miercuri, 4 ianuarie 2012

Tarot - Arcana IX Eremitul (Pustnicul)


Avem, pe langa Karma si un Liber arbitru, permisiunea Divina de a ne trai viata asa cum dorim, sa luam propriile noastre decizii in ciuda Destinului pe care il avem... Tarotul ne poate arata daca inaintam intr-o directie favorabila sau nu. In cazul unui raspuns negativ, ofera sfaturi si posibilitati pe care cel care il consulta le poate, sau nu, lua in considerare.

EREMITUL SAU PUSTNICUL umbla purtand un felinar si un toiag;
El reprezinta meditatie, izolarea si tacerea. Cartea semnifica intelepciunea cristalizata si disciplina suprema. Pustnicul este un pedagog care se foloseste de constiinta pentru a-i mentine pe ceilalti pe poteca lor. Trasaturile pozitive ale cartii: tenacitate, motivatie, profunzime si concentrare. Trasaturile negative: dogmatism, intoleranta, neincredere, descurajare.
Persoana reprezentata de aceasta carte este cu siguranta modesta, meditativa, inclinata in spre a trai in singuratate desi vietuieste ,,in lumea mare,,.
Chiar daca de-a lungul vietii intalneste multe iubiri, in cele din urma poate alege celibatul. El nu vrea sau nu stie sa traiasca in doi. Urmareste fericirea, pe a sa si a altora, insa nu cunoaste indeajuns termenul ,,colaborare,,. Tinde sa ia decizii singur, sa-si faca singur planuri de viitor, chiar daca ar trebui sa ceara si parerea celor din jur, a persoanelor apropiate. Calatoreste mult, isi schimba des domiciliul si i se simte prezenta acolo unde se afla, deoarece intelepciunea sa e folosita nu doar pentru a-si asigura un trai decent ci si pentru a le impartasi altora cate ceva din cele pe care, de-a lungul calatoriei sale, le-a experimentat, invatat, ....
Este un om simplu dar totusi bogat in interior, care are ce oferi celor dragi dar care se autoindeparteaza sau se detaseaza prea usor de ceea ce se afla in afara lui. Cand simte ca si-a incheiat rostul intr-un anumit loc, alege sa isi ia inima in dinti, sa plece, poate chiar spre un loc necunoscut, cu increderea ca se va descurca, dat fiind faptul ca a trecut de multe ori prin aceasta experienta.

sursa: www.astronet.ro

14 comentarii:

  1. Chestia asta n-am priceput-o niciodată! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Max Peter : stiu...mi-ai mai spus :))

    genul acesta de divinatie e o zona sensibila, care da nastere multor indoieli...
    pentru multi Tarotul inseamna "sa crezi" in carti...
    este total gresit...indiferent daca crezi sau nu, predictiile isi vad de "treaba" lor...noi alegem daca le luam sau nu in seama...
    se spune ca "ce ti-e scris in frunte ti-e pus"...dar tu alegi sa citesti ce scrie acolo,tu alegi ce vrei sa intelegi sau poti alege sa ignori faptul ca exista ceva scris acolo...la asta se reduce in fond totul...la alegererile pe care le facem :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si de unde stiu eu ce carte ma reprezinta pe mine! din ce am citit...pusnicul nu ma reprezinta :)nici eu nu prea cred in astea....dar o urma de curiozitate parca exista:)

    RăspundețiȘtergere
  4. geanina: cartea care te reprezinta are legatura cu data in care te-ai nascut :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu știu de ce...citind atent...mi-a venit deja în minte cineva - perfect asemănător descrierii...ba chiar două persoane, de sex opus...
    Interesant, Pandhora! Interesant...

    RăspundețiȘtergere
  6. Oana : daca zici tu Oana asa o fi :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveam in copilarie o vecina care dadea in carti la cate o cucoana. Nu nimerea niciodata si totusi oamenii se duceau si a doua oara la ea. N-am inteles niciodata de ce... E frumoasa descrierea, dar nu ma pricep sa inteleg
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. abia astept sa ne vedem, sa-ti aud vocea când povestesti... Foarte interesant... fascinant!

    Pupici de noapte buna :-*

    RăspundețiȘtergere
  9. Vera: sperau si ei ca o data si o data tot va ghici ceva :))

    RăspundețiȘtergere
  10. CARMEN : uite cum m-ai nimerit tu cu vocea...lumea spune ca este invaluitoare :)
    o sa-mi faca deosebita placere...te asigur...pup si eu...de buna dimineata :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pandhora,
    cândva o să te rog să ne vedem şi să-mi dai şi mie în cărţile de Tarot. Cred că aş afla lucruri interesante de la tine.
    Brrr, mă emoţionează ideea.
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. Iris: sigur...putem vorbi despre asta :)
    Tarotul e o lume frumoasa...nu te stresa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Apreciez gestul tau si intr-o zi voi reveni sa discutam o chestie pe tema asta.

    RăspundețiȘtergere