sâmbătă, 12 iulie 2014

10 sfaturi pentru femeile singure

Iată 10 “sfaturi practice” publicate în 1938 în revista americană Photo Parade Magazine. Acum par extrem de amuzante. Însă, în urmă cu aproape 75 de ani erau extrem de serioase. 
1. Pentru a-ți aranja ținuta folosește budoarul. Fii gata de plecare atunci când partenerul tău sosește. Nu-l face să aștepte și întâmpină-l cu un zâmbet!
2. Nu sta în poziții nepotrivite și, în niciun chip, nu te arăta plictisită, chiar dacă ești. Încearcă să pari atentă și dacă trebuie să mesteci gumă de mestecat (ceea ce nu este recomandabil), ai grijă să o faci silențios, cu gura închisă.
3. Nu folosi oglinda autoturismului pentru a-ți reîmprospăta machiajul. Bărbații au nevoie de ea atunci când conduc și îi deranjează foarte tare să tot trebuiască să-i aranjeze poziția pentru a vedea ce este spatele mașinii.
4. Femeile neatente nu sunt niciodată atractive pentru un domn. Nu vorbi în timp ce dansezi. Când un bărbat dansează, chiar vrea să danseze.
5. Nu te comporta prea familiar cu bărbatul care te însoțește, mângâindu-l în public. Orice dovadă de afecțiune într-un spațiu public este de prost gust și de obicei îl jenează sau îl umileşte.
6. Nu fi prea sentimentală și nu încerca să-l determini să spună ceva ce nu vrea să spună apelând la emoţiile lui. Bărbaților nu le plac lacrimile, în special în locuri publice.
7. Nu fi prea familiară cu șeful de sală discutând despre cât de mult te-ai distrat în restaurantul lui cu altă ocazie, când erai cu altcineva. Bărbații merită și doresc întreaga ta atenție.
8. Nu vorbi despre haine și nu încerca să descrii noua ta rochie unui bărbat. Fă pe plac însoțitorului tău și flatează-l discutând lucruri despre care el vrea să vorbească.
9. Nu bea brea mult de vreme ce un bărbat se așteaptă să îți menții demnitatea întreaga seară. Băutura poate să facă unele fete să pară mai inteligente, dar majoritatea lor par mai prostuțe.
10. Nu te remarcă prin discuțiile cu alți bărbați. Iar ultima picătură este aceea de a-ți pierde cunoștința de la prea multă băutură. Dacă se întâmplă așa, sunt șanse mari să nu te mai sune a doua oară.
Ce spuneti doamnelor, domnilor? :D
Eu m-am amuzant citind dar pentru femeilor acelor ani, ma intreb, chiar erau pretioase si de urmat aceste sfaturi?
Mi-ar placea sa cred ca nu dar tare mi-e teama ca...da :)

sursa:http://webcultura.ro/

24 de comentarii:

  1. Aia cu dansatul mie nu mi se potriveste, pt ca tocmai eu dansez asa de prost incat, chiar daca nu ma pricep nici la conversatie, si nu sunt bun nici la multitasking, asa ca maj barbatilor, totusi cred ca m-as simti bucuros ca persoana
    cu care dansez sa vorbeasca, incat sa nu remarce ca o calc pe picioare, sau daca remarca, distrata fiind de conversatia ei stralucitoare, sa aiba oportunitatea benefic salutara chiar si pt ea, nu numai pt mine, se enerveze sau chiar sa o doara chiar mai putin decat daca ar fi tacut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in concluzie, verifica inaintea dansului daca sunt vorbarete :))

      Ștergere
  2. Şi amuzante şi interesante. În orice caz, oricât de desuete ar părea, ele reflectau o anumită conduită a femeii în public. Erau nişte norme care trebuiau respectate. Mă întreb ce ar mai fi scris azi, autorul regulilor de atunci. S-au schimbat atât de multe... Nu înseamnă că nu mai sunt reguli, dar câte persoane mai sunt dispuse să le respecte oare?
    O duminică frumoasă, dragă Pandhora! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte de acord cu conduita in public dar ce este extrem de relevant in acest articol este faptul ca barbatul este centrul tuturor gesturilor facute de femeie...
      "ea" nu trebuie sa vorbeasca despre ce o interesseaza pe ea, haine in exemplul dat (ca parca doar despre haine poate vorbi o femeie) ci despre ce il intereseza pe el, nu trebuie sa faca apel la emotiile lui, pentru ca barbatilor nu le place, bla, bla...
      in acest context si cu mult timp in urma femeia era formata si definita ca un accesoriu...
      cel putin azi, diferenta o face faptul ca, sa fie doar un accesoriu e alegerea ei.
      ca sunt multe cele care isi fac din asta un scop in viata...asta e o alta poveste :)

      Ștergere
    2. Într-adevăr, erau alte mentalităţi, iar femeia era educată să fie atentă la "misiunea" ei, faţă de bărbaţi. Nu trebuie uitat că şi bărbaţilor li se inocula ideea de "cavalerism" faţă de femei, lucru care astăzi cam... lipseşte la mulţi indivizi. De maniere este mereu nevoie. Un om nemanierat, necivilizat, este ca un sălbatic din junglă. Nu ştiu de ce unii (unele) găsesc că este "cool" să te comporţi ca un pitecantrop în mijlocul oamenilor.
      Este bine că, despre rolul bărbatului şi al femeii, lucrurile s-au aşezat într-o matcă firească. Cât de cât.
      Numai bine, dragă Pandhora!

