preferat?
Nu,chiar nu.
8. Care este filmul tau preferat?
Ufff...iar trebuie sa aleg si nu pot...asa ca voi aminti "Podurile din Madison County","Gara pentru doi","Glissando","Pacientul englez" si "Marsul pinguinilor"...
9. Ai da bani pe o carte interesanta sau pe o trusa de farduri?
Nu vad de ce ar trebui sa aleg...
Cartile si fardurile isi au locul lor in viata mea dar fiind din categorii diferite nu se exclud unele pe altele...

Totusi,acum niste ani am dat ultimii mei bani ca sa cumpar de la un anticariat "Punct contrapunct" a lui Huxley :)

Dau leapsa mai departe celor care trecand pe aici vor sa ne povesteasca despre cartile dragi lor :)




luni, 19 martie 2012

Chez Lariss



Indiferent de anotimp nu pot spune nu ciocolatei calde :)
Situata in zona Ateneului Roman,la intersectia strazii George Enescu cu Clemenceau,vis-a-vis de restaurantul Casa Veche veti descoperi si voi asa cum am facut si eu o cafenea micuta si linistita,Chez Lariss pe numele ei...
Interiorul are un aer putin sobru datorat mobilierului inchis la culoare care contrasteaza totusi placut cu tapetul in nuante de alb si gri.Atmosfera este calma,muzica in surdina asa ca nu va ramane decat sa savurati o cafea,un cappuccino sau o ciocolata calda....
Nimic nu va opreste totusi sa ciuguliti un sandwich daca va este foame sau o salata de fructe daca vreti sa va rasfatati putin...
Eu raman totusi fidela ciocolatei calde...v-am spus ca are si un praf discret de scortisoara? :)

duminică, 18 martie 2012

Primul semafor din Bucuresti


De fapt, pe atunci denumirea de “semafor” nu exista. Presa vremii il numea: “cel mai nou aparat de semnalizare” si remarca astfel intrarea Romaniei in randul tarilor care modernizau traficul. Era intr-o zi de sambata, la pranz, cand, in prezenta prefectului politiei, colonelul G. Marinescu, a chestorului Paximede si a comisarilor de la circulatie a fost pus in functiune acest nou si modern (pe atunci) mijloc de fluidizare a traficului, care – prilej de mandrie nationala – fusese produs in tara. Semaforul – care nu avea decat cate un “ochi” pe fiecare directie de mers din intersectie – a fost instalat langa firele electrice ale tramvaiului 14 (care avea traseu pe acolo, in epoca) si era astfel construit incat luminile lui sa poata fi vazute de la o distanta de 300 de metri. “Este luminat in culorile internationale rosu si verde”, nota presa vremii.Dupa inaugurarea cu pompa a noului semafor,secventele de rosu si verde erau stabilite de un agent de circulatie, care apasa pe un buton situat pe un stalp din intersectie. Tot acolo se afla si un telefon aflat in directa legatura cu serviciul circulatie, pentru a anunta eventualele disfunctii, accidente sau deranjamente. Iata ce sfaturi da conducatorilor auto un reporter al ziarului “Universul”: “Conducatorii de vehicule trebuie sa stie urmatoarele: Lumina rosie inseamna oprire. In momentul cand urmeaza sa se schimbe culoarea, o sonerie puternica, instalata in aparat, da semnalul de atentie. Pana sa apara culoarea verde, adica liber, toate cele patru ochiuri luminoase sunt rosii. Aceasta dureaza zece secunde, adica tocmai timpul necesar ca vehiculele care trec in acel moment pe sub aparatul de semnalizare sa aiba timp sa inainteze, evitandu-se astfel accidente, iar pietonii aflati in trecerea de pe mijlocul strazii sa poata ajunge la trotuar.” – menit sa usureze munca agentilor de teren, carora le revenea dirijarea circulatiei – astfel de aparate moderne (de fabricatie romaneasca!) au fost instalate, in cursul lunii mai 1933, in Piata I.C. Bratianu; Calea Mosilor colt cu Bdul Carol; Bdul Elisabeta colt cu strada Brezoianu; Bdul Elisabeta colt cu Bdul Schitu Magureanu; Bdul Academiei colt cu str. Poincare; Calea Victoriei colt cu strada Regala si Calea Victoriei colt cu strada Verde.

In general, denumirile strazilor au ramas aceleasi, asa ca puteti identifica si dv., usor, locurile in care au fost plasate primele semafoare bucurestene, fie ele si cu un singur ochi.

Sursa: aici.

Life in Pictures - Cismigiul primavara trecuta




Mai multe gasiti la Costin

sâmbătă, 17 martie 2012

Guinness Beer



Azi a fost si inca mai este mare petrecere mare in Bucuresti ...
17 Martie este ziua Sfantului Patrick, ocrotitorul Irlandei,zi celebrata anual in intreaga lume, pe oriunde exista cate o comunitate de irlandezi...
M-am gandit ca cea mai potrivita imagine a acestei sarbatori nu poate fi decat berea Guinness.
Sa va povestesc ce am aflat despre ea...

Guinness este o băutură alcoolică uscată, robusta, care are ca origine fabrica de bere "Arthur Guinness" de la St James's Gate din Dublin. O trăsătură distinctivă a acestei beri este aroma care derivă din utilizarea de orz prăjit. Berea Guinness este populara in Irlanda dar si in restul lumii.
Guinness se face din apa, malt, orz, hamei, drojdie de bere, este tratata cu clei de peşte realizat din pesti, dar aceasta nu se regaseste in produsul final. O porţiune de orz este prăjit-ceea ce da acestei beri culoarea si gustul specific. Este pasteurizată şi filtrata. În ciuda reputaţiei sale ca o "masă într-o sticlă", Guinness conţine doar 198 kcal (838 kj)(1460 kj / l), mai puţin decat laptele degresat sau sucul de portocale şi decat cele mai multe beri.
Culoarea berii Guinness poate părea a fi negru, este de fapt un rubiniu foarte inchis.

Doreste cineva o bere? :)

sursa: www.beerclub.ro

Robotzi :)

joi, 15 martie 2012

Despre munca...


"Este rusinos ca singurul lucru pe care un om il poate face timp de opt ore este sa munceasca.
Nu poate manca timp de opt ore;
Nu poate bea timp de opt ore;
Nu poate face dragoste timp de opt ore. 

Sigurul lucru pe care il poate face timp de opt ore este sa munceasca."

William Faulkner

marți, 13 martie 2012

Pasul absent - Octavian Paler

Doar un pas ne desparte.
Nu ştiu dacă pasul absent
e al meu
sau al tău.
Tu stai pe un mal al lui
eu pe altul
şi între noi curge noaptea.
Ca să ajungem atît de aproape
ca să rămînem atît de departe
doar un pas ne desparte
şi între noi curge noaptea continuu
prin pasul absent.

luni, 12 martie 2012

Marti 13



Doua dintre cele mai raspandite superstitii, cea care spune ca marti sunt 3 ceasuri rele si ca, in general vorbind, este o zi sortita esecului si cea care pretinde ca cifra 13 este aducatoare de ghinion. Multe popoare considera numarul 13 ca fiind blestemat. Se zice ca numarul 13 este considerat aducator de nenorociri si pentru ca, la Cina cea de taina, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul sa fie crucificat. Putini oameni au curajul sa cheme la masa 13 musafiri. În mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci când un al treisprezecelea zeu, Loke, a venit si el. Se zice cp Loke l-a omorât, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei… În multe tari 13 este evitat pentru a desemna numarul strazii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferand varianta 12 bis celei de 13. Se spune, de asemenea, ca daca numele persoanei contine, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase…
Unul dintre cei mai iubiti sfinti ai biserici Catolice este Sfantul Anton de Padova, a carui sarbatoare este pe 13 iunie. Este ziua in care sunt sfintiti copiii si crinii in amintirea sa. Este ziua in care se rosteste o rugaciune speciala care da posibilitatea fiecaruia de a cere sfantului un har sau un dar anume si va asigur ca singurele dorinte care nu se implinesc sunt cele a caror implinire ar fi spre raul celui care se roaga sau in dauna sufletului sau.

sursa: www.web13.net

Pink Monday....Aerosmith - Pink

lunea este intotdeauna pink la karma police

duminică, 11 martie 2012

sâmbătă, 10 martie 2012

Rosii cu branza la cuptor


Sunt cat se poate de gustoase rosiile preparate cu branza la cuptor.
Puteti incerca reteta vara cu rosii proaspete dar si iarna cu rosii intregi de la conserva.
Aveti nevoie de :

- 4 rosii maricele coapte bine sau o conserva cu rosii intregi
- 300 g de branza (telemea de vaca,oaie,capra sau chiar putina branza de burduf,folositi ce va place dar sa nu fie o branza slaba)
- ulei de masline
- un ardei putin iute sau pasta de ardei dar nu foarte iute
- oregano
- sare
- piper

Se prepara foarte usor.
Puteti folosi un vas termorezistent sau unul din acelea din pamant (asa preparatul va arata mai rustic).Alternati feliile de rosii cu felii groase de branza asezate in evantai (daca folositi rosii din conserva le taiati in doua),adaugati maslinele,ardeiul taiat marunt sau pasta de ardei,sare, piper,oregano si la sfarsit stropiti bine cu ulei de masline.
La cuptor nu ar trebui sa stea mai mult de 20 de minute (nu uitati sa incalziti cuptorul in prealabil).
Are un gust fantastic,un aspect usor cremos de la sosul pe care il lasa rosiile.O paine de casa cu coaja crocanta ar fi minunata dar nu obligatorie dar un pahar cu vin alb sec este cu adevarat obligatoriu...pofta buna :)

joi, 8 martie 2012

Mama - Nicolae Labis



N-am mai trecut de mult prin sat si-mi spune
Un om ce de pe-acasa a venit
Cum c-a-nflorit la noi malinul
Si c-ai albit, mamuca, ai albit.

Alt om mi-a spus c-ai stat la pat bolnava.
Eu nu stiu cum sa cred atâtea vesti,
Când din scrisori eu vad precum matale
Din zi în zi mereu întineresti.

luni, 5 martie 2012

Despre singuratate...