      Ștergere
    3. personal, apreciez ideea de cavalerism la un barbat oricat de desueta poate ea parea, un cavalerism adaptat vremurilor noastre...
      politetea, aprecierea pe care o arata un barbat femeii de langa el nu consta in gesturi, consta in atitudine...
      mi-ar placea sa aflu parerea unei fete de 20 de ani si a unui tip de aceeasi varsta, ei vad lucrurile altfel, nici nu ma indoiesc de asta si nici nu ma mir...
      cred ca importanta e decenta in zilele noastre, ceea ce spui si tu...
      din punctul meu de vedere este acceptabila si indecenta dar facuta cu stil si panala la un punct care sa nu atinga vulgarul...

      sunt sigura ca Sara ta va trai altfel de perioade dar cu un tata ca tine va fi ferita de oameni si situatii neplacute :)
      o zi perfecta alaturi de ai tai, iti doresc Alex, cu tot dragul! :)

      Ștergere
  3. Foarte funny unele sfaturi, mi-a palcut cel cu a nu-l mangaia in public, acum barbatii ar da orice sa puna mana pe tine, sa te pipaie, mai ales cei mai prost crescuti. Vremurile au trecut, ne-am schimbat si noi femeile, dar si ei barbatii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. era firesc ca odata cu schimbarea vremurilor sa se schimbe si comportamentul omenilor...
      totusi, ceea ce facem in public ar trebui sa fie in limitele bunului simt dar cine mai stabileste azi aceste limite?

      Ștergere
  4. cu alte cuvinte, femeia sa faca bine sa iasa din casa, dar sa stea acasa, sa fie atat de vizibila incat sa nu se vada si sa vorbeasca in asa fel incat sa taca. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tu faci versuri si in proza :))
      minunat ai punctat, minunat :))

      Ștergere
  5. Chiar daca par prafuite si pe alocuri, curios formulate, sunt înca reguli pe care le putem aplica in fiecare zi, in fiecare clipa, în conduita uzuala. Toate sfaturile acestea tin de educatia pe care o primim înca din perioada copilariei... Bineînteles ca nu sunt de acord cu sfaturile în care se spune sa flatezi barbatul! "Moda" asta era impusa pe vremea când femeile erau privite din "lumea barbatilor" ca "bun necesar" si o femeie nu putea exista fara "un stapân"! Oh Doamne, slavita fie miscarea de emancipare a femeilor si reusita ei!
    te pup draga mea draga! O duminica minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, totul tine de fapt de educatie si de bun simt si nu de obligatia de a fi un satelit al barbatului...
      e de prost gust sa stau sa ma hlizesc cu seful de sala de exemplu si asta nu pentru ca ar fi neplacut pentru el, ar fi lipsa de bun simt din partea mea fata de contextul in care ne aflam...
      conteaza unghiul din care privim lucrurile pentru ca asa de fiecare data vor parea altfel :)
      te pupacesc si eu draga mea draga, o zi faina iti doresc si bafta Germaniei diseara! :)

      Ștergere
  6. sunt eu prea in urma cu actualitatea?
    mie unele dintre aceste sfaturi imi par bune de pus in practica si azi....:))
    sau am eu o problema ??!! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. evident ca nu si este evident ca unele dintre aceste reguli sunt de bun simt dar sunt de bun simt pentru ca asa este firesc si nu pentru a nu-l pierde pe "el" care nu ma va mai cauta a doua oara daca eu vorbesc despre moda in loc sa-l ascult pe el vorbind despre...hochei, de exemplu :))

      Ștergere
    2. daaaa!
      corect, corect , corect... :)))

      Ștergere
  7. Nu eram eu pe vremea aia,dar toate sunt cunoscute si de actualitate.Poate sunt de moda foarte veche,dar 8 din ele le stiam si cred ca am tinut cont de ele in viata. Te imbratisez draga mea,

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,
    sunt interesante aceste coduri de buna purtare :)
    unele persoane totusi incalca aceste 'metode' culmea reusind sa atraga atentia asupra lor. Si stiti ce am mai observat? ca au chiar succes...
    poate am prins si niste ani in care se cauta femeia rebela si femeia independenta, centrata pe ea.
    Asa si mie mi se par niste reguli de bun simt fata de cel de alaturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmmm...as zice ca sunt niste reguli in care centrul atentiei cade pe el, pe nevoile si asteptarile lui, corect mi s-ar parea ca totul sa fie centrat pe nevoile si asteptarile amandurora :)

      Ștergere
  9. 11. Nu îl întreba despre fosta! Mortul de la groapă nu se mai întoarce.
    12. Nu îl întreba dacă mai te vede frumomoasă! Ce naiba, s-a întâlnit cu tine nu cu vecina de la 3...

    RăspundețiȘtergere
  10. ghid pentru achizitionarea domnilor de model vechi , merge si pentru astia de azi , doar ca nu merita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu merita ei, nu merita ele, nu merita nici ei nici ele? :)

      Ștergere