Mie mi-a placut totdeauna sa beau vinul cu tovarasi.
Numai dragostea cere singuratate.

Mihail Sadoveanu.


foto: Dave Nitsche

Palatul Justitiei din Bucuresti



Palatul Justitiei sau Tribunalul Mare este un monument istoric si de arta in acelasi timp. Acesta este rezultatul unei frumoase cooperari franco-romane ce a constat in doua etape. Prima fiind cea de proiectare si constructie, intre anii 1890 - 1895 si cea din zilele noastre adica faza de consolidare si restaurare, intre anii 2004 si 2006. Palatul de Justitie a fost construit pe locul unde functiona in timpul Regulamentului Organic (impus de catre autoritatile imperiale rusesti in Tara Romaneasca si Moldova), Curtea judecatoreasca, iar aceasta fusese inaltata pe mosiile boierilor Cretulesti si Golesti. Palatul se gaseste pe cursul Dambovitei, pe malul drept. Din punct de vedere arhitectonic si institutional nu se putea neglija domeniul justitiei, deci s-a hotarat ca are nevoie de o cladire pe masura importantei, adica un palat. Palatul a fost proiectat de catre un arhitect francez, care a proiectat si frumoasa cladire a Primariei Parisului, pe nume Albert Ballu. Constructia, asa cum am spus si mai sus a inceput in anul 1890 si la data de 19 octombrie 1895, in prezenta Regelui Carol I a fost inaugurata. Lucrarile au fost conduse de catre arhitectul Ion Mincu, care a desenat si schitele decoratiunilor interioare precum: plafoanele, pardoseala, balustradele, scarile si chiar mobilierul. La 111 ani dupa constructia sa, palatul a fost supus unor lucrari ample de consolidare si restaurare acestea avand loc tot in cooperare cu arhitecti si constructori francezi. Acestora li s-au alaturat profesori si studenti de la Universitatea Nationala de Arte, pentru ca lucrarile n-au fost doar ample ci si foarte grele si au durat mai mult decat s-a asteptat initial. Fatada principala este bogat impodobita cu pilastri si statui cat si alte elemente specifice stilului neoclasic cu elemente neorenascentiste. Deasupra intratii se afla sase statui care sunt operele in marmura ale sculptorilor G. Vasilescu, Caros si Frederic Stork si care simbolizeaza prin aspect si nume, valori ale justitiei: Adevarul, Elocinta, Vigilenta, Vigoarea, Forta si Prudenta.

Sursa: www.2rism.ro

Pink Monday....Pink drinks




Potrivita pentru orice dimineata dar mai ales pentru dimineata zilei de luni,pink-grapefruit drink te energizeaza (cred),te vitaminizeaza (cred) dar mai ales te face sa simti ca seara este putin mai aproape si...ce este mai potrivit ca sa inchei ziua de luni decat...Pink Martini :)
Mare atentie....nu trebuie sa incurcati sub nicio forma ordinea servirii lor :D

foto Martini: Adv Agency McCann Erickson Paris (France)

Ideea apartine karmapolice.

duminică, 4 martie 2012

Crama Veche din Braila



Ieri am fugit putin din Bucuresti pana la Braila si Galati.
Nu este prima data cand merg la Braila...imi face placere sa revin aici pentru vechile case ale Brailei in primul si in primul rand...
Faptul ca multe multe multe dintre ele sunt aproape paraginite este dureros de trist...
Totusi, am avut surpriza sa vad ca se incearca o reconsolidare si restaurare a catorva dintre ele...
Dar nu despre asta am vrut sa va vorbesc...
Vreau sa va recomand un loc care are farmec,unde se mananca bine la preturi decente si portii la fel ...
Crama Veche este situata in centrul vechi al orasului...
Se spune ca acesta este locul in care vestitul rege al baltilor, Terente, obisnuia sa se opreasca pentru a-si potoli foamea si setea de vin nobil dar si de femei frumoase acompaniat fiind de muzica lautareasca autentica...
Va recomand sa incercati o tochitura cu mamaliguta alaturi de un pahar cu vin rosu sau o portie de carnaciori de oaie subtiri si picanti atat cat trebuie...
Puteti alege si ceva mai usor cum ar fi o salata de pui sau Cezar...eu una nu am ales ceva usor...recunosc :)
Vinul alb a fost preferatul meu,este excelent,tare fara sa-l simti,delicat si catifelat...
Ca desert o portie generoasa de papanasi poate incheia o masa cu adevarat copioasa :)
Timpul de preparare al fiecarui fel de mancare este trecut in meniu si respectat,ceea ce m-a surprins la modul placut...
M-a amuzat foarte tare soneriea atasata meniului care se gaseste pe fiecare masa,in acest fel putand solicita serviciile ospatarului fara sa astepti ca el sa-si faca aparitia cand are drum pe langa masa ta...
Am auzit ca vara se serveste braga...
Cum nu am mai baut braga de cand eram mica mica o sa am un motiv in plus ca la vara sa revin la Braila :)